CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
agniesja wrote:W końcu zaczęły pracować
Nie od parady nazywają się leniwymi jajnikami
Powodzenia dziewczyny! Ja jutro ostatni dzień z luteiną i czekam na @Mam nadzieję, że nie każe długo na siebie czekać
Mam nadzieję, że zaczęły pracować i będzie wszystko w porządku.
Może @ nie okaże się małpą i przyjdzie szybko -
katarynka27 wrote:ja mam do gin dopiero na 18lutego bez sensu nie mam zadnego monitoringu nie wiem co sie dzieje wogule po tabletkach czy mam pechezyki czy moze torbiele nie mam pojecia
agniesja, Katarzyna87, Yousee, ale.ale lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś na USG, @ okazała się łaskawa i nie rozszalała się na czas badania oszczędzając mi wstydu. Niestety pęcherzyki się nie wchłonęły:(((( A miałam dziś zacząć pierwszy cykl z clo:(( Tak się cieszyłam, że wreszcie coś ruszy z miejsca... I kolejny miesiąc do tyłu:( W dodatku mam brać Orgametril 2 tabletki od 5 do 25 dc. Brał ktoś? W ulotce wszystkie wypisane opcje brania zawierają 1 tabletkę, głównie po około 10 dni. Nie za duża i długa ta moja dawka??
Ale dółTak nie mogłam doczekać się aż zacznę dziś brać clo;(((
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Byłam dziś na USG, @ okazała się łaskawa i nie rozszalała się na czas badania oszczędzając mi wstydu. Niestety pęcherzyki się nie wchłonęły:(((( A miałam dziś zacząć pierwszy cykl z clo:(( Tak się cieszyłam, że wreszcie coś ruszy z miejsca... I kolejny miesiąc do tyłu:( W dodatku mam brać Orgametril 2 tabletki od 5 do 25 dc. Brał ktoś? W ulotce wszystkie wypisane opcje brania zawierają 1 tabletkę, głównie po około 10 dni. Nie za duża i długa ta moja dawka??
-
paola87 wrote:Byłam dziś na USG, @ okazała się łaskawa i nie rozszalała się na czas badania oszczędzając mi wstydu. Niestety pęcherzyki się nie wchłonęły:(((( A miałam dziś zacząć pierwszy cykl z clo:(( Tak się cieszyłam, że wreszcie coś ruszy z miejsca... I kolejny miesiąc do tyłu:( W dodatku mam brać Orgametril 2 tabletki od 5 do 25 dc. Brał ktoś? W ulotce wszystkie wypisane opcje brania zawierają 1 tabletkę, głównie po około 10 dni. Nie za duża i długa ta moja dawka??
Anatolka lubi tę wiadomość
-
agania wrote:mysss - w sumie pocieszyłaś mnie z tym, że w pierwszym cyklu miałaś taką dawkę leku jak ja, ale nie pociesza mnie to, że nie podziałało... chociaż ginekolog w sumie tak mówił, że może się zdarzyć.
Trzymam teraz za Ciebie kciuki żeby się udało i wyrósł piękny pęcherzyk. Ja w drugim cyklu mam nadal dawkę 1x1 i dopiero mam przyjść na monitoring.
Dziewczyny powiedzcie mi, jeśli brałam CLO od 2dc do 6dc to kiedy powinna mniej więcej wystąpił owulacja?
Owulacja zależy jak zareagujesz na clo i jak szybko będą rosły pęcherzyki
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
paola87 wrote:Byłam dziś na USG, @ okazała się łaskawa i nie rozszalała się na czas badania oszczędzając mi wstydu. Niestety pęcherzyki się nie wchłonęły:(((( A miałam dziś zacząć pierwszy cykl z clo:(( Tak się cieszyłam, że wreszcie coś ruszy z miejsca... I kolejny miesiąc do tyłu:( W dodatku mam brać Orgametril 2 tabletki od 5 do 25 dc. Brał ktoś? W ulotce wszystkie wypisane opcje brania zawierają 1 tabletkę, głównie po około 10 dni. Nie za duża i długa ta moja dawka??
Dobre rozwiazanie, torbiele sie wchlona, a Ty bedziesz uziemniona tylko na 3 tygodnie. Bez tego mialabys normalny cykl bez lekow i nie wiadomo czy same by sie wchlonely i ile cykl by trwal. Mialam podobnie, ale dostalam opakowanie antykoncepcji w analogicznej sytuacji. 3tyg i po sprawie bylo. -
Witajcie kochane 3 dni pytałam o in vitro i podłąpałam doła a dzisiaj po 2,5 roku starań i 3 cyklem z clo moja beta 140,5!!! dalej nie moge w to uwierzyc.
Katarzyna87, Anatolka, aszka, aszka, Andzia1984, Amus87, Yousee, agusia1991, magdab, Sowaa, tulipanna, scarllet, Caribbean, KathleenPL, agniesja, monaaa85, ale.ale lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
justysss wrote:Witajcie kochane 3 dni pytałam o in vitro i podłąpałam doła a dzisiaj po 2,5 roku starań i 3 cyklem z clo moja beta 140,5!!! dalej nie moge w to uwierzyc.
gratuluję z całego serca ♥
justysss lubi tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Justysss Gratuluję!
Paola, ja w czerwcu dostałam orgametril bo mi torbiel się zrobił na prawym jajniku. Brałam go też przez 10 dni. Jakie było moje zdziwienie kiedy w lipcu pojawilam się na kontroli a tam piękny pęcherzyk 22mmciąży nie było ale jakieś pocieszenie jest :p
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności. -
justysss wrote:Witajcie kochane 3 dni pytałam o in vitro i podłąpałam doła a dzisiaj po 2,5 roku starań i 3 cyklem z clo moja beta 140,5!!! dalej nie moge w to uwierzyc.
Serdecznie Ci gratulujęLubię czytać tu takie pozytywne wpisy, nic tak nadziei nie daje:)
-
Gratulacje!justysss lubi tę wiadomość
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Kochane od marca bromergon 1 tabletka, od czerwca inofem 2 saszetki. A po za tym 2x pregnyl 5000 na pekniecie i luteina na podtrzymanie. Lekarz prowadzacy mnie olal i odwolal wizyte na szybko szukalam lekarza i znalazlam na NFZ fajna babeczke ktora jak mi to powiedziala ma dobra reke, zrobila USG a tam piekne jajo w 11dc 22 mm endometrium 5,5. Moj lekarz nie odpisal mi na sms i sama podjelam decyzje o pregnylu. 25.12 bolesna owulacja ze lekarz olal moje prosby i sms sama 26.12 zaaplikowalam sobie luteinr balam sie ze to za wczesnie a to chyba podzialalo:)