X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    kurcze ale szok.. dzis takie wiesci i krwawienie,fakt jest to termin mojego krwawienia ale sprzed 2 i 3 miesiacy w zeszlym akurat opoznil mi sie o 6 dni i dostalam 5 grudnia.

Triszka nie panikuj od razu. Czytalam, ze czesto sie zdarza, ze dziewczyny przez kilka miesięcy ciąży mają normalnie okres. Idz do szpitala, niech Ci zrobia betę jeszcze raz. IMO są dwie opcje. Albo biochemiczna, albo to ten okres wlasnie... Ale bez badan nie dowiesz sie co sie dzieje.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra boje sie wstrzasu toksycznego ;/

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sie szykuje , dam znać pózniej.

czekam,czekam
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet mam mini skrzepy dla mnie to jak wypisz wymaluj.okres,nawet nie licze na to ze powiedza ze to.krwawienie hormonalne czy cos.. licze ze to biochemiczna albo pozamaciczna..:( ruszam..

czekam,czekam
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus moim zdaniem nie ma szans żeby tampon znikną mięśnie pochwy przytrzymują go we właściwym miejscu. Ponadto kanał szyjki macicy jest na tyle wąski, że nie ma możliwości, żeby tampon się przemieścił w głąb, jak już to musiałaś podczas korzystania z toalety go wyprzeć. Gdyby tampony mogły przemieszczać się w głąb macicy to przecież byłoby niebezpieczne samo korzystanie z nich. Jeżeli sprawdziłas i pochwa jest czysta to głowa do góry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 12:51

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triszka 3mam kciuki!

sowa tak myślisz? kurcze chyab faktycznie wypadł albo go nie włożyłam nie chce już tam grzebać bo juz cala obolała jestem :/

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus tak uważam :-) nie zamartwiaj się i faktycznie już tam nie grzeb. Weź sobie może coś jak masz na zaś jak tam tyle namacalas, jakiś Lacibios Femina czy cuś innego, nie zaszkodzi moim zdaniem a zawsze poprawi mikroflorę.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus wstrzasu raczej nie byłoby tylko ze jakby został to mozna sie nabawic grzybicy bo jednak bakterie tam by były tyle czasu tampon. Idz na wszelki wypadek do gina niech wziernikiem sprawdzi na pewno gdzies tam Ci nie ucieknie ale lepiej sprawdzic. A co do tego ze wstyd to nie ma czego, dla nich to normalna sytuacja nie jestes pierwsza ani ostatnia z tym a grunt zeby lekarz przebadal. Zwyklym sprawdzaniem mozna nie trafic bo czasami moze wejsc glebiej, osobiscie nie mialam takiej sytuacji bo nie stosuje tamponow, ale kolezanka miala.

• Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w szpitalu lekarz powiedzial mi a w sumie zapytal czy z kazdym okresem.przychodze do szpitala,bylo mi.mega przykro teraz pobrali krew na bete i czekam,ale wychodzi ze to chyba jakies zaburzenia... a ja mialam tyle potwierdzajacych objawow.. tyle.. szkoda. nie.wiem.co to i czy nie musze przypadkiem odstawic Clo...

czekam,czekam
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszka nie przejmuj sie głupim gadaniem lekarza. Opieprzyc dziada! Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i beta potwierdziła ciąże.

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Miu95 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Triszka - przytulam! Trzymaj się kochana!

Ci lekarze w szpitalu to by się mogli w du** cmoknąć, takie rzeczy gadać :(. Ja też trafiłam do szpitala w tym miesiącu, Metformina spowodowała u mnie gazy w całych jelitach (jeszcze trochę i bym się przekręciła) a lekarz, który mnie przyjmował opowiadał że co to ja wymyślam tyle leków brać (Clo itp), że powinnam to wszystko odstawić i starać się naturalnie, wyjechać gdzieś z mężem i wtedy dzieci robić itp. Ja tam przerażona, a jeszcze mi dowalali :(.
    No i ciężko coś takiego słuchać, kiedy wiem że bez CLO to w ogóle nie mam owulacji (a i z Clo nie zawsze są). Wrrrrr po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 15:54

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no.. czekam nadal za wynikiem,chcialabym zeby to potwierdzilo ciaze wtedy moze by im koparki opadly. Chociaz naprawde czuje sie jak w okresie.. jesli nie to zastanawiam sie czemu taka beta i czym spowodowana, biore same witaminy b12, c, kwas foliowy .. eurothyrox i stymulowalam sie Clo..moze po prostu nie moge go brac.. kto wie. jest mi strasznie przykro..

czekam,czekam
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna, swinie, nie lekarze. Jak mozna w ogóle tak komentować. Powstrzymali by sie... Poza tym jeśli to na pewno cos poważnego to za takie komentarze jakas kare powinni pieniężną dostawać :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No świnie, wydaje im sie że wszystkie rozumy pozjadali, a jak ktoś wyleczy sie innym sposobem niż oni proponowali to dopiero mają zdziwko ;)

Księga Hioba
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszka-spokojnie.Musi byc dobrze.Zaciskam kciuki.Niemozliwe tez zeby clo u Ciebie bete podnioslo.Ta beta to nie jest oznaka ze clo nie mozesz brac!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beta 0.18 ... nie mam slow nie wiem o co chodzi

czekam,czekam
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszka, to ciąża biochemiczna. Nic nienaturalnego, dlatego własnie nie powinno się robić testów żadnych do terminu miesiączki, bo tylko się mozna nacierpieć. Współczuję Ci bardzo, spróbuj pomyśleć o tym jak o dobrym zwiastunie - już owu była i komórka została zapłodniona, akurat ta się nie przyjęła, ale to znaczy że w przyszłości będzie ciąża przy takim leczeniu jakie masz - jest skuteczne!

Co masz na myśli pisząc o odstawianiu Clo? Przecież Clo się bierze tylko na początku cyklu przez 5 dni, w jaki sposób bierzesz ten lek pod koniec cyklu?

Amus, na pewno tampona tam niema, jak się włoży palec do pochwy i objedzie dookoła szyjkę to nie ma szans żeby nie znaleźć go. Używam tamponów od pierwszej @ i nie raz urywały mi się sznureczki, bez problemu da się znaleźc i wyjąć skubańca.
    Raz udało mi się nawet włożyć 2 tampony jeden za drugim i ten głębiej, jak pewnie się domyślasz, nie wchłonął się do macicy, tylko po prostu był głęboko. Mimo to usunęłam go palcami bez trudu. Siedział tam zasyfiony grubo ponad dobę, bleee! Pierwszy raz w życiu robiłam płukankę pochwy, takie to było obrzydliwe i śmierdzące xd

Nie stresuj się, jak nie ma to nie ma.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli biochemiczna pewnie :( Przykro mi :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszka :( tulę
    Jagoda ma rację, działa to u Ciebie więc tylko pozytywnie myśleć, może progesteron suplementować, żeby z kolejnym dzieciątkiem było ok

Księga Hioba
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh.. no mozliwe czyli normalnie bede brala Clo.

czekam,czekam
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ