X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa juz sie na fb przenioslyscie :(

• Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu jak masz potwierdzone ładne owulacje to nie rozumiem po co ci CLo...
    ona ci akurat na endometrium może tylko zaszkodzić :/

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Nie rozumiem .. Wracam od gina - dostalam clo tylko nie wiem po co ... Miesiaczkuje regularnie jak w zegarku co 27 dni, owulacje mam potwierdzone monitoringiem, pecherzyki rosna ladne, prrogesteron ok. Jedyne co mi dokucza to to cienkie endo :( a na to akurat nic nie dostalam -
    Mkze wy pomozecie mi zrozumiec dlaczego mam to clo brac ? Dodam ze lecze sie w klinice nieplodnosci od niecalego miesiaca - lecze sie to moze za duzo powiedziane
    moze po to zeby poprawic jakosc pecherzykow, niemniej to typowa procedura lekarzy. A nasienie meza badaliscie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu Lolcia ma rację, skoro masz owu potwierdone monitoringiem, to nie potrzebnie brać Clo i ingerować w pracę jajników. Niech to wszystko działa swoim tokiem ;)

chociaż z drugiej strony. . Lekarz pewnie wie co robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 12:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak badalismy nasienie - mamy tylko 2% prawidlowej budowy :( wiec tym bardziej nie kumem po co stymulowac moje cykle jak meza nasienie jest takie jakie jest ... Liczba plemnikow bardzo dobra

A moze clo poprawia jakosc jajeczek ?

W poprzednim cyklu - pazdziernikowym w 14dc mialam pecherzyk 22 mm i na drugi dzien owulke ( czuje ja) a tydzien pozniej cakt wystapienia owu potwierdzilo usg bylo juz cialko zolte

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś miała torbiel, po clo ?
    ja jestem w 9dc moja torbiel ma 42mm, najgorsze jest to, że miałam ją w zeszłym cyklu (nie tak dużą, miała wtedy 20mm i moja ginka myślała, ze to pęcherzyk, na ostatnim usg w zeszłym cyklu stwierdziła, że to torbiel i .. przypisała mi clo :(
    teraz w 9 dc w lewym jajniku ta torbiel a w prawym pęcherzyk 13mm endo 6mm, zastanawiam się czy któraś tak miała? czy normalnie będę miała pregnyl? następne usg w 13 dc (wtorek) ale gin pozwolił współżyć tylko do niedzieli.. hmm ciekawe czemu?

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• monia30 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Nie wiem czy mnie pamietacie, ale poszlam do nowego lekarza i powiem tylko ze ten lekarz u ktorego sie leczylam to debil. Dawke clo jak na poczatek mialam duza, monitorig to druda rzecz i jeszcze kilka innych odnosnie badan. Ostatecznie stanelo na tym ze biore 1 tabletke dziennie od 5 do 9 dc monitoring mam w 12 dc. I biore oprocz clo i inofolic donga. Mowil ze dong dziala dobrze na endometrium co clo niszczy wiec sie bedzie ladnie uzupelnialo :)

dzieki wielkie za rady odnosnie zmiany lekarza bo chyba gdyby nie ten dylemat z clo nie zdecydowalabym sie i dalej bym chodzila do tego samego..

Miu95, Yousee, Madziara lubią tę wiadomość

201510241762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniu dziekuje za uwagę o dongu :))) baaaardzo dziękuję :))))))) wlasnie bardzo sie martwie o endo zaczynam jutro kuracje w 4dc mam jeszcze kilka tabsow donga :))

monia30 lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Nie rozumiem .. Wracam od gina - dostalam clo tylko nie wiem po co ... Miesiaczkuje regularnie jak w zegarku co 27 dni, owulacje mam potwierdzone monitoringiem, pecherzyki rosna ladne, prrogesteron ok. Jedyne co mi dokucza to to cienkie endo :( a na to akurat nic nie dostalam -
    Mkze wy pomozecie mi zrozumiec dlaczego mam to clo brac ? Dodam ze lecze sie w klinice nieplodnosci od niecalego miesiaca - lecze sie to moze za duzo powiedziane
    Opu...ja też tak miałam...dokładnie tak samo...i też dostałam. Myślę, że, pytałam z resztą, czy może tak być, że te pęcherzyki na monicie co widzimy są puste,, tzn bez komórki jajowej...no i mogą...więc pewnie o to chodzi w naszym przypadku...

monia30 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia30 wrote:
    Hej.

Nie wiem czy mnie pamietacie, ale poszlam do nowego lekarza i powiem tylko ze ten lekarz u ktorego sie leczylam to debil. Dawke clo jak na poczatek mialam duza, monitorig to druda rzecz i jeszcze kilka innych odnosnie badan. Ostatecznie stanelo na tym ze biore 1 tabletke dziennie od 5 do 9 dc monitoring mam w 12 dc. I biore oprocz clo i inofolic donga. Mowil ze dong dziala dobrze na endometrium co clo niszczy wiec sie bedzie ladnie uzupelnialo :)

dzieki wielkie za rady odnosnie zmiany lekarza bo chyba gdyby nie ten dylemat z clo nie zdecydowalabym sie i dalej bym chodzila do tego samego..
    Noooo pamietamy, pamietamy. ZMieniłaś awatar. Trzeba było Tobą trząsnąć żebyś posłuchała i gina zmieniła. Widzisz-miałysmy rację, tamten okazał się debilem :) Całe szczeście ze zrobiłaś to w porę <ulga>, że sobie czegos nie spartoliłaś po drodze:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    ja jestem w 9dc moja torbiel ma 42mm, najgorsze jest to, że miałam ją w zeszłym cyklu (nie tak dużą, miała wtedy 20mm i moja ginka myślała, ze to pęcherzyk, na ostatnim usg w zeszłym cyklu stwierdziła, że to torbiel i .. przypisała mi clo :(
    teraz w 9 dc w lewym jajniku ta torbiel a w prawym pęcherzyk 13mm endo 6mm, zastanawiam się czy któraś tak miała? czy normalnie będę miała pregnyl? następne usg w 13 dc (wtorek) ale gin pozwolił współżyć tylko do niedzieli.. hmm ciekawe czemu?
    Hmmmmm, ale to torbiel endomertialna, po niepekniętym pęcherzyku? Co to za torbiel? Jak jest torbiel po niepekniętym pecherzyku to trzeba czekać aż się wchłonie, czasem trwa to cykl lub dwa...czasem dają antykoncepcję na miesiąc (Anatolka tak miała), czasem same się wchłaniają (na wątku pregnyl jakiś czas temu Czekolada tak miała z 3 pęcherzyków i jej się same ładnie wchłonęły)I nie wolno wtedy stymulować!!!!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Hmmmmm, ale to torbiel endomertialna, po niepekniętym pęcherzyku? Co to za torbiel? Jak jest torbiel po niepekniętym pecherzyku to trzeba czekać aż się wchłonie, czasem trwa to cykl lub dwa...czasem dają antykoncepcję na miesiąc (Anatolka tak miała), czasem same się wchłaniają (na wątku pregnyl jakiś czas temu Czekolada tak miała z 3 pęcherzyków i jej się same ładnie wchłonęły)I nie wolno wtedy stymulować!!!!
    nie wiem co to za torbiel mialam ją przez parę cykli, ginka myślała, że to pęcherzyk..
    Teraz to wiem, ze nie można stymulować, ale tylko dzięki nowemu dr gin, do którego poszłam w środę i u niego już zostanę.
    Tamta ginka mimo torbieli kazała brać clo od 3-7 dnia cyklu. Już nie wspomnę, że wynik prolaktyny skomentowała jako prawidłowy - miałam 64 przy normach do 25.

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna a bierzesz cos na endo ?

• monia30 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    moniu dziekuje za uwagę o dongu :))) baaaardzo dziękuję :))))))) wlasnie bardzo sie martwie o endo zaczynam jutro kuracje w 4dc mam jeszcze kilka tabsow donga :))

nie ma za co, mozesz spokojnie brac a na endo bedzie dobrze dzialal :) ja sie martwilam na zapas z ta kombinacja ale jak widac wszytsko ladnie sie uzupelnia :) zeby teraz tylko jakies efekty byly :)

201510241762.png
  • monia30 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Noooo pamietamy, pamietamy. ZMieniłaś awatar. Trzeba było Tobą trząsnąć żebyś posłuchała i gina zmieniła. Widzisz-miałysmy rację, tamten okazał się debilem :) Całe szczeście ze zrobiłaś to w porę <ulga>, że sobie czegos nie spartoliłaś po drodze:)

mozliwe ze potrzebne mi to bylo hehe no bo nie wiadomo jakby sie to potoczylo gdybym tak brala jak mialam brac. Owszem mowil mi ze sa takie dawki i biora tak kobiety ale ja az takich nie potrzebuje poki co :)

201510241762.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    tulipanna a bierzesz cos na endo ?
    Na endo taaaak, biore, ja biorę full opcja :P
    od 1 dnia cyklu siemie lniane (na śluz) magnez 2 x1 tabl )na endo), pistacje (na endo) i ostatnio czerwone winoo pół kieliszka (na endo oczywiście) I u mnie w 11 dc po takiej kuracji wynosi ono 10 mm. Po włączeniu wina się poprawiło z 7,7.
    Od 3=7dc clo + kuracja wyżej która trawa do owulacji, jakieś 11 dni bo ja w 11 dniu chodzę na monit i mam pregnyl podawany
    Od 9-13 dnia piję guajazyl (na śluz, bo u mnie z tym kiepsko)
    Po owulacji teraz jadłam ananaska. Tyle...Czy się uda....nie wiem....czekam....

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Tak badalismy nasienie - mamy tylko 2% prawidlowej budowy :( wiec tym bardziej nie kumem po co stymulowac moje cykle jak meza nasienie jest takie jakie jest ... Liczba plemnikow bardzo dobra

A moze clo poprawia jakosc jajeczek ?

W poprzednim cyklu - pazdziernikowym w 14dc mialam pecherzyk 22 mm i na drugi dzien owulke ( czuje ja) a tydzien pozniej cakt wystapienia owu potwierdzilo usg bylo juz cialko zolte
    ja bym poszla na Waszym miejscu do androloga (specjalista od problemow meskich m.in nasienie) i probowala to podleczyc a dopiero pozniej proba z clo, tym bardziej ze piszesz ze masz owulacje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b wrote:
    ja nie mialam, ale mi lekarz dlatego zapisal luteine powiedzial, ze jakby co to sie wchlonie i tak bylo. Ktoras dziewczyna tutaj miala i dostala leki antykoncepcyjne i luteine.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia30 wrote:
    Hej.

powodzenia :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka dołączyłas do nas na fb???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ