CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
OF wyznacza przerywana linia owu jeśli jest skok tempki. Ale to jest owu niepotwierdzona innymi objawami, więc równie dobrze mogło jej nie być. Skok bez owu może być spowodowany tzw. luteinizacja niepękniętego pęcherzyka. USG jest bardziej wiarygodne niż tempki oczywiście.
Ja brałam 2 na raz, ale to w sumie dlatego ze się nie zastanawiałam czy możnaby inaczej xdKathleenPL lubi tę wiadomość
-
agniesja wrote:Dziewczyny... jest jakaś szansa, że w pierwszy cyklu brania CLO będę miała owulację?
Wszystko chyba zależy od organizmu, od dawki leku... Ja mam cichą nadzieję, że owulacja będzie, wiele dziewczyn ją miało już w pierwszym cyklu brania. Jednak jeśli jej nie będzie to postanowiłam się nie załamywać i próbować w kolejnych cyklach. -
Agania, widzę że mamy podobnie. Ja też 1 cykl z clo i też mam nadzieję mieć owulację na weekendzie tylko, że się boję bo ani jajniki ani biust mnie nie pobolewa więc chyba będą nici
A Ty masz jakieś objawy, dolegliwości?Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności. -
Magdab - mnie odkąd biorę clo (dziś czwarty dzień) czuję jajniki, nieraz czuję ich kłucie i mam lekko wrażliwe piersi. Najbardziej czułam kłucie pierwszego dnia, bolały mnie. Ja biorę clo od 2dc do 6dc po całej tabletce. Ale nie wiem czy to właśnie nie z tego powodu, że mam dosyć dużą dawkę clo jak na pierwszy raz to odczuwam jajniki a nie dlatego, że będę miała owulację.
A ze skutków ubocznych to zaburzenia widzenia, zmniejszony apetyt no i trochę jest mi niedobrze. -
agniesja wrote:Zmniejszony apetyt to akurat mi by się przydał
Dziewczyny... nie będziesz miały monitoringu, żeby potwierdzić owulację?
Mi też zmniejszony apetyt też odpowiada
A co do monitoringu to nie będę go mieć, ginekolog kazała mi przyjść dopiero w kolejnym cyklu. Chyba też uważa, że w pierwszym cyklu z CLO nie będę miała owulki. A może chce żebym wyluzowała?)
-
Ja dostałam dziś miesiączki i jak dobrze pójdzie to w środę zacznę 1 cykl z clo. Mam brać 1/4 tabletki dziennie, więc dawka mała. Gin powiedziała że taka dawka powinna wystarczyć i nie chce mnie faszerować za mocno. Martwię się tylko że pęcherzyki które mi tak porosły nie wchłonęły się i w środę na USG okaże się że nie mogę brać clo i miesiąc w plecy:/ A tak bardzo chciałabym żeby to wszystko już się zaczęło, jest we mnie tyle nowej nadziei...
-
agniesja wrote:Jeżeli masz zaufanie do swojej gin, na pewno wie co robi więc nie martw się
Ja poprzednio chodziłam do gina na NFZ (teraz prywatnie), który bez wcześniejszego robienia mi usg, przepisał CLO w dawce 2x1 (hardcore). Dobrze, że go nie posłuchałam, tylko zasięgnęłam rady innego, tego do którego chodzę teraz. Powiedział, że taka dawka jest stanowczo za duża i mogałybym sobie tylko zaszkodzić. Agania, jedna dziennie to jeszcze nie jest taka duża dawka
Tak z innej beczki... dzisiaj mamy wizytę księciunia i tak się zastanawiam, ile Wy zazwyczaj dajecie w kopercie?
Niby mam zaufanie, ale jak teraz widzę wpisy dziewczyn to jedna tabletka to szok na początek... Powiedziała mi moja ginka, że gdybym zauważyła, że mocno bolą jajniki itp. to mam natychmiast przyjść. Więc mam nadzieję, że wie co robi...
U mnie zawsze dawało się 50 zł i myślę, że to jest wystarczająco. Choć znam takich, którzy dają 100 zł - dla mnie to przesada. -
Ja mam brać od 3 do 7 dc. Jestem z nią na telefon, bo to klinika w Warszawie, a monitoring w tym miesiącu robił mi mój gin miejscowy. No i właśnie w 3 dc okaże się czy mogę wziąć clo czy nie. Jeśli pęcherzyki nie pękły to mam brać Orgametril od 5 do 25 dc i miesiąc w plecy:/ A jeśli pękły, to clo, a w 12 dc do Warszawy na monitoring:)
-
Dziewczyny mam prośbe czy możecie podlajkowac moj post do eksperta bo kompetencje mojego ówczesnego gina pozostawiają wiele do życzenia..
Z góry dziekuje
https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/interpretacja-badania-usg,5802.htmltulipanna, Amus87 lubią tę wiadomość
-
właśnie popatrzyłam na kartkę od gin i zorientowałam sie że rano miałam wziąć jeszcze ostatnie CLO - a mi wydawało się że wczoraj ( czyli ze od 3 dnia - 5 dni.. )
a mam zapisane że od 3 do 8 dnia cyklu czyli dziś ( 6 dni ).....brrr... jest jakaś różnica... ja oczywiscie przed chwilą wziełam ostatnia dawkę... myslicie że źle... ale jestem na siebie zła... -
Hej dziewczyny dzis poszlam do apteki w celu zakupienia witamin "CENTRUM ONA" niestety nie było, i pani poleciła mi VITOTAL powiedziała że to , to samo..
ucieszyłam się bo kupowanie witamin osobno to troche bez sensu skoro tam jest wszystko, tylko kiedys bedac u lekarza endokrynologa jak zapisywał i selen,powiedział że nie mam zażywać jodu, na tych witaminach napisane jest bowiem, "wspomaganie chorób tarczycy (selen,jod) .. boje się zażyć bo jak to zle wplynie na mnie? niby teraz tarczyce miałam juz w porządku i tsh tez bylo ok..czekam,czekam