X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    dziewczyny a płodny śluz powinien byc bezbarwny i rozciągliwy? ja od wczoraj mam taki jakby biały( nie kremowy) i dosyć rozciągliwy
    taki jak bialko kurze i rozciagac sie miedzy palcami. Dobry jest tez sluz plodny wodnisty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:13

• agusia1991 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dzisiaj oficjalnie zaliczam mój pierwszy cykl z clo jako nieudany ;/

4a5c6a0775295e3f855486a4d8d23caa.png
    i81xegz2mv1sp77g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia przykro mi, jakie dalsze dzialanie??

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy cykl sie przesunal przez owulke,bo testy owulacyjne wychodza negatywne.. okresu nadal brak a wczoraj i przedwczoraj bardzo bolal mnie brzuch.. poczekam.do 6tego grudbia, zrobie test albo od razu wybiore sie do lekarza aby dal cos na wywolanie.Dwa miesiace wczesniej jakos nie mialam problemu z miesiaczka,gdzie wyniki moje byly gorsze,teraz lepiej i problem..

czekam,czekam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    napisze wam jak mi lekarz napisał jak mam brac leki i napiszcie co wy o tym myslicie a wiec na poczatku brałam Provere 2razy 1 tabletka przez 5dni potem po praniu po 5dniach dostałam okres a potem w 3do8dnia cyklu brałam 2razy1tabletka dziennie w 10do13dnia cyklu brak sexu a 14i15 dał mi usmiechnieta buzke to znaczy ze mamy sie kochac co wy o tym myslicie i na kontrole mam isc dopiero w styczniu

ja proverę brałam na endometrium /ponieważ grubość była ponad normę/ :/

• agusia1991 Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Agusia przykro mi, jakie dalsze dzialanie??

No teraz kolejne wizyty u gin i kolejna porcja clo. Może w tym miesiącu bd ok :)

4a5c6a0775295e3f855486a4d8d23caa.png
    i81xegz2mv1sp77g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    nie wiem czy cykl sie przesunal przez owulke,bo testy owulacyjne wychodza negatywne.. okresu nadal brak a wczoraj i przedwczoraj bardzo bolal mnie brzuch.. poczekam.do 6tego grudbia, zrobie test albo od razu wybiore sie do lekarza aby dal cos na wywolanie.Dwa miesiace wczesniej jakos nie mialam problemu z miesiaczka,gdzie wyniki moje byly gorsze,teraz lepiej i problem..
    testy niekoniecznie musza pokazywac a owu mogla byc, niech lekarz da luteine to albo bedzie @ albo nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam wyniki tsh i prolaktyny. Prolaktyna nawet ladna 10. Ale tsh mi znowu wzroslo :-( z 2,8 na 3. Bralam do tej pory euthyrox na zmiane 25 i 50. Zwiekszyc sobie sama na stale do 50?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jest coś takiego jak jesienny skok TSH. Ja bym zwiększyła w takim razie ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wklejem i tu
    Ehh endo 10 mm prcherzyk 15 mm ALE nieprawidlowej budowy jakas bruzda w srodku i mogloby potem cos wyjsc ...fajny dr duzo mi wyjasnil. Jajniki zmasakrowane bardzo mam teraz brac lutke 10 dni a potem od razu antyki na miesiac by " zazuszyc"jajniki. Potem od razu clo 2x2
    Jesli nie uda sie przez kolejne dwa cykle da skierowanie na laparo ale musze schudnac bardziej mam wielka otylosc brzuszna i moze byc problem z zakwalifikowanien sie do laparo

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko dobra rado: a brac clo? Do inseminacji i tak by mnie nie dopuscili z takim tsh. Mam ostatnie opakowanie. Tylko biore ten antybiotyk jeszcze. Ale tak mi szkoda cyklu :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Anatolko dobra rado: a brac clo? Do inseminacji i tak by mnie nie dopuscili z takim tsh. Mam ostatnie opakowanie. Tylko biore ten antybiotyk jeszcze. Ale tak mi szkoda cyklu :-(
    popieram Anatolke zwieksz, a clo mozesz brac i probowac naturalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    wklejem i tu
    Ehh endo 10 mm prcherzyk 15 mm ALE nieprawidlowej budowy jakas bruzda w srodku i mogloby potem cos wyjsc ...fajny dr duzo mi wyjasnil. Jajniki zmasakrowane bardzo mam teraz brac lutke 10 dni a potem od razu antyki na miesiac by " zazuszyc"jajniki. Potem od razu clo 2x2
    Jesli nie uda sie przez kolejne dwa cykle da skierowanie na laparo ale musze schudnac bardziej mam wielka otylosc brzuszna i moze byc problem z zakwalifikowanien sie do laparo
    anty to dobre wyjscie w tej sytuacji.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:

Bierz, zanim bedzie owulacja to juz nie bedziesz brala juz antybiotyku. Tarczycy dostarczysz zwiekszona dawke euthyroxu, wiec zacznie w koncu spadac, bo teraz tylko delikatnie sie waha :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na jakies dobre wiadomosci, dziewczyny do dziela :p

Sowaa lubi tę wiadomość

• katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ide jutro do lekarza umowiłam wizyte u innego ginekologa strasznie bola mnie sutki nie wiem z jakiego powodu

katarynka27
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jak przypuszczałam owulacja w tym cyklu przyszła wcześniej. Dziś byłam na monicie i jest ciałko żółte. Chyba nie jestem aż tak "popsuta" skoro udaje mi sie wychodować pecherzyk i sam pęka w dobrym czasie, gdyby z tego coś jeszcze było ..... Z jednej strony b.sie cieszę ze jest jakiś tam mały sukces w tym moim leczeniu ale z drugiej jakaś dopadła mnie chandra, bo moja dr coś tam przymruczala , ze jak sie nie powiedzie teraz i w kolejnym 3 cyklu z clo (tfuu tfuu) to pokieruje mnie do innej dr i tak mi smutno z tego powodu ;-(

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas wizyta bardzo POZYTYWNA :) jestem mega zadowolona :) nie to co w poradni genetycznej. Dziś lekarz wszystko Nam ładnie pokazał i poopisywał i jest wszystko OK. Widzieliśmy różne narządy dzidzi, dwie rączki, nóżki, policzyliśmy paluszki wszystko na tym etapie jest w porządku :) Dzidzia ma 7,15cm, FHR ~ 160ud/min, wg. USG mamy 13t+2dz czyli 14tc :P, NT 1,6mm i NB (+) kolejna wizyta jeszcze w tym roku ale dopiero za 4 tygodnie ... czy ja dam radę tyle wytrzymać :P Aha Maluszek taka wstydziocha, że pozował pleckami :P
    Kochane dacie radę !! <3

Sowaa, ale.ale, Anatolka, Miu95, scarllet, Natka098, Amus87, aszka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, pięknie!!!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Magdalena super wieści :)

A ja kończę swój 4 cykl z clo, niestety znowu nieudany... Już nie wiem sama co robić, czy barać dalej czy dać sobie spokój i zacząc myśleć o inseminacji czy IVF, ehhh...

Anatolko co tam u Ciebie, jak się czujesz, a raczej czujecie? Doczekać się nie mogę wieści. Trzymam mocno kciuki :)

Za wszystkie trzymam kciuki i życzę żeby pod choinkę każda dostała bobasa :)

‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ