X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Asiek :)

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, ja też tulę, jaki ten świat jest niesprawiedliwy...

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka ..przytulam mocno...nie będę nic mówić bo dzis cierpię razem z tobą ...bo miałam nadzieje a wszystko wskazywalo na ciążę..i spozniajacy sie okres i temp..swiat niesprawiedliwy... I nie potrafię nawet Ci pomoc..pamietaj czy jestem tu czy mnie nie ma jestem z Toba <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    U mnie jutro mija tydzień odkąd spóźnia mi sie miesiączka, dokładnie od pierwszego dnia w którym powinna przyjść czułam klucza w jajnikach i bóle podbrzusza.. Wszędzie czytam ze szyjka powinna być zamknięta a u mnie to całkowicie rożnie, rano czasem otwarta, pózniej zamknięta a wieczorem lekko otwarta, czy to normalne ze tak jest?'wczoraj i dziś wydawała sie być zamknieta, jeszcze przed godzinna nie mogłam jej dosięgnąć a po godzinie była juz swobodnie wyczuwalna .. Poczekam chyba jeszcze tydzień i pojadę do lekarza niech on powie czym wywołane są te bóle, skoro to nie ciąża, jak wszyscy po szyjce ja wykluczają.. Owszem mam niski progesteronu ale on chyba nie zatrzymałlby mi miesiączki, prolaktyna 24 przy normach 0-35 wiec to chyba tez nie, a na przeciwciała tarczycowe od dawna zażywam selen i eurothyrox.. Wiec nie mam pojęcia co tym razem, a ból brzucha od tygodnia towarzyszy mi codziennie lecz inny niż na okres.

Zrób test bedziesz wiedziala ...moj gin nie pozwala badać szyjki zeby jej nie podrażniac przed okresem ...jesli negatywny to czekaj albo umów sie do gin na wizytę i najwyżej da ci cos na wywołanie...i tak cie podziwiam ze wytrzymalas tyle...napisz jak wyszedł bedzie ok musi!!

• freya Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Mam pytanie. Tym razem dostałam Clo 2x1. Nie dopytałam lekarza i nie wiem jak brać. Czy dwie tabletki np rano czy jedną rano a jedną wieczorem?

nmbem08.png
    Aniołek (24.07.2013r.) 7 tc
    02/03.2015r.- I ICSI- Brak zarodków
    05.2015 r.- II ICSI- P8B :(
    12.02.2016r. III ICSI-ET 3-dniowego zarodka- CB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    freya wrote:
    Cześć dziewczyny :) Mam pytanie. Tym razem dostałam Clo 2x1. Nie dopytałam lekarza i nie wiem jak brać. Czy dwie tabletki np rano czy jedną rano a jedną wieczorem?
    ja tak samo mialam i bralam jedna rano a jedna wieczorem.

freya lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam 2 tabletki i brałam 2 na raz ale chyba w natępnym cyklu wezme jedna rano jedną wieczorem aszka a tak Ci dr zalecił? bo moj nic w sumie nie gadał

• Another Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak w drugim cyklu z clo dostałam podwójną dawkę i brałam jedną rano i jedną wieczorem, to mój organizm zareagował "tak sobie". W następnych cyklach brałam dwie rano, 1 h przed posiłkiem (najpóźniej do 10 godziny) i w każdym z nich wystąpiła owulacja. Gin mi powiedział, że hormony "płodności" najbardziej produkowane są rano, dlatego lepiej rano brać tabletki i rano serduszkować. Z owulką się u mnie zgadza, jak z serduszkowaniem to nie wiem, bo rano jestem na tyle zmęczona, że nie mam szansy sprawdzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 12:21

freya lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie w klinice kazali brac stymulatory wieczorem i jak bralam symletrol i jak bralam zastrzyki do in vitro to tez wieczorem....

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak miałam jedną tabletkę clo, lametty to brałam rano i owu na 4 cykle była tylko raz, teraz jak brałam rano i wieczorem (tak mi kazała brać ginka) jest owulacja:)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Ja jak w drugim cyklu z clo dostałam podwójną dawkę i brałam jedną rano i jedną wieczorem, to mój organizm zareagował "tak sobie". W następnych cyklach brałam dwie rano, 1 h przed posiłkiem (najpóźniej do 10 godziny) i w każdym z nich wystąpiła owulacja. Gin mi powiedział, że hormony "płodności" najbardziej produkowane są rano, dlatego lepiej rano brać tabletki i rano serduszkować. Z owulką się u mnie zgadza, jak z serduszkowaniem to nie wiem, bo rano jestem na tyle zmęczona, że nie mam szansy sprawdzić :D
    Mnie też gin kazał wyraźnie brać rano, między 6 a 10. I zawsze owu występowała.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ja mialam 2 tabletki i brałam 2 na raz ale chyba w natępnym cyklu wezme jedna rano jedną wieczorem aszka a tak Ci dr zalecił? bo moj nic w sumie nie gadał
    mi tak lekarz zalecil i bylam przestymulowana, wiec to zalezy od organizmu jak zareaguje, ale gdybym brała dwie na raz to to samo by bylo.

• Natu93 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore clo od 2 dc kiedy uzyc testow owu?

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natu od 10 dc

• Izik Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam kolejny cykl na clo i sie nie poddam i Wam tego życze;-)

Natka098, Madziara lubią tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Another Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wychodzi na to, że nie ma reguły na branie :P

tulipanna lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, to w ogóle jak brałam CLO, to nigdy mi lekarz nie wyznaczał pory i zdarzalo mi się jednego dnia wziać rano, a drugiego w południe - nie pilnowałam tego (ale ze mnie pacjentka była ;p), a po CLO owulacje miałam zawsze ;) nie ma co się przejmować, trzeba wyczaić na sobie co i jak :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaa i co z tym testem...

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec stwierdziłam,ze w mikołajki zrobię test, może będę miała niespodziankę,ale wczoraj pod prysznicem myjąc sie tam, zauważyłam brązowe upławy, zmartwilam sie i mowię no trudno.. Z myślą ze to miesiączka położyłam sie spać, dziś rano aż do teraz, miałam 1 podpasek, prawie nic nie leci, i nie jest to mocno czerwona krew, tylko taka zaćmione ni to brąz ni czerwień, wykonałam test, jest negatywny,szyjka otwarta, nie wiem co teraz zrobić gdyż lekarz kazał mi brać cło od czwartego dnia cyklu czyli w poniedziałek powinnam wziąć, a co jeśli okres mi no jutro zaniknie, zawsze juz miałam pełno skrzepow(przepraszam za dosłowności) krew mocno czerwona i dużo jej było, teraz tydzień przed ból brzucha teraz tez, a krwi prawie w ogóle.. Ciąża to raczej nie jest, bo szyjka nie byłaby otwarta, gdyby było to plamienia implantacyjne, nie wiem co miało taki wpływ na miesiączki biorę codziennie wit b12 , wit c , kwas foliowy, selen, eurothyrox 137 oraz pije inofem który sam w sobie ma regulować cykle i miesiączki.. Nie wiem, chyba zadzwonię i poradzę sie doktorowi w poniedziałek co robić, a najlepiej będzie jak sie do niego wybiorę, gorzej tylko jak miesiączka skończy sie przed tym 4 dniem cyklu, mam wtedy czekać kolejny miesiąc?:( ...

czekam,czekam
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ