X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    akurat bedzie twoj 14 dzien po czyli juz wynik bedzie wiarygodny dosc. Kciukasy zacisniete. 041.gif
    musze sie poprawic, doczytalam ze od czasu zagniezdzenia test moze wyjsc nawet po 6-10 dniach, wiec na Twoim miejscu nawet bym powtarzała dla pewnosci co kilka dni. Przejrzałam tez wykresy w ovu i faktycznie dziewczyny ktore miały pozno zagniezdzenie to nawet m.in w 17 dniu po owu wychodzilo dopiero pozytywnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 08:52

• Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Właśnie wiem, zrobię jutro bo dziś nic nie wyszło (nie miałoby prawa raczej, HEELOŁ! :D) i tak sobie będę wstrzymywać oddech dopóki coś się nie wyklaruje;)
    Mamy podobne wykresy, z tym, że ja owu miałam ponoć dzień wcześniej.
    Wczoraj zrobiłam test- ujemy, ale u mnie Mąż zwiał przed owulacja :p i na cud nie liczę...do soboty najpóźniej powinna być @ :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 09:05

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, żadnych serduszek w tym cyklu?

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • Andzia1984 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Andzia, żadnych serduszek w tym cyklu?
    Ostatni w niedz wieczór...a 2 pęcherzyki pękły we wtorek lub środę.

<3
    7cf94ccacd07ea1bb77d5a9aa72a6f44.png
    Nawet najczarniejsza noc w twoim życiu ma swój koniec. Musisz tylko doczekać świtu.
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś jest mój 12 dzień cyklu, z ciekawości zrobiłam test owu i wyuszedł tak, inaczej niż zwykle bo kreska zawsze była jaśniejsza a teraz, oceńcie same bo moze sie mylę http://wstaw.org/m/2014/12/17/image.jpg .. ::) pozdrawiam

czekam,czekam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dla mnie triszka pozytywny test owulacyjny
    :)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    jak dla mnie triszka pozytywny test owulacyjny
    :)
    dla mnie tez.

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez tak sie wydawalo,ale ten cykl mial wiecej niz 28 dni, miesiaczka 5 dni opoznienia, a tu taki test moze to dzieki lekom. coz przekonam sie w pt u lekarza :)

czekam,czekam
  • myssss Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj jest 18 dc i pobolewa mnie jajnik!! W 12 dc nie miałam pęcherzyka dominującego :( czy mozliwe ze mam dopiero owulacje??

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe. Ja w 13 dc tez nie mialam domnujacego, a w 15 okazalo sie ze sa 3. Dzis 17dc i mam zrobic zastrzyk

Anatolka lubi tę wiadomość

• myssss Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie zastanawiam się czemu lekarz kazał mi przyjsc za miesiac i zwiększył dawkę clo?

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem. Moj tez powiedzial w sobote ze pewnie nic z tego nie bedzie. A w poniedzialek sie troszke zdziwil. Moze podejdz gdzies na monitoring

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mam pytanie (szczerze zagladam na ten test jak głupia) bo ciesze sie ze chociaz ta owulacja moze jest, ze Inofem, Clo, Wiesiołek cos działają. Czy test faktycznie pokazuje owulacje 24-36 godzin przed dnia? czy moze ten 48? no z moich obliczen nie pasuje cos bo tamten cykl mialam 35 dniowy, fak faktem nie mam regularnych.. chyba ze to przyczyna Clo, coz dzis sie poprzytulaliśmy zapobuegawczo, bo jutro raczej nie da rady, w pt moje kochanie idzie na nocke a ja wyrozam w podroz do lekarza, sama b.daleko,ale coz takie czasy. Nie chce za bardzo naciskać na mojego faceta,bo juz sie nam zdazyla klotnia, moj facet twierdzi ze jest pod presją, mowi ze jak bedzie to bedzie i nie mam sie spinać,pilnowac dni, ani gadać o pęcherzykach, tlumacze mu ze jestem na lekach, ale chyba nie do konca mnie rozumie.. eh tak mi czasem przykro.

czekam,czekam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    Dziewczyny, a mam pytanie (szczerze zagladam na ten test jak głupia) bo ciesze sie ze chociaz ta owulacja moze jest, ze Inofem, Clo, Wiesiołek cos działają. Czy test faktycznie pokazuje owulacje 24-36 godzin przed dnia? czy moze ten 48? no z moich obliczen nie pasuje cos bo tamten cykl mialam 35 dniowy, fak faktem nie mam regularnych.. chyba ze to przyczyna Clo, coz dzis sie poprzytulaliśmy zapobuegawczo, bo jutro raczej nie da rady, w pt moje kochanie idzie na nocke a ja wyrozam w podroz do lekarza, sama b.daleko,ale coz takie czasy. Nie chce za bardzo naciskać na mojego faceta,bo juz sie nam zdazyla klotnia, moj facet twierdzi ze jest pod presją, mowi ze jak bedzie to bedzie i nie mam sie spinać,pilnowac dni, ani gadać o pęcherzykach, tlumacze mu ze jestem na lekach, ale chyba nie do konca mnie rozumie.. eh tak mi czasem przykro.
    a to roznie bywa, te testy sa tylko skuteczne w jakis 80% wiec zazwyczaj pokazuje owulacje ale trzeba robic dalej az bedzie jedna kreska -w sumie ja za bardzo nie wierze w te testy, ale uwazam ze to jakas pomoc zawsze. Tym bardziej ze mi w jednym cyklu pokazywaly z clo ze nie ma owu, a poszlam na monit i juz bylo po.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:

Chłopy to dziwadła czasem. Wałkowałyśmy ten temat jakiś miesiąc temu... Poczytaj co wymyśliłyśmy... https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/clo,15,660.html :)

Przy nieregularnych cyklach nie ma się co doliczać - może być różnie. Pokazuje koło +/- 2 dób wcześniej. Ale wykonanie testu owu nie świadczy w 100%, że owu będzie. One wskazują, a właściwie wykrywają wzrost poziomu LH w organizmie, który nierozerwalnie wiąże się z owulacją, ale na 100% jej nie potwierdzają mimo wykrycia wzrostu LH.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 17:55

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,ale dla mnie to juz coś , ponieważ w zeszlym miesiącu po stwierdzeniu cyklu bezowulacyjnego, progesteron na poziomie 1, test wyszedl wyraznie negatywny. a teraz, same widzicie.. chociaz wole poczekac na lekarza, mocno boli mnie podbrzusze w tym cyklu, nigdy tak nie mialam..

Anatolka, aszka lubią tę wiadomość

czekam,czekam
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szansa zawsze jest, niby czemu nie skoro jest leczenie.

Partnerowi lepiej nie mówić o dniach płodnych. TY sobie licz, testuj, obserwuj, ale nie witaj go oświadczeniem, że dziś to trzeba, bo to może być ten dzień. Nie dziw mu się, że czuje presję, nie daj mu odczuć że jest dawcą nasienia, nawet jeśli chwilowo danego dnia tak go widzisz :D

scarllet lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Andzia- u mnie już po cyklu, startujemy z następnym. ..

@triszkaaa - z tymi chłopami to zdaje się jestesty skazane na podchody. Chociaż powiem Wam ze mnie denerwuje takie podejscie- tak jakbyśmy my nie były w stresie w tym czasie. Mój nigdy nie był jakoś bardzo denerwujący, ale nie palił się do spermiogramu. Az w tym cyklu zobaczył w jakiej załamce wwróciłam od ginki z diagnozą ze juz po owulacji alby jej w ogóle nie było. Sam się zreflektował i chce się umówić na badanie.

Swoją drogą w tym cyklu miałam bardzo szybko owulkę i zastanawiam się czy dong nie miał czasem na to jakiegoś wpływu... musze doczytać u zielar:)

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaje linka taka garsc informacji dla zainteresowanych ogolnie nieplodnoscia http://rozrodczosc.pl/ptmr/uploads/docs/Algorytmy_w_nieplodnosci_06_05_2011.pdf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 11:27

• jusstyna Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, niestety u mnie zaczął się z nowy cykl. Byłam wczoraj u mojej Gin i zmieniła mi troszkę kurację, mam brać:
    Clo, Glucophage i Duphaston to standard ale dorzuciła mi jeszcze Bromergon i Pabi - Dexamethason. Czy któraś stosowała takie połączenie? Troszkę obawiam się tego Pabi-Dexamethason bo w ulotce piszą straszne rzeczy.

jusstyna
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ