CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Pabelka ten drugi już raczej nie pęknie,tak parę dni po pierwszym. Progesteron wydzielany po pęknięciu tego Pierwszego raczej zablokuje pęknięcie tego drugiego. To Działa jak luteina
Anatolka lubi tę wiadomość
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
Ja mam dawke 1x1 , ale wiecie co martwie, sie wczesniej mając wyższe tsh i wgl, to prolaktyna tez pewnie była wyższa i okres byl prawidlowy, duzo krwi zaczynalo się z hukiem i trwalo ile mialo trwać a teraz.. zaczelo się wieczorem 5 grudnia, 6tego cały dzien jakby miało się zacząc , 7ego była juz krew a dziś jakby już koniec..zawsze jak był okres to po wstaniu z łozka czulam jak leci, przy kazdym uniesieniu czułam wszystko, teraz zero bolu piersi, tydzien opozniona, przeciez zadne z moich witamin raczej by tego nie spowodowalo , ciąza tez nie, bo robilam test, a dodatkowo pije Inofem, 15tego jade na monitoring, poprosze o duphaston i luteine jak mi się nie uda w tym cyklu.. i chce jutro isc po olej z wiesiołka, bo juz nie wiem co to znaczy śluz... jest mi jakoś smutno, ze wszystkim coś.czekam,czekam
-
nick nieaktualnykatarynka27 wrote:hej dziewczyny jestem juz na zot okazało sie ze pechezyki maja 4milimetry blad lekarza co najlepsze w kartotece tez napisał ze 40 ale juz wszystko poprawil i przeprosil ale on nie wie jak to sie stało ze tak napisał i powiedział wiec sprawa sie wyjasniła dzieki wielkie co ja bym bez was zrobiła
napisz od ktorego dnia cyklu bralas clo i dzis ktory dzien cyklu. 4 milimetry to malutki, musi podrosnac....Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 21:33
-
nick nieaktualnytulipanna wrote:No Aszka....sama powiedz...kto Katarynkę do cholery leczy??? Jego błąd??? To przecież widzi w usg? Pomylic się aż tak i jeszcze pacjentce mowić ze ładne pęcherzyki??? No mnie to się coś robi....co za lekarze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 21:34
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Triszkaaa wrote:Okres jest juz lepszy, chociaz zawsze zaczynałam z "hukiem" a teraz mniej nie wiem dlaczego. Ja Was staraczki rozumiem, tylko wielu z was po dłuższym czasie zorientowało się że coś nie tak i zaczęło doszukiwać się problemów w zdrowiu, ja natomiast wiedziałam to przed staraniami. Pierw zaczeło się od tarczycy gdzie tsh w lutym wynosiło 93,45!! lekarz powiedział,jakim cudem zyje, a ja co lepsze czułam się wyśmienicie, teraz mam ponizej 3. nie wiem bo badałam miesiąc temu było 3, wiec musze się wybrać znowu (dawka Euroth. 137) także tarczyce mam już doszczętnie zniszczoną tak powiedział lekarz, jak zapytałam o podwyższone przeciwciała to zapisał Selen, a o moje ft4 ponizej normy (0,74) stwierził ze mam pić Infoem. Pozniej wizyta u ginekologa, jajniki ładne, macica ładna, zero nadżerki, ale mówil ze mam czysto w jajnikach zero śladu po pękniętym pęcherzyku, ani pęchwrzyów owulacyjnych nic, nie mam też sluzu plodnego, tak jak kiedyś, no prolaktyne teraz mam 24,44 a ten progesteron 1, jak do niego zadzwonila mowi "no w sumie jest Pani w normie, ale chce panią widziec 12 dnia cyklu" , dlaczego nie zareagował na progesteron? nie wiem dopytam. Boje się czym to wszystko moglo byc spowodowane, tarczycą? prócz tego choruje na łuszczyce i łuszczycowe zapalenie stawów (brałam chemie TREXAN) ale juz przeszlo 3 msc odstawilam, nikt w szpitalu nie poinformował mnie o skutkach tego leku, pewnie z uwagi na moj mlody wiek.) Psychicznie juz czasem boje się rozczarowań, z tego względu ze u mnie od startu w dorosłość to lekarze, jestem kobietą kazde plamy luszczycowe to dla mnie skrępowanie, trudności z chodzeniem wykonywaniem czynnosci życiowych spowodowane ŁZS. Nie mam juz sił, i z kazdą wizytą u kolejnego lekarza boje się. Ale teraz się zastnawiam że chyba ten Clo wezme na daremno, skoro mam taki progesteron to ten cykl tez bedzie nieudany, czy możliwe ze on podskoczy po Clo? nie wiem.. pytalam o Catangus, bo gdzieś coś o nim przeczytałam.. ogolnie szukałam czegos na śluz na progesteron, wielu poleca zioła ojca Sroki.. bo mi jak widac ten cały INOFEM nic nie wniósł..
Triszkaaa ja w tym cyklu dostałam clo 1/4 tabletki do tego piję zioła o.Sroki od pierwszego dnia cyklu i dziś w 14 dc mam 20 mm pęcherzyk, w czwartek mam się pojawić na monitoringu czy pękł, śluz mam super, nigdy takiego nie miałam,zresztą tak jak pęcherzyk, zwykle miały 13 mm, więc myślę że te zioła pomagają i clo teżno i się nieprzestymulowałam. idę wypić ziółka
mam nadzieję że ten cykl będzie udany i dostanę spóźniony prezent urodzinowy
-
katarynka27 wrote:hej dziewczyny jestem juz na zot okazało sie ze pechezyki maja 4milimetry blad lekarza co najlepsze w kartotece tez napisał ze 40 ale juz wszystko poprawil i przeprosil ale on nie wie jak to sie stało ze tak napisał i powiedział wiec sprawa sie wyjasniła dzieki wielkie co ja bym bez was zrobiła
4mm w ktorym dniu po clo? To jest drobnica na razie. Takiej wielkosci pecherzyki nie pekaja. One jakby hmm nie istnieja w cyklu w zasadzie, wchlaniaja sie i jest cykl bez owulacji. No chyba, ze jest jeszcze wczesnie i maja czas...
Kiedy skonczylas CLO? Jaka dawke i od ktorego, do ktorego dnia bralas? -
nie wiem czy dam rade finansowo ze wszystkim, lecze się prywatnie z Poznaniu (60 km ode mnie) chyba bede miala tylko jeden monitoring , chyba ze pojde do nas na NFZ, ale nie lubie zmieniać tak lekarzy.. no cóz, nic na sile, musze zrobić badanie TSH, FT4, PROLAKTYNE, PROGESTERON, LH, FSH i nie wiem dotychczas nie robiłam jeszcze LH I FSH ale chce juz na zapas zobaczyc czy jest wszysko ok, niepokoi mnie fakt ze tak się dzieje z moją miesiączką. Musi być gdzies przyczyna. Znajdę jączekam,czekam
-
no tak, a co ile dni mogę chodzić na monitoring? i czy teraz ot tak po prostu moge zarejesrować się do ginekologa zajśc i powiedzieć ze biore Clo i przyszłam na monitoring? chyba tak własnie zrobie ale 15tego mam wizyte u mojego jeszcze zobacze jak tam bedzie, a pozniej juz tu,czekam,czekam
-
Hmm no tak 10-12dc warto obejrzec co i jak. Zalezy w jakich dniach bierzesz clo. Pozniej po przewidywanej owulacji warto sprawdzic czy widac cialko zolte (wtedy wiadomo czy pecherzyk pekl). A mozna tez progesteronem sprawdzac czy byla owulacjia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 22:18
-
ja akurat będe u gina w 10 dniu cyklu.. bo przyjmuje tylko w pin i pt, i 15tego przypada poniedziałek akurat moj dziesiąty dzien, a potem w piątek to juz byłby moj 14 dzien , to co lepiej w 10 co?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 22:20
czekam,czekam -
aszka wrote:przy clo nie musza byc typowe objawy, nawet sluz czy tempka, mi w ogole nic nie pokazalo na wykresie a sie okazalo po monicie ze owu byla. Niemniej wiadomo nie jestem aparatem do usg
ale tak na moje oko pasuje, maly skoczek byl -takie mam wrazenie wizualne jak patrze na wykres, bedziesz po monicie to napisz co wyszlo.
No więc piszęJestem po monicie. Pecherzyk jeden 21mm i pojawil się drugi 22mm
Wszystko pięknie wygląda, endo 15mm. Także owu tak jak myślałam jeszcze nie było, powinna być chyba na dniach. Myślę czy iść sprawdzić czy pękły w czwartek czy dopiero we wtorek? Bo lekarz tak przyjmuje i myślę, że w czwartek powinno już być po owu chyba...
-
nick nieaktualnypabelka88 wrote:dziewczyny powiedzcie szczerze bo aż mi głowa puchnie! spotkałyście się kiedyś z podwójną owulacją w odstępie kilku dniowym?
http://dziecko-info.rodzice.pl/archive/index.php/t-100457.html
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/dwie-owulacje-w-jednym-cyklu,163,2.html
tu są potwierdzenia...w 11 dc byłam na monit. i był pg 20 na 22 mm i jeden obok mniejszy,dostałam pregnyl...dziś 15 dc i płyn w zatoce duglasa,ciałko żółte i pęcherzyk dojrzewający 17 na 14 mm? co powiecie?
Ja sie spotkałam i z tego ten brzuchol na fb kochana;) -
nick nieaktualnykatarynka27 wrote:hej dziewczyny jestem juz na zot okazało sie ze pechezyki maja 4milimetry blad lekarza co najlepsze w kartotece tez napisał ze 40 ale juz wszystko poprawil i przeprosil ale on nie wie jak to sie stało ze tak napisał i powiedział wiec sprawa sie wyjasniła dzieki wielkie co ja bym bez was zrobiła
Noo ok czyli 4 mm tak ..tak jak by go nie bylo...a w ktorym dniu cyklu jak można wiedzieć ... Szczerze dziewczyno do kogo ty chodzisz..pomylic sie kazdy moze ale jesli to polowa cyklu a ty masz taki to nie wrozy to nic dobrego...;( jak tak wchlonie sie i tyle bo jest taki jakby go wcale nie bylo ...u nas ginekolodzy nawet nie patrza na takie bzdzinki tylko umawiaja sie za 5 dni i obserwuja...
To Pani czy Pan dr taki uczony...i cie tu straszy i nas!! Bo raz Pani jest napisane potem Pan..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 00:16
-
nick nieaktualny