X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Cykl w którym zaszłam byl bez clo, bez lutki, bez infoliku i w ogóle bez niczego. Nawet nie mierzyłam tempki.

Kathleen to sie nazywa cud ;-) Gratuluje z całego serducha!

Andzia1984, KathleenPL, aszka, Amus87, Miu95 lubią tę wiadomość

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • asia-m-b Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Cykl w którym zaszłam byl bez clo, bez lutki, bez infoliku i w ogóle bez niczego. Nawet nie mierzyłam tempki.

Kathleen serdecznie gratuluję ♥

KathleenPL lubi tę wiadomość

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki... To faktycznie cud i dopóki nie zobacze na usg to nie uwierzę. Tyle rzeczy sie dzialo. Mój mąż mial wypadek, mnie potem potracil samochod... Nawet nie mielismy głowy na amory, raz w całym cyklu sie zdarzyło i to tak na szybko...
    Wiec życie naprawdę zaskakuje. Niech i Was wszystkie zaskoczy tak samo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 23:06

Andzia1984, Sowaa, Miu95 lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:16

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Cześć Dziewczyny! O ile mnie przyjmiecie :P chciałabym do Was dołączyć, bo niedługo zaczynam swoją "przygodę" z CLO. Jestem w 41 dc. Aktualnie biorę luteinę na wywołanie, Euthyrox 50 na wysokie TSH i ostatnio lekarz zdiagnozował u mnie lekkie PCOS. Wracając do CLO... trochę się boję tych skutków ubocznych, mimo tego, że zaczynam od małej dawki... Czy któraś z Was miała jakieś dolegliwości? Da się z nimi żyć?

KathleenPL serdecznie gratuluję! Pamiętam Cię z wątku naszego rocznika :)
    Trzymam kciuki!
    Powiem Ci, ze ja po pierwszym dniu brania Clo zawsze mialam kłopot z widzeniem i generalnie strasznie puchłam bo się woda zatrzymywała, ale jak przestajesz brać to sie normuje. Spokojnie bierz bez stresu.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Cześć Dziewczyny! O ile mnie przyjmiecie :P chciałabym do Was dołączyć, bo niedługo zaczynam swoją "przygodę" z CLO. Jestem w 41 dc. Aktualnie biorę luteinę na wywołanie, Euthyrox 50 na wysokie TSH i ostatnio lekarz zdiagnozował u mnie lekkie PCOS. Wracając do CLO... trochę się boję tych skutków ubocznych, mimo tego, że zaczynam od małej dawki... Czy któraś z Was miała jakieś dolegliwości? Da się z nimi żyć?

mnie nie było nic poza odczuwalna praca jajników - czulam, ze cos rośnie :) nic strasznego.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:

Ja miałam jedynie uderzenia gorąca oraz rozchwianie nastroju, potem wszystko przechodzi

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zawsze 2kg na plusie po 5 dniach CLO ale potem spadają bo to tylko woda

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Dzięki :) A długo stosujecie/stosowałyście ten lek? Czy koniecznie podczas jego brania "trzeba" przybrać na wadze, czy to zależy od organizmu. Ja ogólnie mam tendencję do tycia a odkąd rzuciłam palenie mam sporo nadprogramowych kilogramów :/
    Kazdy inaczej reaguje. Ja puchlam strasznie...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie duże rosły Wam i pękały pecherzyki po clo ?
    Ja mam nadzieje ze mój już pękl, natomiast tak dziwnie mnie boli jak sie dotykam po lewej stronie brzucha.

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Ja mam nadzieje ze mój już pękl, natomiast tak dziwnie mnie boli jak sie dotykam po lewej stronie brzucha.
    Sowo ja w 11 lub 12 dc miałam od 21-23 mm z clo i juz po clo. przed clo takie miałam, tzn 23 mm w 15 dc

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowo masz zaproszenie do przyjaciółek,zaakceptuj, bo wiadomosci Ci nie moge przesłac:P

KathleenPL, Sowaa lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:

Ja tez jedynie lekkie ciagniecie z którejs strony która okazywała sie owulacyjna, najczescie z lewej. Lekke rozpieranie i tyle. Brałam pół tabletki a potem w jednym cyklu 3/4. Ja brałam 3 miesiace i czekam na laparoskopie, bo gin uznał ze nie ma co dalej trzeba mnie wreszcie zdiagnozowc, bo badania krwi nic nie dały. Ulotki nie czytaj za bardzo. Polecam przeczytac wątek, wiele Ci sie rozjasni :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Sowo masz zaproszenie do przyjaciółek,zaakceptuj, bo wiadomosci Ci nie moge przesłac:P

Dziękuje za zaproszenie, zaakceptowałam ;-)

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    dziwne nie powinno tak boleć
    u mnie pękł 30 mm

• agniesja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Dzięki :) Na pewno przeczytam w wolniejszej chwili, bo trochę tego jest :D
    Zastanawiam się, czy dzięki CLO mogą mi się cykle skrócić, albo chociażby wyregulować? Bo ostatnio strasznie różne i dziwne mam :/ Ten obecny okazał się bezowulacyjny i tak się zastanawiam, czy kiedykolwiek ją miałam...
    Jak mi na monitoringu gin powiedział, że w tym cyklu na pewno nie będzie owulacji, myślałam że rozbeczę się przy nim. Okropnie to przeżyłam... Na jakiś czas nawet usunęłam się z forum, żeby trochę ochłonąć.

Postanowiłam sobie, że jeżeli przyszły cykl też będzie bezowulacyjny, usunę urodziny z fejsa, bo nie chcę od nikogo życzeń na swoją 30-stkę, której strasznie się... hmmm... boję? Sama nie wiem czy to dobre określenie, ale na pewno bardzo jej nie chcę, a niestety będzie i to jeszcze w styczniu.
    jak clo nie działa to trzeba sprobowac innych leków...samo clo jako tako cykli nie przyspiesza, chociaz owulacja moze byc wczesniej i wtedy powinien cykl sie skrocic. Jak masz długie cykle jak ja, to warto dodac np luteine na wywolanie.

• agniesja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj wzięłam 5 dawkę ( pierwszy cykl )
    na wadze +2kg
    uczucia: czasami kłucie jajników
    po drugiej tabletce w nocy nie umialam spac... wszystko mnie bolało.. wierciłam się ...
    ale ogólnie oki... nie było źle.. chyba ze jeszcze coś mnie czeka...
    nie mogę doczekać się rezultatów ...
    w czwartek lub piątek ide na USG...

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ