CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje Martoszka. Ja sie juz tak czy siak strasznie ciesze ze organizm zaareagowal na Clo. Wiadomo, nie ma co za duzej dawki brac aby nie doszlo do przestymulowania. Tak po prostu pomyslalam, ze jesli lekarka zwiekszy dawke to przy np. przy 2 pecherzykach sa wieksze szanse na owulacje. Wlasnie, moze to i glupie pytanie….moga owulowac 2 pecherzyki prawda?Asiasia
-
Asiasia wrote:Dziekuje Martoszka. Ja sie juz tak czy siak strasznie ciesze ze organizm zaareagowal na Clo. Wiadomo, nie ma co za duzej dawki brac aby nie doszlo do przestymulowania. Tak po prostu pomyslalam, ze jesli lekarka zwiekszy dawke to przy np. przy 2 pecherzykach sa wieksze szanse na owulacje. Wlasnie, moze to i glupie pytanie….moga owulowac 2 pecherzyki prawda?M&M
-
magdab wrote:Martoszka, a może to co pisałaś o tych skutkach ubocznych Clo to wcale nie to a coś, co Ci się w brzuszku zagnieżdża?M&M
-
Dobrze, zobacze co powie Pani gin. Chociaz ona jest z wszystkim mega uwazna. Tak jak powiedzialam, poza clo nie biore nic dadatkowego narazie. Pani gin. przy tym moim pierwszym cyklu z clo powiedziala ze mam sie starac niestety dopiero w Pon, 14dc,gdzie sama stwierdzila owulacje (choc w Pt, 11dc bylam u niej i pecherzyk mial 14mm ) Nie wiem naprawde dlaczego nie powiedziala ze juz mamy probowac w weekend? Chyba podejrzewala ze owu bedzie w 15dc i dajac zielone swiatlo w pon byloby ok, a tak….troche pozno w sam dzien owulacji
Troche jestem
bo sie boje ze to juz moglo byc wszystko za pozno.
Asiasia
-
Asiasia wrote:Nie narazie nic nie chca od przyszlego meza
Ale za miesiac sama go wysle na badania
Martoszka, Sowaa lubią tę wiadomość
-
Asiasia wrote:O to dobrze wiedziec
A ile nie mozna pic wczesniej alkoholu? Bo my juz na "odwyku" (zart ponownie) jakis czas
-
Martoszka wrote:Pić nie można 2 tygodnie i trzeba zakochać abstynencję około 3-5 dni przed badaniem.
Zgadzam się z paola87.Ale wart iść z marszu i zobaczyć jak naprawdę wyglądają wyniki przy danym trybie życia, a potem zależnie od wyników ewentualnie ten tryb życia trochę podrasować
-
Dziekuje za rade Paola i Martoszka. Nasza sytuacja jest skomplikowana troche. Wyjasnie…Clo zostalo mi podane po tym jak po odstawieniu tabletek w listopadzie 14 (po okolo 13 latach) nie mialam okresu az do Stycznia, okolo 70 dni. Pani gin. zrobila mi badania hormonalne z krwi i wyszlo wszystko w normach (nawet testosteron przez ktory wogole zaczelam brac tabletki, a takze oznaki pco), ale dla kobiety w 1 fazie cyklu. Werdykt - jajniki spia i trzeba je pobudzic. Podano mi w zwiazku z tym clo. Jestem po monitoringu i 1cyklu. Efektem jest przypuszczana owulacja (i starania w 15dc) Zaznaczam ze monitoringu po przypuszczanej owulacji nie bylo (robi sie go wogole?). Ide za to na badanie progesteronu w 22dc. Obecnie mieszkamy w Niemczech. Moj narzeczony bedzie mial od 01.04 nowa prace i kontakt ktory pozwoli na korzystanie z niemieckiej kasy chorych. Wtedy napewno sie upewnimy, ze wszystko jest ok. Mozecie mi powiedziec czy dlugo trwa takie badanie nasienia?Asiasia
-
Asiasia wrote:no to sa super wiesci. Dziekuje Paola. A mozna taki przekaz dostac od urologa? czy trzeba robic prywatnie w klinice?
Lepiej zatem zrobić porządne badanie za parę groszy więcej i mieć wiarygodny wynik.
Martoszka lubi tę wiadomość