X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Aszka przeczytałam informacje pod linkiem który zamieściłas. Jest ciekawy i obszerny, ale zauważyć: ani słowa o tym, dlaczego jest wskazana przy endometriozie. A odpowiedzi na to pytanie szukalam wczoraj i nie znalazłam. Jeżeli jest owulacja, jajowody drozne, śluz ok, hormony w normie, nasienie w normie, to jaki wpływ ma endometrioza? Toksyczne środowisko macicy utrudniające zagnieżdżanie? Jeśli tak to będzie toksyczne niezależnie od tego jak nastąpi poczęcie. Dlatego zniechęciła się do inseminacji. Wiem ze to nie ten wątek, ale tu mi się najlepiej dyskutuje :-)

A żeby było w temacie to powiem ze zaczynam 4 cykl z CLO, po 3miesiecznej przerwie.
    jasne, ja Cie nie namawiam, tylko sama jestem w takiej sytuacji ze np wczesniej chodzilam do roznych ginow i nigdy ani slowa, pozniej trafilam na tego co mi dal clo, ale on mi juz na 2/3 wizycie powiedzial ze mi potrzebna inesminacja...ale ci wczesniejsi na NFZ to calkowite olewactwo, byle dac recepte na anty i do widzenia. Dla mnie to jest straszne ze wlasnie sie chodzi do lekarza z wiara ze pomoze, a jak czlowiek sie sam nie dowie, nie dogrzebie, nie zacznie interesowac tematem i nie trafi na jekiegos w miare normalnego lekarza co doradzi, podpowie to sie tak mozna bujac latami. Oczywiscie decyzja nalezy do pacjentki, ale chodzi mi o to, zeby wlasnie przedstawic, ile % szans, w danym przypadku na to, a ile na to itd. tego mi brakuje u tych lekarzy, a pozniej sie dziwia ze coraz wiecej nieplodnosci, tak ale jakie leczenie? Na NFZ to np zero propozycji, przynajmniej w moim przypadku.
    Powodzenia z clo, ja tez zaczne od lutego :)

Sowa no wlasnie - ze idziesz z pytaniem, problemem i takie raz tak raz tak.
    Ja sie nie poddaje, mi w sumie byl potrzebny taki czas, aby dojrzec do inseminacji, wiec ok(chociaz lata mi leca :D ale jak sie nie uda to sprobuje invitro, grunt to wlasnie walczyc :)041.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 08:34

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny:)!

dawno się nie udzielałam, bo trochę byłam podłamana że pierwszy cykl z lamettą był nie udany, teraz jestem w drugim cyklu i od wczoraj normalnie fruwam bo w końcu coś wyrosło:) wczoraj miałam monitoring i jest pęcherzyk na prawym jajniku, ginka jak go zobaczyła to tak się zaczęła cieszyć, że aż mi się udzieliło:) dziś znowu mam iść na podgląd sprawdzić ile jeszcze urósł i zostanie podany pregnyl:)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, czemu Ty do nas nie zaglądasz? Anatolko, dołącz i Ty!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwazam, ze nie nalezy generalizowac. Ja mam wspanialego lekarza (tego spoza kliniki) na NFZ. Miliony razy bylam dodatkowo za darmo u Niego na oddziale na monitoringu, bo w przychodni jest tylko w pt. Place 30zl za monitorig tylko i wylacznie wtedy, gdy nie moge w srodku dnia dotrzec na oddzial a na nfz w przychodni nie ma miejsca. Wtedy przychodnia -> 30zl -> monit pielegniarka umawia poza lista nfz.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • monart Nowa

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jestem tu nowa i czytam te informacje z niepokojem... też jestem na Clo, niby dopiero pierwszy cykl, ale nieudany (nie pękł pęcherzyk). Dostałam receptę na Pregnyl i rozpoczęło się szukanie po aptekach... Czekam na zamówienie teraz chociaż bez gwarancji (nie ma w hurtowniach). Któraś stosowała? Ja po clo nie miałam żadnych efektów ubocznych.

monart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Uwazam, ze nie nalezy generalizowac. Ja mam wspanialego lekarza (tego spoza kliniki) na NFZ. Miliony razy bylam dodatkowo za darmo u Niego na oddziale na monitoringu, bo w przychodni jest tylko w pt. Place 30zl za monitorig tylko i wylacznie wtedy, gdy nie moge w srodku dnia dotrzec na oddzial a na nfz w przychodni nie ma miejsca. Wtedy przychodnia -> 30zl -> monit pielegniarka umawia poza lista nfz.
    mi sie wydaje ze w mniejszych miastach jest lepiej, sama pochodze z mniejszego miasta i tam sa jednak lekarz bardziej przykładajacy sie do pracy. W stolicy niestety jest masakra, czy idziesz do gina czy do internisty, moze tez dlatego ze tutaj duzo osob stac na prywatne wizyty i tych na NFZ maja gdzies. Jednak stopien empatii jest bardzo niski, bylam tez w szpitalu i widzialam jak traktuja ludzi-doslownie jak bydlo i to nie jest moja opinia ale wszystkich znajomych, ktorzy byli w roznych szpitalach i mieli do czynienia z roznymi lekarzami w Wawie na NFZ. Tutaj liczy sie tylko kasa dla lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:

dawno się nie udzielałam, bo trochę byłam podłamana że pierwszy cykl z lamettą był nie udany, teraz jestem w drugim cyklu i od wczoraj normalnie fruwam bo w końcu coś wyrosło:) wczoraj miałam monitoring i jest pęcherzyk na prawym jajniku, ginka jak go zobaczyła to tak się zaczęła cieszyć, że aż mi się udzieliło:) dziś znowu mam iść na podgląd sprawdzić ile jeszcze urósł i zostanie podany pregnyl:)
    super ze cos uroslo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Aszka, czemu Ty do nas nie zaglądasz? Anatolko, dołącz i Ty!
    wczoraj pisalam, w pracy mam blokade na fejsa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monart wrote:
    Witajcie. Jestem tu nowa i czytam te informacje z niepokojem... też jestem na Clo, niby dopiero pierwszy cykl, ale nieudany (nie pękł pęcherzyk). Dostałam receptę na Pregnyl i rozpoczęło się szukanie po aptekach... Czekam na zamówienie teraz chociaż bez gwarancji (nie ma w hurtowniach). Któraś stosowała? Ja po clo nie miałam żadnych efektów ubocznych.
    popros o zamiennik, rozne sa leki na pekanie :) idz do lekarz powiedz ze nie ma, niech wypisze inny np Otrivelle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 09:22

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    mi sie wydaje ze w mniejszych miastach jest lepiej, sama pochodze z mniejszego miasta i tam sa jednak lekarz bardziej przykładajacy sie do pracy. W stolicy niestety jest masakra, czy idziesz do gina czy do internisty, moze tez dlatego ze tutaj duzo osob stac na prywatne wizyty i tych na NFZ maja gdzies. Jednak stopien empatii jest bardzo niski, bylam tez w szpitalu i widzialam jak traktuja ludzi-doslownie jak bydlo i to nie jest moja opinia ale wszystkich znajomych, ktorzy byli w roznych szpitalach i mieli do czynienia z roznymi lekarzami w Wawie na NFZ. Tutaj liczy sie tylko kasa dla lekarza.

Katowice do mniejszych nie naleza ;)

Ja nigdy nie maialm problemu z dostaniem Pregnylu. Na doz.pl nie ma, zeby zamowic do apteki? Pregnyl kosztuje kilkanascie zl a ovitrelle czesto nawet ponad 100, wiec to jest duza roznica.

Edit: Sprawdzilam na doz.pl jest dostepny i mozna zamowic do dowolnej z tych aptek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 09:34

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek191 wrote:

super!!:)) daj znac po usg:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Katowice do mniejszych nie naleza ;)

Ja nigdy nie maialm problemu z dostaniem Pregnylu. Na doz.pl nie ma, zeby zamowic do apteki? Pregnyl kosztuje kilkanascie zl a ovitrelle czesto nawet ponad 100, wiec to jest duza roznica.

Edit: Sprawdzilam na doz.pl jest dostepny i mozna zamowic do dowolnej z tych aptek.
    ja tez problemu nie mialam tzn dzwoniłam do 4 i pytalam czy mają i w każdej z nich był dostępny pregnyl ;)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nigdy nie mam problemu. Obok mojego gina jest apteka i tam jest zawsze. Gin wręcz mnie do niej pokierował, żebym nie latała po całym mieście.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Renieczka, żeby starać się o rządowe IVF musi byc udokumentowane 6 cykli stymulowanych, więc musisz je "odbębnić" nawet jeśli masz wrażenie, że stoisz w miejscu. Niestety.

Przeciwciała przeciwplemnikowe możesz zrobić z krwi - ja zrobiłam kiedyś zupełnie przypadkiem, bo stałam przed labem w kolejce i czytałam listę badań, która była wywieszona. Patrze "przeciwciała p.plemnikowe" - 40zł. Zrobiłam i na szczęście wyszło, że nie mam :)

Ja już niedługo testuje - w sobotę. Czuje się zwyczajnie :)

Anatolka, życzę Ci najpiękniejszego Mikołajkowego prezentu już jutro:)

Anatolka lubi tę wiadomość

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro mija tydzień odkąd spóźnia mi sie miesiączka, dokładnie od pierwszego dnia w którym powinna przyjść czułam klucza w jajnikach i bóle podbrzusza.. Wszędzie czytam ze szyjka powinna być zamknięta a u mnie to całkowicie rożnie, rano czasem otwarta, pózniej zamknięta a wieczorem lekko otwarta, czy to normalne ze tak jest?'wczoraj i dziś wydawała sie być zamknieta, jeszcze przed godzinna nie mogłam jej dosięgnąć a po godzinie była juz swobodnie wyczuwalna .. Poczekam chyba jeszcze tydzień i pojadę do lekarza niech on powie czym wywołane są te bóle, skoro to nie ciąża, jak wszyscy po szyjce ja wykluczają.. Owszem mam niski progesteronu ale on chyba nie zatrzymałlby mi miesiączki, prolaktyna 24 przy normach 0-35 wiec to chyba tez nie, a na przeciwciała tarczycowe od dawna zażywam selen i eurothyrox.. Wiec nie mam pojęcia co tym razem, a ból brzucha od tygodnia towarzyszy mi codziennie lecz inny niż na okres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 12:26

czekam,czekam
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Ty najzwyczajniej w swiecie robilas test? Zastanawiasz sie juz ktorys dzien czy szyjka taka czy śmaka i nadal nie wiesz co jest. Moze faktycznie mialas pozniejsza owulacje i jestes w ciazy i zamiast to sprawdzisz to kombinujesz jak kon pod gore. A jesli test wyjdzie negatywny to po prostu do lekarza bez czekania kolejnego tygodnia, bo po co wydluzac sobie bezproduktywny cykl. Zupelnie Cie nie rozumiem.

Amus87, scarllet, tulipanna lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anatolka "z ust mi to wyjęłaś":D

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka, amus dam znać co tam dzisiaj usłyszę zobaczymy, mam nadzieję ze dostanę pregnyl bo mąż wyjeżdża w delegacje i nie chcę tracić czasu:)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    anatolka "z ust mi to wyjęłaś":D

Zaraz przeczytamy "boje sie zobaczyc jedna kreske"... Ja sie boje co miesiac i co z tego. Pewnie nie tylko ja.

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktos tu bardzo arogancki. Za swoje niepowodzenia musisz wyzywac sie na innych? nie,nie boje sie zobaczyc jednej kreski dla Twojej informacji.Widze ze w kazdym topiku jest dana elita,ktos nowy z nowym problemem to przeszkoda. Zmykam.na inne forum bo tu nic milego mnie nie spotka.

czekam,czekam
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ