X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sie zastanawiam czy moze moja "dziwna " skąpią miesiączka, nie jest spowodowana tym spadkiem..

czekam,czekam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niee jest spadek ale nadal w normie masz wynik

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale jednak lekarze mówią jednogłośnie ciąża od 1 do 2 .. To tak jakbym mała wynik 3 i 4 tez są w normie jednak na ciąże kiepsko, i tak pewnie jest w moim przypadku..

czekam,czekam
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa dziewczyny, ktore np w ogole nie maja tarczycy, np po nowotworze i one musza trzymac przy absolutnie dolnej granicy i nie dalej jak ze 3 tyg temu jedna oglosila ciaze po 3 cyklu staran, wiec nie schizuj ;) bo to na pewno nie pomoze. Zmniejsz ciut dawke, widzisz Amus stara tarczycowa weteranka tez podsunela 125 jak ja :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, wzięłam Clo i resztę witaminek i pózniej wypiłam Inofem i jakoś mi nie miło na żołądku i tak nie najlepiej sie czuje chyba zmienię trochę godziny i kolejność brania. :)

czekam,czekam
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcinaj cos do obiadu np :) za duzo na raz to tez nie dobrze.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobna sytuacja pojawia się, gdy po owulacji ciałko żółte nie zanika, lecz zaczyna wypełniać się płynem. Przeważnie pękają one samoistnie i ulegają resorpcji podczas kolejnych cykli, jednak czasami wymagają leczenia farmakologicznego za pomocą leków hormonalnych. Niektóre torbiele wymagają leczenia antybiotykami i środkami przeciwzapalnymi. http://www.forumginekologiczne.pl/porada/torbiel-jajnika/3274.html

Kiedys juz jedna dziewczyna pisała ze lekarka jej dała antybiotyk chodzi o to, żeby nie doprowadić do stanu zapalnego. W sumie to wg mnie lekarze pwoinni dawac albo dhupaston albo luteine i by nie bylo problemu przy clo. Jednak jak daja chetnie clo to niechetnie zazwyczaj luteine lub dhupaston z tego co tutaj czytam.

Anatolka lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm, pomyslalam pozniej tez o stanie zapalnym, ale najpier zapytalam :) choc nadal uwazam, ze daja antybiotyki zbyt czesto - sa przeciez leki przeciwzapalne niebedace antybiotykami...

Lutka czy dupek tez nie sa gwarantem. Ja bralam akurat wtedy kiedy mi sie pierwszy raz w zyciu zrobila torbiel i dostalam antykoncepcje, zeby sie wchlonelo. Spoko to bylo rozwiazanie, bo 21 dni i po sprawie, a nie caly cykl normalny 28-30dni.

@ przylazla, z przytupem :/ ała :(

aszka, tulipanna lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka współczuje ;/ :(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Anatolka współczuje ;/ :(

No, @ z endomenda zazwyczaj nie jest mila... :/ wypilam nimesil i funkcjonuje, ale najgorsze jest to, ze ja jestem jeszcze dzis w Krynicy w delegacji i mialam tylko te 1 saszetke... A w domu bede dopiero wieczorem/w nocy. Mam nadzieje, ze po tej jednej odpusci juz, bo nie wiem jak dojade w przeciwnym razie. Paracetamol i buscopan sobie nie radza w pierwszy dzien...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, dawno mnie tu nie było, postów do nadgonienia co nie miara!

Mam pytanie - czy jeśli temperatura dość wyraźnie pokazuje wyższy poziom w drugiej części cyklu mogę być pewna, że była owulacja?
    Pytam bo jutro wypada 21 dc i nie bardzo mi się chce iść płacić znów za progesteron, żeby dowiedzieć się tego, co widzę na wykresie... Chyba, że to niekoniecznie oczywiste - wtedy się przespaceruję.

Ja w tym cyklu w ogóle załamka - poszłam na monitoring 14 dc (zazwyczaj owulka wypadało koło 16) i dowiedziałam się, że nie ma śladu po pęcherzyku, co może świadczyć o tym, że albo już po wszystkim albo w ogóle nic nie było :(
    a serduszkowanie było odkładane w czasie i wyszło tak, że tylko w tym dniu, wieczorem po wizycie zaliczyliśmy <3 no ale bez większych szans przecież na powodzenie ;/

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz darowac sobie, skoro nie ma grozby, ze sie zrobi torbiel, bo nie bylo pecherzyka (nie wazne z jakiego powodu).

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mozesz darowac sobie, skoro nie ma grozby, ze sie zrobi torbiel, bo nie bylo pecherzyka (nie wazne z jakiego powodu).

Czyli myślisz, że definitywnie nie było owulacji? Nawet jeśli temperatura trzyma się wysoko? Myślałam, że jeśli nie ma owulacji to nie wchodzi na wyższy poziom wykres...

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada po wykresie, ze byla, ale to tylko maszyna liczy. W tym samym czasie bylas u lekarza i on nic nie widzial, wiec trudno powiedziec tak na pewno. Mysle, ze albo ukryl mu sie gdzies pecherzyk i nie zauwazyl go na usg (czasem tak bywa) albo go wcale go nie bylo... Tak czy inaczej skoro nie grozi Ci torbiel to wiedza czy owulacja byla czy nie to wiele nie zmieni. Tym bardziej, ze starania tez piszesz, ze nie byly w najszczesliwszym momencie...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u mnie nie było jeszcze skoku i nie wiem co myśleć. Pęcherzyki w poniedziałek miały 21mm i 22mm więc dziś już pewnie będą mieć 25 i 26 mm. Kiedy te pęcherzyki mogą pękać? Lekarz powiedział, że nie wiadomo, żeby kochać się codziennie, ale ile jeszcze to może trwać? U kogoś tak późno pękały ? Niby wyczytałam że przy cyklu stymulowanym to mogą nawet rosnąć do 30mm i pękać ładnie. Jutro modlę się, żeby okazało się, że jest już po owu...

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • Lolcia_81 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka , guru moja kochana :)
    Mam pytanko do ciebie :D pisze tu a nie na priv bo może komus jeszcze sie przyda:)
    U mnie tez @ sie zbliza wielkimi krokami , brzuch mnie boli, nawet moze przyjdzie wczesniej niz powinna :( A nastepny cykl mam bez clo, bez pregnylu i bez monitoringu.
    Po clo mi sie pogorszyło endometrium, chciałabym sobie je jakos poprawić i ogolnie jakos owu wspomóc, a kilka dziewczyn bierze donga i z tym się wiąże moje pytanie.

Ty jako ekspertka i guru moje ;) na pewno mi wyjaśnisz jak to jest z tymi estrogenami.
    No bo klomifen teoretycznie działa tak, że blokuje receptory wydzielające estrogeny, tak ? Cz to znaczy, że nadmiar estrogenów blokuje owulację ? z drugiej strony niedobór estrogenów, powoduje kiepskie endo ?
    Ten dong to taki roślinny estrogen, prawda ?
    To ja już nic nie rozumiem, łykamy clo, zeby przyblokowac estrogeny, a tu mam te estrogeny łykać żeby ich więcej było ?
    No cała glupia jestem.

HELP :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:16

XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek :-(
    IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery :-(
    I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25% :-(
    II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 - :( ale 11 mrozaków :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No clo blokuje, zeby zrobic nagly "wyrzut" estrogenow i silnie pobudzic, a dong zwyczajnie ich dostarcza jak to jest w naturalnym cyklu - stopniowo rosnie poziom. Poczytaj sobie o suplemencie DHEA - ja od dzis testuje. Na doz zamowilam.

Aaa i Q10 tez wcinam od wczoraj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 16:20

Lolcia_81 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pecherzyk pekl majac 30-32 ale gin mi gadal ze takie kolo28 i wyzej zwykle sa puste

• **** **** ***** Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Lekarz przepisał mi Clo i mam zacząć brać od nowego cyklu ale bieżący cykl przedłuża się jak na złość już o 6 dni, cały czas mam wysoką temperaturę... i tak czekam i czekam i nie mogę się doczekać @ . Dodam jeszcze, że nie jestem w ciąży (wczoraj robiłam betę). Nie wiem co mam robić ? Lekarza mam w przyszłym tygodniu ale ta wizyta chyba nie ma sensu skoro nie dostałam @?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pROPONUJE WZIAC LUTEINE ALBO DUPHASTON NA WYWOŁANIE @

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ