X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agusia1991 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) Byłam dzisiaj na monitoringu 10dc i pecherzyk 15 mm a endo 5,5 mm myślicie że jeszcze cos ruszy?

4a5c6a0775295e3f855486a4d8d23caa.png
    i81xegz2mv1sp77g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pęcherzyk ładny a endo jeszcze podrośnie:))

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupełnie spokojnie i pęcherzyk i endometrium jeszcze urosną przez tych kilka dni :)

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozna odstawic bromergon z dnia na dzien? Nie odczuje zadnych skutkow odstawiennych? Biore pol tabletki na noc

• myssss Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Czytam od jakiegoś czasu forum w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania i w końcu postanowiłam dołączyć.
    Jestem w trakcie pierwszego cyklu stymulowanego CLO, brałam 1 tab dziennie. Dzisiaj jest 12 dc, byłam na monitoringu i niestety brak pęcherzyka dominującego :( załamka :( Lekarz kazał nie rezygnować ze starań, powiedział że może się okazać, że owulacja jednak będzie w tym cyklu(pewnie przypadek 1 na milion) :( W kolejnym cyklu mam brać po 2 tabletki dziennie.
    Zapomniałam zapytać czy mam brać w tym mcu Luteinę... Praktycznie co miesiąc konieczne było u mnie wywoływanie @...
    Czy Wy bierzecie Luteinę razem z CLO? Czy któraś z Was miała również zwiększoną dawkę CLO ze względu na brak pęcherzyka?

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Dziewczyny mozna odstawic bromergon z dnia na dzien? Nie odczuje zadnych skutkow odstawiennych? Biore pol tabletki na noc

Nic sie nie stanie. Ale co Ty znow kombinujesz, co? Jak odstawisz to zaraz poszybuje w gore spowrotem. Poki nie zobaczysz 2 kresek to powinnas brac, bo inaczej podskoczy znow. Przerobilam to na sobie. Nawet teraz do ivf odstawic musialam. Odebralam w pn wynik i mam 2 razy powyzej normy po odstawieniu na 3 tyg.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko czas odpoczac od lekow, monitoringow i lekarzy... psychicznie jestem zero. Poza tym didtalam wyniki rezonansu glowy. Mam prawdopodobnie "zatkana" jedna z tetnic szyjnych. W poniedzialek wizyta w neurologa i kto wie jakie znowu leczenie.... a ze jestem spanikowana hipochondryczka musze wczesniej wiedziec co robic z lekami

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Anatolko czas odpoczac od lekow, monitoringow i lekarzy... psychicznie jestem zero. Poza tym didtalam wyniki rezonansu glowy. Mam prawdopodobnie "zatkana" jedna z tetnic szyjnych. W poniedzialek wizyta w neurologa i kto wie jakie znowu leczenie.... a ze jestem spanikowana hipochondryczka musze wczesniej wiedziec co robic z lekami
    Scarlet, ja Cię przepraszam za porównanie, ale to samo w zezłym rokuu miał ,ój dziadek... w znieczuleniu miejscowym mu to odetkali, wstawili stent i jest gitarka...dziadek co prawda ma 75 lat, ale u Ciebie moze lekami się da to osiągnąc. Usg tętnic mu robili na bank!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna nie przepraszaj, czytalam ze paczatki miazdzycy (bo to to wlasnie pewnie jest) obserwuje sie juz czasem u nastolatkow. Klania sie moja stresujaca praca, nieregularne i niezdrowe odzywianie, brak aktywnosci fizycznej... wierze ze gdy zajme sie soba i doprowadze sie do porzadku, to i babelek sie pojawi. Moze tak mialo byc. Zdrowa matka, zdrowe dziecko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 23:32

tulipanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Hej Dziewczyny! Czytam od jakiegoś czasu forum w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania i w końcu postanowiłam dołączyć.
    Jestem w trakcie pierwszego cyklu stymulowanego CLO, brałam 1 tab dziennie. Dzisiaj jest 12 dc, byłam na monitoringu i niestety brak pęcherzyka dominującego :( załamka :( Lekarz kazał nie rezygnować ze starań, powiedział że może się okazać, że owulacja jednak będzie w tym cyklu(pewnie przypadek 1 na milion) :( W kolejnym cyklu mam brać po 2 tabletki dziennie.
    Zapomniałam zapytać czy mam brać w tym mcu Luteinę... Praktycznie co miesiąc konieczne było u mnie wywoływanie @...
    Czy Wy bierzecie Luteinę razem z CLO? Czy któraś z Was miała również zwiększoną dawkę CLO ze względu na brak pęcherzyka?
    luteine bierz, to tym lepiej sie wchlonie to co niepotrzebne. Ja mialam 2 tabletki ale dostalam przestymulowania(u mnie za duza dawka, a nie z powodu braku pecherzyka).

• vioris Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    u Ciebie to w ogole ten wykres dziwnie pokazuje bo teraz jakby tempke stala. Natomiast do 30 mm to zazwyczaj juz musi peknac wiec sie postaraj jeszcze do konca tygodnia.

Wczoraj na usg był pecherzyk 27mm o pofaldowanych brzegach. Gin twierdzi że mógł właśnie peknac. Skok miałam wczoraj rano, więc tak jakby po owu. Tyle że był jeszcze ten drugi pecherzyk 23mm i niby może pęknąć jeszcze.

Czy u kogoś zaraz po owu, pecherzyk miał takie pofalowane brzegi? No i czy ten drugi może peknac, skoro jeden peknal już? To chyba się jakoś blokuje? Progesteron musiał mi skoczyć, bo i tempka i mnie wysypalo na twarzy wczoraj a do tego piersi zaczęly boleć. Także raczej po owu jest, tylko nie wiem co z tym drugim pecherzykiem...

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • vioris Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Wiesz co, 12dc to jeszcze za wcześnie. U mnie np w 11dc był jeden pecherzyk 13mm a 3 dni później już dwa! 21 mm i 22mm także u Ciebie spokojnie może jeszcze urosnąć pecherzyk :) Poszlabym na usg za kilka dni i wtedy zobaczysz :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Wczoraj na usg był pecherzyk 27mm o pofaldowanych brzegach. Gin twierdzi że mógł właśnie peknac. Skok miałam wczoraj rano, więc tak jakby po owu. Tyle że był jeszcze ten drugi pecherzyk 23mm i niby może pęknąć jeszcze.

Czy u kogoś zaraz po owu, pecherzyk miał takie pofalowane brzegi? No i czy ten drugi może peknac, skoro jeden peknal już? To chyba się jakoś blokuje? Progesteron musiał mi skoczyć, bo i tempka i mnie wysypalo na twarzy wczoraj a do tego piersi zaczęly boleć. Także raczej po owu jest, tylko nie wiem co z tym drugim pecherzykiem...

Pofaldowane brzegi - znaczy sie peka. Drugi raczej nie peknie. Progesteron z pierwszego go zablokuje najprawdopodobniej. Czasem sie zdarza, ze pekaja dwa, ale musza byc mniej wiecej jednej wielkosci i jeden po drugim w przeciagu max kilku h, zeby progesteron z pierwszego nie zablokowal drugiego.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:

Bromek jest ostatnia rzecza, ktora powinnas odstawiac, podobnie jak euthyrox. One trzymaja w ryzach Twoje rozregulowane hormony i brak regulacji tego w leczeniu niczego innego nie pomoze. Potrzebne Ci wycieki z piersi znow? Nie panikuj! :*

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • jusstyna Znajoma

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli owulacje miałam według temperatury w 16 dc to czy testowanie w 28 dc to nie będzie za wcześnie? Lekarka tak mi kazała w każdym cyklu i jeśli będzie pozytywny to brać dalej dupka. Ale mi się wydaje że na wykazanie ciąży to jeszcze za wcześnie? Co o tym sądzicie?

jusstyna
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test sikany moze nie pokazac, a moze pokazac - z nimi nigdy nie wiadomo. Beta z krwi pokaze juz raczej pewny wynik.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Pofaldowane brzegi - znaczy sie peka. Drugi raczej nie peknie. Progesteron z pierwszego go zablokuje najprawdopodobniej. Czasem sie zdarza, ze pekaja dwa, ale musza byc mniej wiecej jednej wielkosci i jeden po drugim w przeciagu max kilku h, zeby progesteron z pierwszego nie zablokowal drugiego.

Ogólnie one były jednej wielkosci mniej więcej, bo 1mm różnicy. I wczoraj ten pofaldowany 27mm a ten normalny ponad 23mm i gin mówił że moze peknac w ciągu tego dnia :) No zobaczymy, chociaż nie dowiem się bo na usg na razie się nie wybieram już.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusstyna wrote:
    Jeśli owulacje miałam według temperatury w 16 dc to czy testowanie w 28 dc to nie będzie za wcześnie? Lekarka tak mi kazała w każdym cyklu i jeśli będzie pozytywny to brać dalej dupka. Ale mi się wydaje że na wykazanie ciąży to jeszcze za wcześnie? Co o tym sądzicie?
    Moj gin zaleca bete w 12dpo, więc u Ciebie by się zgadzało/

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy czasami jak sie owulacja przesunie to u niektorych i wychodzi duzo pozniej pozytywny test.

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś moj ostatni dzien z Clo :) za tydzien wizyta u gina :)

czekam,czekam
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ