CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pytanie takie. Słyszałyście, żeby ktoś brał clo więcej niż 6 cykli? Słyszałam, że jeśli jajniki reagują na clo, to po 3 miesięcznej przerwie można jeszcze kilka cykli spróbować. Wiecie coś na ten temat?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 00:39
Anatolka lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Anatolka wrote:Ja bralam ze 12. Z przerwami. Kwestia tego czy za kazdym razem byla owulacja. Jesli nie a okazalo sie, ze mozna ja wywolac np zastrzykiem to warto doprowadzic do 6 owulacyjnych i ja tak mialam. Z przrwami na miesiac po 3 probach."Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
No tak, ale jak clo nie zadziała i pęcherzyki nie urosną to sam pregnyl czy inne nic nie pomogą, bo one to tylko na pęknięcie. U mnie dzięki Bogu same pękają. Liczę, że uda mi się jeszcze z ginem ugrać chociaż 3 cykle. Po tym jeszcze jeden, 3 miesiące przerwy i a nuż
Spokojnej soboty dziewczyny :*Anatolka lubi tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Ja slyszalam o schemacie 3 cykle owulacyjne (czyli jak ktorys byl bezowocny to sie nie liczy), potem HSG a potem kolejne 3 cykle jesli jajowody drozne.
Ja juz bylam umowiona na HSG po 3 cyklu i bralam Clo na wlasna reke 4 cykl i musialam odwolac badanie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymila. wrote:cześć, od czego zależy branie clo i jaki to ma wpływ na owulację bo raz każą brać od 3 dc a innym od 4 dc a w ulotce jest od 5 dc.
Mam cykle 32 dniowe: w pierwszym cyklu brałam 1x1 od 4 dc a w drugim mam brać 2x1 od 3dc. Czy przy clo zawsze dostaję się zastrzyk na pęknięcie? -
mila. wrote:cześć, od czego zależy branie clo i jaki to ma wpływ na owulację bo raz każą brać od 3 dc a innym od 4 dc a w ulotce jest od 5 dc.
Mam cykle 32 dniowe: w pierwszym cyklu brałam 1x1 od 4 dc a w drugim mam brać 2x1 od 3dc. Czy przy clo zawsze dostaję się zastrzyk na pęknięcie?
Ja nie zauwazyłam takiej prawidłowości, że im dłuższe cykle tym później się bierze. Są chyba po prostu różne "szkoły", ale raczej nie ma znaczenia czy się zacznie 2 czy 5, działa tak samo, byle brać 5 dni.
Ja się spotkałam z twierdzeniem, że na Clo owu powinna być nie później niż 17dc. Jeśli jest później, to tak jak Mila własnie mówi - znaczy że pęcherzyki za późno dojrzewają i trzeba dawkę większyć.
Nie zawsze się bierze pregnyl, tylko wtedy kiedy pęcherzyki dojrzewają, ale nie pękają. Tak naprawdę niewiele z nas stymulowanych musiało je mieć, częścej jednak pęcherzyki pękają same. -
nick nieaktualny