X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    niestety sluzu tez nie mam.. czy to moze oznaczac ze ten caly clo nie pomoze?? ze bedzie trzeba cos wiecej,czy clo moze wywolac owulache i sluz?ja rizumiem was wszystkie,ale chodzi mi o to czy jesli teraz mam wynik prg 1, to jesli.nawet zajde w ciaze i on bedzie troszke podwyzszony to czy uda sie ja utrzymac,czytalam ze czesta przyczyna poronien jest wlasnie prg..
    Triszka ale tłumaczylam Ci:D
    masz wynik 1 bo nie mialas owulacji:)
    jakbys miala owulacje top wynik byłby powyżej 10 i dalej jesli bedzie za niski dostaniesz leki na zwiększenie progesteronu by byl ok jesli bedzie np koło 20 nie bedzie trzeba leków spokojnie dlatego ci pokazywalam jak ten rozklad progesteronu u mnie wyglądał:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia USG mam jutro mial mi robic moj dr ale dzownili dzisiaj ze go nie ma wiec mam u innego plusem jest to ze mam o 10:45 a tak bym miała po 14:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    niestety sluzu tez nie mam.. czy to moze oznaczac ze ten caly clo nie pomoze?? ze bedzie trzeba cos wiecej,czy clo moze wywolac owulache i sluz?ja rizumiem was wszystkie,ale chodzi mi o to czy jesli teraz mam wynik prg 1, to jesli.nawet zajde w ciaze i on bedzie troszke podwyzszony to czy uda sie ja utrzymac,czytalam ze czesta przyczyna poronien jest wlasnie prg..
    no to zazwyczaj wlasnie dlatego sa wskazania do inseminacji(jeszcze plus dobre nasienie). Na sluz to mozesz sprobowac brac wiesiolka do owulacji i pic siemie lniane(mi to nie pomoglo), clo tez pomaga na sluz(u mnie srednio). Jezeli chodzi o progesteron moze niech lekarz Ci wypisze dhupaston to jest w razie zaplodnienia na podtrzymanie ciazy (typowa procedura zazwyczaj przy clo clo+dhupaston).

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Andzia USG mam jutro mial mi robic moj dr ale dzownili dzisiaj ze go nie ma wiec mam u innego plusem jest to ze mam o 10:45 a tak bym miała po 14:P
    To jutro nasz "sądny" dzień :P

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia1984 wrote:
    To jutro nasz "sądny" dzień :P
    hehe nie moglas poczekać z cyklem jeden dzień? wtedy byłbysmy równo:D:P o ktorej masz wizyte??

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    hehe nie moglas poczekać z cyklem jeden dzień? wtedy byłbysmy równo:D:P o ktorej masz wizyte??
    Nie mam wizyty, ja ide i czekam, zależy jak dużo kobietek jest...monitoringi u nas są od 19.30 do 21, ale ja chodzę w ciągu dnia do niego miedzy pacjentkami, bo do domu mam prawie 40km jeszcze dojazdu
    Jutro jadę do kontroli z młodą i podjadę do niego...może się uda wskoczyć pod usg :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 12:55

<3
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to daj od razu znac jak cos będziesz wiedziala no i kciukam:D

Andzia1984 lubi tę wiadomość

• Mariczka Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    tuli , ja sie dzisiaj wkurzyłam bo mierzylam 3 razy pod rzad , moze z minutową przerwą , i zakres wyników mam od 36,48 do 36,61 :/ a termometr mam niby owulacyjny, polecany do NPR Microlife :/

frustrujące :P jakbym mało miała frustrujących rzeczy na głowie :P

Lolcia_81 z tego co wiem to elektronicznymi termometrami zaleca się mierzyć temperaturę tylko raz - po pierwszym zmierzeniu termometr już się nagrzewa i po każdym następnym pomiarze może pokazywać inna temperaturę.

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariczka masz racje sama sie o tym przekonalam:)

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mój 9dc i też Ide na monit, zobaczymy co tam się zadzialo.
    Trzymam kciuki za jutrzejsze monity :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 13:44

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariczka wrote:
    Lolcia_81 z tego co wiem to elektronicznymi termometrami zaleca się mierzyć temperaturę tylko raz - po pierwszym zmierzeniu termometr już się nagrzewa i po każdym następnym pomiarze może pokazywać inna temperaturę.

Mariczka no to tez tą pierwszą zapisałam :) (chociaz u mnie teoria o nagrzewaniu sie chyba nie sprawdza, bo kolejne były niższe ;) mam nadzieję że teraz pojdzie tylko w górę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 14:20

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Chciałabym się do Was przyłączyć.
    Po krótce moja historia.
    Już piąty cykl próbujemy z mężem. Jego wyniki nasienia są w porządku.
    Problem leży po mojej stronie.
    Otóż moja prolaktyna (11 dc) wynosi 700,50 mIU/l a norma jest do 496,00.
    Progesteron (20 dc) cienki 0,71 ng/ml
    Na prolaktynę dostałam Bromka, a na progesteron i wywołanie miesiączki(bo z tym też mam problem) Dupka.
    W tym cyklu mam brać Clo + monitoring.
    I mam do Was pytanie, bo gin mi przepisała Clo 1/4 tabletki przez 5 dni,
    wy też miałyście takie małe dawki?
    Czy któraś ze staraczek może pije ziółka o.Sroki plus clo?
    I do dziewczyn z Warszawy, możecie polecić jakiegoś dobrego ginekologa-endokrynologa?

Pozdrawiam

:)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:

Po krótce moja historia.
    Na prolaktynę dostałam Bromka, a na progesteron i wywołanie miesiączki(bo z tym też mam problem) Dupka.
    I do dziewczyn z Warszawy, możecie polecić jakiegoś dobrego ginekologa-endokrynologa?

Pozdrawiam

ja jestem z Wawy, gina-endo dobrego nie znam, ale moze ktos poleci.
    Faktycznie masz male dawki moze lekarz chce zobaczyc jak zareagujesz. A masz PCOS?

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Jutro mój 9dc i też Ide na monit, zobaczymy co tam się zadzialo.
    Trzymam kciuki za jutrzejsze monity :-)
    To idziemy równo :) Powodzenia

Sowaa lubi tę wiadomość

<3
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja jestem z Wawy, gina-endo dobrego nie znam, ale moze ktos poleci.
    Faktycznie masz male dawki moze lekarz chce zobaczyc jak zareagujesz. A masz PCOS?

nie wiem czy mam, dlatego szukam jakiegoś endokrynologa :(

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wole nie myślec o inseminacji jeszcze, wole dać sobie szanse z cło...

czekam,czekam
  • Mariczka Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    Mariczka no to tez tą pierwszą zapisałam :) (chociaz u mnie teoria o nagrzewaniu sie chyba nie sprawdza, bo kolejne były niższe ;) mam nadzieję że teraz pojdzie tylko w górę :)
    Lolcia_81 właśnie o to chodzi, że po pierwszym pomiarze termometr się nagrzewa i potem przy kolejnych pomiarach może pokazywać co rusz inna temperaturę - właśnie nie koniecznie wyższą.
    Ola_Ola wrote:

Po krótce moja historia.

Pozdrawiam

Dziwie się, że lekarz tak szybko przepisał CLO. Może należało by poczekać aż prolaktyna spadnie - bo to ona u Ciebie blokuje owulacje - tym samym obniżając progesteron...

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariczka wrote:
    Dziwie się, że lekarz tak szybko przepisał CLO. Może należało by poczekać aż prolaktyna spadnie - bo to ona u Ciebie blokuje owulacje - tym samym obniżając progesteron...

a myślisz że po trzech tygodniach brania Bromka, pół tabletki na noc, może być jakaś poprawa?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    nie wiem czy mam, dlatego szukam jakiegoś endokrynologa :(
    ale PCOS diagnozuje gin, po badaniach hormonalnych, amh i obrazie usg, dodatkowych informacjach. Ja chodze oddzielnie do gina i oddzielnie do endo, bo i tak nawet jak masz endo-gina w Wawie to musisz placic osobno za wizyte ginekologuczna a osobno za endokrynologiczna.Wiem ze na NFZ mozna sie umawiac do endo-gina ale i tak oni zazwyczaja pracuja jako ginekolodzy i jako tako srednio im sie chce cos robic, niemniej to moje wrazenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 16:00

• Mariczka Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    a myślisz że po trzech tygodniach brania Bromka, pół tabletki na noc, może być jakaś poprawa?
    A robiłaś badanie kontrolne?

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ