X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was miała USG podczas miesiączki? Ja mam mieć w 3 dc, żeby zobaczyć czy te cholerne pęcherzyki się wchłonęły:/ Tylko jak to wygląda od strony "technicznej"? Ja mam dosyć obfite miesiączki. No i co, taka zakrwawiona do gina? Chyba ze wstydu spłonę:(

Ja nie miałam... ale myślę, że lekarz już na pewno nie jeden raz miał pacjentkę, która w tym czasie miała miesiączkę i dla niego to coś normalnego. Ale lekarz kazał przyjść Ci w 3dc, tak?
    Ja bym na Twoim miejscu miała tampona i zaraz przed samym wejściem go wyciągnęła, może akurat w tym czasie nic nie poleci i tak nie będzie widać...
    Wiadomo, to mało komfortowe, ale jak trzeba to trzeba.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was miała USG podczas miesiączki? Ja mam mieć w 3 dc, żeby zobaczyć czy te cholerne pęcherzyki się wchłonęły:/ Tylko jak to wygląda od strony "technicznej"? Ja mam dosyć obfite miesiączki. No i co, taka zakrwawiona do gina? Chyba ze wstydu spłonę:(

Ja bylam kilkukrotnie miedzy 1 a 3dc. W wielu klinikach to standard. Ja wybieram najczesciej pierwszy dzien zanim sie rozkreci. Nie mam obfitych okresow raczej. Tampon to dobry pomysl. W klinikach na ogol sa tez bidety, wiec mozna sie podmyc. Nie zauwazylam, zeby na lekarzu wrazenie to zrobilo. WYrzucil prezerwatywe z glowicy i juz.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Pytałam już w osobnym wątku, ale nie uzyskałam zbyt wielu odpowiedzi. Otóż to był mój pierwszy cykl z CLO, w 12 dc brak pęcherzyka, lekarz powiedział, że raczej nic z tego nie będzie. W kolejnym cyklu mam brać 2x1. Ostatni okres miałam 30 listopada. Zapomniałam zapytać lekarza na wizycie czy brać nadal Luteinę (praktycznie każdą miesiączkę w ostatnim czasie musiałam wywoływać), więc postanowiłam że wezmę Luteine 26.12. żeby na Sylwestra mieć już okres i po Nowym Roku rozpocząć nowy cykl z CLO. ZAWSZE dostawałam okres w trakcie brania Luteiny po 4-6 dniach. Wczoraj natomiast minął 7 i ostatni dzień przyjmowania Luteiny (2x1), a dzisiaj jest pierwszy dzień odstawienia, a miesiączki brak i brak również jakichkolwiek objawów sugerujących, że powinna nadejść. W ciąży nie jestem, robiłam testy i betę w Sylwestra. Zastanawiam się, czy CLO mogło mieć jakiś wpływ na te zmiany. Być może panikuję... ale brałam już Luteine mnóstwo razy i za każdym okres pojawiał się w trakcie jej brania. Powiedzcie co o tym sądzicie.

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz CI chyba w innym temacie myssss odpisałam, ze u mnie w trakcie brania luteiny było roznie, wg mnie niekoniecznie musi byc co m-c tak samo, w kazdym cyklu. Na pewno raczej w ciagu 2 tygodni powinna przyjsc jak nie, trzeba isc do lekarza, byc moze cos innego wtedy daja.

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myssss Aszka ma racje, może być rożnie. ja tez zawsze dostawałam @ w trakcie przyjmowania luteiny. Natomiast podczas clo dopiero po odstawieniu i to czasem czekam ładnych pare dni. O ile dobrze pamietam jak mi mówiła lekarka to @moze przyjść w trakcie przyjmowania lub po odstawieniu do 10 dni.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginka przy Clo powiedziala żeby nie brać lutki żeby sprawdzić potem progesteron itp. A z ta Lutka to roznie jest. Raz mialam po 10dniach, raz następnego, a raz jeszcze w trakcie brania.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jestem juz po drugic cyklu clo teraz od 6 mam brac luteine ciekawa jestem czy cos z tego wyjdzie okres mam dopiero dostac 20 od wczoraj mam dni plodne jak myslicie czy mogła bym test zrobic za tydzien czy to nie ma sensu

katarynka27
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Nie Ty pierwsza i ostatnia która idzie na usg w czasie miesiączki ;) będzie dobrze nie ma się czym przejmować. Ja wyszłam z założenia, że skoro mój gin kazał mi przyjść na usg 2 czy 3 dc to raczej wie, że będę miała miesiączkę :)

tulipanna, Anatolka, Beata.D lubią tę wiadomość

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam USG wczoraj i tez byłam skrępowana tym ze krwawie, myslalam ze wszystko ubrudze i w ogole, a nic takiego nie bylo, tez mialam obfite, nawet troche skrzepów, a usg bylo dopochwowe , ale wiedzialam ze jesli chodzi o walke o dziecko czy cos, to jestem w stanie przelamac wstyd. I racja, nie ty pierwsza, a co z pacjentkami po porodzie tez zapewne krwawia :)

czekam,czekam
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak apropo dziewczyny, wizyte mam 15tego, to bedzie jakos czas mojej owulacji, czy jak od wtedy zaczne brac progesteron to bedzie w porządku? wczesniej nie moge się dostac, a zal mi wydac 150 zł zeby jechać po recepte.. bo rozumiem że tylko ginekolog mi ją wystawi..

czekam,czekam
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    a tak apropo dziewczyny, wizyte mam 15tego, to bedzie jakos czas mojej owulacji, czy jak od wtedy zaczne brac progesteron to bedzie w porządku? wczesniej nie moge się dostac, a zal mi wydac 150 zł zeby jechać po recepte.. bo rozumiem że tylko ginekolog mi ją wystawi..

tak i tak

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Clo i Bromergon razem, wieczorem.

Musisz, jeżeli nie było pęcherzyka w 12dc to Nie znaczy, że owu w ogóle nie bedzie - pęcherzyka ml ze pojawić się później i pęknąć, ale po to się bierze Clo by dojrzewaly szybciej. Czyli po prostu dawka jest prawdopodobnie za małą. Czekaj spokojnie na @, tak jak dziewczyny pisały - nie każdy cykl musi być taki sam.

Btw. Clo to nie są hormony...

Triszka, jeśli bardzo chcesz to ja mam dużo Luteiny na składzie i mogę Ci wysłać... to grosze kosztuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 20:04

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na monicie i mam jeden pęcherzyk dominujący 2,49 mam nadzieje ze lada moment pęknie.
    Dziwi mnie tylko to ze dominujący miałam na prawym jajniku 1,04 cm i dwa małe 0,68 i 0,60 cm i ten dzisiejszy dominujący pojawił się na lewym a z prawego przepadł, lekarka tez była zaskoczona ta zmiana dominacji. Jak widać natura lubi sobie płatać figle ;-)

Anatolka, tulipanna lubią tę wiadomość

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze jestem taka nieobeznana ale luteran a progesteron to to samo tak? Kiedyś czytałam ze ktoś bierze luteine i progesteron i dlatego pytam, i czytałam tez ze luteine cs tam moze namieszać.. Hm Jagoda jaka cena by była??

mila. lubi tę wiadomość

czekam,czekam
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od kiedy można brać ? I jak dawkować? Po prostu chciałam bym wziąć przed 15 tym, zanim pójdę do lekarza, póki co tylko Cło, Inofem i wiesiolka..

czekam,czekam
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    A od kiedy można brać ? I jak dawkować? Po prostu chciałam bym wziąć przed 15 tym, zanim pójdę do lekarza, póki co tylko Cło, Inofem i wiesiolka..

Bierze się w 2 fazie cyklu, więc skoro w połowie cyklu mniej-więcej będziesz u lekarza to nie ma potrzeby samej kombinować. Wypisze recepte i powie co i jak. W pierwszej fazie nie bierze się żadnych leków z progesteronem (czyli m.in. luteiny), bo zaburzy cykl.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszka nie trać głowy ;-) Bierz to co masz brać w pierwszej połowie cyklu do owu, a jak sama piszesz wtedy tez będziesz u lekarza i jego podpytają o luteinę, bo to on powinien zadecydować czy masz wsiąść progesteron.

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok tak tez zrobię , dziękuje za pomoc :)

Madziara lubi tę wiadomość

czekam,czekam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Byłam dziś na monicie i mam jeden pęcherzyk dominujący 2,49 mam nadzieje ze lada moment pęknie.
    Dziwi mnie tylko to ze dominujący miałam na prawym jajniku 1,04 cm i dwa małe 0,68 i 0,60 cm i ten dzisiejszy dominujący pojawił się na lewym a z prawego przepadł, lekarka tez była zaskoczona ta zmiana dominacji. Jak widać natura lubi sobie płatać figle ;-)
    moze tak byc ze raz na lewym raz na prawym. Trzymam kciuki :)

Sowaa lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    Ok tak tez zrobię , dziękuje za pomoc :)

Nie ma sprawy :) Triszka, wiesz co, tak sobie dziś pomyślałam... bo my się tu wszystkie znamy a o Tobie nic nie wiemy w zasadzie :) poza tym, że mieszkasz w okolicach Poznania i że ktoś Ci auto skasował niedawno... Napisałabyś coś o sobie :) ile masz lat? Co w życiu porabiasz? :)

KathleenPL, pabelka88, Amus87, Yousee, Andzia1984, Miu95 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ