X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    W końcu zaczęły pracować :) Nie od parady nazywają się leniwymi jajnikami :P
    Powodzenia dziewczyny! Ja jutro ostatni dzień z luteiną i czekam na @ :) Mam nadzieję, że nie każe długo na siebie czekać :P

Mam nadzieję, że zaczęły pracować i będzie wszystko w porządku. :)
    Może @ nie okaże się małpą i przyjdzie szybko :) :) :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi po co ta luteina przeciesz ona wywołuje miesiaczke tak

katarynka27
  • katarynka27 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam do gin dopiero na 18lutego bez sensu nie mam zadnego monitoringu nie wiem co sie dzieje wogule po tabletkach czy mam pechezyki czy moze torbiele nie mam pojecia

katarynka27
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka27 wrote:
    ja mam do gin dopiero na 18lutego bez sensu nie mam zadnego monitoringu nie wiem co sie dzieje wogule po tabletkach czy mam pechezyki czy moze torbiele nie mam pojecia
    Katarynko, proponuje trochę poczytać o wpływie hormonów na funkcjonowanie człowieka...Sprawiasz wrażenie nieco oderwanej od peletonu...nie masz pojęcia o cyklu miesiączkowym a łykasz poważne leki...Każdy lek ma ulotkę z której przeczytasz o działaniu danego leku...Ja rozumiem, że forum jest po to by pytać, ale Dziewczyno, poczytaj sobie o luteinie na wątku O LUTEINIE albo DUPHASTONIE, wpisz sobie te hasła w google, poczytaj o działaniu tych leków w necie albo pytaj ginekologa po co wypisał je akurat Tobie...Wątek dotyczący CLO pisałam nie raz żebyś poczytała...Niestety...zarzucisz mi podłość, ale Ty sprawiasz wrażenie jakbyś nie uczęszczała na lekcje biologii...nie wspomnę o języku polskim....

agniesja, Katarzyna87, Yousee, ale.ale lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina wywołuje miesiączkę bądź podtrzymuje. ciążę.

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na USG, @ okazała się łaskawa i nie rozszalała się na czas badania oszczędzając mi wstydu. Niestety pęcherzyki się nie wchłonęły:(((( A miałam dziś zacząć pierwszy cykl z clo:(( Tak się cieszyłam, że wreszcie coś ruszy z miejsca... I kolejny miesiąc do tyłu:( W dodatku mam brać Orgametril 2 tabletki od 5 do 25 dc. Brał ktoś? W ulotce wszystkie wypisane opcje brania zawierają 1 tabletkę, głównie po około 10 dni. Nie za duża i długa ta moja dawka??
    Ale dół:( Tak nie mogłam doczekać się aż zacznę dziś brać clo;(((

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Byłam dziś na USG, @ okazała się łaskawa i nie rozszalała się na czas badania oszczędzając mi wstydu. Niestety pęcherzyki się nie wchłonęły:(((( A miałam dziś zacząć pierwszy cykl z clo:(( Tak się cieszyłam, że wreszcie coś ruszy z miejsca... I kolejny miesiąc do tyłu:( W dodatku mam brać Orgametril 2 tabletki od 5 do 25 dc. Brał ktoś? W ulotce wszystkie wypisane opcje brania zawierają 1 tabletkę, głównie po około 10 dni. Nie za duża i długa ta moja dawka??
    nie nalezy sie sugerowac wyłącznie ulotkami,przykłąd dhupastonu, jezeli lekarz Ci przepisał dwie tabletki to pewnie widział powod.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Paolciu, lekarze czasem zapisuja leki inaczej, to zalezy od Twoich wyników albo konkretnej potrzeby. Orgametril jest lekiem m.in. na endometrioze. Mysle ze gin wie co robi. Dziewczyny czasem dostaja antykoncepcje na miesiac zeby sie wchloneły krwiaki.Jeszcze doczekasz sie clo....dobrze ze Ci sprawdzaja, bo stymulowac clo krwiaki byłoby niefajnie...mysle ze skoro to sprawdzaja to jestes pod dobra opieka...

Anatolka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    mysss - w sumie pocieszyłaś mnie z tym, że w pierwszym cyklu miałaś taką dawkę leku jak ja, ale nie pociesza mnie to, że nie podziałało... chociaż ginekolog w sumie tak mówił, że może się zdarzyć.
    Trzymam teraz za Ciebie kciuki żeby się udało i wyrósł piękny pęcherzyk. Ja w drugim cyklu mam nadal dawkę 1x1 i dopiero mam przyjść na monitoring.

Dziewczyny powiedzcie mi, jeśli brałam CLO od 2dc do 6dc to kiedy powinna mniej więcej wystąpił owulacja?

Owulacja zależy jak zareagujesz na clo i jak szybko będą rosły pęcherzyki

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Dobre rozwiazanie, torbiele sie wchlona, a Ty bedziesz uziemniona tylko na 3 tygodnie. Bez tego mialabys normalny cykl bez lekow i nie wiadomo czy same by sie wchlonely i ile cykl by trwal. Mialam podobnie, ale dostalam opakowanie antykoncepcji w analogicznej sytuacji. 3tyg i po sprawie bylo.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane 3 dni pytałam o in vitro i podłąpałam doła a dzisiaj po 2,5 roku starań i 3 cyklem z clo moja beta 140,5!!! dalej nie moge w to uwierzyc.

Katarzyna87, Anatolka, aszka, aszka, Andzia1984, Amus87, Yousee, agusia1991, magdab, Sowaa, tulipanna, scarllet, Caribbean, KathleenPL, agniesja, monaaa85, ale.ale lubią tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Witajcie kochane 3 dni pytałam o in vitro i podłąpałam doła a dzisiaj po 2,5 roku starań i 3 cyklem z clo moja beta 140,5!!! dalej nie moge w to uwierzyc.
    gratulacje :)

justysss lubi tę wiadomość

• asia-m-b Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    ja się wzruszyłam :) gratuluję z całego serca ♥

Anielka & Antek ♥
    Aniołek ♥
    211xe6yduj4ncphs.png
    "Nie war­to uciekać przed nieunik­nionym, gdyż wcześniej czy później tra­fia się w miej­sce, gdzie nieunik­nione właśnie przy­było i cze­ka."

• agusia1991 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:

Gratuluję :)

4a5c6a0775295e3f855486a4d8d23caa.png
    i81xegz2mv1sp77g.png
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysss Gratuluję! :)

Paola, ja w czerwcu dostałam orgametril bo mi torbiel się zrobił na prawym jajniku. Brałam go też przez 10 dni. Jakie było moje zdziwienie kiedy w lipcu pojawilam się na kontroli a tam piękny pęcherzyk 22mm ;) ciąży nie było ale jakieś pocieszenie jest :p

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:

GRATULACJE :)
    Pochwal się jak to zrobiłaś? ;)
    Coś oprócz CLO brałaś?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:

Serdecznie Ci gratuluję:) Lubię czytać tu takie pozytywne wpisy, nic tak nadziei nie daje:)

• Sowaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:

Gratulacje! ;-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane od marca bromergon 1 tabletka, od czerwca inofem 2 saszetki. A po za tym 2x pregnyl 5000 na pekniecie i luteina na podtrzymanie. Lekarz prowadzacy mnie olal i odwolal wizyte na szybko szukalam lekarza i znalazlam na NFZ fajna babeczke ktora jak mi to powiedziala ma dobra reke, zrobila USG a tam piekne jajo w 11dc 22 mm endometrium 5,5. Moj lekarz nie odpisal mi na sms i sama podjelam decyzje o pregnylu. 25.12 bolesna owulacja ze lekarz olal moje prosby i sms sama 26.12 zaaplikowalam sobie luteinr balam sie ze to za wczesnie a to chyba podzialalo:)

9vk503.jpg
  • justysss Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i dziekuje za gratulacje...boje sie czy nie za wczesnie sie ciesze:(

9vk503.jpg
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ