X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia1991 wrote:
    Hej dziewczyny.. Mam pytanko miałam brać luteine przez 10 dni 3x1 czy może zdarzyć sie tak ze dostane @ jeszcze przed skończeniem wszystkich tabletek?
    Owszem, może tak się zdarzyć, ja co prawda tak miałam przy duphastonie, ale z lutką to też mozliwe

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    witam mam na imie kasia jestem tu nowa mam pytanie czy po skaczeniu brania cloi bolało was podbrzusze mnie tak boli ze nawet jak chodze to mnie boli
    Ja przez 5-6 dni skręcałam się z bólu - taki jakby ból owulacyjny pomieszany z miesiączkowym. Potem dwa dni mnie nie bolało i przyszła @ ;).

Generalnie boli mnie @ przez jakieś 5-7 dni, potem mnie boli strasznie podczas owulacji i wychodzi na to że jakiś tydzień po owulacji ból znowu jest - do niczego taki miesiąc :P

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    a moze ten brzuch mnie boli bo te pechezyki pekły jakie mieliscie uczucie jak pekały wam idzie to wogule wyczuc
    Ja mam wrażenie (po stronie gdzie jest pęcherzyk) że mi rozrywa jajnik. Okropny ból, ostatnio bolało przed, ale 12 dnia cyklu ok 22-23 myslałam ze zwariuje...dosłownie sie zwijałam z bólu. Seks był o 24 juz bolało mniej...ale przyznam szczerze, że wrażenia takie trochę pomieszanie z poplątaniem...i miło i bolało...
    Katarynka, jesli dostajesz pregnyl na pękni ecie to własnie tak mniej więcej to wygląda. Jeśli nie, bez monitu możesz nawet nie poczuć że pęcherzyk pękł...To że bierzesz clo nie znaczy ze będziesz czuła jak pęka...No i oczywiście ja tu zawsze gromię, zeby iśc jednak na monit, nawet do innego gina, zwłaszcza pzy pierwszej stymulacji clo...Bo tych pęcherzyków może być i 3 i 3 mogą pęknąć i się zapłodnić...nie wolałabyś podjąć decyzji czy piszesz się na trojaczki??? Większość z nas lata na monit, niektóre nawet kilka razy w miesiącu. Zatem idż, nawet do innego ginekologa ale idz..Gdyby to był któryś z rzędu cykl z clo i dawka mała i wiesz z wczesniejszych monitów jak to wygląda to inaczej...Ja w pierwszym cyklu z clo a brałam tylko pół tabletki miałam 2 pęcherzyki:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    czy któraś byłaby taka dobra i zerknęła na wykres mój?? bo ja go nie rozumiem :p
    Amus na razie nie wiele można powiedzieć, mimo to te temperatury chyba za bardzo Ci skaczą... Duża jest rozbieżności pomiędzy jedna a druga...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    czy któraś byłaby taka dobra i zerknęła na wykres mój?? bo ja go nie rozumiem :p
    za malo danych nie ma zaznaczonego czy jest sluz czy brak, szyjki -to bardzo pomocne, na razie wyglada na cykl bezowulacyjny, ale trzeba poczekac jak sie dalej rozkreci. Mnie raz wyszlo na clo tak samo, nawet tempka nie pokazala a na usg bylo po owu...wiec tylko monit daje 99%-100% pewnosci.

Amus87 lubi tę wiadomość

• ale.ale Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, jeszcze parę dni musisz pomierzyć, może będzie skok. Choć faktycznie skaczą mocno, wszystko jest ok z termometrem?

Amus87 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdzałam z termometrem wszystko ok
    USG jutro
    ja szyjki badać nie umiem a śluz plody od paru dni i dużo go
    kurcze znowu będzie bezowulacyjny:(

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarynka27 mnie bolał brzuch podczas owu,tak jakby ktoś wyrywal mi jajniki. Ostatnio miałam 3 pecherzyki i okropny bol,nawet podczas chodzenia. Dzis mój 13 dc i coś podobnie zaczyna mnie łupac,sluzu slabiutenko na zewnątrz,wtedy mnie zalewalo.
    Jutro się dowiem po usg czy to owu,narazie wrózenie z fusów.

Rozumiem natomiast,że owu może byc wczesniej,nie w każdym cyklu jest Dokladnie w ten sam dzien?

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki od tego cyklu mialam brac Clo, miesiączki póki co brak.(przez ostatnie dwa miesiáce dostawalam miesiáczke od 30/1 dnia miesiaca owszem kiedys byly zaburzenia przez tarczyce ale teraz wszystko w normie). Nadal dziwny ból podbrzusza jest taki ciągły jakby trochę laskoczacy, do zniesienia, inny niż zawsze. Śluz wodnisty nie ma go wiele. Szyjka rożnie raz nie do wyczucia raz blisko bardzo, mam wrażenie ze codzienniezmienia położenie, ale obiecałam ze juz nie będę tam grzebać. Brak bólu piersi co na okres by mogło wskazywać.. Temperatura z rana różna raz 37,5 a raz 36,7 dziś znowu 37,1 wiec nic z tego nie rozumiem,przypominam. Ze miał być to mój bezowulacyjny cykl. Skoro tak boli mniepodbrzusze to czulabym juz jakieś zmiany w piersiach czy coś a tu nic, nie chce sie nakręcacza, nawet niewiem kedy ta owulacji miałaby nastąpić, najlepsze jest to ze babki piszą ze po zapłodnieniu szyjka od razu zamknięta na stronce jednak przeczytałam ze otwarta rozpulchniona. Szyjka od 2-8 tyg może oznaczać zajście w ciąże(http://parenting.pl/portal/rozpulchnienie-macicy) oto link , nic nie rozumiem poczekam do połowy miesiąca i tyle.. Potem test. Chociaż boje sie ze to opóźnienia przez jakieś wyniki, ale tsh poniżej 3 chyba nie zatrzymało by mi miesiączki Cykl bezowulacyjny Tsh nieco ponizej 3, progesteron 1 ciaza bylaby cudem.... Niewiem , pewnie sie rozczaruję, ale pomarzyć można, pozdrawiam!!!smilie1.gif)

czekam,czekam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triszka racze nie ma szans bo progesteron wksazkuje brak owulacji czyli brak możliwośći zajśćia w ciąże

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaa ja nadal nie wiem w którym dniu cyklu robiłaś ten progesteron?

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli ujście szyjki macicy przez dłuższy niż normalnie czas jest uniesione, otwarte i miękkie, może to oznaczać zajście w ciążę. Jest to objaw ciąży pojawiający się około 2-8 tygodni po zapłodnieniu. // no jednak jest wspomniane, a poza tym, na innym topiku, któraś z dziewczyn napisała mi ze progesteron mógł wzrosnąc jesli pozniej wystąpiła owulacja, moze u mnie wystąpiła pózniej po prostu.. bez przyczyny nie jest tez podwyższona temperatura.. i te bole brzucha, ja ok rozzumiem, ale wszyscy piszecie tak aby ktoś nie miał szans nadziei.

czekam,czekam
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym moja bratowa choruje na PCOS miała cykl bezowulacyjny i progesteron 0,2 i zaszła w ciąze co lepsze donosiła, bez zadnych leków a mała ma teraz 4 miesiące...

czekam,czekam
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    progesteron robiłam w 18 dniu cyklu, w 14 dniu cyklu byłam u lekarza który mówił ze cykl jest bezowulacyjny.

czekam,czekam
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieje mozesz miec, ale jesli Twoj progesteron wynosil 1 w okolo polowie 2 fazy cyklu to wskazuje jednoznacznie na brak owulacji. Nie wynika to z checi odebrania Ci nadzieji, ale z tego, ze mi.in Amus wie jak funcjonuje pod wzgledem hormonalnym uklad rozrodczy kobiety. Poczytaj kiedy w organizmie pojawiaja sie jakie hormony i o czym swiadczy ich poziom to sama rozwiazesz swoja zagadke. Popieram Amus, jesli wynik progesteronu (1), ktory podalas pochodzi z drugiej fazy cyklu to ciaza bylaby cudem.

Szyjka macicy nie jest jednoznaczym wyznacznikiem ciazy szczegolnie, ze sama wyczytalas, ze zmiany maja dlugi czas (2-8 tyg.) na pojawienie sie. Najlepiej zrob test w dniu spodziewanej miesiaczki i po problemie. A temperatura moze byc podwyzszona, bo mamy sezon przeziebien - moze Ci cos brac.

Niemniej jednak, zycze Ci, abys miala racje. O chec odbierania marzen nas nie oskarzaj, bo skoro napisalas na forum to dziewczyny wyrazily swoje zdanie. Ot co. Po to jest forum w koncu.

Amus87 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny bol mi przeszedł na szczescie teraz sie zastanawiam czy nie isc jednak do tego lekarza zeby wiedziec co tam w srodku sie dzieje chciała bym zajsc w ciaze tylko czy to jest mozliwe boje sie robic test o juz jeden zrobiłam i wyszedł negatywny moze go za wczas zrobiłam

katarynka27
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisze wam jak mi lekarz napisał jak mam brac leki i napiszcie co wy o tym myslicie a wiec na poczatku brałam Provere 2razy 1 tabletka przez 5dni potem po praniu po 5dniach dostałam okres a potem w 3do8dnia cyklu brałam 2razy1tabletka dziennie w 10do13dnia cyklu brak sexu a 14i15 dał mi usmiechnieta buzke to znaczy ze mamy sie kochac co wy o tym myslicie i na kontrole mam isc dopiero w styczniu

katarynka27
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzynka nie znam provery
    a od 3-8 rozumiem clo?
    moim zdaniem zamiast zakazu sexy 10-13 powinien zrobić monit w tych dniach ...

tulipanna lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    napisze wam jak mi lekarz napisał jak mam brac leki i napiszcie co wy o tym myslicie a wiec na poczatku brałam Provere 2razy 1 tabletka przez 5dni potem po praniu po 5dniach dostałam okres a potem w 3do8dnia cyklu brałam 2razy1tabletka dziennie w 10do13dnia cyklu brak sexu a 14i15 dał mi usmiechnieta buzke to znaczy ze mamy sie kochac co wy o tym myslicie i na kontrole mam isc dopiero w styczniu
    Uważam, że brak monitoringu przy braniu clo 2x1 jest nieodpowiedzialne...zwłaszcza jesli to pierwszy cykl z clo...ale jak chcesz...ja brałam od 3-7 dc clo, czesc z dziewczyn bierze tez od 5-9, układ jest różny, to zalezy od wskazań. Na ulotce wyraźnie jest ze nalezy monitorować cykl...ale decyzja należy do Ciebie...po clo istnieje możliwość przestymulowania...pamiętaj,,,my tu powtarzamy - CLO TO NIE CUKIERKI

Amus87, Sowaa, lillka lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    katarzynka nie znam provery
    a od 3-8 rozumiem clo?
    moim zdaniem zamiast zakazu sexy 10-13 powinien zrobić monit w tych dniach ...
    POPIERAM!!!!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ