X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss - gratulacje!!! :) super! :)

justysss lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Katarynko, proponuje trochę poczytać o wpływie hormonów na funkcjonowanie człowieka...Sprawiasz wrażenie nieco oderwanej od peletonu...nie masz pojęcia o cyklu miesiączkowym a łykasz poważne leki...Każdy lek ma ulotkę z której przeczytasz o działaniu danego leku...Ja rozumiem, że forum jest po to by pytać, ale Dziewczyno, poczytaj sobie o luteinie na wątku O LUTEINIE albo DUPHASTONIE, wpisz sobie te hasła w google, poczytaj o działaniu tych leków w necie albo pytaj ginekologa po co wypisał je akurat Tobie...Wątek dotyczący CLO pisałam nie raz żebyś poczytała...Niestety...zarzucisz mi podłość, ale Ty sprawiasz wrażenie jakbyś nie uczęszczała na lekcje biologii...nie wspomnę o języku polskim....

Tulipanna jestes za surowa :-) pol roku temu, kiedy dolaczylam do forum, mialam wrazenie, ze dziewczyny pisza po chinsku. Zadawalam dziesiatki pewnie nie zawsze blyskotliwych pytan.Szybko sie wdrozylam i teraz moglabym Was leczyc sama ;-) jezeli ktos wczesniej nie potrzebowal tego typu informacji, to nie musi sie do konca na tym znac. Tak jak wiekszosc moich ciezarnych kolezanek. One nie musialy uczyc sie cyklu kobiety. One poszly do lozka z facetem i juz, po sprawie. Kiedy czasem im opowiadam o krokach leczenia, lekach, monitoringach, kiwaja glowami, pocieszaja,ale czasem nie maja pojecia, o czym mowie... wolalabym szczerze nie miec tej wiedzy, ktora mam teraz.

Anatolka lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Witajcie kochane 3 dni pytałam o in vitro i podłąpałam doła a dzisiaj po 2,5 roku starań i 3 cyklem z clo moja beta 140,5!!! dalej nie moge w to uwierzyc.

Brawo! Chodź na fioletowe wrześniówki:D

A ten inozytol cos chyba w sobie ma. Nam tez sie udało po nim, chociaz moze to zbieg okoliczności bo szczesliwy cykl byl bez niczego :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    Tulipanna jestes za surowa :-) pol roku temu, kiedy dolaczylam do forum, mialam wrazenie, ze dziewczyny pisza po chinsku. Zadawalam dziesiatki pewnie nie zawsze blyskotliwych pytan.Szybko sie wdrozylam i teraz moglabym Was leczyc sama ;-) jezeli ktos wczesniej nie potrzebowal tego typu informacji, to nie musi sie do konca na tym znac. Tak jak wiekszosc moich ciezarnych kolezanek. One nie musialy uczyc sie cyklu kobiety. One poszly do lozka z facetem i juz, po sprawie. Kiedy czasem im opowiadam o krokach leczenia, lekach, monitoringach, kiwaja glowami, pocieszaja,ale czasem nie maja pojecia, o czym mowie... wolalabym szczerze nie miec tej wiedzy, ktora mam teraz.
    Scarlet, może i surowa...ale nie za surowa...Ja nie raz pisałam Katarynce, by nas wcześniej poczytały. Wiele z nas tu dołączyło, pytało, wiadomo. Ale niemal każda przeczytała cały wątek, albo chociaż większą część a nie zadawała pytań po co jest luteina....no sorry....jak łykam to czytam ulotki...szukam w odpowiednim dziale najpierw zanim walnę jakieś pytanie...zanim łyknęłam pierwszą tabletkę clo to 6 razy ulotkę czytałam. Wiedziałam co to owulacja...Katarynka otwarcie się przyznawała, że nie ma o tym pojęcia...więc trzeba się wykazać trochę i doczytać...no nikt tu nie odpowie na wszystkie jej pytania i nie będzie tłumaczył jak przebiega cykl miesiączkowy...
    Kolejny raz powtarzam- wszystkie tu radziłyśmy- poczytać wątek, monitorowac cykl...izabooo jak dostała obskok od Anatolki to w lot gina zmieniła...chciała coś zmienić i zmienia. Katarynka jak dla mnie nie chce poszerzyć swojej wiedzy...uważa, że my tu odpowiemy na jej pytania, które zakrawają o pytania z serii jak sie chłop o wierzbę zabił...
    Jak mam rozmawiac z fizykiem jądrowym, to mimo, ze się na tym nie znam, to przeczytam chociaż czym zajmuje się fizyka jądrowa...nie zadaję pytania co to jest fizyka...
    A że to forum i mam prawo jak inni sie wypowiadac...to swoje zdanie uważam za przedstawione...myślę, że niejedna Laseczka sie ze mną zgodzi....:P

Anatolka, Andzia1984, Natka098, Sowaa lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Triszkaaa Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jest.. jedni wiedzą mniej drudzy wiecej. Ja wszystkiego doszukuje się sama. Wszystko o owulacji, szyjce, piersiach, clo, łączeniu witamin.. objawy, zawsze czytam a jak mimo wszystko mam wątpliwosci TO PROSZĘ O RADE WAS. I tu nasuwa mi się własnie pytanko, jestem 2/3 dni po miesiączce(tzn tym krwawieniu po ciązy biochemicznej) i mam teraz strasznie mokro, musze uzywac wkladki bo majtki cale mokre.. po miesiączce powinno byc raczej sucho, obawiam się ze wszystko się poprzestawialo, jutro ostatnia taletka Clo, i bede pracować moze mi się poszczęści :)

czekam,czekam
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie Tulipanna, ze kazdy ma prawo do swojego zdania.dlatego i ja wlasne wyrazilam :-) tez kiedys bylam dzieckiem we mgle. A forum wszystkiego mnie nauczylo, nikt wiecej, a juz na pewno zaden z moich lekarzy niestety

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:

A ten inozytol cos chyba w sobie ma. Nam tez sie udało po nim, chociaz moze to zbieg okoliczności bo szczesliwy cykl byl bez niczego :D

Kathleen zaintrygowalas mnie tym inozytolem. Poczytalam o tej "witaminie szczescia". Brzmi tak optymistycznie :-) dlugo go bralas?

• justysss Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:

kochana z mila checia chcialabym zawitac na wrzesniowki tym bardziej ze moj maz ma 17.09 urodzinki ale mu prezent zrobie...tylko obawiam sie czy sie w lab nie pomylili albo czy beta wzrosnie:(

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    kochana z mila checia chcialabym zawitac na wrzesniowki tym bardziej ze moj maz ma 17.09 urodzinki ale mu prezent zrobie...tylko obawiam sie czy sie w lab nie pomylili albo czy beta wzrosnie:(

Mój tak samo z 17 :D A Taska moja tez wrzesniowa wiec jest wesolo XD
    Ja wciąż w swoja ciaze nie wierze i dopoki nie zobacze na usg to będę mieć wątpliwości. Ale tam chyba większość ma takie wątpliwości, Malo którą widziala juz pęcherzyk na usg. Wiec nic nie szkodzi wpaść do nas :D

Triszka bo to nie byl okres tylko usuwanie ciazy... Bylas juz po tym incydencie u gina? To on Ci powinien powiedzieć czy wszystko jest ok i czy mozesz brać clo. Bo jak Ci sie wszystko nie usunie czy cos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 14:17

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:17

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Kochane od marca bromergon 1 tabletka, od czerwca inofem 2 saszetki. A po za tym 2x pregnyl 5000 na pekniecie i luteina na podtrzymanie. Lekarz prowadzacy mnie olal i odwolal wizyte na szybko szukalam lekarza i znalazlam na NFZ fajna babeczke ktora jak mi to powiedziala ma dobra reke, zrobila USG a tam piekne jajo w 11dc 22 mm endometrium 5,5. Moj lekarz nie odpisal mi na sms i sama podjelam decyzje o pregnylu. 25.12 bolesna owulacja ze lekarz olal moje prosby i sms sama 26.12 zaaplikowalam sobie luteinr balam sie ze to za wczesnie a to chyba podzialalo:)

W ktorym dc współżycie?
    Ja byłam wczoraj na monitoringu i w 12dc mam pęcherzyk 22mm. Nie dostałam nic na pęknięcie. <3 będzie dopiero dzisiaj wieczorem. Czy może się okazać, że to za późno/za wcześnie?

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triszkaaa wrote:
    No tak jest.. jedni wiedzą mniej drudzy wiecej. Ja wszystkiego doszukuje się sama. Wszystko o owulacji, szyjce, piersiach, clo, łączeniu witamin.. objawy, zawsze czytam a jak mimo wszystko mam wątpliwosci TO PROSZĘ O RADE WAS. I tu nasuwa mi się własnie pytanko, jestem 2/3 dni po miesiączce(tzn tym krwawieniu po ciązy biochemicznej) i mam teraz strasznie mokro, musze uzywac wkladki bo majtki cale mokre.. po miesiączce powinno byc raczej sucho, obawiam się ze wszystko się poprzestawialo, jutro ostatnia taletka Clo, i bede pracować moze mi się poszczęści :)

Ja w tym miesiącu też miałam mokro po miesiączce... myślę, że może mój organizm tak zareagował na bromergon lub clo, tyle skutków ubocznych ile kobiet biorących te leki.
    Pracuj, pracuj ;) ja też już pracuję :D :D :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja miałam okres 4 dni i teraz od 2 dni mam plamienia po okresie :( boje się ze to coś niedobrego ;( od wczoraj biorę juz clo.

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Dziewczyny, ja miałam okres 4 dni i teraz od 2 dni mam plamienia po okresie :( boje się ze to coś niedobrego ;( od wczoraj biorę juz clo.

Ja często mam tak, że w końcowych dniach @ mam tylko plamienie, albo krew zmieszaną ze śluzem. W tym miesiącu to w ogóle @ była dziwna trwała tylko 3 dni, a 4 dnia pojawił się lepki śluz i @ ani widu, ani słychu - I myślę własnie, że to po clo - brałam od 2 dc.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeczytałam gdzieś ze dłuższy okres i plamienia mogą być spowodowane niskim edtradiolem a clo go obniża właśnie wiec to by było jakieś wyjaśnienie...

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    ja mialam w ostatnim cykl 2 dni okres z czego pól dnia plamienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdab wrote:
    W ktorym dc współżycie?
    Ja byłam wczoraj na monitoringu i w 12dc mam pęcherzyk 22mm. Nie dostałam nic na pęknięcie. <3 będzie dopiero dzisiaj wieczorem. Czy może się okazać, że to za późno/za wcześnie?
    nie spoźniłaś sie raczej
    a czemu nie dostałaś zastrzyku?

• myssss Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    nie spoźniłaś sie raczej
    a czemu nie dostałaś zastrzyku?

A powiedzcie mi Kochane jak to jest z tymi zastrzykami na pęknięcie pęcherzyka? Kiedy lekarze je podaja? zawsze czy w jakiś uzasadnionych przypadkach? Mój lekarz nic nie wspominał ze będzie taka konieczność, ale może to dlatego że na razie clo nie zadziałało przy poprzedniej dawce...

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz nie chcial podawac dopiero jak zobaczył że nie pękają ( 2-3 cykle)
    ale jak zobaczył że nie pękają było za późno bo w kolejnych cyklach CLO przestalo działać ;/
    zależy od dr

• agania Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Mój lekarz nie chcial podawac dopiero jak zobaczył że nie pękają ( 2-3 cykle)
    ale jak zobaczył że nie pękają było za późno bo w kolejnych cyklach CLO przestalo działać ;/
    zależy od dr

Ja też nie dostałam nic na pęknięcie, ale może dostanę jak pójdę na monitoring w kolejnym cyklu. Mam się zjawić między 14dc a 16dc, chociaż myślę, że przyjdę bliżej 14dc skoro clo biorę od 2dc to owulka powinna być nieco szybciej...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ