CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny ja to chyba zeświruje 30 dc a @ nadal brak więc już się doszukuje objawów ciążowych. Zupełnie jakbym miała je regularne. Zabawna jestem. Ciąże urojone jak u mojego kochanego Yoreczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 16:07
-
Amus87 wrote:nie spoźniłaś sie raczej
a czemu nie dostałaś zastrzyku?
Miałam robione w 3dc LH - 10,6, które dla tej fazy bylo za wysokie (norma do 9,. Ten hormon odpowiada za dojrzewanie i pękanie dlatego nie dostałam na ten cykl zastrzyku. Mam w 21dc isc na progesteron żeby sprawdzić czy owulacja była.
Od dzisiaj pracujemyStaraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności. -
magdab wrote:W ktorym dc współżycie?
Ja byłam wczoraj na monitoringu i w 12dc mam pęcherzyk 22mm. Nie dostałam nic na pęknięcie.będzie dopiero dzisiaj wieczorem. Czy może się okazać, że to za późno/za wcześnie?
kochana zastrzyk 23.12 ok 21 a wspolzylismy 23.12 wieczor 24.12 rano i wieczorem. Owulacja po pregnylu wystepuje od 24-40 godzin. Ja ewidentnie 25.12 miedzy 10-11 mialam bol owulacyjny ze az lezec i siedziec nie moglam tylko stac i to jeszcze z podkurczona noga. Lepiej jak plemniki poczekaja...swoja droga moj mezus wyhodowal zdrowa armie jak to lekarz ujal postaral sie chlop:) -
A jaki pęcherzyk trzeba mieć żeby podać zastrzyk? Tak z ciekawości:) No i jak mi urósł jeden do 35 mm a drugi do 30 mm, tylko że w 27 dc dopiero, to jakby podano mi zastrzyk mogłabym mieć owulację? Czy to za późno, za długo się rozwijały? A mam jeszcze pytanie z innej beczki. Czy euthyrox trzeba brać codziennie o tej samej porze? No i wiem, że przed jedzeniem, ale musi być godzinę czy mogę zjeść też dopiero po 2 godzinach, jest to istotne? No i to samo tyczy się orgametrilu, czy muszę go brać o stałych porach? Wiecie, jak do pracy chodzę na 8 to wstaję po 6, ale jak już przychodzi sobota to nie chciałabym się zrywać z rańca:) Nigdzie nie mogę znaleźć nic na ten temat, więc pytam Was, bo po przestudiowaniu forum stwierdzam, że zagięłybyście nie jednego lekarza;) No ale co się dziwić, oni nam tylko zapisują, to my testujemy to wszystko na sobie jak króliczki;)
Amus87 lubi tę wiadomość
-
izaboo wrote:Hej dziewczyny ja to chyba zeświruje 30 dc a @ nadal brak więc już się doszukuje objawów ciążowych. Zupełnie jakbym miała je regularne. Zabawna jestem. Ciąże urojone jak u mojego kochanego Yoreczka
nie tylko Ty tak maszba, powiem, że pewnie 95% nas z forum tak ma
robiłaś test? -
myssss wrote:A powiedzcie mi Kochane jak to jest z tymi zastrzykami na pęknięcie pęcherzyka? Kiedy lekarze je podaja? zawsze czy w jakiś uzasadnionych przypadkach? Mój lekarz nic nie wspominał ze będzie taka konieczność, ale może to dlatego że na razie clo nie zadziałało przy poprzedniej dawce...
Wtedy jest pewność ze pękły, tzn większa pewnosc..
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:A jaki pęcherzyk trzeba mieć żeby podać zastrzyk? Tak z ciekawości:) No i jak mi urósł jeden do 35 mm a drugi do 30 mm, tylko że w 27 dc dopiero, to jakby podano mi zastrzyk mogłabym mieć owulację? Czy to za późno, za długo się rozwijały? A mam jeszcze pytanie z innej beczki. Czy euthyrox trzeba brać codziennie o tej samej porze? No i wiem, że przed jedzeniem, ale musi być godzinę czy mogę zjeść też dopiero po 2 godzinach, jest to istotne? No i to samo tyczy się orgametrilu, czy muszę go brać o stałych porach? Wiecie, jak do pracy chodzę na 8 to wstaję po 6, ale jak już przychodzi sobota to nie chciałabym się zrywać z rańca:) Nigdzie nie mogę znaleźć nic na ten temat, więc pytam Was, bo po przestudiowaniu forum stwierdzam, że zagięłybyście nie jednego lekarza;) No ale co się dziwić, oni nam tylko zapisują, to my testujemy to wszystko na sobie jak króliczki;)
dobre to chyba takie 18-25
euthyrox musi byc codziennie na czczo minimum pol h przed jedzeniem możesz zjeśc po 2h i po 5 h dopiero;) ale MUSI być MINIMUM pół h przed:) nie musi byc o tej samej godzinie ale dobrze jakby był do południa -
paola87 wrote:A jaki pęcherzyk trzeba mieć żeby podać zastrzyk? Tak z ciekawości:) No i jak mi urósł jeden do 35 mm a drugi do 30 mm, tylko że w 27 dc dopiero, to jakby podano mi zastrzyk mogłabym mieć owulację? Czy to za późno, za długo się rozwijały? A mam jeszcze pytanie z innej beczki. Czy euthyrox trzeba brać codziennie o tej samej porze? No i wiem, że przed jedzeniem, ale musi być godzinę czy mogę zjeść też dopiero po 2 godzinach, jest to istotne? No i to samo tyczy się orgametrilu, czy muszę go brać o stałych porach? Wiecie, jak do pracy chodzę na 8 to wstaję po 6, ale jak już przychodzi sobota to nie chciałabym się zrywać z rańca:) Nigdzie nie mogę znaleźć nic na ten temat, więc pytam Was, bo po przestudiowaniu forum stwierdzam, że zagięłybyście nie jednego lekarza;) No ale co się dziwić, oni nam tylko zapisują, to my testujemy to wszystko na sobie jak króliczki;)
Amus87 lubi tę wiadomość
-
tulipanna wrote:Paolciu, hormony o stałych porach raczej sie bierze...i z tego co mówia mi- rano. A co do pecherzyków to raczej już za duże. Tzn= po prostu za duże. Optymalne są takie od 19 mm do ok. 25 mm. Ja zawsze miałam 23 mm, raz 21 i raz prawie 24. Zawsze dostaje pregnyl. U mnie raczej same też pękały, bo ja zawsze odczuwałam ból owulacyjny ale dla pewności gin mi daje.
Stwierdzam, że moja gin jest albo głupia albo nie wiem... bo ja nie mam pregnylu... -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Jakie u was wieści? Ile mamy clo dzieci? Czasami zaglądam tu na wątek żeby zerknąć co u was, ale tyle skrobiecie że w żaden sposób tego nie nadrobie.
Moja przygoda z clo właśnie się kończy. To już mój ostatni 6 cykl. Chciałabym zeby to był ten, ale czuje ze niestety gdzieś jeszcze jest problem. Nie ukrywam ze pokładałam wielkie nadzieje w stymulacji. No cóż trzeba rozglądać się za czymś innym.
Postanowiliśmy z mężem podejść do inseminacja raz czy dwa jak będzie potrzeba. A później tylko IVF nam zostaje.
Wam życzę dużo szczęścia i oby szybko każda z was doczekała się upragnionej ciążyAnatolka, scarllet, tulipanna, ale.ale lubią tę wiadomość
-
renieczka wrote:Hej dziewczyny
Jakie u was wieści? Ile mamy clo dzieci? Czasami zaglądam tu na wątek żeby zerknąć co u was, ale tyle skrobiecie że w żaden sposób tego nie nadrobie.
Moja przygoda z clo właśnie się kończy. To już mój ostatni 6 cykl. Chciałabym zeby to był ten, ale czuje ze niestety gdzieś jeszcze jest problem. Nie ukrywam ze pokładałam wielkie nadzieje w stymulacji. No cóż trzeba rozglądać się za czymś innym.
Postanowiliśmy z mężem podejść do inseminacja raz czy dwa jak będzie potrzeba. A później tylko IVF nam zostaje.
Wam życzę dużo szczęścia i oby szybko każda z was doczekała się upragnionej ciąży
Wywolalam Cie widzea jest u Was problem z nasieniem?
renieczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak Anatolko wywołałaś mnie do tablicy
Problemu z nasienie nie mamy. To raczej u mnie jest coś ale nie wiadomo comoże mam śluz nie do przebicia, rzadko mam taki dobry, płodny. A może jeszcze coś innego. Mam też podejrzenie PCOS, wiek 30+,bez wspomagaczy nie występuje owulacja. Wszystkiego po trochu. W kolejnym cyklu powtarzam hormony i zaczynam przygodę z inseminacja.
Czytałam ze przygotowujesz się do drugiego IVF i słusznie. Szkoda ze nic ci się wtedy nie zamrozilo. Ale nie trać nadzieiw rządowym programie pobierają mniej komórek? Chyba o tym czytałam ze tylko 6 i transferuja pojedynczo. Trzymam za ciebie kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:53
Anatolka lubi tę wiadomość
-
Pobieraja wszystkie, ale 6 moga zaplodnic. Dopiero przy ostatnim podejscu zapladnia sie wszystkie pobrane bez ograniczenia. Transferuje sie najczesciej pojedynczo, chyba, ze sa wskazania medyczne lub 35+ u kobiety.
Czekam na drugie podejscie z silnym wyciszaniem od lutego na 3 miesiace.
Jesli sie nie uda to sprobuj ze 2 gora 3 IUI, ale dluzej sie w to nie bawcie szczegolnie jesli nasienie jest dobre. To, co wydacie na 1 IUI to nieco wiecej na stymulacje do IVF.
Mam nadzieje, ze szostka bedzie szczesliwarenieczka lubi tę wiadomość
-
paola87 wrote:A jaki pęcherzyk trzeba mieć żeby podać zastrzyk? Tak z ciekawości:) No i jak mi urósł jeden do 35 mm a drugi do 30 mm, tylko że w 27 dc dopiero, to jakby podano mi zastrzyk mogłabym mieć owulację? Czy to za późno, za długo się rozwijały? A mam jeszcze pytanie z innej beczki. Czy euthyrox trzeba brać codziennie o tej samej porze? No i wiem, że przed jedzeniem, ale musi być godzinę czy mogę zjeść też dopiero po 2 godzinach, jest to istotne? No i to samo tyczy się orgametrilu, czy muszę go brać o stałych porach? Wiecie, jak do pracy chodzę na 8 to wstaję po 6, ale jak już przychodzi sobota to nie chciałabym się zrywać z rańca:) Nigdzie nie mogę znaleźć nic na ten temat, więc pytam Was, bo po przestudiowaniu forum stwierdzam, że zagięłybyście nie jednego lekarza;) No ale co się dziwić, oni nam tylko zapisują, to my testujemy to wszystko na sobie jak króliczki;)
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
jestem po pierszwym USG
w 11 dniu wyrósł mi piekny 15mm pecherzyk w prawym jajniku
endometrium 9mm
lekarz mówi ze za 2 dni powienien pęknąc i od poniedziałku mam zacząc brac luteine
mam nadzieję że się udahoney028 lubi tę wiadomość
-
Natu93 wrote:Kurczę laski powiedzcie mi czy będzie szansa jakas widac pęcherzyki jesli jutro idę na monit.
będzie to 7dc
Od 2-6 dc biorę clo
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs