X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • asiek191 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    hej dziewczyny byłam dzisiaj u innej pani doktor i okazało sie ze mam dwa ładne pechezyki 4centymetry zobaczymy co dalej

4 centymetry jeden?

ja miałam pęcherzyk teraz 21mm i dostałam zastrzyk na pękniecie, bo najlepszy podobno właśnie od 18mm do 23mm, ale są też przypadki, że nawet z 30mm są dzieciaczki:)

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    hej dziewczyny byłam dzisiaj u innej pani doktor i okazało sie ze mam dwa ładne pechezyki 4centymetry zobaczymy co dalej

jesli jeden ma 4cm to juz torbiel chyba a nie pecherzyk...

kapturnica lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis zaczynam clo !:)

czekam,czekam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    ale jakie? ciązowe w macicy?? bo jeśli na jajnikach toż to torbiel i to sporawa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    a ja dzis zaczynam clo !:)
    jaką masz dawke??
    kciukam

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ale jakie? ciązowe w macicy?? bo jeśli na jajnikach toż to torbiel i to sporawa!

Chyba nie wlasnie, jakby byly ciazowe to by napisala, ze zostanie mamusia.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    4 centymetry? Chyba zle zrozumialas....z takiego pecherzyka 4 cm to juz na 1000% nic nie bedzie i trzeba brac leki na wchloniecie.

• katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    40milimetrow szybko pisałam i sie zagalopowałam przepraszam was

katarynka27
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz dopiero zerklam co napisałam sory hahahaah ale gapa jaki blad

katarynka27
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ma 40milimetrów myslicie ze cos z tego moze byc i za ile moze peknac

katarynka27
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    Katarynko....Katarynko....poczytaj nas troche wstecz....zobacz jakimi pecherzykami sie chwalimy....19-23 mm przy takich podaje sie pregnyl zeby pekły..a nie 4 cm....to juz torbiel...mówiłam....idz na monitoring wczesniej...nie słuchałas...co to za lekarz, że jeszcze Ci mówi, że ona piękne są...raczejj z leczeniem niepłodności to ten Pan/Pani ma niewiele wspólnego....

kapturnica, Miu95 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    jak ma 40milimetrów myslicie ze cos z tego moze byc i za ile moze peknac
    Katarynko, 40 mm to 4 cm....więc to są już torbiele jak napisałam wyżej...z tego już na 10000% nic nie bedzie...teraz wypadałoby brać duphaston żeby się to wchłonęło...Jej....aż mi żl że do takiego konowała trafiłaś...i jeszcze mówi, że one piękne...

kapturnica, Miu95 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja juz nie wiem i co znowu inny lekarz chyba sie załamie jutro ide prywatnie

katarynka27
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    no to ja juz nie wiem i co znowu inny lekarz chyba sie załamie jutro ide prywatnie
    Niestety... ja za każdym razem przy 23 mm miałam podawany pregnyl...i każda z nas tutaj tez...ewidentnie Ci one nie pękaja i pregnyl jest konieczny w odpowiednim dniu cyklu...pecherzyk rośnie jakies 2 mm na dobę.. monit powinnas miec zrobiony w 11-12 dc (może nawet wcześniej, w 10) to zalezy jak organizm na clo reaguje...Pisałam Ci, ostrzegałam, że CLO to nie cukierki...Amus też radziła żebyś poszła na monit...Ja zawsze w 11 dc po clo monit i od razu pregnyl...POCZYTAJ NAS...NAPRAWDĘ ZACHECAM, SPORO TU NASZYCH DOŚWIADCZEŃ....

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za info tak mnie nastraszyliscie ze dzwoniłam do mojego lekarza i stwierdził to tu musi byc jego blad i ze mam przyjechac własnie sie ubieram i jade do niego napisze jak wruce

katarynka27
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    dzieki dziewczyny za info tak mnie nastraszyliscie ze dzwoniłam do mojego lekarza i stwierdził to tu musi byc jego blad i ze mam przyjechac własnie sie ubieram i jade do niego napisze jak wruce
    :D to sie zorientowal napisz jak wrocisz.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    :D to sie zorientowal napisz jak wrocisz.
    No Aszka....sama powiedz...kto Katarynkę do cholery leczy??? Jego błąd??? To przecież widzi w usg? Pomylic się aż tak i jeszcze pacjentce mowić ze ładne pęcherzyki??? No mnie to się coś robi....co za lekarze...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jestem juz na zot okazało sie ze pechezyki maja 4milimetry blad lekarza co najlepsze w kartotece tez napisał ze 40 ale juz wszystko poprawil i przeprosil ale on nie wie jak to sie stało ze tak napisał i powiedział wiec sprawa sie wyjasniła dzieki wielkie co ja bym bez was zrobiła

katarynka27
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi kiedy one powinły peknac

katarynka27
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie szczerze bo aż mi głowa puchnie! spotkałyście się kiedyś z podwójną owulacją w odstępie kilku dniowym?
    http://dziecko-info.rodzice.pl/archive/index.php/t-100457.html
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/dwie-owulacje-w-jednym-cyklu,163,2.html
    tu są potwierdzenia...w 11 dc byłam na monit. i był pg 20 na 22 mm i jeden obok mniejszy,dostałam pregnyl...dziś 15 dc i płyn w zatoce duglasa,ciałko żółte i pęcherzyk dojrzewający 17 na 14 mm? co powiecie?

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ