X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Mariczka Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia-m-b ja miałam dwa torbiele na jednym jajniku - jakieś pół roku temu, też związane między innymi z przyjmowaniem CLO - przez jakiś czas chodziłam do innego lekarza, który wogóle nie zalecił monitoringu przy CLO, tylko dał rozpiskę na karteczce - najpierw Clo potem luteinę (napisał w których dniach cyklu brać) i pod koniec cyklu okazało się, że są dwa torbiele - po niepękniętych pęcherzykach...40 mm + 50 mm - jakoś tak o ile dobrze pamiętam. Po chyba dwóch cyklach wchłonęły się same - bez żadnych leków. Robiłam USG u jeszcze dwóch innych lekarzy, żeby skontrolować - i jeden z nich stanowczo stwierdził, że jeśli u mnie występują samoistne owulacje to nie ma potrzeby stosować CLO.
    Po drugie - jeśli jest torbiel na jednym jajniku - to owulacja może być z tego drugiego jajnika, więc skoro gin pozwolił współżyć tylko do niedzieli - to może chce przetrzymać partnera z nasieniem - żeby się więcej nazbierało i ewentualnie - żebyście dobrze wstrzelili się w owulację? Ja to bym dopytała czumu tylko do niedzieli można :) hehe
    opu - tak jak radzi aszka - ja bym się wstrzymała z CLO - po co faszerować się lekami - jak tu problem jest z nasieniem...

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Mariczka :)

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Aszka dołączyłas do nas na fb???
    nie mam fb :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka to zaloz byle jakie konto i wbijaj!!! Zalozenie konto to 3 min

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nie mam fb :(
    Zakładaj, raz raz! Załóż sobie po tym samym nickiem :) Będzie łatwiej CIę poznać :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny dostałam wczoraj wieczorem dużego bólu - krzyżowego. Trochę on trwał. DO godziny. Wzięłam dodatkową lutinę i przeszedł, na razie nie boli. Martwię się, bo jak poroniłam, to też miałam bóle krzyżowe. A piersi dzisiaj mniejsze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Na endo taaaak, biore, ja biorę full opcja :P
    od 1 dnia cyklu siemie lniane (na śluz) magnez 2 x1 tabl )na endo), pistacje (na endo) i ostatnio czerwone winoo pół kieliszka (na endo oczywiście) I u mnie w 11 dc po takiej kuracji wynosi ono 10 mm. Po włączeniu wina się poprawiło z 7,7.
    Od 3=7dc clo + kuracja wyżej która trawa do owulacji, jakieś 11 dni bo ja w 11 dniu chodzę na monit i mam pregnyl podawany
    Od 9-13 dnia piję guajazyl (na śluz, bo u mnie z tym kiepsko)
    Po owulacji teraz jadłam ananaska. Tyle...Czy się uda....nie wiem....czekam....

No moj gin by powiedzial ze to nic nie pomoze :P tak mi powiedzial jak mu powiedzialam ze w tym cyklu biore witaminy na endo ( o winie nie mowilam :P ) pod moimm wykresem mkzesz zobaczyc arsenal na endo :))) mam nadzieje ze pomoze - raz probowalam tego zestawu ( bez wina i bez omega 3 i w dniu owu mialam 7mm czyli jak na mnie calkiem super lepiej to niz 5mm )
    No to wzielam mama nadzieje ze nie przytyje milion kilo i omina mnie skutki uboczne ( jezdze autem do pracy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 09:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    jestem nowa w temacie clo, miałam robione badania hormonalne - wszystko ok, owulacje potwierdzone na monitoringu, mimo to gin zapisał mi w tym cyklu clo 1/2 tab raz dziennie od 3 d 7 dc
    trochę się boję co z tego będzie :(

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    cześć dziewczyny :)
    jestem nowa w temacie clo, miałam robione badania hormonalne - wszystko ok, owulacje potwierdzone na monitoringu, mimo to gin zapisał mi w tym cyklu clo 1/2 tab raz dziennie od 3 d 7 dc
    trochę się boję co z tego będzie :(
    Ja miałam dokładnie tak samo i dostałam taką samą dawkę clo...bez skutku w 2 cyklach...czekam na wynik 3 cyklu, dziś 22 dc.. A potem dodatkowe badania i laparo...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja miałam dokładnie tak samo i dostałam taką samą dawkę clo...bez skutku w 2 cyklach...czekam na wynik 3 cyklu, dziś 22 dc.. A potem dodatkowe badania i laparo...

Dokladnie te same mam rozterki :) z tym ze ja lykam cala tabletke :) tez sie boje co z tego bedzie dobrego czy nie daj boze niedobrego - z niecierpliwoscia czekam na srode i usg

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na monicie 9dc i jest jeden pecherzyk 16mm ;-) czyli chyba nie jest źle. Tak wnioskuje ze w tym przypadku powinnam miec wcześniej owulacje bo w ubiegłym cyklu dokładnie w 11 dc mialam ten dominujacy 15mm, a w 13 dc były dwa 19mm i 14 mm i niby był jeszcze jeden....w 16 dc już było po owulacji.
    Nie robię iui w tym moim drugim cyklu, uzgodniłem z gin ze da mi jeszcze szanse by próbować "naturalnie" ;-)
    W środę dopiero ide zobaczyć na monit co tam sie zadziało, wiec ten cykl na spokojnie i bardzo dobrze....

tulipanna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    u mnie to samo, tylko wynegocjowałam 2 cykle na clo zamiast 3 i HSG, później IUI
    trzymam kciuki!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj gin uwaza ze 2-3 cykle z clo potem hsg potem znowu proba z clo i dalej juz inwazyjnie i drogo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest z HSG jesli chodze do prywatnego gina? musze za zabieg placic jak mi da skierowanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 11:52

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Ci da skierowanie strikte do szpitala to nie płacisz tylko zapisujesz sie i czekasz. Jak Ci nie da skierowania a tylko zleci badanie to prywatnie. Ja zrobiłam prywatnie z w szpitalu ;-) Po pierwsze lekarka mi nie dała skierowania tylko zleciła i dała namiar na dr który jest już chyba legendą we Wroclawiu. W szpitalu nawet nie wiem ile sie czeka na NFZ ale moze ktoś robił i wie.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sowa a ile placiłaś jesi to nie tajemnica??:)

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadna tajemnica ;-) zapłaciłam 450 zł, zapisałam sie z marszu w pierwszym dniu cyklu i badanie mialam za tydzień, bez czekania nakręcania sie i nerwówki. Jeżeli oczywiście możesz na NFZ to korzystaj, zawsze kasa przyda sie na coś innego, ale pytanie ile sie czeka.

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • listek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałąm Hsg na fundusz. Skierowanie od lekarza prywatnego dostałam. Z invimedu.
    Nie czekałam długo, bo praktycznie od razu. Musiałam tylko poczekać aby bylo po miesiączce, a przed owulacją. W międzyczasie zrobić badanie czystości pochwy.

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Jak Ci da skierowanie strikte do szpitala to nie płacisz tylko zapisujesz sie i czekasz. Jak Ci nie da skierowania a tylko zleci badanie to prywatnie. Ja zrobiłam prywatnie z w szpitalu ;-) Po pierwsze lekarka mi nie dała skierowania tylko zleciła i dała namiar na dr który jest już chyba legendą we Wroclawiu. W szpitalu nawet nie wiem ile sie czeka na NFZ ale moze ktoś robił i wie.

Ooo, Sowa, ja jestem z Wrocławia, i jeśli cykl grudniowy się nie uda, to chcę robić w styczniu HSG - zdradzisz jaki to lekarz legenda wrocławski? Bo jak już mam mieć robione to badanie, to przynajmniej porządnie...
    Miałaś sono-HSG, czy z rentgenem?

Dzięki!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanikowałam i umówiłam się dzisiaj prywatnie do takiego gabinetu co kiedyś chodziłam na początku w pierwszej ciąży. Między pacjentkami weszłam, zrobili USG. Bo te bóle krzyżowe wczoraj tak nie wystraszyły, że masakra. I na usg wyszedł pęcherzyk ciążowy. Ale malutki i bez żółtka i zarodka - ale to i tak za wcześnie, więc się nie dziwię. Czyli owuację miałam później i teraz jest dopiero 2 tyg po niej czyli ciąża 4 tyg. A teraz pewnie piąty jest.... trochę mi ulżyło. Ale zobaczymy jak to będzie 15 na wizycie...

tulipanna lubi tę wiadomość

‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ