X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka ja juz mam z ginem ustalone ze dostane zastrzyk ale póki co problemem jest to ze nie rosną tak jak tzreba pęcherzyki :(
    tak prolaktyna w normie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia1991 wrote:
    a jak mam Was szukać?
    dodaj mnie do przyjaciolek i wtedy ja Ci napisze jak mnie znalezc na fb :) na privie

Madziara lubi tę wiadomość

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, wiecie co nie wiem czy to przyczyna Clo, ale boli mnie podbrzusze , teraz oczywscie kazdy bol zauwazam nie to co kiedyś, ale naprawde czuje bóle, moj lekarz 19tego wziął sobie urlop a to by był moj 14dzien owu, i miałam jechac na moni, teraz musze isc na nfz gdzieś tu w moim miasteczku.. zastanawiam się czy bóle moga zwiastować to że coś tam sie dzieje, biore wiesiołek w sumie kilka dni, a dziś obudziłam się i było sporo białawego sluzu, takie mleczny, moze w koncu Inofem i Wiesiek działają, kto wie :) Odezwę się po monitoringu, co i jak :)
    Pozdrawiam :)

czekam,czekam
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czujesz to dobrze :) a wiesz, ze wiesiolek bierze sie tylko do owulacji? Po juz nie, bo moze wywolywac mikroskurcze, ktore moga utrudniac zagniezdzenie.

A se ten gin akurat 19 urlop wymyslil :/

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem :)) /no niestety mogłabym jechać jutro ale byłby to 10 dzien cyklu, a mówiłyście ze 10 dnia to nie za wiele byłoby widać no i po co tracić 150 zł na marne?

Anatolka lubi tę wiadomość

czekam,czekam
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, jutro to niewiele byloby widac, bo dopiero clo skonczylas brac wczoraj, dobrze pamietam? Mierzysz tempke? O stalej porze?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Miałam już kilka cykli na clo. Pęcherzyki rosły i nie pękały albo pękały i nic z tego nie wyszło. W tym cyklu brałam od 5 do 9 dnia po 0,5 tabletki. Jajniki i podbrzusze boli że szok tylko śluz nie taki jak powinien. Czytałam że przy Clo może być sucho u mnie śluzu dużo ale gęsty i mleczny w sumie taki jak po owulce (dzisiaj mam 11dc). A jak sprawa śluzu wygląda u was ??

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia1991
    aszka wrote:
    dodaj mnie do przyjaciolek i wtedy ja Ci napisze jak mnie znalezc na fb :) na privie
    musisz moj nick zaakceptowac, bo inaczej nie jestem dodana(wiadomosci-zaproszenia dodaj).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 18:44

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bardzo prosze o polubienie mojego pytania do profesora.
    Dotyczy PCOS, clo poronien i niepowodzen.
    Pozdrawiam i z gory dziekuje:)
    Ania

https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/pcos-ciaza-pozamaciczna-wczesne-poronienia,5334.html

powyzej link

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Hej dziewczyny, bardzo prosze o polubienie mojego pytania do profesora.
    Dotyczy PCOS, clo poronien i niepowodzen.
    Pozdrawiam i z gory dziekuje:)
    Ania

https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/pcos-ciaza-pozamaciczna-wczesne-poronienia,5334.html

powyzej link
    juz

• _analiza Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolcia_81 wrote:
    _analiza , a jak go bierzesz? tzn ile i w jakie dni ?
    i z jakiej masz firmy tego donga ? :)
    Dong Quai Swanson taki zielony słoiczek.

Biorę od 5 dc (1 dzień bez krwawienia) pprzez parę dni. Pierwszy raz brałam do 12 dc teraz do 9go bo wyjechałam i nie wzielam;D
    a kiedy? Rano, bo tak mi najwygodniej leki łykać. Na czczo razem z letroxem i kwasem foliowym;)

Życie jest takie wredne! Spisałam ten cykl na straty aż wczoraj zobaczyłam plamkę krwawego śluzu na bieliźnie. I weź tu człowieku nie rób sobie nadziei... :(

na dodatek bolą mnie plecy (ale na 99% to echo ćwiczeń i bieżni, 1% na rozkminy wystarcza;/)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1% wystarcza nam wszystkim, wiec to nic nienormalnego :*

scarllet, Honey lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Dong Quai Swanson taki zielony słoiczek.

Biorę od 5 dc (1 dzień bez krwawienia) pprzez parę dni. Pierwszy raz brałam do 12 dc teraz do 9go bo wyjechałam i nie wzielam;D
    a kiedy? Rano, bo tak mi najwygodniej leki łykać. Na czczo razem z letroxem i kwasem foliowym;)

Życie jest takie wredne! Spisałam ten cykl na straty aż wczoraj zobaczyłam plamkę krwawego śluzu na bieliźnie. I weź tu człowieku nie rób sobie nadziei... :(

na dodatek bolą mnie plecy (ale na 99% to echo ćwiczeń i bieżni, 1% na rozkminy wystarcza;/)
    to zrob za dwa dni test, trzymam kciuki. Bo jezeli to na zagniezdzenie to w ciagu 48 godzin powinna sie pojawic beta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 14:03

• _analiza Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to zrob za dwa dni test, trzymam kciuki. Bo jezeli to na zagniezdzenie to w ciagu 48 godzin powinna sie pojawic beta.
    Właśnie wiem, zrobię jutro bo dziś nic nie wyszło (nie miałoby prawa raczej, HEELOŁ! :D) i tak sobie będę wstrzymywać oddech dopóki coś się nie wyklaruje;)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Właśnie wiem, zrobię jutro bo dziś nic nie wyszło (nie miałoby prawa raczej, HEELOŁ! :D) i tak sobie będę wstrzymywać oddech dopóki coś się nie wyklaruje;)
    akurat bedzie twoj 14 dzien po czyli juz wynik bedzie wiarygodny dosc. Kciukasy zacisniete. 041.gif

_analiza, tulipanna lubią tę wiadomość

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie,nie mierze tempki,za duzo o tym mysle..wiecie co nie moge czegos sie doliczyc w listopadzie okres byl 1ego a w grudniu 5tego, od 4 do 8 dnia bralam Clo ale nie.wiem dlaczego obliczylam sobie ze teraz w piatek 19tego bede miala owulacje to bedIe 14 dzien cyklu, ale przeciez nie byl to 28dniowy cykl.. w pt jade na moni,aha i powiedzcie czy stalo sie cos jesli zamiast przez 4 dni brac Clo bralam 5? nie wiem co mnie zmyliło mam 10.tabletek w pudeleczku i myslalam ze faktycznie musze wziac 5 w tym cyklu.. mam nadzieje ze nic zlego sie nie stalo,znalazlam jakiegos gina bo moj urlop,nfz nie ma miejsc,i znalazlam w celu monitoringu innego.

czekam,czekam
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clo bierze sie po 5 dni. To jest standardowe zalecenie. Mialas brac 3-7? 3-4-5-6-7 -> to 5dni. A bralas w koncu dzien pozniej i dzien dluzej. Bez wiekszej roznicy.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi prosze jak to jest z tym clo?! Jest taka mozliwosc ze jesli bierze sie 3 cykl,zawsze 3-7 i owulka byla ok10dc(prawy jajnik) to czy jesli teraz pracuje lewy(dominujacy) owulka moze byc pozniej(bo np pecherzyk wolniej rosnie na lewym niz na prawym?) ?????Bardzo mnie to intryguje bo zawsze wydawalo mi sie,ze po takich samych dawkach pecherzyki powinny rosnac tym samym tempem?!

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam ze 12 cykli, ale ciagle mialam owulacje z prawego. Lewy sobie spal w najlepsze. Dopiero letrozol w klinice go obudzil.

Wydaje mi sie, ze tu w watku Tulipanna ma rowniutko na zmiane owulacje, raz lewy, raz prawy i prkatycznie zawsze w tym samym dniu dostaje Pregnyl, wiec i owu w tym samym dniu mniej wiecej. Musza, wiec rosnac Jej tak samo z obu stron jajeczka :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Powiedzcie mi prosze jak to jest z tym clo?! Jest taka mozliwosc ze jesli bierze sie 3 cykl,zawsze 3-7 i owulka byla ok10dc(prawy jajnik) to czy jesli teraz pracuje lewy(dominujacy) owulka moze byc pozniej(bo np pecherzyk wolniej rosnie na lewym niz na prawym?) ?????Bardzo mnie to intryguje bo zawsze wydawalo mi sie,ze po takich samych dawkach pecherzyki powinny rosnac tym samym tempem?!
    u mnie na pewno owu byla roznie, ale to moze dlatego ze mam nierowne cykle, na pewno nie zawsze w tym samym dniu.

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ