CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
tulipanna wrote:Ona jeszcze nikogo tam nie wpuściła!Mnie też nie ma. Nie ma nikogo :)OOOOOOLLLLLGAAAAAAAA <woła>
Jak ostatnio wołałam to przylazłaWołaj Lola, wołaj głośno!
OOOOOOOOLLLGGGAAAAAAAAAAA!!!!!
Żądamy z tulipanna wolnego dostepu do swintuszenia
tulipanna, Andzia1984 lubią tę wiadomość
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
Andzia1984 wrote:Dobrze, że w rece
Andzia, jako doświadczona mierzaczka, podejrzewam ze nie tylko w ręce
Natka098 lubi tę wiadomość
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
Witam, choruje na niedoczynność,łuszczyce i łuszczycowe zapalenie stawów, lecz nie o tym, 14 pażdziernika br, bylam u ginekologa, ktory wykryl u mnie bezowulacyjny cykl. Moje miesiączki dotychczas był nieregularne spowodowane tarczycą od dwóch miesięcy miesiączkuje równo z 1 dniem miesiąca. Doktor zapisał mi Clostybegyt i kazał brac od 4 do 9 dnia cyklu.W 10 dniu cyklu mam jechac na USG monitoring, dodatkowo kazał zrobic prolaktyne i progesteron zrobiłam i prolaktyna wynosi 24,55 przy normach od 5,0-35,0 a moj progesteron wynosi 1,0 przy normach :
faza folikulrna 0,25-0,54
faza lutealna 1,5-20
owulacja 0,25-6,22..
dzwoniąc do lekarza powiedział mi że jestem w normie. czy progesteron moze hamować moje starania, mimo zazywania CLO? (BADANIA WYKONAŁAM W 18 DNIU CYKLU)czekam,czekam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTriszkaaa wrote:Witam, choruje na niedoczynność,łuszczyce i łuszczycowe zapalenie stawów, lecz nie o tym, 14 pażdziernika br, bylam u ginekologa, ktory wykryl u mnie bezowulacyjny cykl. Moje miesiączki dotychczas był nieregularne spowodowane tarczycą od dwóch miesięcy miesiączkuje równo z 1 dniem miesiąca. Doktor zapisał mi Clostybegyt i kazał brac od 4 do 9 dnia cyklu.W 10 dniu cyklu mam jechac na USG monitoring, dodatkowo kazał zrobic prolaktyne i progesteron zrobiłam i prolaktyna wynosi 24,55 przy normach od 5,0-35,0 a moj progesteron wynosi 1,0 przy normach :
faza folikulrna 0,25-0,54
faza lutealna 1,5-20
owulacja 0,25-6,22..
dzwoniąc do lekarza powiedział mi że jestem w normie. czy progesteron moze hamować moje starania, mimo zazywania CLO? (BADANIA WYKONAŁAM W 18 DNIU CYKLU)
W którym dc robiłaś badania?
-
Andzia1984 wrote:Ze kto doświadczony?
No mierzaczkaznaczy mierząca temperaturę
tulipanna lubi tę wiadomość
-
lekarz stwierdził brak owolacji po usg... mowi ze nie widać zadnych pecherzyków a bylam w 14 dniu cyklu, gdzie powinno byc cos widac no i po wynikach progesteronu, stwierdzam iz mial racje.. bo chyba nie mam owulacyjnych cykli to wszystko przez tarczyce (luty br tsh 93!!) teraz ponizej 3..czekam,czekam
-
Zesz, skasowało mi post.
Triszka, Clo jak nie masz owulacji warto spróbować, koniecznie z monitoringiem. Progesteron Chi nie blokuje owulacji, tylko po prostu jak nie ma owu, to jest on niski.
Jak będzie owu, to będzie wyższy i będzie szansa
Ha, my już przekroczylismy granicę, na szczęście w miarę pusta autostrada jest. Rzucam się nba fb. -
nick nieaktualny
-
ale kobietki martwią się nawet gdy progesteron wynosi 10, a ja mam 1. boje sie ze nawet gdy się uda nie donoszę ciązy chociaz szwagierka, miala 0,2 i zaszła donosiła ,ale ja b. sie boje czy ktos wie ile czasu wzrasta progesteron? czy jest to dlugi cas, gdzies czytalam ze jedna kobietka rok czasu brała dupka..czekam,czekam
-
Triszka,.progesteron masz niski właśnie dlatego, że nie było owu - jak będzie owu (oby wywołana przez Clo) to wtedy progesteron będzie większy.
Jeśli dalej będzie słaby, to możesz brać pi owu duphaston albo luteine, ale to od lekarza.
Kurde, zajrzałam przez Was na fb i jakiś zalew zdjęć dzieci znajomych i wieści ciążowych, grrr... Właśnie sobie obiecuje, że jak wreszcie mi się uda, to za nic nic na fb nie wrzucę!
-
ale.ale wrote:
Kurde, zajrzałam przez Was na fb i jakiś zalew zdjęć dzieci znajomych i wieści ciążowych, grrr... Właśnie sobie obiecuje, że jak wreszcie mi się uda, to za nic nic na fb nie wrzucę!
No te zdjęcia irytują, ciekawe czy wytrzymam, żeby nic nie wrzucać"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
ale jest mozliwoscią ze progesteron nagle z 1 skoczy do np 16? tak zeby nie stwarzać zagrozenia dla dziecka? // na fb to jakas masakra, mnie boli kazde zdjęćie bobasa, i wiesc o zaciążonej.. nikomu zle nie zycze,ciesze sie czyims szczęściem, ale kiedy ktoś bedzie cieszyl sie naszym?czekam,czekam