X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • żabcia1991 Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam clo przy jednym cyklu, ale musialam je zmienić na clarzole ponieważ po clo urosł mi torbiel.
    strasznie reagowałam na clo.
    Uderzenia gorąca, poty w nocy... było to nie do wytrzymania

diagnoza: PCO + niedrożne jajowody + brak owulacji... i co jeszcze qurwa ...;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarllet wrote:
    A ja odebralam wynik tsh. Po dwoch miesiacach brania euthyroxu 50 (sama zwiekszylam z 25), ledwie drgnelo :-( z 2,89 na 2,67. Musze sie wybrac do endokrynologa
    niestety CLO mocno podnosi

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny a czy jeśli badałam już prolaktynę w 3 dc i była w normie, to znaczy że z prolaktyną jest u mnie ok czy w innych fazach cyklu może być nieprawidłowy poziom i nie można wykluczyć jeszcze problemu?
    niekoniecznie
    pełna diagnostyka polega na zbadaniu prolaktyny a potem należy wykonać test z metoklopramidem ( dostajemy tabletke i po godzinie badamy prolaktyne znowu) to tzw test obciążenia

• paola87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    niekoniecznie
    pełna diagnostyka polega na zbadaniu prolaktyny a potem należy wykonać test z metoklopramidem ( dostajemy tabletke i po godzinie badamy prolaktyne znowu) to tzw test obciążenia
    Ale jak mi prolaktyna w normie wyszła to jest wskazanie do wykonania tego testu? Kiedy lekarz każe takie badanie robić?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A endokrynolog nie powinien w takim razie automatycznie podnieść dawki hormonu przy clo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ale jak mi prolaktyna w normie wyszła to jest wskazanie do wykonania tego testu? Kiedy lekarz każe takie badanie robić?
    mnie kazano od razu
    bo zwykle tak jest ze "na czczo" jest ok a po tabletce jest masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A endokrynolog nie powinien w takim razie automatycznie podnieść dawki hormonu przy clo?
    no jeśli mu powiesz ze CLo ci podnosi wynik TSH i pokazesz mu wyniki to podniesie
    profilaktycznie nie może podnosić bo nie u każdej CLO wpływa na wynik TSH

ja dopiero biorac 125/150 zbiłam z 4 na 1,44
    teraz powoli schodze i biore 125

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nici jednak z nadziei. Robiłam dzisiaj przy okazji cytologię i teraz zrobiłam siusiu i na wkładce było trochę krwi, więc chyba okres się zbliża.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 13:31

• paola87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Chyba nici jednak z nadziei. Robiłam dzisiaj przy okazji cytologię i teraz zrobiłam siusiu i na wkładce było trochę krwi, więc chyba okres się zbliża.
    To niczego nie przesądza, dobrze wiesz:) głowa do góry:)

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie mam przekrwioną szyjkę już. Zawsze od 18 dc jak dotknę to mam przekrwioną.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Tylko ze ja juz od dwoch cykli nie biore clo. Pewnie po prostu przestalam reagowac na leki.

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    niekoniecznie

Test z metoklopramidem jest bezwartościowy diagnostycznie. Nigdzie na świecie nie jest już zalecany (w tym w Polsce). Robienie go jest bez sensu.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus to trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, pan doktor z Bociana odpisał mi, że owulacja pewnie była później, a moim zdaniem po prostu lekarz który mnie badał coś przeoczył. Moje pęcherzyki miały 5 mm w 13 dc, 15 dc test owu pozytywny więc owu pewnie 16dc no to jakim cudem by przez 3 dni urósł tyle, żeby pęknąć? Dziś mam 27 dc temperatura 37,2 normalnie powinnam jutro dostać @, ale modlę się żeby nie przyłaziła oczywiście. A jakby co mam brać clo nadal w dawce 1*1 i chyba muszę znaleźć jakiegoś dobrego gina i zrobić porządny monitoring.

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Amus to trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, pan doktor z Bociana odpisał mi, że owulacja pewnie była później, a moim zdaniem po prostu lekarz który mnie badał coś przeoczył. Moje pęcherzyki miały 5 mm w 13 dc, 15 dc test owu pozytywny więc owu pewnie 16dc no to jakim cudem by przez 3 dni urósł tyle, żeby pęknąć? Dziś mam 27 dc temperatura 37,2 normalnie powinnam jutro dostać @, ale modlę się żeby nie przyłaziła oczywiście. A jakby co mam brać clo nadal w dawce 1*1 i chyba muszę znaleźć jakiegoś dobrego gina i zrobić porządny monitoring.
    Wiesz, każdy organizm jest inny. Ja w grudniu (bez clo, zwykły monitoring żeby wiedzieć na czym stoimy) byłam co drugi dzień u swojego gina, aż w końcu w Święta powiedział że pęcherzyk tak niewiele przyrósł w stosunku do poprzedniej wizyty, że już nic z niego nie będzie i nie urośnie już, tylko pewnie się wchłonie. Ale że moja lekarz prowadząca jak do niej zadzwoniłam powiedziała żebym poszła jeszcze raz zobaczyć co się z pęcherzem stało, to poszłam, a tu nagle w 27 dc 2 (ten jeden to nie rósł wcześniej wcale) po 3 i 3,5 cm.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    no pewnie mam przekrwioną szyjkę już. Zawsze od 18 dc jak dotknę to mam przekrwioną.
    Aż mnie ciary przechodzą:) Nie grzeb już tam:)

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Aż mnie ciary przechodzą:) Nie grzeb już tam:)
    Nie będę:)

M&M
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Wiesz, każdy organizm jest inny. Ja w grudniu (bez clo, zwykły monitoring żeby wiedzieć na czym stoimy) byłam co drugi dzień u swojego gina, aż w końcu w Święta powiedział że pęcherzyk tak niewiele przyrósł w stosunku do poprzedniej wizyty, że już nic z niego nie będzie i nie urośnie już, tylko pewnie się wchłonie. Ale że moja lekarz prowadząca jak do niej zadzwoniłam powiedziała żebym poszła jeszcze raz zobaczyć co się z pęcherzem stało, to poszłam, a tu nagle w 27 dc 2 (ten jeden to nie rósł wcześniej wcale) po 3 i 3,5 cm.
    czyli owu miałaś tuż przed @ czy przedłużył Ci się cykl?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak mi ostatnio wooooolno czas leci, od badania do badania:/ Najpierw mi się styczeń ciągnął, bo miałam już zacząć brać clo, a tu dupa, teraz mi się ten luty ciągnie niemiłosiernie, czekam do następnego tygodnia na badanie, potem 10 dni tabletki następne, potem @, znowu badanie tsh i ciekawe co dalej:/ Mam wrażenie że stoję w miejscu, a mieliśmy od stycznia zacząć z pełną parą i z nową nadzieją:/ tak się cieszyłam że coś się ruszy, że działamy, a tu horyzontu póki co nie widać:/ i nawet nie wiem czy w marcu będzie zielone światło czy znowu czekanie:/ Te dni to mi pełzną normalnie. Jak Wy sobie radzicie z tym czasem? Czekanie od cyklu do cyklu? Mnie ten czas dobija:/

• paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    czyli owu miałaś tuż przed @ czy przedłużył Ci się cykl?
    Cykl mi się nie przedłużył, pęcherzyki mi nie pękły, musiałam cały kolejny miesiąc brać Orgametril na wchłonięcie i miesiąc do tyłu:/ A teraz mam kolejny miesiąc do tyłu, bo jak się te torbiele wchłonęły, to tsh mi podskoczyło, i tak miesiąc w miesiąc coś.

‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ