CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny, jestem tu nowa. Walczę z PCOS i to już mój 3 cykl z CLO. Gin w końcu był zadowolony z reakcji na lek. Jak to powiedział u mnie zawsze jest szaleństwo w jajnikach, po stymulacji mam 4 pęcherzyki o wielkości 19-21mm. Mam nadzieję, że coś przez święta pękło,bo od jutra zaczynam brać Duphaston przez 10 dni.
Mam cichą nadzieję, że ten cykl będzie pomyślny.Anatolka lubi tę wiadomość
-
Iza,
" 07 marca 2011
Różnie lekarze praktykują,ale najczęściej 18-20-25mm to wynik przy którym podaje się zastrzyk, owulacja następuje po ok. 36h od zastrzyku (o ile wcześniej nie było naturalnego piku lh w organizmie)
Pozdrawiam serdecznie Magdalena Likas-położna, doradca laktacyjny"
http://www.smyk.com/pecherzyk-i-pregnyl,373803,ft
-
nick nieaktualny
-
Iza, dziewczyny mają rację, taki pęcherzyk nie ma prawa by ok
Rudzielec, to trochę dużo pęcherzyków, powinien być 1. Bierzesz Luteine zanim skoczą tempki? Mi kazali brać dopiero po owu potwierdzonej monitoringiem lub 3 dniu wysokch tempek. Nawet jesli np. w piątek jest pęcherzyk 20mm i obstawia się, ze ok. poniedziałku pęknie, to równie dobrze może pęknąc w kolejny piątek, nie ma reguły... Jesli owu jednak nie było, to Luteiną możesz ją zablokować i dupa zbita.Anatolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiestety tak moje jajniki reagują na clo. Od jutra, czyli od 18 dc mam brać duphaston przez 10 dni, a później trzeba czekać czy @ przyjdzie. Do tej pory pęcherzyki zawsze mi pękały w przeciągu 4 dni. Przedwczoraj miałam spadek tempki z 36,9 na 36,1. Od dziś tempka zaczęła rosnąć i czułam ból w lewym jajniku.
-
Hej dziewczyny! Mnie dzisiaj zaskoczyła @ - miała byc 2 stycznia, ale to dobrze bo szybciej zacznę starania. To mój pierwszy cykl po wyciszeniu antykami z Clo. Od 3dc mam przyjmować 2x1 tabl. Do tego biorę od 2 tygodni metformax 500 3x1 tabl. (Pco)
Mam nadzieję, że coś wreszcie zacznie się dziać)
A u Was jak?Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus wspolczuje. Nienawidze tego czekania na @... pamietam ze kilka lat temu, zanim sie staralismy, tez ciagle mialam problemy z brakiem @. Jedna pani doktor dala mi wtedy zastrzyk na wywolanie. @ przyszla po 3 dniach. Tak sobie mysle co to moglo byc. Jakas mega dawka progesteronu?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejcio ... ja dziś wizyta u gina, niestety strasznie pozno bo na 19:45 , caly czas pobolewały mnie sutki.. jajniki i w krzyży od czas do czasu a wczoraj, po prsotu masakra, mega ból podbrzusza, jajników, w krzyżu tak ćmi ,pali aż, piersi obolałe, a pzednią miesiączke miałam 5grudnia, chyba ze Clo przyspieszy mi okres,ale nie wiem.. po orgazmie rozbolewa mnie brzuch.. miałam tak kiedys dawno dawno krótkoprzed okresem, takze czekam, oby nie przyszedł przed wizyta u lakerza hihi
ide sprawdzić czy nie ma torbieli.. ale bol nie jest ostry tylko taki łakoczący gdzies w srodku, dziwny i ciągłe wzdęcia.. mam coś takiego pierwszy raz, moze to reakcja Clo, ale dopiero wczoraj rozpętało się na dobre , wczesniej było leciutko to moj 25dc.
czekam,czekam -
no i dzisiaj przyszła @ czyli w środe - Sylwester zaczynam walkę z CLO ( 0,5 x 1 )... zastanawiam się czy mogę wypic jakiegoś drinka na sylwku czy to ma wpływ?
-
Dziewczyny mam pytanie czy Clo moze mocno pozmieniać w cyklu? w takim sensie ze okres pojawi się o wiele wiele wcześniej, ja ostatni dostałam pozno wieczorem 5 grudnia.. a od wczoraj juz dośc mocno czuje bole na okres.. a do 5 jeszcze sporo dni..dodam ze w zeszlym miesiacu okres tyzien byl opozniony, a teraz mam 25dc.. to nie mozliwe zeby nagle teraz był taki króktki cykl chyba.. do wczoraj szyjka mega wysoko, a dzis juz troche nizej, i wydaje mi sie ciut uchylona, ale ide do lekarza na 20tą i zobaczymy pogadam troche,czekam,czekam
-
Jak myślicie czy pęcherzyk 10,4 mm nie jest za mały jak na 11 dc ?
Pytam bo cos mi nie gra... we wcześniejszych cyklach koło 9 dc moj dominujący miał około 16 mm. Da rade nadgnić do dnia owulacji ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 15:16
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...