CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrye Ambrelko, że poszłaś, jesteś spokojniejsza...
Musi byc dobrze.
Amus, ja będę miała co prawda full opcję laparo+ hsg+histeroskopię, ale gin (prywatny) powiedział, że on mi zrobi w prywatnej klinice kolegi, ale klinika ma właśnie na ten połączony zabieg kontrakt z NFZ. Zapytaj swojego, może ma jakiegoś kolegę, w placówce, gdzie na nfz możesz zrobić. Oni czesto sie znają i sobie pomagają, więc może warto zapytać.
-
nick nieaktualny
-
ale.ale- mialam zwykle hsg u gr Andrzeja Wojciechowskiego w szpitalu na Kamieńskiego.
Ja dostałam namiary na niego, od swojego lekarza, mówiła że on się w tym specjalizuje i jest dobry. Ale i też drogi, zapomniał dodaćPonadto jak się dowiedziałam szpital ten ma najlepszy we Wrocławiu sprzęt do rtg a dr Wojciechowski cewnikowanie robi nanowocześniejszymi cewnikami dlatego jest to bezbolesne i dlatego tyle kosztuje.
Mnie bynajmniej nie bolało, ale owszem badanie mało komfortowe. Pomimo jak to dr określił " jeden jajowod nie chciał współpracowac" był " zanieczyszczony" ale udalo sie go udrożnić. Dr miły oraz panie mu asystujące b.uprzejme i pomocne pacjentce.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
listek wrote:Ja miałąm Hsg na fundusz. Skierowanie od lekarza prywatnego dostałam. Z invimedu.
Nie czekałam długo, bo praktycznie od razu. Musiałam tylko poczekać aby bylo po miesiączce, a przed owulacją. W międzyczasie zrobić badanie czystości pochwy.
Dokladnie tak samo mialam. Na nfz, czekanie na po okresie, znieczulenie dozylne i czystosc pochwy przed. -
nick nieaktualnyAmberla wrote:Spanikowałam i umówiłam się dzisiaj prywatnie do takiego gabinetu co kiedyś chodziłam na początku w pierwszej ciąży. Między pacjentkami weszłam, zrobili USG. Bo te bóle krzyżowe wczoraj tak nie wystraszyły, że masakra. I na usg wyszedł pęcherzyk ciążowy. Ale malutki i bez żółtka i zarodka - ale to i tak za wcześnie, więc się nie dziwię. Czyli owuację miałam później i teraz jest dopiero 2 tyg po niej czyli ciąża 4 tyg. A teraz pewnie piąty jest.... trochę mi ulżyło. Ale zobaczymy jak to będzie 15 na wizycie...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lillka wrote:Cześć. To mój pierwszy cykl z clo i mam pytanie w związku z tym czy po clo pęcherzyki rosną wolniej? Któraś tak miała, bo nie wiem co mam myśleć.
Raczej nie rosną wolniej. Najczęściej jednak owulacja jest szybciej niż zazwyczaj.lillka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylillka wrote:Cześć. To mój pierwszy cykl z clo i mam pytanie w związku z tym czy po clo pęcherzyki rosną wolniej? Któraś tak miała, bo nie wiem co mam myśleć.
lillka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez lykam pierwszy raz - jeszcze plamic nie skonczylam dobrze a juz bym za moim ganiala
ochote mam
lykam tez na sluz specyfiki... Ale jak owu moze byc szybciej to moze i sie zgadza
jestem w 5dc, cykle co 27 dni owu najczesciej miedzy 12/14 dc
-
Sowaa wrote:ale.ale- mialam zwykle hsg u gr Andrzeja Wojciechowskiego w szpitalu na Kamieńskiego.
Ja dostałam namiary na niego, od swojego lekarza, mówiła że on się w tym specjalizuje i jest dobry. Ale i też drogi, zapomniał dodaćPonadto jak się dowiedziałam szpital ten ma najlepszy we Wrocławiu sprzęt do rtg a dr Wojciechowski cewnikowanie robi nanowocześniejszymi cewnikami dlatego jest to bezbolesne i dlatego tyle kosztuje.
Mnie bynajmniej nie bolało, ale owszem badanie mało komfortowe. Pomimo jak to dr określił " jeden jajowod nie chciał współpracowac" był " zanieczyszczony" ale udalo sie go udrożnić. Dr miły oraz panie mu asystujące b.uprzejme i pomocne pacjentce.
Dzięki Sowa!
A mówił Ci może lekarz, dlaczego rtg-hsg a nie sono-hsg?
-
lillka wrote:w sumie to nie pomyślałam, że może nie działać
Wiesz, dość trudno cokolwiek Ci podpowiedzieć, bo nie napisałaś z jakiego powodu dostałaś Clo... Nie wiemy czy nie miałas owulacji, czy miałaś późne owulacje i dlugie cykle.
A Gonapeptyl nie jest stymulatorem, tylko wyciszaczem. On nie wpływa na wzrost pęherzyków. -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Wiesz, dość trudno cokolwiek Ci podpowiedzieć, bo nie napisałaś z jakiego powodu dostałaś Clo... Nie wiemy czy nie miałas owulacji, czy miałaś późne owulacje i dlugie cykle.
A Gonapeptyl nie jest stymulatorem, tylko wyciszaczem. On nie wpływa na wzrost pęherzyków.
Przez 2 cykle miałam monitoring cyklu i potwierdzoną owulację, a teraz zaczęłam cykl z clo bo mam długie cykle.
Wyciszaczem? A na co dokładnie wpływa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 18:00