X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:16

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wzięłam 3 tabletkę CLO. Biorę po całej.
    Pierwszego dnia bolały mnie jajniki, czułam kłucie, bolał mnie brzuch. Drugiego dnia zauważyłam, że wszystko mi się rozmazuje, gorzej widziałam i czułam lekkie kłucie jajników, dzisiaj nie było bólu jajników, ale po prostu czuję się jak balon... taka wielka, brzuch duży, czuję się napuchnięta.
    Dodatkowo w tym cyklu moja @ trwała tylko 3 dni, a dzisiaj 4-tego dnia pojawił się lepki śluz. Zazwyczaj @ miałam 4-5 dni, a później z 5 dni było sucho... Nie wiem czy to CLO albo bromergon miały coś z tym wspólnego, ale podejrzewam, że tak...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:16

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę, że to była duża dawka i dlatego tak zareagowałam pierwszego dnia... a dzisiaj jest sto razy lepiej niż pierwszego dnia z tym, że dzisiaj było mi niedobrze... no i nie odczuwam głodu... ale to akurat dobrze, bo muszę schudnąć po świętach ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również brałam na pierwszy raz 1/2 tabletki

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam od 1 tabletki 1 raz dziennie i było ok. Ale to uczucie napuchnięcia u Ciebie Agania trochę mnei martwi, raczej małe są szanse na przestymulowanie tak od razu, ale to dziwne oodczucie... Ale widziałam, że dziewczyny pisały o zbieraniu wody na Clo, więc prawdopodobnie to tylko to.

Kat, gratuluję! Cudowne zaskoczenie na święta :D Faktycznie trudno uwierzyć do USG, byle tylko serduszko było <3

Agniesja, tak, cykle powinnny się "wyrównać - najcześciej nieregularne miesiączki powoduje własnie brak owu, jesli będziesz miała owu po Clo, to potem normalnie będzie faza cyklu o długości, jaką masz zapisaną w genach (albo jaką będziesz mieć uregulowaną luteiną). A potem przyjdzie @.
    Wiedząc, że przy Clo owu powina być nie później niż 16-17dc (tak mi tłumaczył lekarz, że jeśli nawet pęcherzyki dojrzewają, ale później, to znaczy że dawka za mała), a faza lutelna ma do 15 dni, to "prawidłowe" cykle powinny być nie dłuższe niż 32-33dni.
    Mam nadzieję, że nie jest to nazbyt mętne wyjasnienie :D

Triszka, spokojnie możesz zaczekać do wizyty, czas Cię nie goni a może nie będzie potrzeby. Nie wiem czy wiecie, ale są już wyniki badań wskazujące na barzo zły wpływsztucznego progesteronu na żeńskie płody. Czyli biorąc luteinę czy Dupka narażacie swoją potencjalną córkę na problemy z płodnością w przyszłości. Wiadomo, że jak inaczej się nie da utrzymać ciąży to trzeba brać, ale na zapas nie warto...
    Ja swoją Luteinę oddam za darmo jeśli któraś z Was chodzi do gina co nie ma umowy z NFZ i musi płacić 100% ceny, mnie z refundacją losztowałoy w sumie może ze 4 zł za pudełko, a może nawet nie tyle...

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP - na pewno w tym cyklu nie uda się, pewnie nawet nie będzie owulacji, tak mi powiedziała moja gin, dlatego nawet mam nie przychodzić na monitoring. Ale mimo tego i tak będziemy z mężem działać. :)
    Dokładnie, czuję się napuchnięta, ale myślę, że to właśnie woda mi się zatrzymała, jak odstawię CLO to mam nadzieję, że wszystko wróci na swoje tory. :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    To skoro Triszka się wyprzedstawiała to teraz czas na Katarynkę, Milę, Myssss. My sie tu znamy juz jak łyse konie, wiec kolej na Was Dziewczyny!
    Jezeli chodzi o mnie to mam na imie kasia mam 27lat jestem mama cudownego syna ma juz prawie 8 lat przez duszy okres naszego zycia bylismy sami od 9miesiaca zycia mojego syna odeszłam od meza poniewasz mnie bił teraz jestem od prawie 2lat z cudownym facetem ktory traktóje mojego syna jak swojego planujemy slub w tym roku i własnie od pół roku staramy sie o dziecko u mnie PCO wykryto jak miałam 19lat to lekarz w klinicie mnie sie zapytał jak to jest mozliwe ze zaszłam w ciaze ale udało sie mam synka kubusia a teraz przydało by mu sie rodziestwo poniewasz mysle ze on bedzie coraz wiekrzy i zacznie w koncu chodzic swoimi scieszkami a my zostaniemy sami wiec takie małe szczescie by całej trujce przyniosła duzo szczescia i radosci mysle dziewczyny ze ten rok 2015 bedzie dobrym rokiem wszystkim wam tego zycze z całego serca dobrze ze jest własnie taki portal ze mozemy sie wszystkie wspierac w tak trudnych chwilach dla kazdej z nas

katarynka27
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubusia urodziłam w 8 miesiacu spedzilismy na poroduwce 2tygodnie poniewasz miał długo zółtaczke a ja nie zdorzyłam urodzic łożyska i zaszyli je we mnie po kilku godzinach sie okazało ze nie czuje całej dolnej czesci ciała zabrano mnie na blok operacyjny i nic wiecej nie pamietam tylko lekarza który nacisł mi na brzuch i został cały zakrwawiony straciłam duzo krwi dostałam az 3jednostki wiec moje doswiatczenia co do porodu były bardzo kiepskie

katarynka27
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Agniesja, tak, cykle powinnny się "wyrównać - najcześciej nieregularne miesiączki powoduje własnie brak owu, jesli będziesz miała owu po Clo, to potem normalnie będzie faza cyklu o długości, jaką masz zapisaną w genach (albo jaką będziesz mieć uregulowaną luteiną). A potem przyjdzie @.
    Wiedząc, że przy Clo owu powina być nie później niż 16-17dc (tak mi tłumaczył lekarz, że jeśli nawet pęcherzyki dojrzewają, ale później, to znaczy że dawka za mała), a faza lutelna ma do 15 dni, to "prawidłowe" cykle powinny być nie dłuższe niż 32-33dni.
    /QUOTE]

hmmm wlasnie ciekawi mnie to z tym terminem owu i dlugoscia fazy lutealnej...ja ostatni cykl mialam 33 dniowy, owu wystapila miedzy 16 a 18 dc (mialam monitoring 15 i 18 dc, w 15 byl pecherzyk ok 24mm, a w 18 cialko zolte), wiec jesli owu byla 18 to faza lutealna rzeczywiscie 15 dni, jesli owu wczesniej to dluzsza faza lutealna...
    tak czy inaczej poprzedni cykl lekarz powiedzial ze bardzo ladny
    obecnie jestem w 33 dc i @ narazie brak, w tym cyklu na monitoringu nie bylam ale z obserwacji temp i sluzu itd wypadlaby podobnie jak w poprzednim
    dzisiaj zauwazylam jedynie sluz kremowy lekko miejscami rozowy wiec pewnie niedlugo bedzie @

jesli chodzi o skutki uboczne clo to oprocz tego ze czuje mocno pracujace na zmiane jajniki to nic innego nie odczulam

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • myssss Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja napiszę coś o sobie :)
    Mam na imię Emilia i mam 26 lat. Jestem mężatką od 2,5 roku, a znamy się z mężem 7 lat. O dziecko staramy się rok. Zawsze uważałam, że nie lubię dzieci i nie chcę mieć własnego. Mój mąż nalegał na dziecko już długo przed ślubem, a ja byłam nieugięta. Wszystko odmieniło się w zeszłym roku... Nagle zaczęłam odczuwać instynkt i chęć posiadania maleństwa, ale niestety okazuje się, że nie ma tak hop siup :( Mam nieregularne cykle, podwyższone TSH, podwyższoną prolaktynę, niski progesteron, brak owulacji. W zeszłym miesiącu byłam pierwszy raz stymulowana z CLO, niestety brak rezultatu - w 12 dc brak pęcherzyków. Od tego miesiąca mam przyjmować większą dawkę CLO, tj. 2x1, do tego kupiłam Inofem i zobaczymy co będzie dalej...

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak apropo brania 2 tabletek CLO, to oczywiście zapomniałam dopytac lekarza. Mam brać dwie tabletki na raz czy np. jedną rano drugą wieczorem?

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Eva82 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Dziewczyny, a tak apropo brania 2 tabletek CLO, to oczywiście zapomniałam dopytac lekarza. Mam brać dwie tabletki na raz czy np. jedną rano drugą wieczorem?
    Ja miałam wypisane 2x1 czyli jedną rano i drugą wieczorem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysss a na ta prolaktyne cos bierzesz bo ja miałam stymulowane cykle i pęcherzyki na poczatku nie rosly dopiero jak bromergon zbil mi ja to bylo ok a teraz na samym bromergonie mam owulki bo prl mi ich nie hamuje;-) pozdrawiam...

• myssss Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Mysss a na ta prolaktyne cos bierzesz bo ja miałam stymulowane cykle i pęcherzyki na poczatku nie rosly dopiero jak bromergon zbil mi ja to bylo ok a teraz na samym bromergonie mam owulki bo prl mi ich nie hamuje;-) pozdrawiam...

Biorę Dostinex 1/4 tabletki raz w tygodniu.

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    Kubusia urodziłam w 8 miesiacu spedzilismy na poroduwce 2tygodnie poniewasz miał długo zółtaczke a ja nie zdorzyłam urodzic łożyska i zaszyli je we mnie po kilku godzinach sie okazało ze nie czuje całej dolnej czesci ciała zabrano mnie na blok operacyjny i nic wiecej nie pamietam tylko lekarza który nacisł mi na brzuch i został cały zakrwawiony straciłam duzo krwi dostałam az 3jednostki wiec moje doswiatczenia co do porodu były bardzo kiepskie

Sorry ale co za konowal poród odbieral skoro nie bylo lozyska...zawsze przy porodzie rodzi sie dziecko i potem badaja łożysko czy cale czy nie...jak nie urodzi kobieta to znieczulamy i lekarz je ręcznie wydobywa...az nie prawdopodobna historia za to to kryminal grozi położnikom...moglo dojść do martwicy i sepsy ...koszmar ...

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis od nowa Clo.. :( nie miałam monitu w zeszlym cyklu były tylko pozytywne testy owu.. W tym 15tego mam umówioną wizte na nfz, wiec nie bede jej odwoływać przejde się i zobacze co tam..pociesza mnie tylko fakt ze udało mi się za 1 razem z Clo, tylko biochemiczna..ale teraz poproszę o progesteron albo Duphaston i bede czekać :) .. tez pije Inofem i łykam Wiesiołka

czekam,czekam
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od którego dnia cyklu do którego dnia cyklu powinno pić się Inofem? Zastanawiam się czy nie kupić ;))

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nie bede robila zadnych testow, tempki tez nie bede mierzyla, w bezowulacyjnym mierzylam, w zeszlym tez nie.. chcialam zrobic nawet przerwe od witamin, ..

czekam,czekam
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Inofem piłam cały czas, no dopóki nie zaczełam podejrzewać ze cos sie dzieje a tak to nie dostałam zadnych wytycznych 1 zaszetka dziennie :)

czekam,czekam
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ