CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
12dpo na betę w sam raz, sikaniec może nie wyjść. Mój nie wyszedł pozytywny w 12dc.
Też myślę, że w 11dpo może jscze nie być, a pojawi sie później. U mnie na 1tbl pęcherzyk pojawiał się najwcześniej w 17dc a pękał 22-25, czyli zdecydowanie za późno. W pierwszym cyklu na 2 Clo owu była już 16dc iiii... się udałoJeszcze więc się nie martw tym brakiem, mądrego masz lekarza skoro od razu zaproponował 2tbl zamiast bujania się na jednej niewiadomo ile.
Mi jeden gin powiedział, żeby bbrać Luteine po potwierdzonej owu (3 dzień wysokich tempek) a drugi z kolei mówił, że jeśli nastepuje samoistna owulacja i nie było żadnych przesłanek o niedomodze lutealnej, to nie ma potrzeby brac Luteiny. I tego drugiego posłuchałam. Uważam, że im mniej leków tym lepiej, trzeb abrac tylko to co konieczne w odpowiedniej dawce a nie "na wszelki wypadek" -
myssss wrote:Hej Dziewczyny! Czytam od jakiegoś czasu forum w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania i w końcu postanowiłam dołączyć.
Jestem w trakcie pierwszego cyklu stymulowanego CLO, brałam 1 tab dziennie. Dzisiaj jest 12 dc, byłam na monitoringu i niestety brak pęcherzyka dominującegozałamka
Lekarz kazał nie rezygnować ze starań, powiedział że może się okazać, że owulacja jednak będzie w tym cyklu(pewnie przypadek 1 na milion)
W kolejnym cyklu mam brać po 2 tabletki dziennie.
Zapomniałam zapytać czy mam brać w tym mcu Luteinę... Praktycznie co miesiąc konieczne było u mnie wywoływanie @....
W drugim cyklu z CLO już wszystko normalnie było i nie potrzebowałam luteiny, bo jak pojawiła się owulacja to i @ przychodzi.
Tylko że u mnie nie zmieniono dawki - czyli 1 tabletka i wszystko zadziałało. U Ciebie od razu zwiększyli dawkę - oby nie przestymulowali niczego a cykle bezowulacyjne zdarzają się każdej kobiecie 1-2 razy w roku.
Tak więc głowa do góry!
-
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieję, że w kolejnym cyklu będę miała owulację, bo oczywiście wkręciłam sobie, że ten lek na mnie w ogóle nie zadziała i załamałam się po tym pierwszym cyklu
Powiedzcie mi jeszcze kiedy powinnam wziąć Luteinę? Jak pisałam wcześniej zapomniałam zapytać lekarza, a do tej pory miałam wywoływane miesiączki Luteiną od 16 dc... Ale wtedy jeszcze nie było wiadomo, że moje cykle są bezowulacyjne...
Czy w związku z tym, że mogę mieć owulację później... bo nie było widać pęcherzyka dominującego w 12 dc powinnam brać Luteinę później niż w 16 dc ?? Z jednej strony nie chcę żeby Luteina zahamowała owulację a z drugiej strony nie chcę czekać nie wiadomo ile na okres... -
Ja brałam CLO przez 3 cykle, najpierw 1x1 przez 5 dni, później 2x1 przez 7 dni. Ale niestety nie było reakcji, pęcherzyki nie rosly. Dopiero po zmianie na lek Clarzole udało mi się wyhodować ładny pęcherzyk. Ale ciąży i tak z tego nie było
. Idę w przyszłym tyg na HSG bo może tutaj leży przyczyna
-
nick nieaktualnymyssss wrote:Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieję, że w kolejnym cyklu będę miała owulację, bo oczywiście wkręciłam sobie, że ten lek na mnie w ogóle nie zadziała i załamałam się po tym pierwszym cyklu
Powiedzcie mi jeszcze kiedy powinnam wziąć Luteinę? Jak pisałam wcześniej zapomniałam zapytać lekarza, a do tej pory miałam wywoływane miesiączki Luteiną od 16 dc... Ale wtedy jeszcze nie było wiadomo, że moje cykle są bezowulacyjne...
Czy w związku z tym, że mogę mieć owulację później... bo nie było widać pęcherzyka dominującego w 12 dc powinnam brać Luteinę później niż w 16 dc ?? Z jednej strony nie chcę żeby Luteina zahamowała owulację a z drugiej strony nie chcę czekać nie wiadomo ile na okres... -
nick nieaktualny
-
Amus87 tez mi się wydaje ze już raczej owulacji nie będzie, ale lekarz dał mi nadzieję mówiąc że zdarzało mu się ze przy dtwierdzonym braku pęcherzyka dominującego owulacja jednak wystąpiła. Stąd moja wątpliwość kiedy brać luteine. Niestety nie mam dupka tylko luteine pod ręką. Czy jak zacznę brac w 16 dniu cyklu jak wcześniej będzie ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 10:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymyssss wrote:Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi. Mam nadzieję, że w kolejnym cyklu będę miała owulację, bo oczywiście wkręciłam sobie, że ten lek na mnie w ogóle nie zadziała i załamałam się po tym pierwszym cyklu
nick nieaktualnymyssss wrote:Amus87 tez mi się wydaje ze już raczej owulacji nie będzie, ale lekarz dał mi nadzieję mówiąc że zdarzało mu się ze przy dtwierdzonym braku pęcherzyka dominującego owulacja jednak wystąpiła. Stąd moja wątpliwość kiedy brać luteine. Niestety nie mam dupka tylko luteine pod ręką. Czy jak zacznę brac w 16 dniu cyklu jak wcześniej będzie ok?
-
dziewczyny doradźcie
miałam teraz pierwszy cykl z CLO, wszystko pięknie, pęcherzyk 26 mm,17 dc byłam na monitoringu, lekarka powiedziała że pęcherzyk pękł z prawego jajnika, i na tym jajniku widzi 13 mm pęcherzyk (chyba to ciałko żółte? coś takiego powiedziała) dała receptę na Duphaston 2x1 przez 10 dni i miałam zacząć brać od 18 dc, tak też zrobiłam, ale od wczoraj( czyli 18 dc) pobolewa mnie podbrzusze i kłuje prawy jajnik, tak jakby na @ ale nie do końca. Czy może z tego powstać torbiel krwotoczna?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla_Ola wrote:dziewczyny doradźcie
miałam teraz pierwszy cykl z CLO, wszystko pięknie, pęcherzyk 26 mm,17 dc byłam na monitoringu, lekarka powiedziała że pęcherzyk pękł z prawego jajnika, i na tym jajniku widzi 13 mm pęcherzyk (chyba to ciałko żółte? coś takiego powiedziała) dała receptę na Duphaston 2x1 przez 10 dni i miałam zacząć brać od 18 dc, tak też zrobiłam, ale od wczoraj( czyli 18 dc) pobolewa mnie podbrzusze i kłuje prawy jajnik, tak jakby na @ ale nie do końca. Czy może z tego powstać torbiel krwotoczna? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagusia1991 wrote:To pomaga? Ale ono może jeszcze troche podrosnac no nie?
-
nick nieaktualny