SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrye Ambrelko, że poszłaś, jesteś spokojniejsza...:) Musi byc dobrze.
    Amus, ja będę miała co prawda full opcję laparo+ hsg+histeroskopię, ale gin (prywatny) powiedział, że on mi zrobi w prywatnej klinice kolegi, ale klinika ma właśnie na ten połączony zabieg kontrakt z NFZ. Zapytaj swojego, może ma jakiegoś kolegę, w placówce, gdzie na nfz możesz zrobić. Oni czesto sie znają i sobie pomagają, więc może warto zapytać.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za info zagadam z ginem jak juz wroci z urlopu:)

Ambera dobrze ze poszłaś spokojnie bedzie dobrze!!:)

Amberla lubi tę wiadomość

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale- mialam zwykle hsg u gr Andrzeja Wojciechowskiego w szpitalu na Kamieńskiego.
    Ja dostałam namiary na niego, od swojego lekarza, mówiła że on się w tym specjalizuje i jest dobry. Ale i też drogi, zapomniał dodać ;-) Ponadto jak się dowiedziałam szpital ten ma najlepszy we Wrocławiu sprzęt do rtg a dr Wojciechowski cewnikowanie robi nanowocześniejszymi cewnikami dlatego jest to bezbolesne i dlatego tyle kosztuje.
    Mnie bynajmniej nie bolało, ale owszem badanie mało komfortowe. Pomimo jak to dr określił " jeden jajowod nie chciał współpracowac" był " zanieczyszczony" ale udalo sie go udrożnić. Dr miły oraz panie mu asystujące b.uprzejme i pomocne pacjentce.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Ja miałąm Hsg na fundusz. Skierowanie od lekarza prywatnego dostałam. Z invimedu.
    Nie czekałam długo, bo praktycznie od razu. Musiałam tylko poczekać aby bylo po miesiączce, a przed owulacją. W międzyczasie zrobić badanie czystości pochwy.

Dokladnie tak samo mialam. Na nfz, czekanie na po okresie, znieczulenie dozylne i czystosc pochwy przed.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Spanikowałam i umówiłam się dzisiaj prywatnie do takiego gabinetu co kiedyś chodziłam na początku w pierwszej ciąży. Między pacjentkami weszłam, zrobili USG. Bo te bóle krzyżowe wczoraj tak nie wystraszyły, że masakra. I na usg wyszedł pęcherzyk ciążowy. Ale malutki i bez żółtka i zarodka - ale to i tak za wcześnie, więc się nie dziwię. Czyli owuację miałam później i teraz jest dopiero 2 tyg po niej czyli ciąża 4 tyg. A teraz pewnie piąty jest.... trochę mi ulżyło. Ale zobaczymy jak to będzie 15 na wizycie...
    trzymam kciuki, to dopiero pcozatek takze spokojnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Zakładaj, raz raz! Załóż sobie po tym samym nickiem :) Będzie łatwiej CIę poznać :)
    podajcie nazwe bo nie moge znalezc.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja założyłam konto- Tulipanna Tuli nazwa uzytkownika, zaproś

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz poszlo

A teraz dodajcie mnie do grupy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 06:51

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. To mój pierwszy cykl z clo i mam pytanie w związku z tym czy po clo pęcherzyki rosną wolniej? Któraś tak miała, bo nie wiem co mam myśleć. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 11:35

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lillka wrote:
    Cześć. To mój pierwszy cykl z clo i mam pytanie w związku z tym czy po clo pęcherzyki rosną wolniej? Któraś tak miała, bo nie wiem co mam myśleć. :/

Raczej nie rosną wolniej. Najczęściej jednak owulacja jest szybciej niż zazwyczaj.

lillka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Raczej nie rosną wolniej. Najczęściej jednak owulacja jest szybciej niż zazwyczaj.
    Dodatkowo w tym cyklu dostałam gonapeptyl podwójną dawkę.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 11:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lillka wrote:
    moze clo nie dzialac ale na pewno jezeli juz to przyspiesza.

lillka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moze clo nie dzialac ale na pewno jezeli juz to przyspiesza.
    w sumie to nie pomyślałam, że może nie działać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 15:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lykam pierwszy raz - jeszcze plamic nie skonczylam dobrze a juz bym za moim ganiala :P ochote mam :D lykam tez na sluz specyfiki... Ale jak owu moze byc szybciej to moze i sie zgadza ;) jestem w 5dc, cykle co 27 dni owu najczesciej miedzy 12/14 dc

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    ale.ale- mialam zwykle hsg u gr Andrzeja Wojciechowskiego w szpitalu na Kamieńskiego.
    Ja dostałam namiary na niego, od swojego lekarza, mówiła że on się w tym specjalizuje i jest dobry. Ale i też drogi, zapomniał dodać ;-) Ponadto jak się dowiedziałam szpital ten ma najlepszy we Wrocławiu sprzęt do rtg a dr Wojciechowski cewnikowanie robi nanowocześniejszymi cewnikami dlatego jest to bezbolesne i dlatego tyle kosztuje.
    Mnie bynajmniej nie bolało, ale owszem badanie mało komfortowe. Pomimo jak to dr określił " jeden jajowod nie chciał współpracowac" był " zanieczyszczony" ale udalo sie go udrożnić. Dr miły oraz panie mu asystujące b.uprzejme i pomocne pacjentce.

Dzięki Sowa!
    A mówił Ci może lekarz, dlaczego rtg-hsg a nie sono-hsg?

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lillka wrote:
    w sumie to nie pomyślałam, że może nie działać :/

Wiesz, dość trudno cokolwiek Ci podpowiedzieć, bo nie napisałaś z jakiego powodu dostałaś Clo... Nie wiemy czy nie miałas owulacji, czy miałaś późne owulacje i dlugie cykle.

A Gonapeptyl nie jest stymulatorem, tylko wyciszaczem. On nie wpływa na wzrost pęherzyków.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówił, zlecił hsg, nic nie wspomniał nawet ze jest takie badanie jak sono-hsg. Podejrzewam ze oba badania sa miarodajne ;-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo... Anatolka, jak tam u Ciebie?

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wiesz, dość trudno cokolwiek Ci podpowiedzieć, bo nie napisałaś z jakiego powodu dostałaś Clo... Nie wiemy czy nie miałas owulacji, czy miałaś późne owulacje i dlugie cykle.

A Gonapeptyl nie jest stymulatorem, tylko wyciszaczem. On nie wpływa na wzrost pęherzyków.

Przez 2 cykle miałam monitoring cyklu i potwierdzoną owulację, a teraz zaczęłam cykl z clo bo mam długie cykle.
    Wyciszaczem? A na co dokładnie wpływa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 18:00

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Oooo... Anatolka, jak tam u Ciebie?

Ok :) nie zaglądam tu prawie - odpoczywam z moją fasolinką :) czekam sobie spokojnie na test i najchętniej to bym go wcale nie robiła tylko uznała, że wsadzili fasolkę to jest :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ