CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sa dziewczyny, ktore np w ogole nie maja tarczycy, np po nowotworze i one musza trzymac przy absolutnie dolnej granicy i nie dalej jak ze 3 tyg temu jedna oglosila ciaze po 3 cyklu staran, wiec nie schizuj
bo to na pewno nie pomoze. Zmniejsz ciut dawke, widzisz Amus stara tarczycowa weteranka tez podsunela 125 jak ja
-
nick nieaktualnyPodobna sytuacja pojawia się, gdy po owulacji ciałko żółte nie zanika, lecz zaczyna wypełniać się płynem. Przeważnie pękają one samoistnie i ulegają resorpcji podczas kolejnych cykli, jednak czasami wymagają leczenia farmakologicznego za pomocą leków hormonalnych. Niektóre torbiele wymagają leczenia antybiotykami i środkami przeciwzapalnymi. http://www.forumginekologiczne.pl/porada/torbiel-jajnika/3274.html
Kiedys juz jedna dziewczyna pisała ze lekarka jej dała antybiotyk chodzi o to, żeby nie doprowadić do stanu zapalnego. W sumie to wg mnie lekarze pwoinni dawac albo dhupaston albo luteine i by nie bylo problemu przy clo. Jednak jak daja chetnie clo to niechetnie zazwyczaj luteine lub dhupaston z tego co tutaj czytam.Anatolka lubi tę wiadomość
-
Mhm, pomyslalam pozniej tez o stanie zapalnym, ale najpier zapytalam
choc nadal uwazam, ze daja antybiotyki zbyt czesto - sa przeciez leki przeciwzapalne niebedace antybiotykami...
Lutka czy dupek tez nie sa gwarantem. Ja bralam akurat wtedy kiedy mi sie pierwszy raz w zyciu zrobila torbiel i dostalam antykoncepcje, zeby sie wchlonelo. Spoko to bylo rozwiazanie, bo 21 dni i po sprawie, a nie caly cykl normalny 28-30dni.
@ przylazla, z przytupemała
aszka, tulipanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Anatolka współczuje ;/
No, @ z endomenda zazwyczaj nie jest mila...wypilam nimesil i funkcjonuje, ale najgorsze jest to, ze ja jestem jeszcze dzis w Krynicy w delegacji i mialam tylko te 1 saszetke... A w domu bede dopiero wieczorem/w nocy. Mam nadzieje, ze po tej jednej odpusci juz, bo nie wiem jak dojade w przeciwnym razie. Paracetamol i buscopan sobie nie radza w pierwszy dzien...
-
Witajcie dziewczyny, dawno mnie tu nie było, postów do nadgonienia co nie miara!
Mam pytanie - czy jeśli temperatura dość wyraźnie pokazuje wyższy poziom w drugiej części cyklu mogę być pewna, że była owulacja?
Pytam bo jutro wypada 21 dc i nie bardzo mi się chce iść płacić znów za progesteron, żeby dowiedzieć się tego, co widzę na wykresie... Chyba, że to niekoniecznie oczywiste - wtedy się przespaceruję.
Ja w tym cyklu w ogóle załamka - poszłam na monitoring 14 dc (zazwyczaj owulka wypadało koło 16) i dowiedziałam się, że nie ma śladu po pęcherzyku, co może świadczyć o tym, że albo już po wszystkim albo w ogóle nic nie było
a serduszkowanie było odkładane w czasie i wyszło tak, że tylko w tym dniu, wieczorem po wizycie zaliczyliśmyno ale bez większych szans przecież na powodzenie ;/
19.07.2016 r. Aleksander
-
Anatolka wrote:Mozesz darowac sobie, skoro nie ma grozby, ze sie zrobi torbiel, bo nie bylo pecherzyka (nie wazne z jakiego powodu).
Czyli myślisz, że definitywnie nie było owulacji? Nawet jeśli temperatura trzyma się wysoko? Myślałam, że jeśli nie ma owulacji to nie wchodzi na wyższy poziom wykres...19.07.2016 r. Aleksander
-
Wyglada po wykresie, ze byla, ale to tylko maszyna liczy. W tym samym czasie bylas u lekarza i on nic nie widzial, wiec trudno powiedziec tak na pewno. Mysle, ze albo ukryl mu sie gdzies pecherzyk i nie zauwazyl go na usg (czasem tak bywa) albo go wcale go nie bylo... Tak czy inaczej skoro nie grozi Ci torbiel to wiedza czy owulacja byla czy nie to wiele nie zmieni. Tym bardziej, ze starania tez piszesz, ze nie byly w najszczesliwszym momencie...
-
Za to u mnie nie było jeszcze skoku i nie wiem co myśleć. Pęcherzyki w poniedziałek miały 21mm i 22mm więc dziś już pewnie będą mieć 25 i 26 mm. Kiedy te pęcherzyki mogą pękać? Lekarz powiedział, że nie wiadomo, żeby kochać się codziennie, ale ile jeszcze to może trwać? U kogoś tak późno pękały ? Niby wyczytałam że przy cyklu stymulowanym to mogą nawet rosnąć do 30mm i pękać ładnie. Jutro modlę się, żeby okazało się, że jest już po owu...
-
Anatolka , guru moja kochana
Mam pytanko do ciebiepisze tu a nie na priv bo może komus jeszcze sie przyda:)
U mnie tez @ sie zbliza wielkimi krokami , brzuch mnie boli, nawet moze przyjdzie wczesniej niz powinnaA nastepny cykl mam bez clo, bez pregnylu i bez monitoringu.
Po clo mi sie pogorszyło endometrium, chciałabym sobie je jakos poprawić i ogolnie jakos owu wspomóc, a kilka dziewczyn bierze donga i z tym się wiąże moje pytanie.
Ty jako ekspertka i guru mojena pewno mi wyjaśnisz jak to jest z tymi estrogenami.
No bo klomifen teoretycznie działa tak, że blokuje receptory wydzielające estrogeny, tak ? Cz to znaczy, że nadmiar estrogenów blokuje owulację ? z drugiej strony niedobór estrogenów, powoduje kiepskie endo ?
Ten dong to taki roślinny estrogen, prawda ?
To ja już nic nie rozumiem, łykamy clo, zeby przyblokowac estrogeny, a tu mam te estrogeny łykać żeby ich więcej było ?
No cała glupia jestem.
HELP
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:16
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
No clo blokuje, zeby zrobic nagly "wyrzut" estrogenow i silnie pobudzic, a dong zwyczajnie ich dostarcza jak to jest w naturalnym cyklu - stopniowo rosnie poziom. Poczytaj sobie o suplemencie DHEA - ja od dzis testuje. Na doz zamowilam.
Aaa i Q10 tez wcinam od wczorajWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 16:20
Lolcia_81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam
Lekarz przepisał mi Clo i mam zacząć brać od nowego cyklu ale bieżący cykl przedłuża się jak na złość już o 6 dni, cały czas mam wysoką temperaturę... i tak czekam i czekam i nie mogę się doczekać @ . Dodam jeszcze, że nie jestem w ciąży (wczoraj robiłam betę). Nie wiem co mam robić ? Lekarza mam w przyszłym tygodniu ale ta wizyta chyba nie ma sensu skoro nie dostałam @?