X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    dupka tak samo mozesz 3 x 1.
    tak następnym razem zrobię :D
    Anatolka wrote:
    To kicha. Nic to nie zmieni chyba poza smakiem w ustach. Na drugi raz bedziesz wiedziec, ze jest paskudna i poprosisz dopochwowa :) wyglada na to, ze musisz przetrwac... :/
    nie no licze że będę krócej niż 14 dni czekać na @
    bo lutka ma większą dawke w tabletce niż dupek no i biore 3 razy dziennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znów po dupku jest szybciej niż lutce, nie wiem od czego to zależy

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok rozumiem, ale chciałabym się wspomóc czyms ziołowym, niz czekanie co miesiąc na wizyte u lekarza, jezdze prywatnie. Dlatego pytałam o Catangus, czy o zioła ojca Sroki.

czekam,czekam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to możesz spróbować, castagnus obniżyć Ci może trochę prolaktynę, a pisałaś że dość wysoką masz.

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mam 24,44 przy normach 0-35.

czekam,czekam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie powinien zaszkodzić, ale trzeba to przemyśleć, bo niektórym rozregulowuje cykl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    Okres jest juz lepszy, chociaz zawsze zaczynałam z "hukiem" a teraz mniej nie wiem dlaczego. Ja Was staraczki rozumiem, tylko wielu z was po dłuższym czasie zorientowało się że coś nie tak i zaczęło doszukiwać się problemów w zdrowiu, ja natomiast wiedziałam to przed staraniami. Pierw zaczeło się od tarczycy gdzie tsh w lutym wynosiło 93,45!! lekarz powiedział,jakim cudem zyje, a ja co lepsze czułam się wyśmienicie, teraz mam ponizej 3. nie wiem bo badałam miesiąc temu było 3, wiec musze się wybrać znowu (dawka Euroth. 137) także tarczyce mam już doszczętnie zniszczoną tak powiedział lekarz, jak zapytałam o podwyższone przeciwciała to zapisał Selen, a o moje ft4 ponizej normy (0,74) stwierził ze mam pić Infoem. Pozniej wizyta u ginekologa, jajniki ładne, macica ładna, zero nadżerki, ale mówil ze mam czysto w jajnikach zero śladu po pękniętym pęcherzyku, ani pęchwrzyów owulacyjnych nic, nie mam też sluzu plodnego, tak jak kiedyś, no prolaktyne teraz mam 24,44 a ten progesteron 1, jak do niego zadzwonila mowi "no w sumie jest Pani w normie, ale chce panią widziec 12 dnia cyklu" , dlaczego nie zareagował na progesteron? nie wiem dopytam. Boje się czym to wszystko moglo byc spowodowane, tarczycą? prócz tego choruje na łuszczyce i łuszczycowe zapalenie stawów (brałam chemie TREXAN) ale juz przeszlo 3 msc odstawilam, nikt w szpitalu nie poinformował mnie o skutkach tego leku, pewnie z uwagi na moj mlody wiek.) Psychicznie juz czasem boje się rozczarowań, z tego względu ze u mnie od startu w dorosłość to lekarze, jestem kobietą kazde plamy luszczycowe to dla mnie skrępowanie, trudności z chodzeniem wykonywaniem czynnosci życiowych spowodowane ŁZS. Nie mam juz sił, i z kazdą wizytą u kolejnego lekarza boje się. Ale teraz się zastnawiam że chyba ten Clo wezme na daremno, skoro mam taki progesteron to ten cykl tez bedzie nieudany, czy możliwe ze on podskoczy po Clo? nie wiem.. pytalam o Catangus, bo gdzieś coś o nim przeczytałam.. ogolnie szukałam czegos na śluz na progesteron, wielu poleca zioła ojca Sroki.. bo mi jak widac ten cały INOFEM nic nie wniósł..
    ja sie lecze kupe lat na tarczyce i chociaz tarczyca wplywa na pewne nasze czynnosci to kiedy jest w normie to jest ok, tyle ze w zwiazku z tym mozna miec np problem z owulacja, dlugie cykle itd, jednak kiedy sa leki i sytuacja sie normuje to teoretycznie nic nie powinno stac na przeszkodzie dla ciazy. Tyle, ze czasami trzeba jednak wlaczyc dodatkowe metody, inseminacja, invitro. Co do progesteronu to powinien lekarz Ci zapisac dhupaston albo luteine, ktore bierzez 3 dni po owulacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka098 wrote:
    to nie powinien zaszkodzić, ale trzeba to przemyśleć, bo niektórym rozregulowuje cykl.

Mi wlasnie rozregulowal, ja nie polecam. Na prolaktyne juz wole bromergon. Blyskawicznie zbija jej poziom - mi w ciagu dwoch tygodni spadla z prawie 40 na 10. Chociaz podobno niektorzy zle go znosza. Ja nie mam zadnych skutkow ubocznych

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiewczyny za mna 3 dni z clo. Dzis powinnam wziac 4 tabletke, ale od rana strasznie boli mnie brzuch. Jak na @. Podczas poprzednich trzech cykli nie czulam czegos takiego. A Wy? Panicznie boje sie hiperstymulacji. Choc 7 dc to chyba za wcxesnie na jej objawy? Aszka ty mialas hiperstymulacje prawda? Jakie mialas objawy? Co sie stanie jesli odstawie clo po 3 dniavh?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Dxiewczyny za mna 3 dni z clo. Dzis powinnam wziac 4 tabletke, ale od rana strasznie boli mnie brzuch. Jak na @. Podczas poprzednich trzech cykli nie czulam czegos takiego. A Wy? Panicznie boje sie hiperstymulacji. Choc 7 dc to chyba za wcxesnie na jej objawy? Aszka ty mialas hiperstymulacje prawda? Jakie mialas objawy? Co sie stanie jesli odstawie clo po 3 dniavh?
    na pewno to za wczesnie by tak szybko Ci nie uroslo, mnie dopiero bolalo przed owulacja i to plecy az do karku od pachwiny i caly brzuch ale to nie bol taki jak na @ tylko troche inny, jakby owulacja tylko 3 x mocniejszy, tyle mialam dobrze ze ja wtedy mialam dni wolne wiec jak sie nie ruszalam to mało bolało. Ja dwa razy w cyklu z clo mialam takie objawy ze mnie bolal dol brzucha wlasnie jak u mnie na @ ale wg mnie to takie skutek uboczny, ale warto sprawdzic wiadomo jak pojdziesz na monit czy wszystko tam w porzadku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz. Jesli nie przejdzie do wieczora, to przerwe zazywanie clo. Nawet podczas @ mnie tak nie boli :-(

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieje ze inseminacjia ani invitro nie bedą mi potrzebne ...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 15:37

czekam,czekam
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Dzieki za odpowiedz. Jesli nie przejdzie do wieczora, to przerwe zazywanie clo. Nawet podczas @ mnie tak nie boli :-(

To nie hiperstymulacja, bo to się odczuwa dopiero w okolicach owulacji i po niej. A miałaś sprawdzane co się stało z pęcherzykiem z poprzedniego miesiąca?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Co sie stanie jesli odstawie clo po 3 dniavh?

* Przerwanie przyjmowania leku Clostibegyt

W przypadku stosowania leku Clostilbegyt leczenie trwa 5 dni. W przypadku przerwania stosowania leku przed tym terminem, skutek działania leku może nie zostać osiągnięty.
    W razie jakichkolwiek dalszych watpliwości związanych ze stosowaniem tego leku należy zwrócić się do lekarza, farmaceuty lub pielęgniarki.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam monitoringu przed nowym cyklem. Nigdy nie mialam. Mam nadzieje ze to nie torbiel. Tak czy tak przerywam zazywanie clo. W tamtym cyklu jajeczko uroslo bez wspomagaczy, to moze te 3 dni teraz wystarcza. W srode monit. Zobaczymy.dzieki za pomoc :-*

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bralas no-spe? I magnez rozkurczowo?

P.s. przy zagrozeniu hiperka kaza duzo wody pic. Min. 2l na dobe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 16:33

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce brac nic przeciwbolowego, moja watroba przyjmuje wystarczajaca dawke tabletek :-) magnez mam w formie tabletek musujacych. Zaraz sobie rozpuszcze. Nie wiedxialsm ze ma takie dzialanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 16:38

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bolał Was brzuch tj delikatnie malpowo zaraz po owu w cyklach w których bralyscie clo?
    W pierwszym cyklu z clo nie mialam takiego dziwnego bólu - zresztą to nawet nie bol tylko takie ropieranie....

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jutro ide do gin ale innego robiłam juz drugi test i wyszedł negatywnie czy myslicie ze moge juz stwierdzic ze pierwszy cykl z cloi jest nie udany:-(

katarynka27
  • vioris Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Jestem w trakcie pierwszego cyklu z CLO :) Brałam 5-9 dc i byłam na monitoringu w 11dc. Był pęcherzyk 13mm i endometrium 7 mm. Jutro mam kolejny monit i modlę się żeby ładnie urosło :) Kiedy mogę się spodziewać owu, jak myślicie? Pęcherzyk pęka powyżej 20 mm? Jeśli rośnie 2 mm na dobę to dziś powinnam mieć koło 19 mm.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ