CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
aszka wrote:o to super, to niedługo peknie...w czwartek idz.
No mam nadzieję, że dziś lub jutro pęknie bo mój mąż już zmęczony maratonemLekarz wczoraj powiedział, żeby starać się codziennie , ale nie chcemy aż do wtorku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 15:36
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny byłam dzisiaj na monitoringu (8dc) i w sumie narazie jest jeden pecherzyk ale obawiam sie ze on poprostu sie nie wchłonal i jest tam cały czas? jesli nie urosnie i okaze sie ze to jest własnie ten co ostatnio to jak to leczyc? no i jeszcze jedno pytanie bo z racji tego ze dopiero 8dc cos moze jeszcze urosnac? bo jutro dopiero biore ostatnia tabletke clo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 16:55
-
Triszkaaa wrote:Teraz to chyba muszę iść po receptę do rodzinnego, póki co mogę wziąć 88 cała tabletkę i kawałek tamtej? Eh.. To jutro juz tej 137 nie wezmę, dziwne bo jeszcze miesiąc temu miałam 3,105.. Kolejne powody do zmartwień.
To jakie Ty masz dawki tych tabsow, ze nie mozesz poskladac dawki 125 z nich? Bierzesz 2x50 + 25, albo 1x100+25. Albo 5x25. Wazne, zeby suma dala 125. Nie wazne czy polamiesz tabsa na pol czy polaczysz kilka. -
agusia1991 wrote:hej dziewczyny byłam dzisiaj na monitoringu (8dc) i w sumie narazie jest jeden pecherzyk ale obawiam sie ze on poprostu sie nie wchłonal i jest tam cały czas? jesli nie urosnie i okaze sie ze to jest własnie ten co ostatnio to jak to leczyc? no i jeszcze jedno pytanie bo z racji tego ze dopiero 8dc cos moze jeszcze urosnac? bo jutro dopiero biore ostatnia tabletke clo?
A pytalas o to gina?
I po drugie po co monitoring skoro jestes w trakkcie brania leku? Na monit idzie sie po wzieciu dawki. -
Anatolka wrote:A pytalas o to gina?
I po drugie po co monitoring skoro jestes w trakkcie brania leku? Na monit idzie sie po wzieciu dawki.
bo w ostatnim cyklu miałam dwa pecherzyki i chciałam zobaczyć czy nic złego tam sie nie dzieje czy pecherzyki sie wchłoneły.
A gin powiedział ze bedziemy musieli to leczyc ale narazie kazał poczekac do czwartku zeby sprawdzic czy cos ruszylo tylko chciałam sie zorientowac czym to sie leczy ewentualnie.
-
To to bylo bez sensu. Z czego ten gin zyje? Ty moglas nie wiedziec, ale on! Sprawdza sie miedzy 1 a 3dc czy pecherzyki z poprzedniego cyklu sie wchlonely a nie jak sie konczy lykac stymulacje na nowy miesiac! Dziewczyno, zaden normalny lekarz nie pozwala na stymulacje jak sa na poczatku cyklu stare niepekniete pecherzyki, czyli torbiele! Dokarmianie torbieli stymulatorami grozi ich pekniecem a to oprocz bolu moze narobic w srodku bajzlu, ze ho ho...
Co sie robi, zeby sie wchlonely - daje sie progesteron i czasem pomaga, czasem wchlaniaja sie same, a czasem dostaje sie tabsy anty na 3 tyg i to juz na 99% gwarantuje wchloniecie sie torbieli.
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:To to bylo bez sensu. Z czego ten gin zyje? Ty moglas nie wiedziec, ale on! Sprawdza sie miedzy 1 a 3dc czy pecherzyki z poprzedniego cyklu sie wchlonely a nie jak sie konczy lykac stymulacje na nowy miesiac! Dziewczyno, zaden normalny lekarz nie pozwala na stymulacje jak sa na poczatku cyklu stare niepekniete pecherzyki, czyli torbiele! Dokarmianie torbieli stymulatorami grozi ich pekniecem a to oprocz bolu moze narobic w srodku bajzlu, ze ho ho...
Co sie robi, zeby sie wchlonely - daje sie progesteron i czasem pomaga, czasem wchlaniaja sie same, a czasem dostaje sie tabsy anty na 3 tyg i to juz na 99% gwarantuje wchloniecie sie torbieli.
troche w tym mojej winy bo poprostu nie zdazylam isc wczesniej -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:To jakie Ty masz dawki tych tabsow, ze nie mozesz poskladac dawki 125 z nich? Bierzesz 2x50 + 25, albo 1x100+25. Albo 5x25. Wazne, zeby suma dala 125. Nie wazne czy polamiesz tabsa na pol czy polaczysz kilka.
75
100
125
150 i
175
:p -
agusia1991 wrote:troche w tym mojej winy bo poprostu nie zdazylam isc wczesniej
Teraz juz nic nie zrobisz. Mozesz tylko kontrolowac ten cykl,ale jak to sa torbiele ze starego miesiaca to srednio... Choc moze Ci sie upiecze i niekoniecznie sie cos stanie. Pilnuj poprostu. Kazdy duzy bol brzucha powinien Cie zaniepokoic w tym cyklu. -
Anatolka wrote:Teraz juz nic nie zrobisz. Mozesz tylko kontrolowac ten cykl,ale jak to sa torbiele ze starego miesiaca to srednio... Choc moze Ci sie upiecze i niekoniecznie sie cos stanie. Pilnuj poprostu. Kazdy duzy bol brzucha powinien Cie zaniepokoic w tym cyklu.
Dzięki za pomoc bede musiała sie pilnować -
aszka wrote:
katarynka27 -
Anatolka wrote:4mm w ktorym dniu po clo? To jest drobnica na razie. Takiej wielkosci pecherzyki nie pekaja. One jakby hmm nie istnieja w cyklu w zasadzie, wchlaniaja sie i jest cykl bez owulacji. No chyba, ze jest jeszcze wczesnie i maja czas...
Kiedy skonczylas CLO? Jaka dawke i od ktorego, do ktorego dnia bralas?katarynka27