X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jego bo bardzo rzadko mam obu i chce zobaczyć kiedy bym miała.czy wgl cos się ruszy.

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Hej dziewczyny :) Jakie u was wieści? Ile mamy clo dzieci? Czasami zaglądam tu na wątek żeby zerknąć co u was, ale tyle skrobiecie że w żaden sposób tego nie nadrobie.
    Moja przygoda z clo właśnie się kończy. To już mój ostatni 6 cykl. Chciałabym zeby to był ten, ale czuje ze niestety gdzieś jeszcze jest problem. Nie ukrywam ze pokładałam wielkie nadzieje w stymulacji. No cóż trzeba rozglądać się za czymś innym.
    Postanowiliśmy z mężem podejść do inseminacja raz czy dwa jak będzie potrzeba. A później tylko IVF nam zostaje.
    Wam życzę dużo szczęścia i oby szybko każda z was doczekała się upragnionej ciąży :)
    nie załamuj sie, mi tez nie wyszło i jednak znowu bede brac clo tyle, ze na razie przerwa, a moze zaskoczysz...jakby co wejdz na temat inseminacja ja juz tam pisze :)

renieczka, mila. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Nie miałam owulacji do tej pory, więc nie wiem czy pękają. ;(
    Miejmy nadzieję, że lekarz wie co robi.
    to trzeba sprawdzic na usg czy wystepuje owulacja czy pecherzyki pekaja...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A jaki pęcherzyk trzeba mieć żeby podać zastrzyk? Tak z ciekawości:) No i jak mi urósł jeden do 35 mm a drugi do 30 mm, tylko że w 27 dc dopiero, to jakby podano mi zastrzyk mogłabym mieć owulację? Czy to za późno, za długo się rozwijały? A mam jeszcze pytanie z innej beczki. Czy euthyrox trzeba brać codziennie o tej samej porze? No i wiem, że przed jedzeniem, ale musi być godzinę czy mogę zjeść też dopiero po 2 godzinach, jest to istotne? No i to samo tyczy się orgametrilu, czy muszę go brać o stałych porach? Wiecie, jak do pracy chodzę na 8 to wstaję po 6, ale jak już przychodzi sobota to nie chciałabym się zrywać z rańca:) Nigdzie nie mogę znaleźć nic na ten temat, więc pytam Was, bo po przestudiowaniu forum stwierdzam, że zagięłybyście nie jednego lekarza;) No ale co się dziwić, oni nam tylko zapisują, to my testujemy to wszystko na sobie jak króliczki;)
    pecherzyk do 29 mm sie podaje zasztryk chociaz lekarze zwykle sie decyduja pomiedzy 18 -23 mm, pozniej to juz jest torbiel i trzeba brac na wchłoniecie np luteine. Euthyrox sie bierze rano na czco, a czy zjesz i 2 godziny pozniej to moze byc byle było około pol godziny przerwy(chociaz ja brałam i bez przerwy i o roznych porach i działał) tak samo oragmetril jak sobie troche skrocisz czas albo opoznisz to i tak działanie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 20:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:
    Kurczę laski powiedzcie mi czy będzie szansa jakas widac pęcherzyki jesli jutro idę na monit.
    będzie to 7dc
    Od 2-6 dc biorę clo
    troche za wczesnie powinnny byc pecherzyki ale malutkie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Stwierdzam, że moja gin jest albo głupia albo nie wiem... bo ja nie mam pregnylu... :(
    nie jest głupia, jak samoistnie pękają pecherzyki to zazwyczaj lekarze nie dają bo nie ma po co. Chociaz oczywiscie mozesz poprosic, ja mialam bez pregnylu, a z kolei dziewczyny tez miały bez pregnylu i zaszły...wiec to bywa roznie, na pewno podstawa jest czy pekaja samoistnie czy nie, reszcie to tylko jak lekarz woli to przepisuje.

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:
    Jego bo bardzo rzadko mam obu i chce zobaczyć kiedy bym miała.czy wgl cos się ruszy.
    W takim razie zaufaj lekarzowi, najwyżej zaproponuje Ci jeszcze kolejny monitoring

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • agania Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to trzeba sprawdzic na usg czy wystepuje owulacja czy pecherzyki pekaja...

Wiem, wiem tylko moja gin mi nie mówiła, a ja nie pomyślałam i mam do niej przyjść w kolejnym cyklu dopiero. No nic, zobaczymy. :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Wiem, wiem tylko moja gin mi nie mówiła, a ja nie pomyślałam i mam do niej przyjść w kolejnym cyklu dopiero. No nic, zobaczymy. :)
    to koniecznie :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    jestem po pierszwym USG
    w 11 dniu wyrósł mi piekny 15mm pecherzyk w prawym jajniku
    endometrium 9mm
    lekarz mówi ze za 2 dni powienien pęknąc i od poniedziałku mam zacząc brac luteine

mam nadzieję że się uda :)
    Ja bym sprawdziła jeszcze raz na monicie czy rzeczywiście pęłkł. Za 2 dni to on będzie miał około 19 mm, więc już odpowiedni na pregnyl, ale jednak chyba mały na samoistne pękanie (chyba że Ci takie pękały) Jeśli nie bęknie, a Ty weźmiesz luteinę, to zablokujesz owulację. Radzę sprawdzić, no chyba że pregnyl zaaplikujesz :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • izaboo Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    nie tylko Ty tak masz :) ba, powiem, że pewnie 95% nas z forum tak ma :)
    robiłaś test?
    Nie nie robiłam 12 mam lekarza wstrzymam się. Wolę na razie się połudzić.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na USG tarczycy, a gość mi mówi że hashimoto, że kiepsko to wygląda, że będzie coraz gorzej, że piguły do końca życia. No qrwa, ile jeszcze przyjemności może spotkać człowieka w ciągu 3 dni??? :( Jak tu nie płakać? Nie tak to wszystko miało wyglądać, nie tak :( :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny. Czy moge do Was dolaczyc? Temat z clo nie jest mi obcy, ale wiem ze warto jest poszukac kogos kto przechodzi to samo co ja-tak jest latwiej.Ja również w tym cyklu ponownie będę brać clo, w dawce 1x1. dziś mój 1dc, także clo od 4 DC(bo mam zrobić badania LH i FSH). Na monitoring ide w 11dc. W tym cyklu owu powinna być z prawego jajnika, który podobno jest dobry. Na ostatnim monitoringu gin mi policzyła ze mam tam juz 6 pecherzykow. Także clo oby podzialalo. Przed wczoraj odebralam wynik TSH 3,6-trochę za dużo,także tabletki trzeba będzie włączyć. Ponadto czekam na wynik amh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 15:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brtii witaj :)
    paola nie dołuj się ważne że problemy są wyłapywane wtedy wiadomo jak leczyć gorzej jak człowiek nie wie czemu się nie udaje.
    ja mam niedoczynność leki do końca życia od 5 lat sie lecze, można z tym żyć

• justysss Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, melduje wzrost bety z 140,5 na 708,9!!!

Pozdrawiam serdecznie!!!!

KathleenPL, Amus87, paola87, agania, Yousee, tulipanna, agniesja, honey028, ale.ale lubią tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba masz juz pewność?
    Ja bety nie robilam drugiej, ale sobie zrobilam jeszcze jeden tescior (bo dalej nie wierze) i tym razem krechą wyszla taka gruba, dużo ciemniejsza i grubsza niż poprzednio :D

Za Was wszystkie trzymam kciuki, musi sie udać!

Amus87, Yousee, tulipanna, justysss, ale.ale lubią tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    Witam, melduje wzrost bety z 140,5 na 708,9!!!

Pozdrawiam serdecznie!!!!

:) :D :) super!!!

justysss lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Natu93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myslicie czy endometrium 4mm w 7dc
    jest dobre, i zwiastuje cos ovu?;/
    Czy nie ma wytycznych na to

Bliźniaki <3
    Najprawdpodobniej Parka <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natu93 wrote:
    Jak myslicie czy endometrium 4mm w 7dc
    jest dobre, i zwiastuje cos ovu?;/
    Czy nie ma wytycznych na to
    No zdecydowanie jest zbyt cienkie na ciaze ale to dopiero 7dc, wiec do owu powinno podrosnac. W tych 4 mm nie ma jak zarodek sie ulokowac. Ale powtarzam, to dopiero 7 dc. ja około 11 dc miałam 10 mm zwykle, czasem 9 z hakiem.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka powiedziała mi, że przed owulacją powinno mieć od 7mm do 9mm, ale jesteś dopiero w 7dc, więc spokojnie :) po owulacji rośnie i ma od 10mm do 15mm.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ