CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnatolka ..przytulam mocno...nie będę nic mówić bo dzis cierpię razem z tobą ...bo miałam nadzieje a wszystko wskazywalo na ciążę..i spozniajacy sie okres i temp..swiat niesprawiedliwy... I nie potrafię nawet Ci pomoc..pamietaj czy jestem tu czy mnie nie ma jestem z Toba
-
nick nieaktualnyTriszkaaa wrote:U mnie jutro mija tydzień odkąd spóźnia mi sie miesiączka, dokładnie od pierwszego dnia w którym powinna przyjść czułam klucza w jajnikach i bóle podbrzusza.. Wszędzie czytam ze szyjka powinna być zamknięta a u mnie to całkowicie rożnie, rano czasem otwarta, pózniej zamknięta a wieczorem lekko otwarta, czy to normalne ze tak jest?'wczoraj i dziś wydawała sie być zamknieta, jeszcze przed godzinna nie mogłam jej dosięgnąć a po godzinie była juz swobodnie wyczuwalna .. Poczekam chyba jeszcze tydzień i pojadę do lekarza niech on powie czym wywołane są te bóle, skoro to nie ciąża, jak wszyscy po szyjce ja wykluczają.. Owszem mam niski progesteronu ale on chyba nie zatrzymałlby mi miesiączki, prolaktyna 24 przy normach 0-35 wiec to chyba tez nie, a na przeciwciała tarczycowe od dawna zażywam selen i eurothyrox.. Wiec nie mam pojęcia co tym razem, a ból brzucha od tygodnia towarzyszy mi codziennie lecz inny niż na okres.
Zrób test bedziesz wiedziala ...moj gin nie pozwala badać szyjki zeby jej nie podrażniac przed okresem ...jesli negatywny to czekaj albo umów sie do gin na wizytę i najwyżej da ci cos na wywołanie...i tak cie podziwiam ze wytrzymalas tyle...napisz jak wyszedł bedzie ok musi!! -
Cześć dziewczyny
Mam pytanie. Tym razem dostałam Clo 2x1. Nie dopytałam lekarza i nie wiem jak brać. Czy dwie tabletki np rano czy jedną rano a jedną wieczorem?
-
nick nieaktualnyfreya wrote:Cześć dziewczyny
Mam pytanie. Tym razem dostałam Clo 2x1. Nie dopytałam lekarza i nie wiem jak brać. Czy dwie tabletki np rano czy jedną rano a jedną wieczorem?
freya lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jak w drugim cyklu z clo dostałam podwójną dawkę i brałam jedną rano i jedną wieczorem, to mój organizm zareagował "tak sobie". W następnych cyklach brałam dwie rano, 1 h przed posiłkiem (najpóźniej do 10 godziny) i w każdym z nich wystąpiła owulacja. Gin mi powiedział, że hormony "płodności" najbardziej produkowane są rano, dlatego lepiej rano brać tabletki i rano serduszkować. Z owulką się u mnie zgadza, jak z serduszkowaniem to nie wiem, bo rano jestem na tyle zmęczona, że nie mam szansy sprawdzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 12:21
freya lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Another wrote:Ja jak w drugim cyklu z clo dostałam podwójną dawkę i brałam jedną rano i jedną wieczorem, to mój organizm zareagował "tak sobie". W następnych cyklach brałam dwie rano, 1 h przed posiłkiem (najpóźniej do 10 godziny) i w każdym z nich wystąpiła owulacja. Gin mi powiedział, że hormony "płodności" najbardziej produkowane są rano, dlatego lepiej rano brać tabletki i rano serduszkować. Z owulką się u mnie zgadza, jak z serduszkowaniem to nie wiem, bo rano jestem na tyle zmęczona, że nie mam szansy sprawdzić
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:ja mialam 2 tabletki i brałam 2 na raz ale chyba w natępnym cyklu wezme jedna rano jedną wieczorem aszka a tak Ci dr zalecił? bo moj nic w sumie nie gadał
-
nick nieaktualny
-
Zaczynam kolejny cykl na clo i sie nie poddam i Wam tego życze;-)
Natka098, Madziara lubią tę wiadomość
4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍
01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
3tygodniowe indukowanie poronienia
zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
niedoczynność tarczycy
tyłozgięta, zrotowana macica
05.2021 poronienie 6tc
STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito -
Ja, to w ogóle jak brałam CLO, to nigdy mi lekarz nie wyznaczał pory i zdarzalo mi się jednego dnia wziać rano, a drugiego w południe - nie pilnowałam tego (ale ze mnie pacjentka była ;p), a po CLO owulacje miałam zawsze
nie ma co się przejmować, trzeba wyczaić na sobie co i jak
-
nick nieaktualny
-
No wiec stwierdziłam,ze w mikołajki zrobię test, może będę miała niespodziankę,ale wczoraj pod prysznicem myjąc sie tam, zauważyłam brązowe upławy, zmartwilam sie i mowię no trudno.. Z myślą ze to miesiączka położyłam sie spać, dziś rano aż do teraz, miałam 1 podpasek, prawie nic nie leci, i nie jest to mocno czerwona krew, tylko taka zaćmione ni to brąz ni czerwień, wykonałam test, jest negatywny,szyjka otwarta, nie wiem co teraz zrobić gdyż lekarz kazał mi brać cło od czwartego dnia cyklu czyli w poniedziałek powinnam wziąć, a co jeśli okres mi no jutro zaniknie, zawsze juz miałam pełno skrzepow(przepraszam za dosłowności) krew mocno czerwona i dużo jej było, teraz tydzień przed ból brzucha teraz tez, a krwi prawie w ogóle.. Ciąża to raczej nie jest, bo szyjka nie byłaby otwarta, gdyby było to plamienia implantacyjne, nie wiem co miało taki wpływ na miesiączki biorę codziennie wit b12 , wit c , kwas foliowy, selen, eurothyrox 137 oraz pije inofem który sam w sobie ma regulować cykle i miesiączki.. Nie wiem, chyba zadzwonię i poradzę sie doktorowi w poniedziałek co robić, a najlepiej będzie jak sie do niego wybiorę, gorzej tylko jak miesiączka skończy sie przed tym 4 dniem cyklu, mam wtedy czekać kolejny miesiąc?
...
czekam,czekam