CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrye Ambrelko, że poszłaś, jesteś spokojniejsza...
Musi byc dobrze.
Amus, ja będę miała co prawda full opcję laparo+ hsg+histeroskopię, ale gin (prywatny) powiedział, że on mi zrobi w prywatnej klinice kolegi, ale klinika ma właśnie na ten połączony zabieg kontrakt z NFZ. Zapytaj swojego, może ma jakiegoś kolegę, w placówce, gdzie na nfz możesz zrobić. Oni czesto sie znają i sobie pomagają, więc może warto zapytać.
-
nick nieaktualny
-
ale.ale- mialam zwykle hsg u gr Andrzeja Wojciechowskiego w szpitalu na Kamieńskiego.
Ja dostałam namiary na niego, od swojego lekarza, mówiła że on się w tym specjalizuje i jest dobry. Ale i też drogi, zapomniał dodać
Ponadto jak się dowiedziałam szpital ten ma najlepszy we Wrocławiu sprzęt do rtg a dr Wojciechowski cewnikowanie robi nanowocześniejszymi cewnikami dlatego jest to bezbolesne i dlatego tyle kosztuje.
Mnie bynajmniej nie bolało, ale owszem badanie mało komfortowe. Pomimo jak to dr określił " jeden jajowod nie chciał współpracowac" był " zanieczyszczony" ale udalo sie go udrożnić. Dr miły oraz panie mu asystujące b.uprzejme i pomocne pacjentce.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

-
listek wrote:Ja miałąm Hsg na fundusz. Skierowanie od lekarza prywatnego dostałam. Z invimedu.
Nie czekałam długo, bo praktycznie od razu. Musiałam tylko poczekać aby bylo po miesiączce, a przed owulacją. W międzyczasie zrobić badanie czystości pochwy.
Dokladnie tak samo mialam. Na nfz, czekanie na po okresie, znieczulenie dozylne i czystosc pochwy przed. -
nick nieaktualnytrzymam kciuki, to dopiero pcozatek takze spokojnie.Amberla wrote:Spanikowałam i umówiłam się dzisiaj prywatnie do takiego gabinetu co kiedyś chodziłam na początku w pierwszej ciąży. Między pacjentkami weszłam, zrobili USG. Bo te bóle krzyżowe wczoraj tak nie wystraszyły, że masakra. I na usg wyszedł pęcherzyk ciążowy. Ale malutki i bez żółtka i zarodka - ale to i tak za wcześnie, więc się nie dziwię. Czyli owuację miałam później i teraz jest dopiero 2 tyg po niej czyli ciąża 4 tyg. A teraz pewnie piąty jest.... trochę mi ulżyło. Ale zobaczymy jak to będzie 15 na wizycie...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lillka wrote:Cześć. To mój pierwszy cykl z clo i mam pytanie w związku z tym czy po clo pęcherzyki rosną wolniej? Któraś tak miała, bo nie wiem co mam myśleć.

Raczej nie rosną wolniej. Najczęściej jednak owulacja jest szybciej niż zazwyczaj.
lillka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoze clo nie dzialac ale na pewno jezeli juz to przyspiesza.lillka wrote:Cześć. To mój pierwszy cykl z clo i mam pytanie w związku z tym czy po clo pęcherzyki rosną wolniej? Któraś tak miała, bo nie wiem co mam myśleć.

lillka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez lykam pierwszy raz - jeszcze plamic nie skonczylam dobrze a juz bym za moim ganiala
ochote mam
lykam tez na sluz specyfiki... Ale jak owu moze byc szybciej to moze i sie zgadza
jestem w 5dc, cykle co 27 dni owu najczesciej miedzy 12/14 dc
-
Sowaa wrote:ale.ale- mialam zwykle hsg u gr Andrzeja Wojciechowskiego w szpitalu na Kamieńskiego.
Ja dostałam namiary na niego, od swojego lekarza, mówiła że on się w tym specjalizuje i jest dobry. Ale i też drogi, zapomniał dodać
Ponadto jak się dowiedziałam szpital ten ma najlepszy we Wrocławiu sprzęt do rtg a dr Wojciechowski cewnikowanie robi nanowocześniejszymi cewnikami dlatego jest to bezbolesne i dlatego tyle kosztuje.
Mnie bynajmniej nie bolało, ale owszem badanie mało komfortowe. Pomimo jak to dr określił " jeden jajowod nie chciał współpracowac" był " zanieczyszczony" ale udalo sie go udrożnić. Dr miły oraz panie mu asystujące b.uprzejme i pomocne pacjentce.
Dzięki Sowa!
A mówił Ci może lekarz, dlaczego rtg-hsg a nie sono-hsg?

-
lillka wrote:w sumie to nie pomyślałam, że może nie działać

Wiesz, dość trudno cokolwiek Ci podpowiedzieć, bo nie napisałaś z jakiego powodu dostałaś Clo... Nie wiemy czy nie miałas owulacji, czy miałaś późne owulacje i dlugie cykle.
A Gonapeptyl nie jest stymulatorem, tylko wyciszaczem. On nie wpływa na wzrost pęherzyków. -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Wiesz, dość trudno cokolwiek Ci podpowiedzieć, bo nie napisałaś z jakiego powodu dostałaś Clo... Nie wiemy czy nie miałas owulacji, czy miałaś późne owulacje i dlugie cykle.
A Gonapeptyl nie jest stymulatorem, tylko wyciszaczem. On nie wpływa na wzrost pęherzyków.
Przez 2 cykle miałam monitoring cyklu i potwierdzoną owulację, a teraz zaczęłam cykl z clo bo mam długie cykle.
Wyciszaczem? A na co dokładnie wpływa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 18:00
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH