X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    No więc piszę :) Jestem po monicie. Pecherzyk jeden 21mm i pojawil się drugi 22mm :D Wszystko pięknie wygląda, endo 15mm. Także owu tak jak myślałam jeszcze nie było, powinna być chyba na dniach. Myślę czy iść sprawdzić czy pękły w czwartek czy dopiero we wtorek? Bo lekarz tak przyjmuje i myślę, że w czwartek powinno już być po owu chyba...
    o to super, to niedługo peknie...w czwartek idz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Noo ok czyli 4 mm tak ..tak jak by go nie bylo...a w ktorym dniu cyklu jak można wiedzieć ... Szczerze dziewczyno do kogo ty chodzisz..pomylic sie kazdy moze ale jesli to polowa cyklu a ty masz taki to nie wrozy to nic dobrego...;( jak tak wchlonie sie i tyle bo jest taki jakby go wcale nie bylo ...u nas ginekolodzy nawet nie patrza na takie bzdzinki tylko umawiaja sie za 5 dni i obserwuja...

To Pani czy Pan dr taki uczony...i cie tu straszy i nas!! Bo raz Pani jest napisane potem Pan..
    pewnie do zwykłego gina, co rzadko kiedy robił monit.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    nie wiem czy dam rade finansowo ze wszystkim, lecze się prywatnie z Poznaniu (60 km ode mnie) chyba bede miala tylko jeden monitoring , chyba ze pojde do nas na NFZ, ale nie lubie zmieniać tak lekarzy.. no cóz, nic na sile, musze zrobić badanie TSH, FT4, PROLAKTYNE, PROGESTERON, LH, FSH i nie wiem dotychczas nie robiłam jeszcze LH I FSH ale chce juz na zapas zobaczyc czy jest wszysko ok, niepokoi mnie fakt ze tak się dzieje z moją miesiączką. Musi być gdzies przyczyna. Znajdę ją:)
    to sie leczysz prywatnie i lekarz Ci badan tych wczesniej nie zapisał tylko od razu clo załadował?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czesto po owulce jest wymagany monitoring ? Ide w srode zobaczyc czy po owu jestem ( miim zdaniem na 100% byla wczoraj - widac po wykresie) ale ide sprawdzic :) i Jestem ciekawa czy jeszce przed okresem trzeba cos sprawdzac ? Pytam bo cos mi sie wydaje ze mnie gin naciaga na te monitoringi

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak owulacja sie potwierdzi to pozniej nie ma najmniejszego sesnu isc, bo nie ma czego obserwowac. Jesli sprawdzilby, ze pecherzyk nie pekl i zrobila sie torbiel to trzeba isc kolejny raz sprawdzic czy sie wchlonela, bo jak jest torbiel to nie mozna zaczac stymulacji w kolejnym miesiacu.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :) czuli ide w srode i slucham co gin powie jak powie ze czyste jajniki to nastepnym razem pokaze sie po wzieciu kolejnej dawki czyli gdzies w 9dc nastepnego cyklu :)))

tulipanna lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    Ja wzięłam od 4-8 szczerze powiem ze przez pomyłkę, miałam od 5-9 mam nadzieje ze rto mi mocno nie zaszkodzi..

Nie zaszkodzi na pewno.

Hmm jak skoknczysz brac w 8 to w 10dc jeszcze nie specjalnie bedzie cos widac raczej. Jakbys brala 3-7 i 10 dnia wieczorem miala monit to predzej. Ja chyba bym poszla w 14dc czyli w pt. Na pewno beda juz urosniete (o ile lek wgl zadziala), nie powinny byc jeszcze przerosniete, a jest spora szansa, ze nrafisz wtedy na taki, co bedzie mial kolo 20 mm - akurat na zastrzyk na pekanie... Ja bym tak zrobila, ale moze dziewczyny wymysla cos innego :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Rozumiem :) czuli ide w srode i slucham co gin powie jak powie ze czyste jajniki to nastepnym razem pokaze sie po wzieciu kolejnej dawki czyli gdzies w 9dc nastepnego cyklu :)))

Tak. Jak kaze przyjsc mimo tego, ze swierdza przebyta owulacje to naciaga. Pozniej tescior wiadomo i jak wyszedlby pozytywny to po 2 tyg do lekarza, bo dopiero wtedy cokolwiek widac (pecherzyk ciazowy).

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zajechalam na wizyte opowiadam mu o moich chorobach a on na to ze nie mam sie zastanawiac tylko zachodzic w ciaze.. potem jak juz robil usg mowi ze tu cykl bezowulacyjny ,.dal Clo poniewaz ja musialam.odstawic silne leki przeciwbolowe,.chemie , oraz masci na luszczyce zalezy nam na tej ciazy i kazal zrobic prolaktyne i zadzwonic do niego z wynikiem a ja dodatkowo zrobilam progesteron ..no i to tyle.

czekam,czekam
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm no to faktycznie moze pojade pozniej czyli 19tego. w 14 dniu cyklu.

czekam,czekam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    no zajechalam na wizyte opowiadam mu o moich chorobach a on na to ze nie mam sie zastanawiac tylko zachodzic w ciaze.. potem jak juz robil usg mowi ze tu cykl bezowulacyjny ,.dal Clo poniewaz ja musialam.odstawic silne leki przeciwbolowe,.chemie , oraz masci na luszczyce zalezy nam na tej ciazy i kazal zrobic prolaktyne i zadzwonic do niego z wynikiem a ja dodatkowo zrobilam progesteron ..no i to tyle.
    to zrob te badania...poza tym nie wypytal co ile masz cykle itd? Jak sie zrobi podglad za wczesnie to nic nie bedzie widac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi sie juz nie spodobalo to ze mialam brac clo ( bralam ) 4/8 dc. I mialam przyjsc juz 8dc czyli w dniu polkniecia ostatniej tabletki ( nie wiem co on chcial ogladac ) poszlam ... I wtedy kazal mi przyjsc wczoraj ( zobaczyc czy byla owulka jak nie to zastrzyk) nie chcialam zastrzyku bo bylam pewna ze sam peknie i stwierdzilam ze ide zobaczyc w srode - jak nie peknie wtedy wezme zastrzyk... Chcialam sobie oszczedzic hormonow zwlaszcza ze u mnie owulki sa pecherzyki rosna i pekaja a hormony to nie cukierki przeciez :)

• Yousee Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz sie okaże ze nie 4 ani 40 tylko 14 :P

Anatolka, kotkapc lubią tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Zaraz sie okaże ze nie 4 ani 40 tylko 14 :P
    Bardzo możliwe, że 14 lub 24...

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tu u was długo, bo siedziałam i czekałam jak na szpilkach. Wczoraj byłam na wizycie :)Kregosłup krzyżowy bolał - bo nie zażyłam dwóch dawek luteiny - żeby Pani doktor mogła zobaczyć czy "grzybka" nie ma bo to dosyć powszechne w ciąży i leczyłam przez 3 dni pimafucinem. Bóle ją zaniepokoiły.... Ale... Jak zrobiła USG to pełny uśmiech! Jest zarodek z bijącym serduszkiem!!!! :) Termin na 2 sierpnia! Teraz tylko dbać o siebie i już z większym spokojem wysyłam do was wszystkich wiruski :)

Anatolka, pabelka88, Natka098, Amus87, Andzia1984, ale.ale, aszka, Sowaa, agusia1991, tulipanna, _analiza, renieczka lubią tę wiadomość

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla ...spokojnych 9 miesięcy kochana! Ciesze sie Twoim szczesciem!

Amberla lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Nie było mnie tu u was długo, bo siedziałam i czekałam jak na szpilkach. Wczoraj byłam na wizycie :)Kregosłup krzyżowy bolał - bo nie zażyłam dwóch dawek luteiny - żeby Pani doktor mogła zobaczyć czy "grzybka" nie ma bo to dosyć powszechne w ciąży i leczyłam przez 3 dni pimafucinem. Bóle ją zaniepokoiły.... Ale... Jak zrobiła USG to pełny uśmiech! Jest zarodek z bijącym serduszkiem!!!! :) Termin na 2 sierpnia! Teraz tylko dbać o siebie i już z większym spokojem wysyłam do was wszystkich wiruski :)
    super sie czyta takie wiadomosci :)

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to byla moja pierwsza wizyta u ginekologa, ja wczesniej okres raz mialam raz nie
    , z racji tarczycy b. wysokiego tsh (93,44) .. w lutym. Wiec sama nie nie wiedzialam jakie mam cykle podalam mu tylko dwa ostaynie bo pamietam ze przyszly jakos.rowno z 1 dniem miesiaca.

czekam,czekam
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny odebralam wlasnie r
    tsh.. i mam 0,583 przy dawce 137eurothyroxu. czy to aby nie za malo, czy moze wrocic do dawki 88.. lekarz mi napisal ze mam miec od 1-2,4 tsh a ja teraz znow ponizej..

czekam,czekam
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze na 125 sobie zmien. Na 88 jak zmniejszysz to Ci skoczy znow bardzo.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ