CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny_analiza wrote:Witajcie dziewczyny, dawno mnie tu nie było, postów do nadgonienia co nie miara!
Mam pytanie - czy jeśli temperatura dość wyraźnie pokazuje wyższy poziom w drugiej części cyklu mogę być pewna, że była owulacja?
Pytam bo jutro wypada 21 dc i nie bardzo mi się chce iść płacić znów za progesteron, żeby dowiedzieć się tego, co widzę na wykresie... Chyba, że to niekoniecznie oczywiste - wtedy się przespaceruję.
Ja w tym cyklu w ogóle załamka - poszłam na monitoring 14 dc (zazwyczaj owulka wypadało koło 16) i dowiedziałam się, że nie ma śladu po pęcherzyku, co może świadczyć o tym, że albo już po wszystkim albo w ogóle nic nie było
a serduszkowanie było odkładane w czasie i wyszło tak, że tylko w tym dniu, wieczorem po wizycie zaliczyliśmyno ale bez większych szans przecież na powodzenie ;/
-
Dziewczyny, pomóżcie swoim doświadczeniem, proszę. 5 grudnia na wizycie pęcherzyk miał 18 mm, endo 10. Czy wg temperatur na moim wykresie (pod kotkiem) mogła wystąpić owulka gdzieś po tym 5 grudnia? Nie szłam więcej na monit, bo tak naprawdę monitujemy z lekarzem tylko fakt, czy rosną pęcherzyki, bo zawsze pękały same. Może 8 grudnia mogła być? Kurdę, sama sobie jestem winna, bo zdarza mi się zmierzyć temperaturę godzinę, czy półtora później, plus nie zawsze się 3 h przed pomiarem"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Anatolka wrote:No clo blokuje, zeby zrobic nagly "wyrzut" estrogenow i silnie pobudzic, a dong zwyczajnie ich dostarcza jak to jest w naturalnym cyklu - stopniowo rosnie poziom. Poczytaj sobie o suplemencie DHEA - ja od dzis testuje. Na doz zamowilam.
Aaa i Q10 tez wcinam od wczoraj
Anatolka a probowalas tego donga? Warte to spróbowania? Jak ja mam w miarę regularne cykle i bez clo, ok32 dni, czy ja sobie tym dongiem nie rozreguluje? A myślisz ze endo by było po tym ładniejsze? A moze ten pierwszy cykl po odstawieniu clo nic nowego nie brać i czekać co będzie? Jesoo, ile człowiek ma dylematów.
Nie wiem nic o tym DHEA, a czy to się jakoś ma do hormonu nadnerczowego DHEA-SO4?bo ten mam znacząco podniesiony i suplementowac go nie muszę
A Q10 to u nas na co? Bo wiem ze na naszych panów dobrze działaa u nas?
P.S. Anatolka chodź do nas na fbXII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
IV.2016 - ICSI nr 2 - 11 komorek, 6 zaplodnionych, dwa zarodki, dwa transfery
I.2017 histeroskopia, usunięcie przegrody. Emek - fragmentacja 25%
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
nick nieaktualnyAnother wrote:Dziewczyny, pomóżcie swoim doświadczeniem, proszę. 5 grudnia na wizycie pęcherzyk miał 18 mm, endo 10. Czy wg temperatur na moim wykresie (pod kotkiem) mogła wystąpić owulka gdzieś po tym 5 grudnia? Nie szłam więcej na monit, bo tak naprawdę monitujemy z lekarzem tylko fakt, czy rosną pęcherzyki, bo zawsze pękały same. Może 8 grudnia mogła być? Kurdę, sama sobie jestem winna, bo zdarza mi się zmierzyć temperaturę godzinę, czy półtora później, plus nie zawsze się 3 h przed pomiarem
-
nick nieaktualnyvioris wrote:Za to u mnie nie było jeszcze skoku i nie wiem co myśleć. Pęcherzyki w poniedziałek miały 21mm i 22mm więc dziś już pewnie będą mieć 25 i 26 mm. Kiedy te pęcherzyki mogą pękać? Lekarz powiedział, że nie wiadomo, żeby kochać się codziennie, ale ile jeszcze to może trwać? U kogoś tak późno pękały ? Niby wyczytałam że przy cyklu stymulowanym to mogą nawet rosnąć do 30mm i pękać ładnie. Jutro modlę się, żeby okazało się, że jest już po owu...
-
Lolcia_81 wrote:Anatolka a probowalas tego donga? Warte to spróbowania? Jak ja mam w miarę regularne cykle i bez clo, ok32 dni, czy ja sobie tym dongiem nie rozreguluje? A myślisz ze endo by było po tym ładniejsze? A moze ten pierwszy cykl po odstawieniu clo nic nowego nie brać i czekać co będzie? Jesoo, ile człowiek ma dylematów.
Nie wiem nic o tym DHEA, a czy to się jakoś ma do hormonu nadnerczowego DHEA-SO4?bo ten mam znacząco podniesiony i suplementowac go nie muszę
A Q10 to u nas na co? Bo wiem ze na naszych panów dobrze działaa u nas?
P.S. Anatolka chodź do nas na fb
To nie bierz DHEA. Q10 poprawia jakosc jajeczek.
Nie bralam Donga, ale Zielary nie narzekaly razem. Endo na pewno bedzie ladniejsze, bo bedzie mialo wiecej czasu z estrogenami. -
Another wrote:Progesteron zbadam domyślnie w 7 dpo, tylko musi mi wyznaczyć jakąkolwiek datę owulacji, żebym miała mniej więcej od czego policzyć. Jajnik mnie szarpał, więc może to była owulka. Dzięki wielkie
Mozesz policzyc od tylu jakby i zrobic 7dni przed przypuszczalna @. Czasem sie tak robi jak nie wiadomo co z owu. -
nick nieaktualnyJestem po monitoringu w 10 dc. I nic, nie ma nic... sama juz nie wiem co ze mna jest nie tak. Prolaktyna obnizona. Tsh obnizone. Clo wziete, chociaz tylko 3 dni. Co jeszcze moze byc nie tak??!! Kaxal mi prxyjsc jeszcze w sobote, ale w sumie nie wiem po co.
-
nick nieaktualny
-
w drugiej fazie cyklu podwyższenie tempki powoduje progesteron wydzielany po owulacji
a clo może co najwyżej tą owulacje wspomóc wcześniej
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
II.2017 - IMSI - 22komorki,18 dojrzałych, 15 zaplodnilo sie, transfer 511 -ale 11 mrozaków
-
nick nieaktualny
-
Lolcia_81 wrote:Anatolka a probowalas tego donga? Warte to spróbowania? Jak ja mam w miarę regularne cykle i bez clo, ok32 dni, czy ja sobie tym dongiem nie rozreguluje? A myślisz ze endo by było po tym ładniejsze? A moze ten pierwszy cykl po odstawieniu clo nic nowego nie brać i czekać co będzie? Jesoo, ile człowiek ma dylematów.
Endo za to piękne i to mówiło mi 2 lekarzy, że piękne.
Więc uważam, że warto to brać, bo raczej nie powinno zaszkodzićAnatolka, Lolcia_81 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Dziewczyny czy u was przy stosowaniu Clo owulacja występowała mniej więcej w tym samym dniu cyklu? u mnie w ogóle cykle mają różne długości raz są krótsze raz dłuższe ( a clo ponoć skraca cykl a u mnie wystąpił nawet 35 dniowy). Biore clo od 3dc do 7 dc - Pierwsze 2 cykle brałam po 0,5 tabletki w drugim owu ( wg temperatury i testu owu - nie mam monitoringu) w 23 dc co przedłużyło cykl do 34 dni. Kolejne dwa brałam 1 tabletkę - bez skoku temperatury. Kolejny cykl miałam przerwę. Kolejny cykl brałam 1 i 1/2 tabletki - owulacja 11 dc, cykl trwał 28 dc.W bieżącym cyklu 2 tabletki - owu wg temperatury 16 dc. W 26 dc nadal wysoka temperatura 36,9. Mam prośbę do bardziej doświadczonych w temacie koleżanek o spojrzenie na mój wykres i napisanie co o nim myślicie? Jeszcze dodam że biorę co cykl Duphaston od 16-27 dc. Lekarka kazała testować 28 dc ale skoro owu była 16 to czy nie będzie to za wcześnie? Proszę o rady i pozdrawiamjusstyna
-
nick nieaktualnyjusstyna wrote:Dziewczyny czy u was przy stosowaniu Clo owulacja występowała mniej więcej w tym samym dniu cyklu? u mnie w ogóle cykle mają różne długości raz są krótsze raz dłuższe ( a clo ponoć skraca cykl a u mnie wystąpił nawet 35 dniowy). Biore clo od 3dc do 7 dc - Pierwsze 2 cykle brałam po 0,5 tabletki w drugim owu ( wg temperatury i testu owu - nie mam monitoringu) w 23 dc co przedłużyło cykl do 34 dni. Kolejne dwa brałam 1 tabletkę - bez skoku temperatury. Kolejny cykl miałam przerwę. Kolejny cykl brałam 1 i 1/2 tabletki - owulacja 11 dc, cykl trwał 28 dc.W bieżącym cyklu 2 tabletki - owu wg temperatury 16 dc. W 26 dc nadal wysoka temperatura 36,9. Mam prośbę do bardziej doświadczonych w temacie koleżanek o spojrzenie na mój wykres i napisanie co o nim myślicie? Jeszcze dodam że biorę co cykl Duphaston od 16-27 dc. Lekarka kazała testować 28 dc ale skoro owu była 16 to czy nie będzie to za wcześnie? Proszę o rady i pozdrawiam
-
_analiza wrote:Hej. Ja donga biorę 2 miesiąc - zaraz po odstawieniu clo. Nic złego mi raczej nie narobił, jajeczka raczej rosną (zrobiłam dziś ten progesteron zobaczymy czy potwierdzi to, co na wykresie) i pękają.
Endo za to piękne i to mówiło mi 2 lekarzy, że piękne.
Więc uważam, że warto to brać, bo raczej nie powinno zaszkodzić
_analiza , a jak go bierzesz? tzn ile i w jakie dni ?
i z jakiej masz firmy tego donga ?
XII.2015 - ICSI nr 1 - 1komorka, 1 zarodek
-
Wiesz co, nie wiem czy nie bierzesz za wczesnie tego duphstonu. Owulacja w 14 dniu cyklu to ksiazkowa owulacja. Wtedy mozna zaczynac brac dupka od 16 dnia, ale jak owulacje zakladasz na 16 dzien to nie powinnas brac od 16 dnia dupka. Progesteron sie bierze od 3 dnia wyzszych temperatur. Czyli skacze Ci tempka 16 to od 18 dnia bierzesz dupka, inaczej mozesz sobie zablokowac owulacje.