CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Triszka-wybryku :* szyjka raz dziennie o stalej porze. Tylko wtedy to ma sens. To jest normalne, ze ona w ciagu dnia sie nieco zmienia.
Testy owulacyjne ciaze moga wykryc-zgadza sie, ale nie przed zagniezdzeniem i nie u wszystkich, ale w czasie, gdy przychodzi moment zwyczajnego testowania (przynajmniej 12dpo) to wtedy... 5dpo maja prawo byc negatywne. 3mamy kciuki, nie swiruj -
Triszkaaa wrote:Czy kogoś przy braniu Clo, po owulce bolały mocno jajniki brzuch bolały sutki( bardziej tkliwy lewy, są duże i twarde) i czuje bol brzucha za chwile przerwa i przechodzi na plecy, w dole.. tez chwile pokluje i przeskakuje..
Od przyszłego cyklu zaczynam brać CLO, ginekolog powiedziała mi, że po CLO mogę mocno odczuwać jajniki, ból brzucha i pleców. A gdyby to był naprawdę dość mocny ból to mam się u niej pokazać. -
nick nieaktualnyJezeli jest mocny bol po owulacji to trzeba isc na monitoring poniewaz moga byc prykre konsekwencje, natomiast co innego jest jak sie kobiecie wydaje...ze piersi bola, brzuch itd i wkreca sobie objawy ciazowe...oczywiscie lepiej isc sie przebadac czy tak czy owak bo przynajmniej wiadomo co sie w srodku dzieje. Zaplodnienie nastepuje nawt do 12 dni po owulacji wiec np 6 dni po owulacji na pewno nie bedzie test pozytywny chyba ze owulacja byla wczesniej lub nastapilo zaplodnienie z poprzedniego cyklu.
-
Zdrowych – bo to najważniejsze.
Pełnych miłości – bo to sens życia.
Wiary – bo pozwala przetrwać trudne chwile.
Nadziei – bo wtedy niemożliwe jest możliwe.
Otwórzcie swoje serca na przyjście Nowonarodzonego - Niech Nowonarodzony Boży Syn otoczy Was Swoją opieką.
WESOŁYCH ŚWIAT !!
aszka, Amus87, Natka098, Anatolka, renieczka, ale.ale lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No tak,ale szukałam wszędzie w necie, cos w stylu "otwarta szyjka tydzien po owulacji" i nic takiego nie było, a ja mam spory otworek.. wiec nie mozliwe zeby zagniezdzenie mialo dopiero wystąpić a bóle są spowodowane pewnie Clo. Tylko nie wiem czy przez tą szyjke cykl moge już aliczac do nieudanych?czekam,czekam
-
Cześć kobitki! Wpadam żeby życzyć Wam wszystkim zdrowych, pogodnych świąt i spełnienia tego największego marzenia w nowym roku!!
Podsyłam wiruski dla wszystkich!**
U nas w porządku, rośniemy, mdłości trochę mi już odpuściły, ale i teraz miewam gorsze dni. No i już wiemy, że będzie dwóch synkówAnatolka, scarllet, Amus87, tulipanna, ale.ale, renieczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfigielek wrote:Cześć kobitki! Wpadam żeby życzyć Wam wszystkim zdrowych, pogodnych świąt i spełnienia tego największego marzenia w nowym roku!!
U nas w porządku, rośniemy, mdłości trochę mi już odpuściły, ale i teraz miewam gorsze dni. No i już wiemy, że będzie dwóch synkówMadziara lubi tę wiadomość
-
Ashka, nie, u nas jak juz pojawily sie owulacje to reszta naturalnie.
Scarllet, Bromergon nalezy szybko odstawic w ciąży, prolaktyna jest wtedy naturalnie wysoka.
Triszka, trochę panikujesz, nie da się powiedzieć 6dpo czy cykl był udany czy nie. Jakby test owulacyjny wykrywal ciążę przed ciążowym to by nie produkowali ciazowych i nie trzeba by czekać do dnia spodziewanej @. Tak jak stoi wyzej: zagniezdzenie może być nawet 12dpo a nawet we krwi hcg można wykryć dopiero po 48h. U mnie wykres mówi o implantacji prawdopodobnie już w 5dpo, ale żadnych objawow nie zaobserwowalam.
Te bóle mogą być reakcja na Cło, zwłaszcza jak jajniki były długo uśpione to potem owulacja może być silnie odczuwana. -
nick nieaktualnyfigielek wrote:Cześć kobitki! Wpadam żeby życzyć Wam wszystkim zdrowych, pogodnych świąt i spełnienia tego największego marzenia w nowym roku!!
U nas w porządku, rośniemy, mdłości trochę mi już odpuściły, ale i teraz miewam gorsze dni. No i już wiemy, że będzie dwóch synków))))
i dla Was wszystkiego dobrego !!!!
zdrowych i wesołych!!!)
-
Hejka kobietki
jak mijają święta? wczoraj bratowa ogłosiła ciąże, w zeszłym roku jedna tego roku druga, naplynely mi lzy do oczu.. ale dałam rade. Jednak to co czulam mega bolało gdzies w srodku, u mnie bez zmian nasilił się jedynie ból sutków,a wczoraj po kolacji jak zdjęłam biustonosz to pierw szły moje piersi a potem ja.. strasznie obolałe. pobolewa brzuch i po chwili w krzyżu.. szyjka zamknieta , a dzis na majtkach dosłownie troche białej mazi z 2/3 grudkami.. jednak w pochwie nie ma tego wiele a było tego wiecej w okolicy łechtaczki, tak jakby wszystko wyleciało tu na zewnątrz..(nie,nie mam grzybicy ani infekcji) .. trudno, znalazłam wczoraj wątek ze po Clo wiele się dzieje, ze babka miała nawet plamienie implantacyjne, mdłości,bole wszystko,wszystko, ale ja jestem dobrej myśli pewnie potem dostane kopniaka w dupsko, jesli tak to juz nie bede kojarzyla zadnych objawow chyba... skocze 29ego do lekarza, bo nie miałam monitorigu, to niech mnie obejrzy
Wypoczywajcie w ten rodzinny czas
czekam,czekam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHey ...jedne z niewielu swiat które byly tak udane..
Figielek gratuluje
Co do bromergonu nie odstawia sie go tak od razu bo ciaza ...trzeba go odstawiać stopniowo i robic prl kontrolna ...mozna go stosować do 12 tyg ciąży ...bo wlasnie na poczatku ciąży wzrasta naturalnie ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 00:21
-
Nie Madziara, nie ma żadnych badań, które mówią o tym że można brać do 12tc. Ulotka mówi o natychmiastowym odstawieniu, ginekolodzy najczęściej też, a endokrynolodzy zalecają stopniowe odstawianie. Ja jestem zdania, że żadnych leków działających ogólnoustrojowo nie powinno się odstawiać nagle, więc stopniowo zmniejszałam dawkę przez jakieś półtora tygodnia (brałam 1 tbl. Bromka).
Amusa, i co teraz? Co jeśli po odstawieniu lutki nie ma @? Oo
Triszka, musiało Ci być trudno, jeszcze tak w rodzinieMnie tak ciężko było słuchać nawet o koleżankach, które zachodziły, zwłaszcza jeśli sięnie starały, tylko "jakoś tak wyszło"...
-
nick nieaktualnyTriszka rozumiem ze chcesz zajsc w ciaze, ale wg mnie to troche bez sensu grzebac ciagle w szyjce...i tak naprawde to roznie podaja bo to zalezy jak ktora kobieta odbiera polozenie szyjki, poza tym umiejetnosc badania szyjki jest dosc trudna, gdyz ona zmienia polozenie w ciagu dnia itd. Lepiej sie skupic na innych objawach niz sobie ciagle grzebac, co moze nawet doprowadzic do stanu zapalnego (trzeba myc rece przed kazdym badaniem) a do tego po owulacji sie nie zaleca tam grzebac. ALe jak zrobisz to wiadomo Twoja sprawa
Ja mialam isc sie zapisac na hsg ale jak zadzownilam to sie okazalo ze mojego lekarza moze nie byc i pewnie dopiero w lutym mnie zapisza.
Fajnie ze snieg w koncu spadł, mam nadzieje ze Wasze swieta były dobre. Moje ok mimo ze duzo osob sie pytało kiedy dziecko, ale niektorym odpowiedzialam ze ja z powodu dziecka za maz nie wyszlam i dlatego szybko mnie rozwod nie czeka-uciszone zostały momentalnie
-
Witajcie dziewczyny życzę wam zdrowych i wesołych świąt a przede wszystkim życzę noworocznego prezentu w brzuchu. Długo mnie nie było ale ostatnio miałam szpital bo poprzedni cykl przeciągnął mi się na 70 dni. Teraz zmieniłam lekarza i okazało się że oprócz PCOS mam jeszcze zespół LUF. Jestem teraz na Metformaxie Inofemie no i udało mi się dostać Pregnyl może wreszcie będzie owulacja choć nie wiem jak z małym pęcherzykiem Graffa -tylko 10 mm zobaczymy narazie czekam na skok tempki.Zastanawiam się również czy wogóle pęknie pęcherzyk bo zastrzyk był 24 a to ponoć owulka jest od 26 do 36 godzin. Jak myślicie?
-
nick nieaktualnyizaboo wrote:Witajcie dziewczyny życzę wam zdrowych i wesołych świąt a przede wszystkim życzę noworocznego prezentu w brzuchu. Długo mnie nie było ale ostatnio miałam szpital bo poprzedni cykl przeciągnął mi się na 70 dni. Teraz zmieniłam lekarza i okazało się że oprócz PCOS mam jeszcze zespół LUF. Jestem teraz na Metformaxie Inofemie no i udało mi się dostać Pregnyl może wreszcie będzie owulacja choć nie wiem jak z małym pęcherzykiem Graffa -tylko 10 mm zobaczymy narazie czekam na skok tempki.Zastanawiam się również czy wogóle pęknie pęcherzyk bo zastrzyk był 24 a to ponoć owulka jest od 26 do 36 godzin. Jak myślicie?