X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa - trzymam kciuki! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 14:12

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy nowy rok to zupełnie nowa książka zawierająca 365 pustych stron.
    Wypełnij ją tym wszystkim, czego nie zrobiłeś w starym roku: słowami, których bałeś się wypowiedzieć, miłością, której nie miałeś czasu okazać i dobrocią, którą zapomniałeś kogoś obdarować.
    Szczęśliwego Nowego Roku, pełnego zmian na lepsze.
    picgifs-new-year-654439.gif

Anatolka, aszka lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo tu stron, bym mogla je przejrzeć. Ale mam pytanie. U mnie owulacja jest(oprócz ostatniego razu), pęcherzyki pękają już jako 15-17 mm, więc maluchy. Czy któraś z Was brała clo na wzrost istniejących i pękających pęcherzyków?

M&M
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Za dużo tu stron, bym mogla je przejrzeć. Ale mam pytanie. U mnie owulacja jest(oprócz ostatniego razu), pęcherzyki pękają już jako 15-17 mm, więc maluchy. Czy któraś z Was brała clo na wzrost istniejących i pękających pęcherzyków?

Tak, wiele dziewczyn bralo, zeby rosly.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triszka daj znać jutro:)
    Jagoda dzieki hihihi :D

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tak, wiele dziewczyn bralo, zeby rosly.
    I potem pregnyl się stosuje?

M&M
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    I potem pregnyl się stosuje?

Niekoniecznie. Roznie. Ja bralam pregnyl, ale sa dziewczyny, ktore clo mialy a zastrzyku nie. Jak pekaja same to nie ma potrzeby.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin standardowo zeby mieć pewnosc ze pekaja, pregnyl daje. bez zadnego gadania, cmokania, zawsze wychodzę po petardzie w tyłek. A clo tez brałam mimo ze moje pecherzyki same rosły. Bo clo je poprawia tak w ogóle.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam,dam :D kurczę śpię jak na igłach nie wiem czemu, ale mam dobre przeczucie :) powiedzcie mi tylko, czy przy Cło i moich wielu bezowulacyjnych cyklach i problemów z prolaktyna i progesteronem tarczycą, należałoby brać coś na podtrzymanie? Czy na podtrzymanie bierze sie tylko przy kiepskim endometrium? Jeśli jestem w ciazy to endo mam dość wysokie, jeśli.. :) do usłyszenia za kilka godzin :)

czekam,czekam
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem ;) moj wynik to 46,69mIU/ml wedlug mojego labo to 1/2 tydzien, ja liczac od miesiaczki to jakis 4 powinien sie zaczynam powtorze za 2 dni :) poki co jestem w kropce,chyba ok co?

magdab, scarllet lubią tę wiadomość

czekam,czekam
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ten cykl bedzie bez clo jeszcze, chociaz mial byc z, ale torbiel i od nastepnego ruszam. Juz bez zadnego ale!

M&M
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    jestem ;) moj wynik to 46,69mIU/ml wedlug mojego labo to 1/2 tydzien, ja liczac od miesiaczki to jakis 4 powinien sie zaczynam powtorze za 2 dni :) poki co jestem w kropce,chyba ok co?

Piekna, ciazowa beta! Biegnij zrobic poziom progesteronu, wtedy bedzie wiadomo czy masz brac luteine lub duphaston dodatkowo! Za 2 dni do powtorzenia koniecznie czy rosnie :) bo kwas foliowy bierzesz, no nie? To absolutnie konieczne - 0.4mg przynajmniej :)

I absolutny koniec grzebania w szyjce! Koniec! Tam sie ma zrobic czop sluzowy, a poza tym nie mozna nawet przypadkiem jakiejs bakterii tam wprowadzic.

izaboo lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    super, gratulacje :) Tylko juz tam nie grzeb.

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie grzebie ! chodze jAk bomba tak mi sie odbija samym powietrzem , nie mam tylko zadnego sluzu.woda jakby taka.. no wlasnie bym musiala ten prigesteron

scarllet lubi tę wiadomość

czekam,czekam
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:

Gratulacje :-*

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszka brawo! Ja dziś betę odebralam 289 :)
    Da się, kurcze, dziewczyny... Trzymam za Was wszystkie kciuki. Obyśmy q przyszlym roku spotkamy sie z wózkami i brzuchami!

agania, Yousee, aszka lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    Triszka, na pewno ok. Ja mam teraz 4 dzien po terminie @, 5tc wychodzi.To cho na wrzesniowki na belly :)
    Smieszne, moja coraz tez z września... I maz tez XD

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jesli się wszystko uda urodze miesiąc po szwagierce, ona jest w 8tc// a co do progesteronu po 1 bede go mogła zrobic dopiero po nowym roku a u nas na te wyniki czeka się poltora tygodnia, mam nadzieje ze wrazie co zdąze zainterweniować, wiem ze w cyklu bezowulacyjnym miałam na poziomie: 1 , tłumaczyłyście mi wtedy że to przez brak owulacji.. ale może ja ogolnie mam niski.. gdzies wyczytałam ze jak endometrium rośnie to progesteron tez..:(
    i coś mi się z tą betą nie zgadza jestem jakies 10/11/12 dni po owulce, nie wiem kiedy dokladnie byla. i mój wynik to 49,69
    normy:
    kobiety nieciężarne 0,5-2.9
    kobiety cięzarne:
    0,2-1tyg 5-50H
    1-2tyg 50-500H
    2-3tyg 100-5 000
    3-4 tyg 500-10 000
    4-5 1 000 - 50 000
    dalej juz mi się nie chce :D no i ja bedac ostatnio u lekarza kazał mi liczyć od 1 dnia miesiączki czyli 5 grudnia od tamtego czasu minelo 26dni.. czyli juz 3 tydzien jak nic,a u mnie ta beta mimo wszystko malutka..

czekam,czekam
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) Udaliśmy się z mężem do kliniki leczenia niepłodności i od stycznia mam przyjmować clo. Tymczasem w tym miesiącu miałam monitoring (u innego ginekologa, gdyż do kliniki musimy z mężem dojeżdżać), no i tak w 17 dc pęcherzyk miał 14 mm, w 19 dc 17x22 mm, w 21 dc 17x25 mm i pan doktor powiedział że już nic z tego nie będzie. Zadzwoniłam do ginekolog z kliniki żeby zdać jej relację z monitoringu, no i ona powiedziała żebym poszła jeszcze raz zobaczyć co się z tym pęcherzykiem stało, i że jeśli jeszcze będzie to ponowić USG w pierwszym dniu miesiączki i sprawdzić, bo żeby zacząc brać w 3 dc clo musi się pęcherzyk wchłonąć (tak to zrozumiałam). No i poszłam dziś do mojego ginekologa, a tu w 27 dc 2 pęcherzyki: 29 mm i 35 mm. Co o tym myśleć? Dlaczego nie pękają? Cykle mam 31 dni, plus minus 1 dzień, więc opierając się na poprzednich miesiącach wnioskuję że te pęcherzyki nie pękają, skoro miesiaczki dostaję w terminie (no bo gdybym miała tak późne owulacje to by cykle były dłuższe, tak?). Od czego tak się dzieje? No i o co chodzi z tym ich nagłym wzrostem?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszka, masz piekna bete! To nie matematyka! Tylko mala fasolka, ktora mogla zagniezdzic sie nieco pozniej :) nie wymyslaj ;) zobaczysz przyrost i bedziesz wiedziec co i jak :) masz telefon do gina? Moze zadzwon, podaj bete i powie Ci czy brac luteine czy nie od razu :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ