Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa - trzymam kciuki! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 14:12

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy nowy rok to zupełnie nowa książka zawierająca 365 pustych stron.
    Wypełnij ją tym wszystkim, czego nie zrobiłeś w starym roku: słowami, których bałeś się wypowiedzieć, miłością, której nie miałeś czasu okazać i dobrocią, którą zapomniałeś kogoś obdarować.
    Szczęśliwego Nowego Roku, pełnego zmian na lepsze.
    picgifs-new-year-654439.gif

Anatolka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo tu stron, bym mogla je przejrzeć. Ale mam pytanie. U mnie owulacja jest(oprócz ostatniego razu), pęcherzyki pękają już jako 15-17 mm, więc maluchy. Czy któraś z Was brała clo na wzrost istniejących i pękających pęcherzyków?

M&M
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Za dużo tu stron, bym mogla je przejrzeć. Ale mam pytanie. U mnie owulacja jest(oprócz ostatniego razu), pęcherzyki pękają już jako 15-17 mm, więc maluchy. Czy któraś z Was brała clo na wzrost istniejących i pękających pęcherzyków?

Tak, wiele dziewczyn bralo, zeby rosly.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triszka daj znać jutro:)
    Jagoda dzieki hihihi :D

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tak, wiele dziewczyn bralo, zeby rosly.
    I potem pregnyl się stosuje?

M&M
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    I potem pregnyl się stosuje?

Niekoniecznie. Roznie. Ja bralam pregnyl, ale sa dziewczyny, ktore clo mialy a zastrzyku nie. Jak pekaja same to nie ma potrzeby.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin standardowo zeby mieć pewnosc ze pekaja, pregnyl daje. bez zadnego gadania, cmokania, zawsze wychodzę po petardzie w tyłek. A clo tez brałam mimo ze moje pecherzyki same rosły. Bo clo je poprawia tak w ogóle.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam,dam :D kurczę śpię jak na igłach nie wiem czemu, ale mam dobre przeczucie :) powiedzcie mi tylko, czy przy Cło i moich wielu bezowulacyjnych cyklach i problemów z prolaktyna i progesteronem tarczycą, należałoby brać coś na podtrzymanie? Czy na podtrzymanie bierze sie tylko przy kiepskim endometrium? Jeśli jestem w ciazy to endo mam dość wysokie, jeśli.. :) do usłyszenia za kilka godzin :)

czekam,czekam
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem ;) moj wynik to 46,69mIU/ml wedlug mojego labo to 1/2 tydzien, ja liczac od miesiaczki to jakis 4 powinien sie zaczynam powtorze za 2 dni :) poki co jestem w kropce,chyba ok co?

magdab, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

czekam,czekam
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ten cykl bedzie bez clo jeszcze, chociaz mial byc z, ale torbiel i od nastepnego ruszam. Juz bez zadnego ale!

M&M
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    jestem ;) moj wynik to 46,69mIU/ml wedlug mojego labo to 1/2 tydzien, ja liczac od miesiaczki to jakis 4 powinien sie zaczynam powtorze za 2 dni :) poki co jestem w kropce,chyba ok co?

Piekna, ciazowa beta! Biegnij zrobic poziom progesteronu, wtedy bedzie wiadomo czy masz brac luteine lub duphaston dodatkowo! Za 2 dni do powtorzenia koniecznie czy rosnie :) bo kwas foliowy bierzesz, no nie? To absolutnie konieczne - 0.4mg przynajmniej :)

I absolutny koniec grzebania w szyjce! Koniec! Tam sie ma zrobic czop sluzowy, a poza tym nie mozna nawet przypadkiem jakiejs bakterii tam wprowadzic.

izaboo lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    super, gratulacje :) Tylko juz tam nie grzeb.

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie grzebie ! chodze jAk bomba tak mi sie odbija samym powietrzem , nie mam tylko zadnego sluzu.woda jakby taka.. no wlasnie bym musiala ten prigesteron

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

czekam,czekam
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:

Gratulacje :-*

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszka brawo! Ja dziś betę odebralam 289 :)
    Da się, kurcze, dziewczyny... Trzymam za Was wszystkie kciuki. Obyśmy q przyszlym roku spotkamy sie z wózkami i brzuchami!

agania, Yousee, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    Triszka, na pewno ok. Ja mam teraz 4 dzien po terminie @, 5tc wychodzi.To cho na wrzesniowki na belly :)
    Smieszne, moja coraz tez z września... I maz tez XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jesli się wszystko uda urodze miesiąc po szwagierce, ona jest w 8tc// a co do progesteronu po 1 bede go mogła zrobic dopiero po nowym roku a u nas na te wyniki czeka się poltora tygodnia, mam nadzieje ze wrazie co zdąze zainterweniować, wiem ze w cyklu bezowulacyjnym miałam na poziomie: 1 , tłumaczyłyście mi wtedy że to przez brak owulacji.. ale może ja ogolnie mam niski.. gdzies wyczytałam ze jak endometrium rośnie to progesteron tez..:(
    i coś mi się z tą betą nie zgadza jestem jakies 10/11/12 dni po owulce, nie wiem kiedy dokladnie byla. i mój wynik to 49,69
    normy:
    kobiety nieciężarne 0,5-2.9
    kobiety cięzarne:
    0,2-1tyg 5-50H
    1-2tyg 50-500H
    2-3tyg 100-5 000
    3-4 tyg 500-10 000
    4-5 1 000 - 50 000
    dalej juz mi się nie chce :D no i ja bedac ostatnio u lekarza kazał mi liczyć od 1 dnia miesiączki czyli 5 grudnia od tamtego czasu minelo 26dni.. czyli juz 3 tydzien jak nic,a u mnie ta beta mimo wszystko malutka..

czekam,czekam
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) Udaliśmy się z mężem do kliniki leczenia niepłodności i od stycznia mam przyjmować clo. Tymczasem w tym miesiącu miałam monitoring (u innego ginekologa, gdyż do kliniki musimy z mężem dojeżdżać), no i tak w 17 dc pęcherzyk miał 14 mm, w 19 dc 17x22 mm, w 21 dc 17x25 mm i pan doktor powiedział że już nic z tego nie będzie. Zadzwoniłam do ginekolog z kliniki żeby zdać jej relację z monitoringu, no i ona powiedziała żebym poszła jeszcze raz zobaczyć co się z tym pęcherzykiem stało, i że jeśli jeszcze będzie to ponowić USG w pierwszym dniu miesiączki i sprawdzić, bo żeby zacząc brać w 3 dc clo musi się pęcherzyk wchłonąć (tak to zrozumiałam). No i poszłam dziś do mojego ginekologa, a tu w 27 dc 2 pęcherzyki: 29 mm i 35 mm. Co o tym myśleć? Dlaczego nie pękają? Cykle mam 31 dni, plus minus 1 dzień, więc opierając się na poprzednich miesiącach wnioskuję że te pęcherzyki nie pękają, skoro miesiaczki dostaję w terminie (no bo gdybym miała tak późne owulacje to by cykle były dłuższe, tak?). Od czego tak się dzieje? No i o co chodzi z tym ich nagłym wzrostem?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszka, masz piekna bete! To nie matematyka! Tylko mala fasolka, ktora mogla zagniezdzic sie nieco pozniej :) nie wymyslaj ;) zobaczysz przyrost i bedziesz wiedziec co i jak :) masz telefon do gina? Moze zadzwon, podaj bete i powie Ci czy brac luteine czy nie od razu :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ