X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    cześć dziewczyny chciałam dołączyc do Was - od nowego cyklu zaczynam leczenie z clo - jakieś rady?

26bb1122ada2e7403c467d34efe9796c.png
    hej, oby podzialalo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    aaa to i tak bierz dhupaston moze wchlonie? A Ty masz PCOS?

Wg slow lekarzy wyglad lewego wskazuje na to ze jest policystyczny. Prawy podobno prawidlowy

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszka, kurcze, ale pech... przykro mi, ale dobrze, że jesteś cała :)

CLO zalecają brać do 6 cykli, więc jeśli po jednym się nie uda to masz jeszcze przynajmniej 5 :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie takie. Słyszałyście, żeby ktoś brał clo więcej niż 6 cykli? Słyszałam, że jeśli jajniki reagują na clo, to po 3 miesięcznej przerwie można jeszcze kilka cykli spróbować. Wiecie coś na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 00:39

Anatolka lubi tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam ze 12. Z przerwami. Kwestia tego czy za kazdym razem byla owulacja. Jesli nie a okazalo sie, ze mozna ja wywolac np zastrzykiem to warto doprowadzic do 6 owulacyjnych i ja tak mialam. Z przrwami na miesiac po 3 probach.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tylko 3 cykle ale to dlatego, że CLO na mnie nie działalo

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 3 cykle i mój gin uznał, że dalej nie ma sensu, tylko nalezy diagnozować dalej przyczynę (bo u mnie jeszcze jej nie ma) Czekam na histerolaparoskopię. I póxniej znów pewnie clo...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie koniec końców okazało się, że poza brakiem owulacji mam jeszcze niedrożne jajowody więc stymulacja i tak była bez sensu :|

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja bralam ze 12. Z przerwami. Kwestia tego czy za kazdym razem byla owulacja. Jesli nie a okazalo sie, ze mozna ja wywolac np zastrzykiem to warto doprowadzic do 6 owulacyjnych i ja tak mialam. Z przrwami na miesiac po 3 probach.
    U mnie owulacja wystąpiła 4 razy (na 5 cyklów do tej pory). Nie było jej tylko w pierwszym cyklu, ze względu na za małą dawkę. O jakim zastrzyku mówisz Anatolka? Bo ciekawa jestem. O pregnylu na pękanie, czy jakieś inne zastrzyki są na wywołanie owu?

bpz77ab.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam pregnyl, jest jeszcze ten popularny ovitrelle, jest horagon (nie pamietam tylko czy h czy ch w nazwie). Ja juz wtedy wiedzialam czemu nie ma ciazy biorac clo.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale jak clo nie zadziała i pęcherzyki nie urosną to sam pregnyl czy inne nic nie pomogą, bo one to tylko na pęknięcie. U mnie dzięki Bogu same pękają. Liczę, że uda mi się jeszcze z ginem ugrać chociaż 3 cykle. Po tym jeszcze jeden, 3 miesiące przerwy i a nuż :)
    Spokojnej soboty dziewczyny :*

Anatolka lubi tę wiadomość

bpz77ab.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz spytac o Letrozol. Ja zamieniłam na niego CLO. Lepiej reagowalam.

Another lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mozesz spytac o Letrozol. Ja zamieniłam na niego CLO. Lepiej reagowalam.

Ja też po letrozolu wyhodowałam piękne jajeczko 21mm

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fablous wrote:
    Ja też po letrozolu wyhodowałam piękne jajeczko 21mm

Mnie obudził uśpiony lewy jajnik, który przy clo w ogóle nie pracował.

fablous lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam o schemacie 3 cykle owulacyjne (czyli jak ktorys byl bezowocny to sie nie liczy), potem HSG a potem kolejne 3 cykle jesli jajowody drozne.

Ja juz bylam umowiona na HSG po 3 cyklu i bralam Clo na wlasna reke 4 cykl i musialam odwolac badanie ;)

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Wg slow lekarzy wyglad lewego wskazuje na to ze jest policystyczny. Prawy podobno prawidlowy
    a to tak moze byc.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już dziś życzę Wam Wesołych , pogodnych , pełnych bliskości Świąt Bożego Narodzenia, dużo radości, aby smutki poszły w zapomnienia a Nowy Rok przyniósł same dobre diagnozy i mały - wielki CUD ! powodzenia <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila. wrote:
    cześć, od czego zależy branie clo i jaki to ma wpływ na owulację bo raz każą brać od 3 dc a innym od 4 dc a w ulotce jest od 5 dc.:)
    Mam cykle 32 dniowe: w pierwszym cyklu brałam 1x1 od 4 dc a w drugim mam brać 2x1 od 3dc. Czy przy clo zawsze dostaję się zastrzyk na pęknięcie?
    to zalezy jakie masz cykle, jak masz dluzsze to bierzesz pozniej. Zastrzyk nie zawsze daja, chyba ze glownie same nie pekaja, albo lekarz woli dac. A dlaczego masz brac po dwie tabletki nie bylo owulacji?

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila. wrote:
    cześć, od czego zależy branie clo i jaki to ma wpływ na owulację bo raz każą brać od 3 dc a innym od 4 dc a w ulotce jest od 5 dc.:)
    Mam cykle 32 dniowe: w pierwszym cyklu brałam 1x1 od 4 dc a w drugim mam brać 2x1 od 3dc. Czy przy clo zawsze dostaję się zastrzyk na pęknięcie?

Ja nie zauwazyłam takiej prawidłowości, że im dłuższe cykle tym później się bierze. Są chyba po prostu różne "szkoły", ale raczej nie ma znaczenia czy się zacznie 2 czy 5, działa tak samo, byle brać 5 dni.

Ja się spotkałam z twierdzeniem, że na Clo owu powinna być nie później niż 17dc. Jeśli jest później, to tak jak Mila własnie mówi - znaczy że pęcherzyki za późno dojrzewają i trzeba dawkę większyć.

Nie zawsze się bierze pregnyl, tylko wtedy kiedy pęcherzyki dojrzewają, ale nie pękają. Tak naprawdę niewiele z nas stymulowanych musiało je mieć, częścej jednak pęcherzyki pękają same.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AA to trzymam kciuki :) Ja tez IUI niedlugo.

‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ