CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTriszkaaa wrote:niestety sluzu tez nie mam.. czy to moze oznaczac ze ten caly clo nie pomoze?? ze bedzie trzeba cos wiecej,czy clo moze wywolac owulache i sluz?ja rizumiem was wszystkie,ale chodzi mi o to czy jesli teraz mam wynik prg 1, to jesli.nawet zajde w ciaze i on bedzie troszke podwyzszony to czy uda sie ja utrzymac,czytalam ze czesta przyczyna poronien jest wlasnie prg..
masz wynik 1 bo nie mialas owulacji:)
jakbys miala owulacje top wynik byłby powyżej 10 i dalej jesli bedzie za niski dostaniesz leki na zwiększenie progesteronu by byl ok jesli bedzie np koło 20 nie bedzie trzeba leków spokojnie dlatego ci pokazywalam jak ten rozklad progesteronu u mnie wyglądał -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTriszkaaa wrote:niestety sluzu tez nie mam.. czy to moze oznaczac ze ten caly clo nie pomoze?? ze bedzie trzeba cos wiecej,czy clo moze wywolac owulache i sluz?ja rizumiem was wszystkie,ale chodzi mi o to czy jesli teraz mam wynik prg 1, to jesli.nawet zajde w ciaze i on bedzie troszke podwyzszony to czy uda sie ja utrzymac,czytalam ze czesta przyczyna poronien jest wlasnie prg..
-
Amus87 wrote:Andzia USG mam jutro mial mi robic moj dr ale dzownili dzisiaj ze go nie ma wiec mam u innego plusem jest to ze mam o 10:45 a tak bym miała po 14:P
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:hehe nie moglas poczekać z cyklem jeden dzień? wtedy byłbysmy równo:D:P o ktorej masz wizyte??
Jutro jadę do kontroli z młodą i podjadę do niego...może się uda wskoczyć pod usgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 12:55
-
nick nieaktualny
-
Lolcia_81 wrote:tuli , ja sie dzisiaj wkurzyłam bo mierzylam 3 razy pod rzad , moze z minutową przerwą , i zakres wyników mam od 36,48 do 36,61
a termometr mam niby owulacyjny, polecany do NPR Microlife
frustrującejakbym mało miała frustrujących rzeczy na głowie
Lolcia_81 z tego co wiem to elektronicznymi termometrami zaleca się mierzyć temperaturę tylko raz - po pierwszym zmierzeniu termometr już się nagrzewa i po każdym następnym pomiarze może pokazywać inna temperaturę.Lolcia_81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mariczka wrote:Lolcia_81 z tego co wiem to elektronicznymi termometrami zaleca się mierzyć temperaturę tylko raz - po pierwszym zmierzeniu termometr już się nagrzewa i po każdym następnym pomiarze może pokazywać inna temperaturę.
Mariczka no to tez tą pierwszą zapisałam(chociaz u mnie teoria o nagrzewaniu sie chyba nie sprawdza, bo kolejne były niższe
mam nadzieję że teraz pojdzie tylko w górę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 14:20
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
Cześć
Chciałabym się do Was przyłączyć.
Po krótce moja historia.
Już piąty cykl próbujemy z mężem. Jego wyniki nasienia są w porządku.
Problem leży po mojej stronie.
Otóż moja prolaktyna (11 dc) wynosi 700,50 mIU/l a norma jest do 496,00.
Progesteron (20 dc) cienki 0,71 ng/ml
Na prolaktynę dostałam Bromka, a na progesteron i wywołanie miesiączki(bo z tym też mam problem) Dupka.
W tym cyklu mam brać Clo + monitoring.
I mam do Was pytanie, bo gin mi przepisała Clo 1/4 tabletki przez 5 dni,
wy też miałyście takie małe dawki?
Czy któraś ze staraczek może pije ziółka o.Sroki plus clo?
I do dziewczyn z Warszawy, możecie polecić jakiegoś dobrego ginekologa-endokrynologa?
Pozdrawiam
-
nick nieaktualnyOla_Ola wrote:Cześć
Po krótce moja historia.
Na prolaktynę dostałam Bromka, a na progesteron i wywołanie miesiączki(bo z tym też mam problem) Dupka.
I do dziewczyn z Warszawy, możecie polecić jakiegoś dobrego ginekologa-endokrynologa?
Pozdrawiam
Faktycznie masz male dawki moze lekarz chce zobaczyc jak zareagujesz. A masz PCOS? -
Sowaa wrote:Jutro mój 9dc i też Ide na monit, zobaczymy co tam się zadzialo.
Trzymam kciuki za jutrzejsze monityPowodzenia
Sowaa lubi tę wiadomość
-
Lolcia_81 wrote:Mariczka no to tez tą pierwszą zapisałam
(chociaz u mnie teoria o nagrzewaniu sie chyba nie sprawdza, bo kolejne były niższe
mam nadzieję że teraz pojdzie tylko w górę
Ola_Ola wrote:Cześć
Po krótce moja historia.
Pozdrawiam
Dziwie się, że lekarz tak szybko przepisał CLO. Może należało by poczekać aż prolaktyna spadnie - bo to ona u Ciebie blokuje owulacje - tym samym obniżając progesteron... -
Mariczka wrote:Dziwie się, że lekarz tak szybko przepisał CLO. Może należało by poczekać aż prolaktyna spadnie - bo to ona u Ciebie blokuje owulacje - tym samym obniżając progesteron...
a myślisz że po trzech tygodniach brania Bromka, pół tabletki na noc, może być jakaś poprawa?
-
nick nieaktualnyOla_Ola wrote:nie wiem czy mam, dlatego szukam jakiegoś endokrynologa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 16:00