X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juuupi dostalam @:D nie musze isc dzisiaj do gina:P

Natka098, tulipanna, KathleenPL, Miu95 lubią tę wiadomość

• Yousee Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie mogę tego wątku o wodniaku otworzyć :( pokazuje mi tylko ze mogę odpisać :( co do herbatek to juz wielu kobietom pomogły. W związku z moja choroba Crohna muszę unikać zabiegów jak tylko można.

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Huraaa :)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja piekę swój drugi w życiu chleb :P Znalazłam jakis prosty przepis w necie ;)

renieczka lubi tę wiadomość

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Dziewczyny, czy z tym moim serduszkowaniem to wystarczy biorąc pod uwagę nawet krótką żywotnośc komórki jajowej? Jezu,, mam schizy że za mało... w poniedziałek wieczorem, we wtorek o 14, w środę w nocy ok 24 (dzień owu z okreopnym bólem w trakcie) i wczoraj też w nocy ok 24..
    No i jak to jest z tym wypływaniem żołnierzyków po stosunku? To chyba nie jest tak, że jak wyleci to wszystko, nie? Ja mam schizy zeby rano siku zrobić... Oszaleję chyba...Palma mi do głowy uderza...
    A jeszcze dziś mam imprezę w pracy...nie wiem jak im wytłumaczę, że nie piję alkoholu (bo raczej nie powinnam już 2 dni po owulce, nie?)a te imprezy są mocno zakrapiane. Może powiem, że leki biorę?Coś musze skręcić, chociaż zaraz zaczną pytać o ciąże..albo szeptać:P

Tulipanno wypływanie nie jest najstraszniejsze, uwierz że już po kilkunastu minutach w kwaśnym środowisku pochwy większość plemników umiera. A ta malutka część forsuje szyjkę macicy i płynie dalej. A i tak szczęściarz może być tylko jeden. Po owulacji dopiero 4-6 dnia zapłodniona komórka dociera do macicy i próbuje się zagnieździć. Myślę, że lampka wina, albo jeden drink krzywdy Ci nie zrobi. ALe oczywiście to Twoja decyzja, jak nie pijesz to jeszcze lepiej. To nie te czasy, ludzie często dziś wybierają abstynencję alkoholową i nikogo to już nie dziwi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    A ja piekę swój drugi w życiu chleb :P Znalazłam jakis prosty przepis w necie ;)

Ja piekę od ponad roku, a od 2-3 tygodni eksperymentuję z chlebem na zakwasie żytnim. Super sprawa, uzależnisz się szybko, bo smak i zapach w domu wspaniałe i smak bez porównania :)

Andzia1984 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawciskaj, ze bierzesz antybiotyk i nie mozesz pic :)

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna nie powinnaś się przejmować co powiedzą inni. Mi jak docinaja czy jestem w ciazy bo nie piję to mówię że jezeli nawet to moja sprawa. A potem niech sobie mówią co im się podoba :-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, świetnie!

Tulipanna, nie świruj ;), niektórzy mówią, że nawet co 2 dzień wystarczy :)

Dobra, teraz chociaż kilka godzin muszę solidnie popracować, bo się w poniedziałek nie wygrzebię z zaległości...

m3sx3e3kqurga36a.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    tak myslalam, ze ten spadek to na @. Huraaa :D
    Teraz sobie tempki mierz to będziesz wszystko wiedziec.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    mam maszynę do chleba, polecam :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Ja piekę od ponad roku, a od 2-3 tygodni eksperymentuję z chlebem na zakwasie żytnim. Super sprawa, uzależnisz się szybko, bo smak i zapach w domu wspaniałe i smak bez porównania :)
    Podziel się sprawdzonym przepisem :)

<3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Właśnie nie mogę tego wątku o wodniaku otworzyć :( pokazuje mi tylko ze mogę odpisać :( co do herbatek to juz wielu kobietom pomogły. W związku z moja choroba Crohna muszę unikać zabiegów jak tylko można.
    No fakt, coś dziwnie to wygląda ten wątek, w sumie jest jeden wpis z czerwca 2013 a suwaczek tej dziewczyny pokazuje, że jej dzidziuś ma 4 mieisące...i ona tam pisze, że lekarz wykrył i tyle w sumie..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    mam maszynę do chleba, polecam :D
    Szwagierka ma ale rzadko używa, zobaczymy co mnie dzisiaj wyjdzie :P

<3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie nie otwiera watek. Ale wiem, ze z watki ivf kaarlolaa ma synka i wodniaki ma, nie wycinali jej nic.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Andzia1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Kłuje mnie od kilku dni lewy jajnik hmm

<3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochane! a tempke bede mierzyc fajna sprawa przynajmniej czlowiek wie co i jak;) zapisalam sie na za tydzien na usg tj 8 dc bo bede teraz brala 2 tablrtki clo moze owulke przyspieszyc raz przy 1,5 tabl w 11 dc mialam 26 mm a to juz troszke za pozno na pregnyl. Co uwazacie???

Odnosnie chlebka ja sobie pieke buleczki dukanowskie kocham je i maja bardzo niski indeks glikrmiczny

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja peklam pare razy z takiej mieszanki. Jest tez na chleb zytni i pszenny. Zawsze ladne wyszly, ale to nie jest jeszcze wyzsza szkola jazdy, bo tu sa proporcje poustalane i dodaje sie drozdze i wode :)

http://m.ezakupy.tesco.pl/mt/ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003011555734?gclid=CJ_TxczMi8ICFQrHtAodHjQAEQ&un_jtt_redirect

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja peklam pare razy z takiej mieszanki. Jest tez na chleb zytni i pszenny. Zawsze ladne wyszly, ale to nie jest jeszcze wyzsza szkola jazdy, bo tu sa proporcje poustalane i dodaje sie drozdze i wode :)

http://m.ezakupy.tesco.pl/mt/ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003011555734?gclid=CJ_TxczMi8ICFQrHtAodHjQAEQ&un_jtt_redirect

bardzo samczny chleb wychodzi tez z takich mieszanek z lidla, polecam :)

Jesooo dopiero 13:00.
    Po chwili spokoju psychicznego znowu schizuję....

Niech mi któraś da porządnego kopa w tyłek , może znormalnieję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 12:54

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, ja sie aktualnie nie nadaje do takich czynow ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ