CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Triszkaaa progesteron w cyklu owulacyjnym wzrasta po owulacji - skoro u Ciebie jej nie było to i progesteron się nie podniósł...U Ciebie - zdaje się trzeba popracować nad wywołaniem owulacji i ewentualnie jeśli już wystąpi - zbadać progesteron 7 dni po niej - jeśli wyjdzie za niski to dopiero wtedy należy rozważyć podanie luteiny lup duphastonu w drugiej fazie cyklu. Podany zbyt wcześnie progesteron może zblokować owulację - bądź zaburzyć śluz płodny, który jest również niezbędny do zapłodnienia.
-
Progesteron normalnie wzrasta w cyklu po owulacji - zaczyna go stopniowo wydzielać ciałko żółte, pozostałość z pęcherzyka.
To nie jest tak, że masz prog 1, jesteś w ciąży i on potem wzrasta do 15-20. Jest potrzebny di dobrego zagnieżdżenia, dla pewności możesz brać po owulacji duphaston/luteine i zatestysować przed ich ostawieniem.
Ale grunt to najpierw mieć owulację.Amus87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tulipanna wrote:Pytanie do mierzących i doswiadczonych Koleżanek...czy wpływ na temperature bedzie miało jak mierze ja leząc po przebudzeniu albo tuż po przebudzeniu ale przejsciu paru metrów do łazienki??? Bo mój nie wie że mierzyc zaczełam, darłby się że mi się we łbie robi nie halo wiec sie kryje...
Lepiej bez ruchu. Kiedyś nawet robiłam test i po kilku przewrotach z prawego na lewy bok (i odwrotnie) temperatura już była inna.
Eh, chyba też do was zaraz na FB dołączę(Monika to ja
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 00:42
-
Bry
Kurde,o ile musi być skok żeby go uznać za skok? Bo ten mój jakiś nieskokowy
Lecę do pracy, do zobaczenia na fbXII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
nick nieaktualnyTriszkaaa wrote:lekarz stwierdził brak owolacji po usg... mowi ze nie widać zadnych pecherzyków a bylam w 14 dniu cyklu, gdzie powinno byc cos widac no i po wynikach progesteronu, stwierdzam iz mial racje.. bo chyba nie mam owulacyjnych cykli to wszystko przez tarczyce (luty br tsh 93!!) teraz ponizej 3..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 08:16
-
nick nieaktualnyAndzia1984 wrote:Wiecie co...od rana tak mnie jajniki naparzają, że szok, dzieje se coś tam...ciekawe co narosło przy tej mojej minimalnej dawce
?? wziełam 3,4,5dc 1x rano i 0,5 wieczorem, wczoraj 6dc wzięłam tylko 1x rano i dzisiaj 7dc wzięłam ostatnią 0,5 co mi została- nie kupowałam nowego opakowania
Do tych pracujących jajników doszedł rano lepki śluz, a teraz jak byłam w wc to zauważyłam pasmo takiego rozciągliwego...może zdążymy niczym P pojedzie w ndz w nocy...jak myślicie?
-
KathleenPL wrote:Grupa tajna, najwyzej zapraszajcie mnie albo inne dziewczyny, które juz są do znajomych i będziemy wysylac zaproszenia.
I sie poryczałam z rana przez temperaturę
Olga, tulam
Moja tempka tez mnie wkuźwia dzisiaj, zmierzyłam rano 3 razy pod rzad, raz 36,54, raz 36,61, raz 36,48 , cholera wie czy skok bedzie czy nie bedzie....
Jka się wkuźwię to przestane mierzyc i tyle
milego dzionka kochane
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny