X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Wiesz, każdy organizm jest inny. Ja w grudniu (bez clo, zwykły monitoring żeby wiedzieć na czym stoimy) byłam co drugi dzień u swojego gina, aż w końcu w Święta powiedział że pęcherzyk tak niewiele przyrósł w stosunku do poprzedniej wizyty, że już nic z niego nie będzie i nie urośnie już, tylko pewnie się wchłonie. Ale że moja lekarz prowadząca jak do niej zadzwoniłam powiedziała żebym poszła jeszcze raz zobaczyć co się z pęcherzem stało, to poszłam, a tu nagle w 27 dc 2 (ten jeden to nie rósł wcześniej wcale) po 3 i 3,5 cm.
    Ale rozumiem że nie byłaś na monitoringu potwierdzić owulacji? Może by było warto? Z tymi testami to różnie bywa, nie należy się na nich opierać. A i tak warto iść do gina zanim zaczniesz brać znowu clo. I lepiej idź teraz, bo jak dostaniesz miesiączki (czego Ci oczywiście z całego serca NIE ŻYCZĘ:)) to USG będzie mało komfortowe.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zacytować Ciebie Sandro, ale coś mi się poknociło;)

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Chciałam zacytować Ciebie Sandro, ale coś mi się poknociło;)
    spoko loko się zdarza:) domyśliłam się:) a po co mam iść na usg teraz?

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    spoko loko się zdarza:) domyśliłam się:) a po co mam iść na usg teraz?
    Żeby potwierdzić czy była ta owulacja czy nie i sprawdzić czy jajniki są czyste, czy nie został tam jakiś pęcherzyk, który nie pękł albo się nie wchłonął, bo wtedy nie można brać clo. Dlatego monitoring jest bardzo ważny podczas przyjmowania clo.

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz dobrze wiedzieć lekarz prowadzący kazał mi iść tylko na to jedno badanie 13 dc co mnie ucieszyło bo nienawidzę tych usg, mam tyłozgięcie i ciężko namierzyć czasem te moje jajcorki, ale jak tak to zadzwonię może ktoś mnie przyjmie dziś bo jutro mogę mieć już @ (a kysz!).

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre dziewczyny nie monitorują cyklu, tzn. nie sprawdzają czy pęcherzyki urosły, kiedy pękną, itd. Ale wtedy ważne jest żeby chociaż na koniec cyklu iść i sprawdzić co tam w jajnikach gra, żeby sobie problemu większego nie narobić. Ale najlepiej jest iść kilka razy; żeby wiedzieć kiedy pęcherzyk urośnie i ewentualnie wziąć coś na pęknięcie jeśli ktoś ma z tym problemy i zawczasu zapobiec powstaniu torbieli, bo jak się na koniec cyklu okaże że są, to mogą się podczas miesiączki nie wchłonąć i wtedy kolejny cykl trzeba przerwę zrobić, więc strata czasu.

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny, tak mi ostatnio wooooolno czas leci, od badania do badania:/ Najpierw mi się styczeń ciągnął, bo miałam już zacząć brać clo, a tu dupa, teraz mi się ten luty ciągnie niemiłosiernie, czekam do następnego tygodnia na badanie, potem 10 dni tabletki następne, potem @, znowu badanie tsh i ciekawe co dalej:/ Mam wrażenie że stoję w miejscu, a mieliśmy od stycznia zacząć z pełną parą i z nową nadzieją:/ tak się cieszyłam że coś się ruszy, że działamy, a tu horyzontu póki co nie widać:/ i nawet nie wiem czy w marcu będzie zielone światło czy znowu czekanie:/ Te dni to mi pełzną normalnie. Jak Wy sobie radzicie z tym czasem? Czekanie od cyklu do cyklu? Mnie ten czas dobija:/

paola87 życzę Ci żeby wreszcie to tsh spadło :). My pewnie musimy zawiesić starania na jakiś czas. Moja lekarka powiedziała, że nie będzie mnie faszerować CLO dopóki mój Robert ma bakterie w nasieniu, teraz zabijamy to dziadostwo antybiotykiem, potem powtórka z posiewu nasienia czy się morfologia poprawiła, a potem zobaczymy co dalej,ciągle mi gada o inseminacji brrr...i jeszcze ta nowa ustawa o zasiłkach macierzyńskich dla prowadzących działalność gospodarczą, pewnie muszę zacząć płacić od zaraz dobrowolne chorobowe-ciekawe kiedy wejdzie w życie,muszę się kogoś poradzić...ehh same kłody pod nogami...

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    paola87 życzę Ci żeby wreszcie to tsh spadło :). My pewnie musimy zawiesić starania na jakiś czas. Moja lekarka powiedziała, że nie będzie mnie faszerować CLO dopóki mój Robert ma bakterie w nasieniu, teraz zabijamy to dziadostwo antybiotykiem, potem powtórka z posiewu nasienia czy się morfologia poprawiła, a potem zobaczymy co dalej,ciągle mi gada o inseminacji brrr...i jeszcze ta nowa ustawa o zasiłkach macierzyńskich dla prowadzących działalność gospodarczą, pewnie muszę zacząć płacić od zaraz dobrowolne chorobowe-ciekawe kiedy wejdzie w życie,muszę się kogoś poradzić...ehh same kłody pod nogami...
    a jakie były wskazania do posiewu nasienia? morfologia słaba?

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    a jakie były wskazania do posiewu nasienia? morfologia słaba?

Dokładnie tak...

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Dokładnie tak...
    A jaka jeśli można wiedzieć? A pozostałe parametry?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ustawy o zasiłkach dla prowadzących działalność, to póki co nie zapowiada się żeby w najbliższym czasie weszła w życie, więc się nie martw. Musisz po prostu śledzić temat i jak już będzie miała wejść w życie, to przed tym dniem zgłoś do ZUSU chęć zmiany składki na wysoką, dobrowolną:) No i ostatnio większość kontrolują, trzeba być na to przygotowanym:)

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A jaka jeśli można wiedzieć? A pozostałe parametry?

upłynnienie 15 min.
    objętość 7,8 ml norma 1,5-6,0
    PH 7,4 >=7,2
    zabarwienie biało-szare
    aglutynacja -
    lepkość prawidłowa
    koncentracja 13,1 mln/ml >=15,0
    całkowita ilość plemników w ejakulacie 102,18 mln >=39,0
    ruch postępowy 26% >=32
    ruch w miejscu 10%
    ruch całkowity 36% >=40
    brak ruchu 64%
    plemniki o budowie prawidłowej 2% >=4,0
    nieprawidłowe główki 71%
    nieprawidłowe wstawki 13%
    nieprawidłowe witki 12%
    krople cytoplazmatyczne 2%
    koncentracja komórek okrągłych 0,3 mln/ml <5,0
    koncentracja leukocytów 0,2 mln/ml <1,0

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A co do ustawy o zasiłkach dla prowadzących działalność, to póki co nie zapowiada się żeby w najbliższym czasie weszła w życie, więc się nie martw. Musisz po prostu śledzić temat i jak już będzie miała wejść w życie, to przed tym dniem zgłoś do ZUSU chęć zmiany składki na wysoką, dobrowolną:) No i ostatnio większość kontrolują, trzeba być na to przygotowanym:)

O proszę, widzę że śledzisz zmiany :)
    Dzięki :)
    U mnie z kontrolą akurat problemu nie będzie, mam co miesiąc przychody ;)

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresuje się tym dzisiejszym USG!
    testy dalej negatywne a ja czuje sie napompowana jakaś

• paola87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    stresuje się tym dzisiejszym USG!
    testy dalej negatywne a ja czuje sie napompowana jakaś
    Daj znać co tam wyszło:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam dam :D
    pewnie znowu nic a ja mam ...urojoną owulację :P

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znac co tam na usg.
    Ja mam jutro, i tak sie stresuje jakbym pierwszy raz szła do lekarza :) a juz jeżdzę ponad dwa lata,
    I denerwuje meza bo nie potrafię utrzymać nerwów na wodzy. Myśle ze spowodowane jest to tym ze pierwszy raz jadę bez niego. Maż jutro jedzie na szkolenie na dwa dni. A ja mam stres ze bede tam sama. I ze jak wypadnie mi w ciagu tych dwóch dni owulka to ani naturalnie ani poprzez iui sie nie uda, bo go nie bedzie :/ i ze kolejny cykl stracony.
    Chciałabym zeby wizyta była juz za mna, a owulka wypadła w sobotę :) marzenie.

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wspólnie z maną odkryłyśmy dwa nowe skutki uboczne clo, nie opisane w ulotkach.
    1. Chęć na parówki
    2. i na kiszone ogórki.
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 17:48

ale.ale, mana lubią tę wiadomość

M&M
  • tere85 Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, pisze tu po raz pierwszy,ale podczytuje czasem Wasze forum. Chciałam porównać mój cykl i objawy z kimś kto mógł by mieć podobne (razcej upewnić się, że to co się dzieje to nic złego) po zastosowaniu CLO.
    Mam cykle 35dniowe z wahaniami w dół do 30 dnia a w górę do 42 max. Staramy się z M. od jakiegoś czasu o Maluszka, ale jakoś bezskutecznie :P
    Jesteśmy zdrowi, ja jestem pod kontrolą ginki, owu miałam i bez clo, ale czasem było puste jajeczko, a czasem "niekorzystne warunki" jak to nazwała gin, więc dostałam CLO na poprawienie jakości jaja. Owu była 16dc,(wczesniej niz zwykle bo wtedy 20dc) oczywiście potwierdzona nie tylko monit, ale bardzo mocnym bólem prawego jajnika, staranka w ten sam wieczór i 4 dzień wstecz (żeby nie osłabiać żołnierzyków).
    dziś jest 11 dzien po owu,od kilku dni kłują mnie jajniki, prawy promieniuje w górę i w dół, od czterech dni bolą mnie mocno piersi, swędza sutki a wczoraj (10dc) swędziała mnie skóra na całym ciele, a nie mam żadnych alergii, ani nie zmieniłam kosmetyków, wczoraj przez 2min dostałam takiego mocnego bólu podbrzusza że musiałam uklęknąć i zgiąć się do ziemi żeby przetrzymać,a raczej na bóle nie narzekam.
    Czy któraś z Was miała podobne objawy po CLO?

tere85[link=https://www.suwaczki.com/]c55f9n73ok608apy.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    na usg zero
    on juz nie ma planu
    do kliniki musze isc:(

‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ