CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyscarllet wrote:Nie mialam monitoringu przed nowym cyklem. Nigdy nie mialam. Mam nadzieje ze to nie torbiel. Tak czy tak przerywam zazywanie clo. W tamtym cyklu jajeczko uroslo bez wspomagaczy, to moze te 3 dni teraz wystarcza. W srode monit. Zobaczymy.dzieki za pomoc :-*
-
nick nieaktualnyvioris wrote:Witam
Jestem w trakcie pierwszego cyklu z CLO
Brałam 5-9 dc i byłam na monitoringu w 11dc. Był pęcherzyk 13mm i endometrium 7 mm. Jutro mam kolejny monit i modlę się żeby ładnie urosło
Kiedy mogę się spodziewać owu, jak myślicie? Pęcherzyk pęka powyżej 20 mm? Jeśli rośnie 2 mm na dobę to dziś powinnam mieć koło 19 mm.
-
nick nieaktualnySowaa wrote:Dziewczyny a bolał Was brzuch tj delikatnie malpowo zaraz po owu w cyklach w których bralyscie clo?
W pierwszym cyklu z clo nie mialam takiego dziwnego bólu - zresztą to nawet nie bol tylko takie ropieranie....tulipanna lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:zalezy jednej peka majac 18 mm a drugiej majac i 30 mm, jak bedziesz czula bol w jajnikach to peknie.
Ból czuję w sumie codziennie w tym prawym jajniku na którym jest pęcherzyk dominujący. Staramy się z tż intensywnie i mam nadzieję, że to coś da bo już tak długo starania i nic ehh -
nick nieaktualnyvioris wrote:Ból czuję w sumie codziennie w tym prawym jajniku na którym jest pęcherzyk dominujący. Staramy się z tż intensywnie i mam nadzieję, że to coś da bo już tak długo starania i nic ehh
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:patrzylam na Twoje wykres dla mnie juz jestes po owulacji, ale wiadomo dobrze sprawdzic na monicie.
-
nick nieaktualnyvioris wrote:dlaczego tak uważasz? tempkę mam nisko, skoku nie było więc owu raczej też jeszcze nie. No i szyjka ciągle nie jest otwarta jak przy owu.
ale tak na moje oko pasuje, maly skoczek byl -takie mam wrazenie wizualne jak patrze na wykres, bedziesz po monicie to napisz co wyszlo.
-
nick nieaktualnyWitam Was dziewczyny.
Szukalam na watku odpowiedzi, ale nie znalazlam, wiec pisze do was o porade. To moj drugi cykl na clomid-ie . Biore go od 2 do 6 dc. W zeszlym miesiacu mialam owulacje potwierdzona monitoringiem, pecherzyk dominujacy i pare mniejszych. W fazie fl bralam luteine wedle zalecen lekarki. Mialam tez badany progesteron w 18 dc i 21 dc, juz po owulacji. W 21 dc czyli w 7 dpo moj progesteron wynosil 49. Bralam luteine podjezykowo tylko jedna tebletke dziennie. Strasznie wydluzyl mi sie cykl i mialam plamienia 5 -dniowe przed @. W tym cyklu mam dalej brac clomid, ale nie przyjmowac luteiny czy tez dupka. Lekka mowi, ze w moim przypadku to zbedne, bo progesteron mam w normie w fazie fl. Przegladalam wykresy, probowalam znalesc na forum i nigdzie nie widzialam, zeby ktos bral same clo, bez pozniejszego wspomagania fazy fl luteina czy dupkiem. Zapytalam ja o to, a ona mowi, ze moj progesteron jest ok wiec nie ma takiej potrzeby. Troche mnie to martwi czy tak mozna. Wiem, ze to ona jest lekarzem i powinna wiedziec lepiej, a ja nie powinnam powatpiewac, jednak nigdzie nie widzialam zeby dziewczyny brale same clo bez niczego innegoProsze o wasze opinie i doswiadczenie z clo.
-
nick nieaktualnypragnaca dzidziusia ja w sumie na 4 cykle brałam raz dupka ( teraz biore lutke bo dr chce skrócić cykl)
mój progesteron po owulce wynosił 17 ng/ml i powiedzial ze nie tzreba brac ani dupka ani lutki:)
a jak raz brałam dupka to cykl z 30 na 40 mi sie wydłużył ;/ -
pragnaca dzidziusia wrote:Witam Was dziewczyny.
Szukalam na watku odpowiedzi, ale nie znalazlam, wiec pisze do was o porade. To moj drugi cykl na clomid-ie . Biore go od 2 do 6 dc. W zeszlym miesiacu mialam owulacje potwierdzona monitoringiem, pecherzyk dominujacy i pare mniejszych. W fazie fl bralam luteine wedle zalecen lekarki. Mialam tez badany progesteron w 18 dc i 21 dc, juz po owulacji. W 21 dc czyli w 7 dpo moj progesteron wynosil 49. Bralam luteine podjezykowo tylko jedna tebletke dziennie. Strasznie wydluzyl mi sie cykl i mialam plamienia 5 -dniowe przed @. W tym cyklu mam dalej brac clomid, ale nie przyjmowac luteiny czy tez dupka. Lekka mowi, ze w moim przypadku to zbedne, bo progesteron mam w normie w fazie fl. Przegladalam wykresy, probowalam znalesc na forum i nigdzie nie widzialam, zeby ktos bral same clo, bez pozniejszego wspomagania fazy fl luteina czy dupkiem. Zapytalam ja o to, a ona mowi, ze moj progesteron jest ok wiec nie ma takiej potrzeby. Troche mnie to martwi czy tak mozna. Wiem, ze to ona jest lekarzem i powinna wiedziec lepiej, a ja nie powinnam powatpiewac, jednak nigdzie nie widzialam zeby dziewczyny brale same clo bez niczego innegoProsze o wasze opinie i doswiadczenie z clo.
-
nick nieaktualnypragnaca dzidziusia wrote:Witam Was dziewczyny.