X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny robiłam badania i progesteron mam 25,92 to dobrze czy zle

katarynka27
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo ładny :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze bo juz sie bałam bo na badaniu nie było jaka norma miałam wczoraj dostac okres i nie mam w niedziele chyba zrobie test

katarynka27
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może akurat :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miejmy nadzieje

katarynka27
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo bym chciała

katarynka27
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze juz jestem ale by było super trzymajcie kciuki

scarllet lubi tę wiadomość

katarynka27
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam trzymam Katarynko! :)

Niestety nie mam doświadczenia z tym Pab-Dexametazonem. Jak poczytasz ulotkę Clo to też się raczej nie ubawisz. One są po to by poinformować o wszystkich niekorzystnych działaniach, więc zawsze wyglądają horrorystycznie. Skoro dostałaś ten lek to widocznie lekarz uznał, że korzyści przewyższają potencjalne ryzyko.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na monicie. 19 dc. z 3 pecherzykow zrobily sie 2 torbiele, juz po 3 cm, po jednej na kazdym jajniku. Jeden pecherzyk z prawego jajnika znikl, ale lekarz nie potrafil powiedziec czy pekl czy nie.... duphastonu nie kazal brac.

Co sadzicie? Jest szansa ze jeden jednak pekl?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest szansa że pękł ale powinnas -moim zdaniem - brac dupka by torbiele mogły się wchłonąć

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dupek temu sluzy tak? Nie na odwrot - ze je pompuje... ten lekarz powiedzial ze raczej nie, ale jeszcze moze sie okazac ze z tych dwoch 3cm moze btc owulacja

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    To dupek temu sluzy tak? Nie na odwrot - ze je pompuje... ten lekarz powiedzial ze raczej nie, ale jeszcze moze sie okazac ze z tych dwoch 3cm moze btc owulacja
    ale nie rozumiem...jezeli masz torbiele to juz owulacji nie bedzie. Bo torbiele pojawiaja sie kiedy pecherzyk nie peknie, tylko wypelni plynem chyba ten lekarz potrafi to rozpoznac? Poza tym jak peknie pecherzyk to widac plyn w zatoce douglasa...Wg mnie bierz dhupaston czy zalezy co masz zapisane np luteine jak ma wspomoc zagniezdzenie to wspomoze a jak nie, to wchlonie.

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś miałam miec na 18 lekarza, niestety wczoraj o 4 nad ranem mialam wypadek samochodowy. Jadac po mojego męzczyzne, uderzyl we mnie samochód na skrzyżowaniu, caly do kasacji, policja,karetka, totalny szok :( chyba nie bede miała monitoringu w tym cyklu(to moj 1 z clo) zrobilam 2 testy owu, jeden ten którego wstawiłam Wam zdjęcie swie kreski równe, pozniej ta jedna ciemniejsza, ale ta poprawna, wiec mysle ze moze owulka wystąpila(choć czytalam,ze leki na plodnosc mogą falszować wynik, w moim przypadku Inofem i Wiesiołek) ale myślę ,ze nie.. boli mnie podbrzusze, dzis nawet w krzyzu mocno, szyjka juz przymknięta w dni testow byla mocno otwart, bardzo mocno , pozdrawiam, zycze zdrowych spokojnych swiat, ja nie daje sobie nadzieji, fakt bylo przytualnko ale szczescie mnie wyjatkowo skutecznie omija, buziaki :) gdyby się cos zmienilo dam znac :) tylko pytanie, czy w nastepnym cyklu brac Clo? Jesli np podziałał i teraz była ta owu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 18:07

czekam,czekam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka ale ja mialam 3 pecherzyki - jeden na lewym i 2 na prawym, na prawym wieksze. A torbiele sa dwie, po jeden na kaxdym jajniku

• katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety robiłam test dzisiaj no i nic

katarynka27
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny chciałam dołączyc do Was - od nowego cyklu zaczynam leczenie z clo - jakieś rady?

26bb1122ada2e7403c467d34efe9796c.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 19:23

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny walczcie !
    życzę Wam pięknych pęcherzyków i cudownie owocnej a nawet podwójnie owulacji :)
    powodzenia.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bardzo prosze o polubienie, jeśli jeszcze któraś nie polubiła ;)

https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/nieprawidlowy-wyglad-pecherzyka,5479.html

katarynka a który dzien cyklu dzisiaj masz? moze za wcześnie na test??kciukam!

Triszka dobrze, że nic poważnego Ci sienie stalo masakra:(( jeśli chodzi o CLO powinnaś udac sie przed rozpoczeciem kolejnego opakowania bo nie wiadomoc zy nie masz torbieli
    pod koniec cyklu przed krwawieniem się udaj na USG

nat_alia witaj cieplutko:)) rady hmm koniecznie monitoring cyklu ;)

XxMoniaxX ahhhh ale czasami tak cieżko ..... :(jeju ty już 14 tydzień zaczęłaś ale ten czas leci!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Aszka ale ja mialam 3 pecherzyki - jeden na lewym i 2 na prawym, na prawym wieksze. A torbiele sa dwie, po jeden na kaxdym jajniku
    aaa to i tak bierz dhupaston moze wchlonie? A Ty masz PCOS?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    Hej dziewczyny dziś miałam miec na 18 lekarza, niestety wczoraj o 4 nad ranem mialam wypadek samochodowy. Jadac po mojego męzczyzne, uderzyl we mnie samochód na skrzyżowaniu, caly do kasacji, policja,karetka, totalny szok :( chyba nie bede miała monitoringu w tym cyklu(to moj 1 z clo) zrobilam 2 testy owu, jeden ten którego wstawiłam Wam zdjęcie swie kreski równe, pozniej ta jedna ciemniejsza, ale ta poprawna, wiec mysle ze moze owulka wystąpila(choć czytalam,ze leki na plodnosc mogą falszować wynik, w moim przypadku Inofem i Wiesiołek) ale myślę ,ze nie.. boli mnie podbrzusze, dzis nawet w krzyzu mocno, szyjka juz przymknięta w dni testow byla mocno otwart, bardzo mocno , pozdrawiam, zycze zdrowych spokojnych swiat, ja nie daje sobie nadzieji, fakt bylo przytualnko ale szczescie mnie wyjatkowo skutecznie omija, buziaki :) gdyby się cos zmienilo dam znac :) tylko pytanie, czy w nastepnym cyklu brac Clo? Jesli np podziałał i teraz była ta owu?
    wspolczuje, tak bierz clo od nastepnego cyklu.

‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ