X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rzadko zaglądam, bo strasznie dużo teraz na głowie, ale trzymam kciuki za nas wszystkie z Clo :)

Aszka, miałaś robione HSG przed IUI? Przepraszam, jeśli już pisałaś, ale już mi się wszystko miesza, a jak w styczniu znów nie wyjdzie, to też się chyba przymierzamy do IUI...

Dobranoc!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam długie cykle po 40-50dni i mam brać clo od 3 dnia więc chyba długość cyklu nie ma znaczenia, ale np zaczynam tylko od pół dawki - na sprawdzenie jak zareaguje...
    dziś ide wykupić recepte...
    o zastrzyku mi nic nie wspominala lekarka... zobaczymy co będzie na monitoringu...

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP. Gratuluję ciąży, napisz proszę ile się staralißcie i jakie leki przyjmowałaś w cyklu, w którym się udało bo widzę, że się udzielałaß na forum pcosowiczek.

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:
    Dziewczyny, rzadko zaglądam, bo strasznie dużo teraz na głowie, ale trzymam kciuki za nas wszystkie z Clo :)

Aszka, miałaś robione HSG przed IUI? Przepraszam, jeśli już pisałaś, ale już mi się wszystko miesza, a jak w styczniu znów nie wyjdzie, to też się chyba przymierzamy do IUI...

Dobranoc!

Ja miałam robione bo u nas taki wymóg byl...Hsg potem inseminacja..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 11:01

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie zaczęłam 3 cykl z clo i tak pesymistycznie napiszę,że nie pokladam w tym leku już nadziei :-( Jeszcze tak niefortunnie wypada mi monit w przerwie noworocznej,ciekawe czy ktoś mnie przyjmie,jak nie to będzie checa.
    Od stycznia mała przerwa bo wyjeżdżam do Meksyku w celach rekreacyjnych. Jak wrócę to pomyślę co dalej, narazie nic pozytywnie mnie nie nastraja.

Życzę Was wszystkim i każdemu z osobna Wesołych Świąt!
    Wiele ciepła i radości w rodzinnym gronie.
    Niech nadchodzacy rok 2015 bedzie czasem spełnienia marzeń,zrealizowanych celów i przeżyć!

Anatolka lubi tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny zaczynam dzisiaj 2 cykl z clo ale lekarka dała mi jeszcze luteine dopochwowo czy ktos ja juz uzywał

katarynka27
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa, nie martw się, monit nie zając. Ja miałam tylko jeden cykl obserwowany na USG i jak już wiedziałam jakie obserwcaje towarzyszą jakiemu obrazowu USG to, potem już tylko mierzyłam tempki, śluzy, objawy i obserwowałam się pod kątem ewentualnej hiperstymulacji.

Magda, dziekuję :)
    U mnie było Clo 2tbl 1x dziennie 2-6dc i Bromergon 1tbl 1x dziennie. Tyle. I to było w pierwszym cyklu kiedy podniosłam dawkę z 1 do 2 pigułek Clo :) Jeden z lekarzy zalecał jeszcze luteinę od 3dpo, ale go nie posłuchałm, bo uważam że jak ciąża ma się utrzymać, to się utrzyma. Inna sprawa jak ktoś ma historię wielokrotnych poronień, ale w pierwszej ciazy to moim zdaniem bezsens. Zwłaszcza że jestem młoda i nie poczytuję sobie niebrania wszystkich mołziwych leków jako kradzież czasu reprodukcyjnego.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki , ja niestety w tym cyklu bazowalam na testach owulacyjnych .. Bo monit był nie możliwy to mój pierwszy cykl z Cło . Ale dziś tez zrobiłam i wyszedł chyba negatywny , z reszta macie tu fotki pierwszy test to zeszły cykl bezowulacyjny tak jak powiedział giń, pózniej test z 11 dnia cyklu , następny Z 13 dnia cyklu i dzisiejszy 17 dzień cyklu.. Słyszałam ze jeśli sie udało to testy owu wychodzą pozytywne, wiem ze jeśli sie udało, to ńie minęło jeszcze tyle czasu zeby doszło za zapłodnienia,.. Sama nie wiem .. Bardzo boli mnie lewy skutek prawy mniej, cały tkliwego i boli przy dotykaniiu bolą jajniki kłują i czasem kłuje w krzyżu, ale byc moze to efekt Cło słyszałam ze tak tez moze byc a szyjki nie mogę zbyt rozpoznać ale raczej rozpulchniona i zamkńieta tu fotki testów http://wstaw.org/m/2014/12/22/image_1.jpg .. Pozdrawiam

czekam,czekam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem przedostatni ten na którym coś napisałaś jest doatni

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A test ten przed przedostatnim to ten który wam kiedyś wstawiłam, tez napisaliście mi ze dodatni .. Ale czy to znaczy ze skoro dziś wyszedł negatywny.. No bo kreska widocznie jaśniejsza to cykl moze byc juz stracony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 21:35

czekam,czekam
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego miałby być stracony? Nie do końca rozumiem co masz na mysli.
    Przecież test dodatni jest tylko raz w cyklu. Ten z 13dc był pozytywny, więc jeśli kochaliście się w tych okolicach to jest szansa.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, moze zmyliła mnie ta mysl ze jak sie uda to test owu jest zawsze dodatni, ale nie minęło jeszcze 5 dni od tamtego testu, wiec byc moze nie było jeszcze zagniezdzenia.. Wole sie mocno nie nakręcac

czekam,czekam
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Jagoda za słowa otuchy ;-)
    Faktycznie monit nie ucieknie, pecherzyki u mnie rosły i same pękały, wiec może nie byłoby zle, ale jakoś będę spokojniejsza jak podejrze co tam się dzieje, oby się tylko udało podejrzeć. Przeszlo mi przez myśl żeby ten cykl odpuścic z monitem ale mam jakiegoś cykora. Druga sprawa to ciekawość czy w trzecim cyklu uda się wychodować ten dominujący.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale.ale wrote:

Dobranoc!
    wlasnie w tym tygodniu jade sie umowic, nie wiem czy mi bedzie termin pasował bo ja mam wyjazd na szkolenie w styczniu poza miasto, ale zobacze...najwyzej w nastepnym cyklu czyli w lutym. Lekarz powiedzial, ze jak badanie bedzie dobre to pozniej od nastepnego cyklu inseminacja, tyle, ze ja musialam jeszcze zrobic posiew w szyjki na ktory tez ide dopiero w tym tygodniu i caly komplet badan wirusologicznych a jeszcze mi kazal przed sama inseminacja zrobic caly komplet badan z krwi morofologia cala i jakies tam odczynniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Dlaczego miałby być stracony? Nie do końca rozumiem co masz na mysli.
    Przecież test dodatni jest tylko raz w cyklu. Ten z 13dc był pozytywny, więc jeśli kochaliście się w tych okolicach to jest szansa.
    gratulacje, a Ty Jagoda po inseminacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda bierzesz nadal bromergon?

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Ja slyszalam o schemacie 3 cykle owulacyjne (czyli jak ktorys byl bezowocny to sie nie liczy), potem HSG a potem kolejne 3 cykle jesli jajowody drozne.

To prawda,u mnie lekarz wspomniał o takim schemacie. Na razie jestem po 3 cyklach z CLO, tylko było tak: pierwszy bezowulacyjny, drugi owulacyjny, trzeci znowu bezowulacyjny.
    Więc teraz mam czekać do 35dc, jak @ nie przyjdzie (a nie przyjdzie, bo nie miewam ich bez luteiny ;P) to zacząć brać leki i zaczynam z clo.

Powiedziano mi także, że muszą być 3 cykle owulacyjne pod rząd i jak wtedy nic się nie dzieje to szukają problemu głębiej - czyli drożność itp.

A co do ilości cykli z CLO to ponoć może być nawet i 50 :P, ale najzwyczajniej to nie ma sensu bo albo lek nie działa, albo są inne przyczyny problemu.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kogoś przy braniu Clo, po owulce bolały mocno jajniki brzuch bolały sutki( bardziej tkliwy lewy, są duże i twarde) i czuje bol brzucha za chwile przerwa i przechodzi na plecy, w dole.. tez chwile pokluje i przeskakuje.. test wyszedl mi najbardziej pozytynwy w czwartek (13 dc) d tamtego czasu minelo 5/6 dni, dzis zrobilam tez owulacyjny, bo gdzies doczytalam ze powinien byc pozytywny, jesli sie udalo, niestety negatyw.. czekam, pewnie psychika.. :)

czekam,czekam
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trche a nawet bardzo wielu rzeczy nie rozumiem, szyjka po owulacji powinna byc zmknieta. Ja dzis przytulałam sie z facete,potem poszlam wziąc prysznic i strasznie pobolewa mnie brzuch jesli moze to byc 5/6dpo a szyjka otwarta..

czekam,czekam
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co jestem jakis wybrykiem natury.teraz szyjka jest ledwo wyczuwalna tak wysoko i mocno zamknieta przy zamknieciu jest troche twarda jakby chropowata.. nic.nie.rozumiem,poczekam do miesiaczki buziaki :)

czekam,czekam
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ