CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Moja tempka dalej niska, nici z mrzonek o spadku implantacyjnym... Humor w związku z tym kiepski, zwłaszcza że dojechaliśmy późno w nocy i jeszcze była masa noszenia pudeł z samochodu, więc teraz jestem jak z krzyża zdjęta.
I fb mi się całkiem sypie, nie jestem się w stanie nic pisać w grupie
Teraz i tak muszę lecieć, wieczorem coś się postaram pokombinować, najwyżej się wypiszę i zapiszę na nowo.
Dobrego dnia, przede mną milion spraw do załatwienia, nie dam się życiu i spadkom tempki -
Wiecie czym się kończy siedzenie przed laptopem do 1 w nocy? U mnie bólem głowy i niedospaniem
Odprowadziłam Młodą do przedszkola na zabawę andrzejkową (dostałyśmy pozwolenie od pediatry) ...mam 2h luzu i co zamiast sprzatać to musiałam do was zaglądnąćto juz nałóg
Amberla lubi tę wiadomość
-
ale.ale wrote:Moja tempka dalej niska, nici z mrzonek o spadku implantacyjnym... Humor w związku z tym kiepski, zwłaszcza że dojechaliśmy późno w nocy i jeszcze była masa noszenia pudeł z samochodu, więc teraz jestem jak z krzyża zdjęta.
Dobrego dnia, przede mną milion spraw do załatwienia, nie dam się życiu i spadkom tempki
Amus87 wrote:A moja tempka dzisiaj wyhamowala szok
Brzuch mnie boli jak na okres, tak mnie cmi ojjjj boje sie przestymulowania:(
aszka wrote:jak masz rozciagliwy sluz to sie staraj raczej na pewno to sa dni plodne.
KathleenPL wrote:Grupa tajna, najwyzej zapraszajcie mnie albo inne dziewczyny, które juz są do znajomych i będziemy wysylac zaproszenia.
I sie poryczałam z rana przez temperaturę
Lolcia_81 wrote:Bry
Kurde,o ile musi być skok żeby go uznać za skok? Bo ten mój jakiś nieskokowy
Lecę do pracy, do zobaczenia na fbWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 10:24
ale.ale lubi tę wiadomość
-
u mnie chyb apecherzyki pękły, przynajmniej tak to sobie tłumacze, bo od dwóch godzin mi prawa strona eksploduje :o nawet jak brzuch tam naciskam to boli
mam nadzieje ze to owu i ze z naszych wieczornych staran cos tam z mojego meza armii juz czeka
a dla pewności poprawić po pracy nie zaszkodzi
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
niestety sluzu tez nie mam.. czy to moze oznaczac ze ten caly clo nie pomoze?? ze bedzie trzeba cos wiecej,czy clo moze wywolac owulache i sluz?ja rizumiem was wszystkie,ale chodzi mi o to czy jesli teraz mam wynik prg 1, to jesli.nawet zajde w ciaze i on bedzie troszke podwyzszony to czy uda sie ja utrzymac,czytalam ze czesta przyczyna poronien jest wlasnie prg..czekam,czekam
-
Lolcia_81 wrote:u mnie chyb apecherzyki pękły, przynajmniej tak to sobie tłumacze, bo od dwóch godzin mi prawa strona eksploduje :o nawet jak brzuch tam naciskam to boli
mam nadzieje ze to owu i ze z naszych wieczornych staran cos tam z mojego meza armii juz czeka
a dla pewności poprawić po pracy nie zaszkodzi -
Triszkaaa wrote:niestety sluzu tez nie mam.. czy to moze oznaczac ze ten caly clo nie pomoze?? ze bedzie trzeba cos wiecej,czy clo moze wywolac owulache i sluz?ja rizumiem was wszystkie,ale chodzi mi o to czy jesli teraz mam wynik prg 1, to jesli.nawet zajde w ciaze i on bedzie troszke podwyzszony to czy uda sie ja utrzymac,czytalam ze czesta przyczyna poronien jest wlasnie prg..
Na ten moment progesteron świadczy o braku owu. Weźmiesz clo i zobaczysz czym to poskutkuje. Jeśli prog dalej będzie niski to wtedy dostaniesz lutke czy cos...
Z reszta IMO te wszystkie pytania powinnaś zadawać lekarzowi -
nick nieaktualnyTriszkaa ale jak nie skoczy progesteron to znaczy, że owulacji nie ma i nie może być ciąży, po clo jeśli będziesz miała ovu co najlepiej na monitoringu sprawdzić, w 7 dniu po owulacji pójdź na badanie progesteronu i wszystko będzie jasne, jeśli mimo potwierdzonej ovu będzie mały to zgłoś się do gina po luteinę bądź duphaston na 2 faze cyklu aby wspomóc ciałko żółte.
-
Lolcia_81 wrote:u mnie chyb apecherzyki pękły, przynajmniej tak to sobie tłumacze, bo od dwóch godzin mi prawa strona eksploduje :o nawet jak brzuch tam naciskam to boli
a dla pewności poprawić po pracy nie zaszkodzi
U mnie wczoraj w łóżku temp 36,8 dziś 37,0 znów.Nie za bardzo to rozumiem..ale może nie muszę rozumieć..dla mnie ta zmiennna w postaci temperatury jest za bardzo zmienna:) -
tulipanna wrote:Nooo Lolus,poprawka być musi!:)Dla pewności i przyjemności:p
U mnie wczoraj w łóżku temp 36,8 dziś 37,0 znów.Nie za bardzo to rozumiem..ale może nie muszę rozumieć..dla mnie ta zmiennna w postaci temperatury jest za bardzo zmienna:)
tuli , ja sie dzisiaj wkurzyłam bo mierzylam 3 razy pod rzad , moze z minutową przerwą , i zakres wyników mam od 36,48 do 36,61a termometr mam niby owulacyjny, polecany do NPR Microlife
frustrującejakbym mało miała frustrujących rzeczy na głowie
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
a czy podczas przyjmowania tej luteiny i duphastonu jest mozliwosc ze prg wzrosnie, do takiego wyniku jaki powinien byc ? czy to nie trwa np tak dlugo jak zbijanie tsh? i czy podczas przyjmowania luteiny i duphastonu clo i wszystkiego mozna normalnie wspolzyc.i starac sie tak?czekam,czekam
-
a co do samego Clo przeczytalam na ulotce,ze osoby majace problemy z zaburzeniem pracy tarczycy nie powinny brac, ja mialam za wysokie przeciwciala na co dostalam tylko inofem i selen.. moj gin tez wie o tarczycy,wiec chyba nie powinno stac sie nic zlego..czekam,czekam
-
Triszka,można wspolzyc,nawet trzeba:)Poczytaj nas trochę wcześniej,warto.Sporo tu doświadczeń opisalysmy.Przy clo ważny jest monitoring cyklu.Dupka trzeba brać dopiero po owulacji.jak jej nie masz to na ogół od 16dc przez 10dni.Duphaston nie wpływa na wynik progrsteronu,lutka go podnosi wynik nie jest wiaryygodny.
-
nick nieaktualnyTriszkaaa wrote:a czy podczas przyjmowania tej luteiny i duphastonu jest mozliwosc ze prg wzrosnie, do takiego wyniku jaki powinien byc ? czy to nie trwa np tak dlugo jak zbijanie tsh? i czy podczas przyjmowania luteiny i duphastonu clo i wszystkiego mozna normalnie wspolzyc.i starac sie tak?
po wzięciu dupka czy luteiny natychmiast wzrasta progesteron, i po odstawieniu opada, nie potrzeba kuracji dłuższej bo to po prostu suplementacja hormonu a nie pomoc w wytwarzaniu