CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
paola87 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała USG podczas miesiączki? Ja mam mieć w 3 dc, żeby zobaczyć czy te cholerne pęcherzyki się wchłonęły:/ Tylko jak to wygląda od strony "technicznej"? Ja mam dosyć obfite miesiączki. No i co, taka zakrwawiona do gina? Chyba ze wstydu spłonę
Ja nie miałam... ale myślę, że lekarz już na pewno nie jeden raz miał pacjentkę, która w tym czasie miała miesiączkę i dla niego to coś normalnego. Ale lekarz kazał przyjść Ci w 3dc, tak?
Ja bym na Twoim miejscu miała tampona i zaraz przed samym wejściem go wyciągnęła, może akurat w tym czasie nic nie poleci i tak nie będzie widać...
Wiadomo, to mało komfortowe, ale jak trzeba to trzeba. -
paola87 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała USG podczas miesiączki? Ja mam mieć w 3 dc, żeby zobaczyć czy te cholerne pęcherzyki się wchłonęły:/ Tylko jak to wygląda od strony "technicznej"? Ja mam dosyć obfite miesiączki. No i co, taka zakrwawiona do gina? Chyba ze wstydu spłonę
Ja bylam kilkukrotnie miedzy 1 a 3dc. W wielu klinikach to standard. Ja wybieram najczesciej pierwszy dzien zanim sie rozkreci. Nie mam obfitych okresow raczej. Tampon to dobry pomysl. W klinikach na ogol sa tez bidety, wiec mozna sie podmyc. Nie zauwazylam, zeby na lekarzu wrazenie to zrobilo. WYrzucil prezerwatywe z glowicy i juz. -
Hej Dziewczyny! Pytałam już w osobnym wątku, ale nie uzyskałam zbyt wielu odpowiedzi. Otóż to był mój pierwszy cykl z CLO, w 12 dc brak pęcherzyka, lekarz powiedział, że raczej nic z tego nie będzie. W kolejnym cyklu mam brać 2x1. Ostatni okres miałam 30 listopada. Zapomniałam zapytać lekarza na wizycie czy brać nadal Luteinę (praktycznie każdą miesiączkę w ostatnim czasie musiałam wywoływać), więc postanowiłam że wezmę Luteine 26.12. żeby na Sylwestra mieć już okres i po Nowym Roku rozpocząć nowy cykl z CLO. ZAWSZE dostawałam okres w trakcie brania Luteiny po 4-6 dniach. Wczoraj natomiast minął 7 i ostatni dzień przyjmowania Luteiny (2x1), a dzisiaj jest pierwszy dzień odstawienia, a miesiączki brak i brak również jakichkolwiek objawów sugerujących, że powinna nadejść. W ciąży nie jestem, robiłam testy i betę w Sylwestra. Zastanawiam się, czy CLO mogło mieć jakiś wpływ na te zmiany. Być może panikuję... ale brałam już Luteine mnóstwo razy i za każdym okres pojawiał się w trakcie jej brania. Powiedzcie co o tym sądzicie.
-
nick nieaktualnyJa juz CI chyba w innym temacie myssss odpisałam, ze u mnie w trakcie brania luteiny było roznie, wg mnie niekoniecznie musi byc co m-c tak samo, w kazdym cyklu. Na pewno raczej w ciagu 2 tygodni powinna przyjsc jak nie, trzeba isc do lekarza, byc moze cos innego wtedy daja.
-
Myssss Aszka ma racje, może być rożnie. ja tez zawsze dostawałam @ w trakcie przyjmowania luteiny. Natomiast podczas clo dopiero po odstawieniu i to czasem czekam ładnych pare dni. O ile dobrze pamietam jak mi mówiła lekarka to @moze przyjść w trakcie przyjmowania lub po odstawieniu do 10 dni.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
hej dziewczyny jestem juz po drugic cyklu clo teraz od 6 mam brac luteine ciekawa jestem czy cos z tego wyjdzie okres mam dopiero dostac 20 od wczoraj mam dni plodne jak myslicie czy mogła bym test zrobic za tydzien czy to nie ma sensukatarynka27
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała USG podczas miesiączki? Ja mam mieć w 3 dc, żeby zobaczyć czy te cholerne pęcherzyki się wchłonęły:/ Tylko jak to wygląda od strony "technicznej"? Ja mam dosyć obfite miesiączki. No i co, taka zakrwawiona do gina? Chyba ze wstydu spłonę
będzie dobrze nie ma się czym przejmować. Ja wyszłam z założenia, że skoro mój gin kazał mi przyjść na usg 2 czy 3 dc to raczej wie, że będę miała miesiączkę
tulipanna, Anatolka, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Ja miałam USG wczoraj i tez byłam skrępowana tym ze krwawie, myslalam ze wszystko ubrudze i w ogole, a nic takiego nie bylo, tez mialam obfite, nawet troche skrzepów, a usg bylo dopochwowe , ale wiedzialam ze jesli chodzi o walke o dziecko czy cos, to jestem w stanie przelamac wstyd. I racja, nie ty pierwsza, a co z pacjentkami po porodzie tez zapewne krwawiaczekam,czekam
-
a tak apropo dziewczyny, wizyte mam 15tego, to bedzie jakos czas mojej owulacji, czy jak od wtedy zaczne brac progesteron to bedzie w porządku? wczesniej nie moge się dostac, a zal mi wydac 150 zł zeby jechać po recepte.. bo rozumiem że tylko ginekolog mi ją wystawi..czekam,czekam
-
Triszkaaa wrote:a tak apropo dziewczyny, wizyte mam 15tego, to bedzie jakos czas mojej owulacji, czy jak od wtedy zaczne brac progesteron to bedzie w porządku? wczesniej nie moge się dostac, a zal mi wydac 150 zł zeby jechać po recepte.. bo rozumiem że tylko ginekolog mi ją wystawi..
tak i tak -
Ja brałam Clo i Bromergon razem, wieczorem.
Musisz, jeżeli nie było pęcherzyka w 12dc to Nie znaczy, że owu w ogóle nie bedzie - pęcherzyka ml ze pojawić się później i pęknąć, ale po to się bierze Clo by dojrzewaly szybciej. Czyli po prostu dawka jest prawdopodobnie za małą. Czekaj spokojnie na @, tak jak dziewczyny pisały - nie każdy cykl musi być taki sam.
Btw. Clo to nie są hormony...
Triszka, jeśli bardzo chcesz to ja mam dużo Luteiny na składzie i mogę Ci wysłać... to grosze kosztuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 20:04
-
Byłam dziś na monicie i mam jeden pęcherzyk dominujący 2,49 mam nadzieje ze lada moment pęknie.
Dziwi mnie tylko to ze dominujący miałam na prawym jajniku 1,04 cm i dwa małe 0,68 i 0,60 cm i ten dzisiejszy dominujący pojawił się na lewym a z prawego przepadł, lekarka tez była zaskoczona ta zmiana dominacji. Jak widać natura lubi sobie płatać figleAnatolka, tulipanna lubią tę wiadomość
-
Przepraszam ze jestem taka nieobeznana ale luteran a progesteron to to samo tak? Kiedyś czytałam ze ktoś bierze luteine i progesteron i dlatego pytam, i czytałam tez ze luteine cs tam moze namieszać.. Hm Jagoda jaka cena by była??
mila. lubi tę wiadomość
czekam,czekam -
Triszkaaa wrote:A od kiedy można brać ? I jak dawkować? Po prostu chciałam bym wziąć przed 15 tym, zanim pójdę do lekarza, póki co tylko Cło, Inofem i wiesiolka..
Bierze się w 2 fazie cyklu, więc skoro w połowie cyklu mniej-więcej będziesz u lekarza to nie ma potrzeby samej kombinować. Wypisze recepte i powie co i jak. W pierwszej fazie nie bierze się żadnych leków z progesteronem (czyli m.in. luteiny), bo zaburzy cykl. -
Triszka nie trać głowy
Bierz to co masz brać w pierwszej połowie cyklu do owu, a jak sama piszesz wtedy tez będziesz u lekarza i jego podpytają o luteinę, bo to on powinien zadecydować czy masz wsiąść progesteron.
-
nick nieaktualnySowaa wrote:Byłam dziś na monicie i mam jeden pęcherzyk dominujący 2,49 mam nadzieje ze lada moment pęknie.
Dziwi mnie tylko to ze dominujący miałam na prawym jajniku 1,04 cm i dwa małe 0,68 i 0,60 cm i ten dzisiejszy dominujący pojawił się na lewym a z prawego przepadł, lekarka tez była zaskoczona ta zmiana dominacji. Jak widać natura lubi sobie płatać figleSowaa lubi tę wiadomość
-
Triszkaaa wrote:Ok tak tez zrobię , dziękuje za pomoc
Nie ma sprawyTriszka, wiesz co, tak sobie dziś pomyślałam... bo my się tu wszystkie znamy a o Tobie nic nie wiemy w zasadzie
poza tym, że mieszkasz w okolicach Poznania i że ktoś Ci auto skasował niedawno... Napisałabyś coś o sobie
ile masz lat? Co w życiu porabiasz?
KathleenPL, pabelka88, Amus87, Yousee, Andzia1984, Miu95 lubią tę wiadomość