X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mieliśmy badania w poradni genetycznej i tak:Maluszek ma 58,7 mm <3 serduszko bije FHR 173ud/min, wg. USG mamy 12t+3dz. NT 1,6mm. NB(+) Na tym etapie z USG wszystko OK :) za 2 tyg do odbioru wyniki badań genetycznych z krwi i mam nadzieję, że one też wyjdą OK - nie ma innej opcji <3
    Kochane nie poddawajcie się !!! Warto walczyć !!! My walczyliśmy prawie 4 lata i powiem Wam, że warto :) i cieszę się, że do końca się nie poddałam :)
    Podsyłam wiruski <3 <3 <3 <3 <3 <3

Anatolka, aszka, Yousee, ale.ale, pabelka88, KathleenPL, asia-m-b lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Dziś mieliśmy badania w poradni genetycznej i tak:Maluszek ma 58,7 mm <3 serduszko bije FHR 173ud/min, wg. USG mamy 12t+3dz. NT 1,6mm. NB(+) Na tym etapie z USG wszystko OK :) za 2 tyg do odbioru wyniki badań genetycznych z krwi i mam nadzieję, że one też wyjdą OK - nie ma innej opcji <3
    Kochane nie poddawajcie się !!! Warto walczyć !!! My walczyliśmy prawie 4 lata i powiem Wam, że warto :) i cieszę się, że do końca się nie poddałam :)
    Cudowen wieści, rośnijcie zdrowo :) Wiruski zajadam oczywiście :)

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariczka wrote:
    A robiłaś badanie kontrolne?

zrobię w tym cyklu, tylko nie wiem czy nie za wcześnie

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena cudne wieści:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super, trzymaj sie i pisz :p

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    tuli , ja sie dzisiaj wkurzyłam bo mierzylam 3 razy pod rzad , moze z minutową przerwą , i zakres wyników mam od 36,48 do 36,61 :/ a termometr mam niby owulacyjny, polecany do NPR Microlife :/

frustrujące :P jakbym mało miała frustrujących rzeczy na głowie :P

Lolcia, ja zawsze mierzę trzy razy i wyciągam średnią - chociaż rozbieżność mam nieco mniejszą, np. 36,60, 36,65 i 36,62 - to wtedy biorę średnią.
    Wiem, wiem, z tą temperaturą różnie jest, ale ja już się teraz tak wkręciłam, że nie mogę bez mierzenia i potem się nakręcam albo frustruję moim wykresem :P

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariczka wrote:
    Lolcia_81 z tego co wiem to elektronicznymi termometrami zaleca się mierzyć temperaturę tylko raz - po pierwszym zmierzeniu termometr już się nagrzewa i po każdym następnym pomiarze może pokazywać inna temperaturę.

Ha, dobrze wiedzieć... Muszę to trochę potestować w wolnej chwili.

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, pięknie!!!

Trzymam kciuki za wszystkie podglądaczki jutro!

I idę walczyć z fb...

Andzia1984 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Mariczka Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    zrobię w tym cyklu, tylko nie wiem czy nie za wcześnie
    Mi lekarz powiedział, że jeśli dawka leku jest dobrze dobrana - to po dwóch tygodniach prl już się normuje. Warto by było sprawdzić - czy lek działa i czy ta dawka, którą przyjmujesz nie jest zbyt mała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:

super:)))

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariczka wrote:
    Mi lekarz powiedział, że jeśli dawka leku jest dobrze dobrana - to po dwóch tygodniach prl już się normuje. Warto by było sprawdzić - czy lek działa i czy ta dawka, którą przyjmujesz nie jest zbyt mała.

dziękuję za podpowiedź :)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzydal wrote:
    Ja mogę Ci polecić dr Wolniewicz-Romejko, ginekolog-endokrynolog, cytolog. Pracuje na Karowej a prywatnie w gabinetach na Łuckiej na Woli. Wizyta kosztuje 180 zł ale babeczka jest bardzo mądra :) Ja wcześniej chodziłam do gina który leczył mnie duphastonem i przez rok nie miałam owulacji. Powodzenia

Dzięki za namiary :)

Zapisałam się do polikliniki na Karowej ale termin dopiero na kwiecień :/ może trafię też na nią tam, ale na razie przejdę się prywatnie. A słyszałaś/słyszałyście o dr Rudnickiej-Wypych? Ona też na Karowej pracuje

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie z Warszawy, to nie pomogę.

Coś musiałam namieszać w swoim fb przez telefon wczoraj, bo powiadomienia o Waszych pogaduchach przychodzą mi na maila i tam je podczytuję, ale strona mi się wywala... No nic, teraz i tak odpadam od komputera po całym dniu latania po mieście, najwyżej jutro coś pokombinuję.

Dobranoc :)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu, wypisałam się z grupy, żeby się zapisać ponownie i żeby lepiej działało, a zamiast tego wysypałam sobie całkiem konto na fb... Albo ja jestem jakaś atechniczna, albo nie wiem co :(

Olgo, pewnie będę się do Ciebie dobijać o ponowne wpuszczenie, ten dzień mi dziś wyraźnie nie służy ;)

m3sx3e3kqurga36a.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś iść spać....

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Buuu, wypisałam się z grupy, żeby się zapisać ponownie i żeby lepiej działało, a zamiast tego wysypałam sobie całkiem konto na fb... Albo ja jestem jakaś atechniczna, albo nie wiem co :(

Olgo, pewnie będę się do Ciebie dobijać o ponowne wpuszczenie, ten dzień mi dziś wyraźnie nie służy ;)

Hehe dobre

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A miałaś iść spać....

Ta, naczytałam się w mailach Waszej twórczości i też się chciałam poudzielać, a tu klops. Ale już wysłałam do Olgi prośbę o zaproszenie, chyba, że to wszystko jedno do której z Was?

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Ta, naczytałam się w mailach Waszej twórczości i też się chciałam poudzielać, a tu klops. Ale już wysłałam do Olgi prośbę o zaproszenie, chyba, że to wszystko jedno do której z Was?

ale.ale ja widze u siebie na fb w grupie opcję "dodaj osoby" , ale nie wiem czy działa, jak mi przypomnisz na priv imie i nazwisko, albo najlepiej link do konta na fb, to cie zaprosze :)

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kochane za miłe słowa <3 fajnie, że tak się wzajemnie wpieracie :) ja w Was wierzę <3 nie poddawajcie się <3 a dacie radę :)
    miłego weekendu 637467c87shkkyna.gif

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem .. Wracam od gina - dostalam clo tylko nie wiem po co ... Miesiaczkuje regularnie jak w zegarku co 27 dni, owulacje mam potwierdzone monitoringiem, pecherzyki rosna ladne, prrogesteron ok. Jedyne co mi dokucza to to cienkie endo :( a na to akurat nic nie dostalam -
    Mkze wy pomozecie mi zrozumiec dlaczego mam to clo brac ? Dodam ze lecze sie w klinice nieplodnosci od niecalego miesiaca - lecze sie to moze za duzo powiedziane

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ