X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Martoszka. Ja sie juz tak czy siak strasznie ciesze ze organizm zaareagowal na Clo. Wiadomo, nie ma co za duzej dawki brac aby nie doszlo do przestymulowania. Tak po prostu pomyslalam, ze jesli lekarka zwiekszy dawke to przy np. przy 2 pecherzykach sa wieksze szanse na owulacje. Wlasnie, moze to i glupie pytanie….moga owulowac 2 pecherzyki prawda?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • magdab Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, a może to co pisałaś o tych skutkach ubocznych Clo to wcale nie to a coś, co Ci się w brzuszku zagnieżdża? :)

Sta­raj się doj­rzeć pro­myk światła tam, gdzie in­ni widzą tyl­ko ciemności.
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dziekuje Martoszka. Ja sie juz tak czy siak strasznie ciesze ze organizm zaareagowal na Clo. Wiadomo, nie ma co za duzej dawki brac aby nie doszlo do przestymulowania. Tak po prostu pomyslalam, ze jesli lekarka zwiekszy dawke to przy np. przy 2 pecherzykach sa wieksze szanse na owulacje. Wlasnie, moze to i glupie pytanie….moga owulowac 2 pecherzyki prawda?
    No u mnie potwierdzona jedna owulacja na 100% i drugi pęcherzyk pękał we wtorek, więc gin przewidział owulację drugą na wczoraj lub dzisiaj. Więc możliwe :)

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdab wrote:
    Martoszka, a może to co pisałaś o tych skutkach ubocznych Clo to wcale nie to a coś, co Ci się w brzuszku zagnieżdża? :)
    Niestety nie sądzę, mimo, że robiłam dzisiaj test 9 dni po pregnylu i wyszedł pozytywny, ale to na pewno jeszcze pregnyl, więc się nie nakręcam. Ponadto już mnie sutki drugi dzień bolą i trochę brzuch. Ale dzisiaj wieczorem mam brać duphaston i jak @ nie przyjdzie wcześniej to w niedzielę powtórzę test.

M&M
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, zobacze co powie Pani gin. Chociaz ona jest z wszystkim mega uwazna. Tak jak powiedzialam, poza clo nie biore nic dadatkowego narazie. Pani gin. przy tym moim pierwszym cyklu z clo powiedziala ze mam sie starac niestety dopiero w Pon, 14dc,gdzie sama stwierdzila owulacje (choc w Pt, 11dc bylam u niej i pecherzyk mial 14mm ) Nie wiem naprawde dlaczego nie powiedziala ze juz mamy probowac w weekend? Chyba podejrzewala ze owu bedzie w 15dc i dajac zielone swiatlo w pon byloby ok, a tak….troche pozno w sam dzien owulacji :/ Troche jestem :/ bo sie boje ze to juz moglo byc wszystko za pozno.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie ten cykl to następny. a robiłaś badania nasienia?
    Bo mi przed clo kazała zrobić by zobaczyć jak to wygląda u męża.

M&M
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu wzięłam tylko 3 clo ( tak kazał lekarz) i urósł pęcherzyk 23 mm (12dc). Myślałam ze przy tak małej dawce nie ruszy, a jednak.

Martoszka lubi tę wiadomość

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie narazie nic nie chca od przyszlego meza ;) Ale za miesiac sama go wysle na badania ;)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gadaj z nim już teraz. Bo nie można pić alkoholu przed, więc lepiej go uświadom co planujesz :)

M&M
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dobrze wiedziec :) A ile nie mozna pic wczesniej alkoholu? Bo my juz na "odwyku" (zart ponownie) jakis czas

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Nie narazie nic nie chca od przyszlego meza ;) Ale za miesiac sama go wysle na badania ;)
    Napisałaś że bardzo uważna ta Twoja pani doktor, ale chyba nie za bardzo skoro nie wysłała Twojego męża na badanie nasienia zanim zaczęła faszerować Cię clo. Badanie męża to podstawa. Jeśli się okaże że coś nie tak z nasieniem (czego Ci oczywiście nie życzę) to jaki sens ma branie clo? To nie cukierki. A jakie badania zleciła Ci Twoja pani doktor przed przepisaniem clo?

Martoszka, Sowaa lubią tę wiadomość

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    O to dobrze wiedziec :) A ile nie mozna pic wczesniej alkoholu? Bo my juz na "odwyku" (zart ponownie) jakis czas
    Pić nie można 2 tygodnie i trzeba zakochać abstynencję około 3-5 dni przed badaniem.
    Zgadzam się z paola87.

M&M
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Produkcja plemników trwa 90 dni, ale zróbcie badanie bez jakiejś specjalnej zmiany trybu życia, żeby zobaczyć jak wyglądają normalnie Wasze parametry (znaczy partnera parametry:). Ludzie piją, palą, obżerają się i zachodzą, więc nie ma co przesadzać jeśli parametry nasienia są w normie. Jeśli wyjdzie coś nie tak, wtedy wiadomo, zmiana diety, odstawienie alkoholu, itp. Ale my z mężem zmieniliśmy nieco sposób odżywiania i wyniki były ok. Zamierzamy powtórzyć w kwietniu (po 3 miesiącach) i zobaczymy jak to teraz wygląda. Zachowajcie wstrzemięźliwość od 3 do 5 dni i idźcie zbadać nasienie, nie ma co z tym czekać, bo może się potem okazać że straciło się dużo czasu. Akurat jesteście po owulacji, więc to dobry moment:)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Pić nie można 2 tygodnie i trzeba zakochać abstynencję około 3-5 dni przed badaniem.
    Zgadzam się z paola87.
    Mi generalnie babeczki powiedziały o tej wstrzemięźliwości i żeby w tym czasie prowadzić unormowany tryb życia, żeby wyniki były w miarę wiarygodne (no chyba że ktoś na co dzień prowadzi nieunormowany tryb życia:)) i w tych dniach unikać używek. Te dwa tygodnie to raczej nie koniecznie, produkcja plemników trwa dużo dłużej, więc jakby się chciało tak perfekcyjnie przygotować do badania, to by trzeba ok 3 miesięcy się przygotowywać:) Ale wart iść z marszu i zobaczyć jak naprawdę wyglądają wyniki przy danym trybie życia, a potem zależnie od wyników ewentualnie ten tryb życia trochę podrasować;)

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za rade Paola i Martoszka. Nasza sytuacja jest skomplikowana troche. Wyjasnie…Clo zostalo mi podane po tym jak po odstawieniu tabletek w listopadzie 14 (po okolo 13 latach) nie mialam okresu az do Stycznia, okolo 70 dni. Pani gin. zrobila mi badania hormonalne z krwi i wyszlo wszystko w normach (nawet testosteron przez ktory wogole zaczelam brac tabletki, a takze oznaki pco), ale dla kobiety w 1 fazie cyklu. Werdykt - jajniki spia i trzeba je pobudzic. Podano mi w zwiazku z tym clo. Jestem po monitoringu i 1cyklu. Efektem jest przypuszczana owulacja (i starania w 15dc) Zaznaczam ze monitoringu po przypuszczanej owulacji nie bylo (robi sie go wogole?). Ide za to na badanie progesteronu w 22dc. Obecnie mieszkamy w Niemczech. Moj narzeczony bedzie mial od 01.04 nowa prace i kontakt ktory pozwoli na korzystanie z niemieckiej kasy chorych. Wtedy napewno sie upewnimy, ze wszystko jest ok. Mozecie mi powiedziec czy dlugo trwa takie badanie nasienia?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zależy ile czasu potrzebuje Twój narzeczony na... wiesz co;) i tyle tylko:) dostaje kubeczek i działa:) a odbiór wyników to zależy gdzie, w klinice w której my badaliśmy były po 2 godzinach:)

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to sa super wiesci. Dziekuje Paola. A mozna taki przekaz dostac od urologa? czy trzeba robic prywatnie w klinice?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • tere85 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, Sandra80 dzięki za zainteresowanie, ja mam umówioną wizytę dopiero na 10-12dc ?(następnego :P ), a moja ginka pojechała odpocząc na tydzień (akurat na ten), jak się coś dowiesz-proszę napisz

tere85[link=https://www.suwaczki.com/]c55f9n73ok608apy.png[/link]
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    no to sa super wiesci. Dziekuje Paola. A mozna taki przekaz dostac od urologa? czy trzeba robic prywatnie w klinice?
    Generalnie w klinikach takie rzeczy są płatne. Tam, gdzie dostaniesz skierowanie, zazwyczaj takie badanie jest bardzo okrojone, więc i bez sensu. My na przykład robiliśmy pierwszy raz w szpitalu i O MATKO JEDYNA;) wyniki na pół karteczki i takie że nie wiadomo o co chodzi, a parametry jakieś dziwne i niskie, a jak pokazaliśmy ten wynik pani doktor w klinice leczenia niepłodności, to sama nie wiedziała co oznaczają te niektóre parametry i powiedziała: "to jest nieczytelne i bez sensu, nie patrzcie na to":) Lepiej zatem zrobić porządne badanie za parę groszy więcej i mieć wiarygodny wynik.

Martoszka lubi tę wiadomość

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za podpowiedz :) Poszukam w takim razie jakiej kliniku tu w Germani ;)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ