SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    No więc piszę :) Jestem po monicie. Pecherzyk jeden 21mm i pojawil się drugi 22mm :D Wszystko pięknie wygląda, endo 15mm. Także owu tak jak myślałam jeszcze nie było, powinna być chyba na dniach. Myślę czy iść sprawdzić czy pękły w czwartek czy dopiero we wtorek? Bo lekarz tak przyjmuje i myślę, że w czwartek powinno już być po owu chyba...
    o to super, to niedługo peknie...w czwartek idz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Noo ok czyli 4 mm tak ..tak jak by go nie bylo...a w ktorym dniu cyklu jak można wiedzieć ... Szczerze dziewczyno do kogo ty chodzisz..pomylic sie kazdy moze ale jesli to polowa cyklu a ty masz taki to nie wrozy to nic dobrego...;( jak tak wchlonie sie i tyle bo jest taki jakby go wcale nie bylo ...u nas ginekolodzy nawet nie patrza na takie bzdzinki tylko umawiaja sie za 5 dni i obserwuja...

To Pani czy Pan dr taki uczony...i cie tu straszy i nas!! Bo raz Pani jest napisane potem Pan..
    pewnie do zwykłego gina, co rzadko kiedy robił monit.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    nie wiem czy dam rade finansowo ze wszystkim, lecze się prywatnie z Poznaniu (60 km ode mnie) chyba bede miala tylko jeden monitoring , chyba ze pojde do nas na NFZ, ale nie lubie zmieniać tak lekarzy.. no cóz, nic na sile, musze zrobić badanie TSH, FT4, PROLAKTYNE, PROGESTERON, LH, FSH i nie wiem dotychczas nie robiłam jeszcze LH I FSH ale chce juz na zapas zobaczyc czy jest wszysko ok, niepokoi mnie fakt ze tak się dzieje z moją miesiączką. Musi być gdzies przyczyna. Znajdę ją:)
    to sie leczysz prywatnie i lekarz Ci badan tych wczesniej nie zapisał tylko od razu clo załadował?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czesto po owulce jest wymagany monitoring ? Ide w srode zobaczyc czy po owu jestem ( miim zdaniem na 100% byla wczoraj - widac po wykresie) ale ide sprawdzic :) i Jestem ciekawa czy jeszce przed okresem trzeba cos sprawdzac ? Pytam bo cos mi sie wydaje ze mnie gin naciaga na te monitoringi

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak owulacja sie potwierdzi to pozniej nie ma najmniejszego sesnu isc, bo nie ma czego obserwowac. Jesli sprawdzilby, ze pecherzyk nie pekl i zrobila sie torbiel to trzeba isc kolejny raz sprawdzic czy sie wchlonela, bo jak jest torbiel to nie mozna zaczac stymulacji w kolejnym miesiacu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :) czuli ide w srode i slucham co gin powie jak powie ze czyste jajniki to nastepnym razem pokaze sie po wzieciu kolejnej dawki czyli gdzies w 9dc nastepnego cyklu :)))

tulipanna lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    Ja wzięłam od 4-8 szczerze powiem ze przez pomyłkę, miałam od 5-9 mam nadzieje ze rto mi mocno nie zaszkodzi..

Nie zaszkodzi na pewno.

Hmm jak skoknczysz brac w 8 to w 10dc jeszcze nie specjalnie bedzie cos widac raczej. Jakbys brala 3-7 i 10 dnia wieczorem miala monit to predzej. Ja chyba bym poszla w 14dc czyli w pt. Na pewno beda juz urosniete (o ile lek wgl zadziala), nie powinny byc jeszcze przerosniete, a jest spora szansa, ze nrafisz wtedy na taki, co bedzie mial kolo 20 mm - akurat na zastrzyk na pekanie... Ja bym tak zrobila, ale moze dziewczyny wymysla cos innego :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Rozumiem :) czuli ide w srode i slucham co gin powie jak powie ze czyste jajniki to nastepnym razem pokaze sie po wzieciu kolejnej dawki czyli gdzies w 9dc nastepnego cyklu :)))

Tak. Jak kaze przyjsc mimo tego, ze swierdza przebyta owulacje to naciaga. Pozniej tescior wiadomo i jak wyszedlby pozytywny to po 2 tyg do lekarza, bo dopiero wtedy cokolwiek widac (pecherzyk ciazowy).

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zajechalam na wizyte opowiadam mu o moich chorobach a on na to ze nie mam sie zastanawiac tylko zachodzic w ciaze.. potem jak juz robil usg mowi ze tu cykl bezowulacyjny ,.dal Clo poniewaz ja musialam.odstawic silne leki przeciwbolowe,.chemie , oraz masci na luszczyce zalezy nam na tej ciazy i kazal zrobic prolaktyne i zadzwonic do niego z wynikiem a ja dodatkowo zrobilam progesteron ..no i to tyle.

czekam,czekam
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm no to faktycznie moze pojade pozniej czyli 19tego. w 14 dniu cyklu.

czekam,czekam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    no zajechalam na wizyte opowiadam mu o moich chorobach a on na to ze nie mam sie zastanawiac tylko zachodzic w ciaze.. potem jak juz robil usg mowi ze tu cykl bezowulacyjny ,.dal Clo poniewaz ja musialam.odstawic silne leki przeciwbolowe,.chemie , oraz masci na luszczyce zalezy nam na tej ciazy i kazal zrobic prolaktyne i zadzwonic do niego z wynikiem a ja dodatkowo zrobilam progesteron ..no i to tyle.
    to zrob te badania...poza tym nie wypytal co ile masz cykle itd? Jak sie zrobi podglad za wczesnie to nic nie bedzie widac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi sie juz nie spodobalo to ze mialam brac clo ( bralam ) 4/8 dc. I mialam przyjsc juz 8dc czyli w dniu polkniecia ostatniej tabletki ( nie wiem co on chcial ogladac ) poszlam ... I wtedy kazal mi przyjsc wczoraj ( zobaczyc czy byla owulka jak nie to zastrzyk) nie chcialam zastrzyku bo bylam pewna ze sam peknie i stwierdzilam ze ide zobaczyc w srode - jak nie peknie wtedy wezme zastrzyk... Chcialam sobie oszczedzic hormonow zwlaszcza ze u mnie owulki sa pecherzyki rosna i pekaja a hormony to nie cukierki przeciez :)

• Yousee Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz sie okaże ze nie 4 ani 40 tylko 14 :P

Anatolka, kotkapc lubią tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Zaraz sie okaże ze nie 4 ani 40 tylko 14 :P
    Bardzo możliwe, że 14 lub 24...

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tu u was długo, bo siedziałam i czekałam jak na szpilkach. Wczoraj byłam na wizycie :)Kregosłup krzyżowy bolał - bo nie zażyłam dwóch dawek luteiny - żeby Pani doktor mogła zobaczyć czy "grzybka" nie ma bo to dosyć powszechne w ciąży i leczyłam przez 3 dni pimafucinem. Bóle ją zaniepokoiły.... Ale... Jak zrobiła USG to pełny uśmiech! Jest zarodek z bijącym serduszkiem!!!! :) Termin na 2 sierpnia! Teraz tylko dbać o siebie i już z większym spokojem wysyłam do was wszystkich wiruski :)

Anatolka, pabelka88, Natka098, Amus87, Andzia1984, ale.ale, aszka, Sowaa, agusia1991, tulipanna, _analiza, renieczka lubią tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla ...spokojnych 9 miesięcy kochana! Ciesze sie Twoim szczesciem!

Amberla lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Nie było mnie tu u was długo, bo siedziałam i czekałam jak na szpilkach. Wczoraj byłam na wizycie :)Kregosłup krzyżowy bolał - bo nie zażyłam dwóch dawek luteiny - żeby Pani doktor mogła zobaczyć czy "grzybka" nie ma bo to dosyć powszechne w ciąży i leczyłam przez 3 dni pimafucinem. Bóle ją zaniepokoiły.... Ale... Jak zrobiła USG to pełny uśmiech! Jest zarodek z bijącym serduszkiem!!!! :) Termin na 2 sierpnia! Teraz tylko dbać o siebie i już z większym spokojem wysyłam do was wszystkich wiruski :)
    super sie czyta takie wiadomosci :)

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to byla moja pierwsza wizyta u ginekologa, ja wczesniej okres raz mialam raz nie
    , z racji tarczycy b. wysokiego tsh (93,44) .. w lutym. Wiec sama nie nie wiedzialam jakie mam cykle podalam mu tylko dwa ostaynie bo pamietam ze przyszly jakos.rowno z 1 dniem miesiaca.

czekam,czekam
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny odebralam wlasnie r
    tsh.. i mam 0,583 przy dawce 137eurothyroxu. czy to aby nie za malo, czy moze wrocic do dawki 88.. lekarz mi napisal ze mam miec od 1-2,4 tsh a ja teraz znow ponizej..

czekam,czekam
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze na 125 sobie zmien. Na 88 jak zmniejszysz to Ci skoczy znow bardzo.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ