X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrye Ambrelko, że poszłaś, jesteś spokojniejsza...:) Musi byc dobrze.
    Amus, ja będę miała co prawda full opcję laparo+ hsg+histeroskopię, ale gin (prywatny) powiedział, że on mi zrobi w prywatnej klinice kolegi, ale klinika ma właśnie na ten połączony zabieg kontrakt z NFZ. Zapytaj swojego, może ma jakiegoś kolegę, w placówce, gdzie na nfz możesz zrobić. Oni czesto sie znają i sobie pomagają, więc może warto zapytać.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za info zagadam z ginem jak juz wroci z urlopu:)

Ambera dobrze ze poszłaś spokojnie bedzie dobrze!!:)

Amberla lubi tę wiadomość

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale- mialam zwykle hsg u gr Andrzeja Wojciechowskiego w szpitalu na Kamieńskiego.
    Ja dostałam namiary na niego, od swojego lekarza, mówiła że on się w tym specjalizuje i jest dobry. Ale i też drogi, zapomniał dodać ;-) Ponadto jak się dowiedziałam szpital ten ma najlepszy we Wrocławiu sprzęt do rtg a dr Wojciechowski cewnikowanie robi nanowocześniejszymi cewnikami dlatego jest to bezbolesne i dlatego tyle kosztuje.
    Mnie bynajmniej nie bolało, ale owszem badanie mało komfortowe. Pomimo jak to dr określił " jeden jajowod nie chciał współpracowac" był " zanieczyszczony" ale udalo sie go udrożnić. Dr miły oraz panie mu asystujące b.uprzejme i pomocne pacjentce.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Ja miałąm Hsg na fundusz. Skierowanie od lekarza prywatnego dostałam. Z invimedu.
    Nie czekałam długo, bo praktycznie od razu. Musiałam tylko poczekać aby bylo po miesiączce, a przed owulacją. W międzyczasie zrobić badanie czystości pochwy.

Dokladnie tak samo mialam. Na nfz, czekanie na po okresie, znieczulenie dozylne i czystosc pochwy przed.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Spanikowałam i umówiłam się dzisiaj prywatnie do takiego gabinetu co kiedyś chodziłam na początku w pierwszej ciąży. Między pacjentkami weszłam, zrobili USG. Bo te bóle krzyżowe wczoraj tak nie wystraszyły, że masakra. I na usg wyszedł pęcherzyk ciążowy. Ale malutki i bez żółtka i zarodka - ale to i tak za wcześnie, więc się nie dziwię. Czyli owuację miałam później i teraz jest dopiero 2 tyg po niej czyli ciąża 4 tyg. A teraz pewnie piąty jest.... trochę mi ulżyło. Ale zobaczymy jak to będzie 15 na wizycie...
    trzymam kciuki, to dopiero pcozatek takze spokojnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Zakładaj, raz raz! Załóż sobie po tym samym nickiem :) Będzie łatwiej CIę poznać :)
    podajcie nazwe bo nie moge znalezc.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja założyłam konto- Tulipanna Tuli nazwa uzytkownika, zaproś

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz poszlo

A teraz dodajcie mnie do grupy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 06:51

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. To mój pierwszy cykl z clo i mam pytanie w związku z tym czy po clo pęcherzyki rosną wolniej? Któraś tak miała, bo nie wiem co mam myśleć. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 11:35

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lillka wrote:
    Cześć. To mój pierwszy cykl z clo i mam pytanie w związku z tym czy po clo pęcherzyki rosną wolniej? Któraś tak miała, bo nie wiem co mam myśleć. :/

Raczej nie rosną wolniej. Najczęściej jednak owulacja jest szybciej niż zazwyczaj.

lillka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Raczej nie rosną wolniej. Najczęściej jednak owulacja jest szybciej niż zazwyczaj.
    Dodatkowo w tym cyklu dostałam gonapeptyl podwójną dawkę.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 11:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lillka wrote:
    moze clo nie dzialac ale na pewno jezeli juz to przyspiesza.

lillka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moze clo nie dzialac ale na pewno jezeli juz to przyspiesza.
    w sumie to nie pomyślałam, że może nie działać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 15:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lykam pierwszy raz - jeszcze plamic nie skonczylam dobrze a juz bym za moim ganiala :P ochote mam :D lykam tez na sluz specyfiki... Ale jak owu moze byc szybciej to moze i sie zgadza ;) jestem w 5dc, cykle co 27 dni owu najczesciej miedzy 12/14 dc

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    ale.ale- mialam zwykle hsg u gr Andrzeja Wojciechowskiego w szpitalu na Kamieńskiego.
    Ja dostałam namiary na niego, od swojego lekarza, mówiła że on się w tym specjalizuje i jest dobry. Ale i też drogi, zapomniał dodać ;-) Ponadto jak się dowiedziałam szpital ten ma najlepszy we Wrocławiu sprzęt do rtg a dr Wojciechowski cewnikowanie robi nanowocześniejszymi cewnikami dlatego jest to bezbolesne i dlatego tyle kosztuje.
    Mnie bynajmniej nie bolało, ale owszem badanie mało komfortowe. Pomimo jak to dr określił " jeden jajowod nie chciał współpracowac" był " zanieczyszczony" ale udalo sie go udrożnić. Dr miły oraz panie mu asystujące b.uprzejme i pomocne pacjentce.

Dzięki Sowa!
    A mówił Ci może lekarz, dlaczego rtg-hsg a nie sono-hsg?

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lillka wrote:
    w sumie to nie pomyślałam, że może nie działać :/

Wiesz, dość trudno cokolwiek Ci podpowiedzieć, bo nie napisałaś z jakiego powodu dostałaś Clo... Nie wiemy czy nie miałas owulacji, czy miałaś późne owulacje i dlugie cykle.

A Gonapeptyl nie jest stymulatorem, tylko wyciszaczem. On nie wpływa na wzrost pęherzyków.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówił, zlecił hsg, nic nie wspomniał nawet ze jest takie badanie jak sono-hsg. Podejrzewam ze oba badania sa miarodajne ;-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo... Anatolka, jak tam u Ciebie?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wiesz, dość trudno cokolwiek Ci podpowiedzieć, bo nie napisałaś z jakiego powodu dostałaś Clo... Nie wiemy czy nie miałas owulacji, czy miałaś późne owulacje i dlugie cykle.

A Gonapeptyl nie jest stymulatorem, tylko wyciszaczem. On nie wpływa na wzrost pęherzyków.

Przez 2 cykle miałam monitoring cyklu i potwierdzoną owulację, a teraz zaczęłam cykl z clo bo mam długie cykle.
    Wyciszaczem? A na co dokładnie wpływa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 18:00

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Oooo... Anatolka, jak tam u Ciebie?

Ok :) nie zaglądam tu prawie - odpoczywam z moją fasolinką :) czekam sobie spokojnie na test i najchętniej to bym go wcale nie robiła tylko uznała, że wsadzili fasolkę to jest :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ