CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Oczywiście, że możliwe by owu była już w pierwszym cyklu, tak by było nawet wskazane, po to w końcu sie bierze te leki.
Ja zaczynałam od 1tbl i była też owu w tym cyklu, ale za póżno - po 3 cyklach miałam podniesioną dawkkę do 2tbl i zaszłam.
Godziny brania nie są aż takie ważne, nie stresuj się Natalio
Triszka, a jakoś uzasadniał czemu nie brać jodu? Są dziewczyny na forum, które nie borą, ale ma to związek z leczeniem tarczycy. Skoro Twoja jest ok to niby czemu miałabyś nie łykać zwykłych witamin, jak cała populacja? -
kwestia ilości clo jest chyba bardzo indywidualna i prowadzący lekarz wie najlepiej jaką zastosować. Ja najpierw brałam 1 tabletkę przez 2 cykle a ostatnio 1,5. skutków ubocznych praktycznie żadnych nie miałam. Jeżeli chodzi o alkohol to przez kilka dni przyjmowania clo starałam raczej unikać żeby nie mieszać ale jak zdarzyła się jakaś mała ilość to też nic się nie działo
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
paola87 wrote:Dziewczyny a zdarzało Wam się pić alkohol podczas brania clo? Można czy lepiej nie?
I tu zaczynają się schody, bo mnie ten cykl wypadł akurat w najbardziej alkoholowym czasie. . Monitoring pokaże..Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności. -
Triszkaaa wrote:ponieważ miałam bardzo wysokie tsh kiedyś aż 93, 45.. teraz ponizej 1. i wysokie przeciwciała, i mowil ze nie brac jodu, ale teraz.. sama nie wiem
Triszka, napisz w dziale o TSH - tam beda najbardziej zorientowane dziewczyny i na pewno pomoga
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/czy-moje-tsh-jest-za-wysokie,1388.html
Czy tu: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/tsh-z-jakim-wynikiem-udalo-sie-wam-zajsc-w-ciaze,172.html
Albo na watku o Hashimoto najlepiej, bo to chyba z tym ma zwiazek ten jod. https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/hashimoto-rady-dla-starajacych-sie-z-ta-choroba,1326.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 10:00
-
nick nieaktualnynat_alia wrote:właśnie popatrzyłam na kartkę od gin i zorientowałam sie że rano miałam wziąć jeszcze ostatnie CLO - a mi wydawało się że wczoraj ( czyli ze od 3 dnia - 5 dni.. )
a mam zapisane że od 3 do 8 dnia cyklu czyli dziś ( 6 dni ).....brrr... jest jakaś różnica... ja oczywiscie przed chwilą wziełam ostatnia dawkę... myslicie że źle... ale jestem na siebie zła... -
nick nieaktualny
-
JagodaP wrote:Wiedząc, że przy Clo owu powina być nie później niż 16-17dc (tak mi tłumaczył lekarz, że jeśli nawet pęcherzyki dojrzewają, ale później, to znaczy że dawka za mała)
Umnie w tym cyklu takie jaja wyszły. Biorę 1x1 Clo od 5-9dc, to mój 3ci cykl. Pierwszy był bezowulacyjny (zaczęłam jeść w 16dc luteinę), drugi był z piękną owulacją w 17dc i w ogóle książkowo wyglądał wykres i wszystko inne. Teraz trzeci - monitoring w 15dc, lekarz stwierdza, że cykl bezowulacyjny i pokazuje jakieś miejsce na jednym z jajników, które wygląda, jakby mogła tam być owulacja kilka dni wcześniej. Kazał czekać do 35dc, nie robić progesteronu bo to nie ma sensu i zrobić test ciązowy. Jak będzie negatyw to zacząć lutkę.
Koło 30 dnia zdziwiły mnie wyższe temperatury na wykresie, chciałam to wszysto olać bo przecież cykl bezowulacyjny, było winko (mało, ale było), były tabletki na migrenę bo mnie w święta mordowała. Ale 8 lub 9 dpo (bo nie mogę jednoznacznie stwierdzić) poszłam jednak zrobić progesteron, który wskazywał na to, że owu była
...
No to teraz pytanie, czy dawka 1x1 jest dla mnie za mała, jeśli w drugim cyklu pięknie zadziałała, czy co się w ogóle stało, że w 26dc przyszła owu.
Już się nie mogę doczekać wizyty u lekarza ;] ale wpierw czekam na + lub @. -
paola87 wrote:Dziewczyny a zdarzało Wam się pić alkohol podczas brania clo? Można czy lepiej nie?
Mi wypadła przedostatnia tabletka w Sylwestra (biorę 1/4, więc dawka jest minimalna), piłam wódkę, w mniejszych ilościach, ale brzuch mnie i tak pobolewał, nie wiem jak pije piwo to takich reakcji nie mam ( i biorę do tego jeszcze Bromergon)musisz przetestować
wpływu na rosnące pęcherzyki nie ma, wczoraj byłam na monitoringu i miałam 20 mm, aż z wrażenia zapomniałam zapłacić lekarce, ale się zorientowałam i wróciłam
ale miała ubaw...
-
agniesja wrote:No to super! Powodzenia w takim razie
Długo już bierzesz, czy to Twój pierwszy cykl z CLO?
Nie dziękuję
drugi cykl, w poprzednim przez cały czas pobolewał mnie brzuch, ale dało się przeżyć
a i jeszcze wspomagam się ziołami o. Sroki
-
Ola_Ola wrote:Mi wypadła przedostatnia tabletka w Sylwestra (biorę 1/4, więc dawka jest minimalna), piłam wódkę, w mniejszych ilościach, ale brzuch mnie i tak pobolewał, nie wiem jak pije piwo to takich reakcji nie mam ( i biorę do tego jeszcze Bromergon)
musisz przetestować
wpływu na rosnące pęcherzyki nie ma, wczoraj byłam na monitoringu i miałam 20 mm, aż z wrażenia zapomniałam zapłacić lekarce, ale się zorientowałam i wróciłam
ale miała ubaw...
bromergon w połączdeniu z alkoholem raczej daje większe skutki uboczne niż clo...gratuluje pęcherzykaa dostajesz coś na pęknięcie?
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
honey028 wrote:Ola_Ola wrote:Mi wypadła przedostatnia tabletka w Sylwestra (biorę 1/4, więc dawka jest minimalna), piłam wódkę, w mniejszych ilościach, ale brzuch mnie i tak pobolewał, nie wiem jak pije piwo to takich reakcji nie mam ( i biorę do tego jeszcze Bromergon)
musisz przetestować
ale miała ubaw...
bromergon w połączdeniu z alkoholem raczej daje większe skutki uboczne niż clo...gratuluje pęcherzykaa dostajesz coś na pęknięcie?
Dzięki
W zeszłym cyklu sam pękł, a teraz zobaczymy, w piątek mam wizytę.
Właśnie lepiej mi z Bromergonem + piwo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjeśli chodzi o jod to ja majac niedoczynnośc ni emoge go brać
mialam wynik TSH 5 endo na próbę dała mi na miesiąc jod 1 tabletka dziennie
po miesiącu wynik TSH był kolo 10
Clo paskudnie mi popsuło TSH mialam w granicy 1-1,5 a po CLO mam kolo 4 mimo ze ost tabletkę CLO przyjęłam jakieś 30 dni temu ;/ -
agniesja wrote:No ciekawe jak to możliwe, że na usg nic nie było widać. U mnie sprawa wygląda podobnie, bo miałam monitoring w 14 dc i również lekarz stwierdził cykl bezowulacyjny a wg. OF owulację miałam w 30 dc i temperatura rośnie, zamiast spadać przed @, chyba że to przez luteinę...
Lutka faktycznie może podnieść temperaturę. U mnie nie mogła wpłynąć, bo zaczęłam ją wczoraj a wychodzi na to że to już mój 10 lub 11 dpo.
Jak będziesz szła do lekarza to zabierz koniecznie wydrukowany wykres. W sumie chyba dobrze, jakbyś też 7-8dpo zrobiła progesteron, tylko nie wiem czy to ma sens przy lutce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 18:01