X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    hej dziewczyny jutro ide do gin ale innego robiłam juz drugi test i wyszedł negatywnie czy myslicie ze moge juz stwierdzic ze pierwszy cykl z cloi jest nie udany:-(
    po ilu dniach od owulacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Nie mialam monitoringu przed nowym cyklem. Nigdy nie mialam. Mam nadzieje ze to nie torbiel. Tak czy tak przerywam zazywanie clo. W tamtym cyklu jajeczko uroslo bez wspomagaczy, to moze te 3 dni teraz wystarcza. W srode monit. Zobaczymy.dzieki za pomoc :-*
    a mialas przynajmniej luteine albo dhupaston? Bo ja wlasnie je bralam zeby skrocic cykle i zeby wlasnie wchloneły ewentualna torbiel, idz koniecznie do lekarza i sprawdz co sie dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Witam :) Jestem w trakcie pierwszego cyklu z CLO :) Brałam 5-9 dc i byłam na monitoringu w 11dc. Był pęcherzyk 13mm i endometrium 7 mm. Jutro mam kolejny monit i modlę się żeby ładnie urosło :) Kiedy mogę się spodziewać owu, jak myślicie? Pęcherzyk pęka powyżej 20 mm? Jeśli rośnie 2 mm na dobę to dziś powinnam mieć koło 19 mm.
    zalezy jednej peka majac 18 mm a drugiej majac i 30 mm, jak bedziesz czula bol w jajnikach to peknie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Dziewczyny a bolał Was brzuch tj delikatnie malpowo zaraz po owu w cyklach w których bralyscie clo?
    W pierwszym cyklu z clo nie mialam takiego dziwnego bólu - zresztą to nawet nie bol tylko takie ropieranie....
    tak bolało.

tulipanna lubi tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    zalezy jednej peka majac 18 mm a drugiej majac i 30 mm, jak bedziesz czula bol w jajnikach to peknie.

Ból czuję w sumie codziennie w tym prawym jajniku na którym jest pęcherzyk dominujący. Staramy się z tż intensywnie i mam nadzieję, że to coś da bo już tak długo starania i nic ehh :(

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Ból czuję w sumie codziennie w tym prawym jajniku na którym jest pęcherzyk dominujący. Staramy się z tż intensywnie i mam nadzieję, że to coś da bo już tak długo starania i nic ehh :(
    patrzylam na Twoje wykres dla mnie juz jestes po owulacji, ale wiadomo dobrze sprawdzic na monicie.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Nie chce brac nic przeciwbolowego, moja watroba przyjmuje wystarczajaca dawke tabletek :-) magnez mam w formie tabletek musujacych. Zaraz sobie rozpuszcze. Nie wiedxialsm ze ma takie dzialanie

A no ma :*

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • katarynka27 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co nawet wstyd sie przyznac ale nie wiem kiedy miałam owulacje i czy wogule miałam byłam na cloi bez monitoringu

katarynka27
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet ja mialam identycznie w tym cyklu ból jakby @ miala przyjśc od 5 dc tak mialam!! polazłam w 8dc na monit bo sie bałam przestymulowania i co?? i nic nie było :Psama drobnica( pęcherzyki)

• katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nie wiem kiedy miałam dni płodne bo nigdy sie tym nie interesowalam

katarynka27
  • vioris Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    patrzylam na Twoje wykres dla mnie juz jestes po owulacji, ale wiadomo dobrze sprawdzic na monicie.
    dlaczego tak uważasz? tempkę mam nisko, skoku nie było więc owu raczej też jeszcze nie. No i szyjka ciągle nie jest otwarta jak przy owu.

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    dlaczego tak uważasz? tempkę mam nisko, skoku nie było więc owu raczej też jeszcze nie. No i szyjka ciągle nie jest otwarta jak przy owu.
    przy clo nie musza byc typowe objawy, nawet sluz czy tempka, mi w ogole nic nie pokazalo na wykresie a sie okazalo po monicie ze owu byla. Niemniej wiadomo nie jestem aparatem do usg :) ale tak na moje oko pasuje, maly skoczek byl -takie mam wrazenie wizualne jak patrze na wykres, bedziesz po monicie to napisz co wyszlo.

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane mam na zbyciu CLO (1/2 opakowania) / więcej info na priv :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny.

Szukalam na watku odpowiedzi, ale nie znalazlam, wiec pisze do was o porade. To moj drugi cykl na clomid-ie . Biore go od 2 do 6 dc. W zeszlym miesiacu mialam owulacje potwierdzona monitoringiem, pecherzyk dominujacy i pare mniejszych. W fazie fl bralam luteine wedle zalecen lekarki. Mialam tez badany progesteron w 18 dc i 21 dc, juz po owulacji. W 21 dc czyli w 7 dpo moj progesteron wynosil 49. Bralam luteine podjezykowo tylko jedna tebletke dziennie. Strasznie wydluzyl mi sie cykl i mialam plamienia 5 -dniowe przed @. W tym cyklu mam dalej brac clomid, ale nie przyjmowac luteiny czy tez dupka. Lekka mowi, ze w moim przypadku to zbedne, bo progesteron mam w normie w fazie fl. Przegladalam wykresy, probowalam znalesc na forum i nigdzie nie widzialam, zeby ktos bral same clo, bez pozniejszego wspomagania fazy fl luteina czy dupkiem. Zapytalam ja o to, a ona mowi, ze moj progesteron jest ok wiec nie ma takiej potrzeby. Troche mnie to martwi czy tak mozna. Wiem, ze to ona jest lekarzem i powinna wiedziec lepiej, a ja nie powinnam powatpiewac, jednak nigdzie nie widzialam zeby dziewczyny brale same clo bez niczego innego :( Prosze o wasze opinie i doswiadczenie z clo.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie nigdy nie bralam nic w drugiej fazie, a cykli stymulowanych mialam ze 14.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia ja w sumie na 4 cykle brałam raz dupka ( teraz biore lutke bo dr chce skrócić cykl)
    mój progesteron po owulce wynosił 17 ng/ml i powiedzial ze nie tzreba brac ani dupka ani lutki:)
    a jak raz brałam dupka to cykl z 30 na 40 mi sie wydłużył ;/

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Witam Was dziewczyny.

Szukalam na watku odpowiedzi, ale nie znalazlam, wiec pisze do was o porade. To moj drugi cykl na clomid-ie . Biore go od 2 do 6 dc. W zeszlym miesiacu mialam owulacje potwierdzona monitoringiem, pecherzyk dominujacy i pare mniejszych. W fazie fl bralam luteine wedle zalecen lekarki. Mialam tez badany progesteron w 18 dc i 21 dc, juz po owulacji. W 21 dc czyli w 7 dpo moj progesteron wynosil 49. Bralam luteine podjezykowo tylko jedna tebletke dziennie. Strasznie wydluzyl mi sie cykl i mialam plamienia 5 -dniowe przed @. W tym cyklu mam dalej brac clomid, ale nie przyjmowac luteiny czy tez dupka. Lekka mowi, ze w moim przypadku to zbedne, bo progesteron mam w normie w fazie fl. Przegladalam wykresy, probowalam znalesc na forum i nigdzie nie widzialam, zeby ktos bral same clo, bez pozniejszego wspomagania fazy fl luteina czy dupkiem. Zapytalam ja o to, a ona mowi, ze moj progesteron jest ok wiec nie ma takiej potrzeby. Troche mnie to martwi czy tak mozna. Wiem, ze to ona jest lekarzem i powinna wiedziec lepiej, a ja nie powinnam powatpiewac, jednak nigdzie nie widzialam zeby dziewczyny brale same clo bez niczego innego :( Prosze o wasze opinie i doswiadczenie z clo.
    ja też na 5 stymulacji Clo teraz będzie bodajże 3 z dupkiem...tak nie brałam ...mój progesteron bez dupka w 2 fc to 21...buziam i kciukam!!!!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny byłam dzisiaj u innej pani doktor i okazało sie ze mam dwa ładne pechezyki 4centymetry zobaczymy co dalej

katarynka27
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Witam Was dziewczyny.

ja biorac clo brałam z luteina poniewaz skracało cykl a poza tym zapobiegalo ewentualnej torbieli a progesteron tez mam w normie.

• katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak myslice bo sie zastanawiam za ile one pekna o ile pekna

katarynka27
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ