CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaszka wrote:dupka tak samo mozesz 3 x 1.
Anatolka wrote:To kicha. Nic to nie zmieni chyba poza smakiem w ustach. Na drugi raz bedziesz wiedziec, ze jest paskudna i poprosisz dopochwowawyglada na to, ze musisz przetrwac...
bo lutka ma większą dawke w tabletce niż dupek no i biore 3 razy dziennie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTriszkaaa wrote:Okres jest juz lepszy, chociaz zawsze zaczynałam z "hukiem" a teraz mniej nie wiem dlaczego. Ja Was staraczki rozumiem, tylko wielu z was po dłuższym czasie zorientowało się że coś nie tak i zaczęło doszukiwać się problemów w zdrowiu, ja natomiast wiedziałam to przed staraniami. Pierw zaczeło się od tarczycy gdzie tsh w lutym wynosiło 93,45!! lekarz powiedział,jakim cudem zyje, a ja co lepsze czułam się wyśmienicie, teraz mam ponizej 3. nie wiem bo badałam miesiąc temu było 3, wiec musze się wybrać znowu (dawka Euroth. 137) także tarczyce mam już doszczętnie zniszczoną tak powiedział lekarz, jak zapytałam o podwyższone przeciwciała to zapisał Selen, a o moje ft4 ponizej normy (0,74) stwierził ze mam pić Infoem. Pozniej wizyta u ginekologa, jajniki ładne, macica ładna, zero nadżerki, ale mówil ze mam czysto w jajnikach zero śladu po pękniętym pęcherzyku, ani pęchwrzyów owulacyjnych nic, nie mam też sluzu plodnego, tak jak kiedyś, no prolaktyne teraz mam 24,44 a ten progesteron 1, jak do niego zadzwonila mowi "no w sumie jest Pani w normie, ale chce panią widziec 12 dnia cyklu" , dlaczego nie zareagował na progesteron? nie wiem dopytam. Boje się czym to wszystko moglo byc spowodowane, tarczycą? prócz tego choruje na łuszczyce i łuszczycowe zapalenie stawów (brałam chemie TREXAN) ale juz przeszlo 3 msc odstawilam, nikt w szpitalu nie poinformował mnie o skutkach tego leku, pewnie z uwagi na moj mlody wiek.) Psychicznie juz czasem boje się rozczarowań, z tego względu ze u mnie od startu w dorosłość to lekarze, jestem kobietą kazde plamy luszczycowe to dla mnie skrępowanie, trudności z chodzeniem wykonywaniem czynnosci życiowych spowodowane ŁZS. Nie mam juz sił, i z kazdą wizytą u kolejnego lekarza boje się. Ale teraz się zastnawiam że chyba ten Clo wezme na daremno, skoro mam taki progesteron to ten cykl tez bedzie nieudany, czy możliwe ze on podskoczy po Clo? nie wiem.. pytalam o Catangus, bo gdzieś coś o nim przeczytałam.. ogolnie szukałam czegos na śluz na progesteron, wielu poleca zioła ojca Sroki.. bo mi jak widac ten cały INOFEM nic nie wniósł..
-
nick nieaktualnyNatka098 wrote:to nie powinien zaszkodzić, ale trzeba to przemyśleć, bo niektórym rozregulowuje cykl.
Mi wlasnie rozregulowal, ja nie polecam. Na prolaktyne juz wole bromergon. Blyskawicznie zbija jej poziom - mi w ciagu dwoch tygodni spadla z prawie 40 na 10. Chociaz podobno niektorzy zle go znosza. Ja nie mam zadnych skutkow ubocznych -
nick nieaktualnyDxiewczyny za mna 3 dni z clo. Dzis powinnam wziac 4 tabletke, ale od rana strasznie boli mnie brzuch. Jak na @. Podczas poprzednich trzech cykli nie czulam czegos takiego. A Wy? Panicznie boje sie hiperstymulacji. Choc 7 dc to chyba za wcxesnie na jej objawy? Aszka ty mialas hiperstymulacje prawda? Jakie mialas objawy? Co sie stanie jesli odstawie clo po 3 dniavh?
-
nick nieaktualnyscarllet wrote:Dxiewczyny za mna 3 dni z clo. Dzis powinnam wziac 4 tabletke, ale od rana strasznie boli mnie brzuch. Jak na @. Podczas poprzednich trzech cykli nie czulam czegos takiego. A Wy? Panicznie boje sie hiperstymulacji. Choc 7 dc to chyba za wcxesnie na jej objawy? Aszka ty mialas hiperstymulacje prawda? Jakie mialas objawy? Co sie stanie jesli odstawie clo po 3 dniavh?
-
nick nieaktualny
-
scarllet wrote:Dzieki za odpowiedz. Jesli nie przejdzie do wieczora, to przerwe zazywanie clo. Nawet podczas @ mnie tak nie boli
To nie hiperstymulacja, bo to się odczuwa dopiero w okolicach owulacji i po niej. A miałaś sprawdzane co się stało z pęcherzykiem z poprzedniego miesiąca? -
scarllet wrote:Co sie stanie jesli odstawie clo po 3 dniavh?
* Przerwanie przyjmowania leku Clostibegyt
W przypadku stosowania leku Clostilbegyt leczenie trwa 5 dni. W przypadku przerwania stosowania leku przed tym terminem, skutek działania leku może nie zostać osiągnięty.
W razie jakichkolwiek dalszych watpliwości związanych ze stosowaniem tego leku należy zwrócić się do lekarza, farmaceuty lub pielęgniarki. -
nick nieaktualnyNie mialam monitoringu przed nowym cyklem. Nigdy nie mialam. Mam nadzieje ze to nie torbiel. Tak czy tak przerywam zazywanie clo. W tamtym cyklu jajeczko uroslo bez wspomagaczy, to moze te 3 dni teraz wystarcza. W srode monit. Zobaczymy.dzieki za pomoc :-*
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a bolał Was brzuch tj delikatnie malpowo zaraz po owu w cyklach w których bralyscie clo?
W pierwszym cyklu z clo nie mialam takiego dziwnego bólu - zresztą to nawet nie bol tylko takie ropieranie....
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Witam
Jestem w trakcie pierwszego cyklu z CLO
Brałam 5-9 dc i byłam na monitoringu w 11dc. Był pęcherzyk 13mm i endometrium 7 mm. Jutro mam kolejny monit i modlę się żeby ładnie urosło
Kiedy mogę się spodziewać owu, jak myślicie? Pęcherzyk pęka powyżej 20 mm? Jeśli rośnie 2 mm na dobę to dziś powinnam mieć koło 19 mm.