X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 13:31

Martoszka lubi tę wiadomość

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi bardzo :/ Nie trac wiary prosze

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 13:32

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli nie mam sie obawiac ze biore tylko clo? a duphaston podaje sie tylko w przypadku zagrozonych ciaz? a co z luteina? Dziekuje z gory za odpowiedz :)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia, to nie jest tak, że im więcej leków tym lepszy lekarz a szansa na ciążę większa. Tabletki to nie wszystko, ale musisz miec lekarza, któremu będziesz ufać.

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, chce wierzyc ze i moja gin wie co robi. Czytajac forum jednak budza sie w mnie watpliwosci. Mianowicie w 11dc po Clo byl jeden pecherzyk dominujacy na 14mm, w 14dc przyszlam (to byl Pon) i babka powiedziala ze to ten dzien, albo ze owu mogla byc rano juz. Na poczatku przypuszczala pani dok. ze owu bedzie we wtorek, wtedy byloby wszystko ok, bo mozna bybylo ze spokojem w Pon dzialac a tak to nie wiem czy nie bylo za pozno i czy nie czy nie przechytrzyla sytuacji (i nie wiem dlaczego nie dala nam zielonego swiatla na weekend, nastepnym razem jade na czerwonym;) We mnie rodzi sie tez pytanie czy nie zapytac o zwiekszenie dawki do np 1.5 tabletki. Tu dziewcyzyny maja czesto po 2 ladne pecherzyki. Ja mialam 1 na 14mm a tego drugiego pomiaru nie znam. Co radzicie?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 13:32

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy od organizmu, ja myślę, że w następnym cyklu będę miała jeden.

M&M
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny mi to już tak szczerze mówiąc rzygać się chce na to wszystko, czekam na @, bo temperatura spadła drastycznie więc albo dziś albo jutro się pani pojawi. Ciekawe tylko czy zepsuje piątek 13, czy będę miała naprawdę czerwone walentynki, wrrrr.

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • tere85 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra80, nie martw się kochana, gin mówiła Ci coś o tych objawach? to zwyczajny PMS?

tere85[link=https://www.suwaczki.com/]c55f9n73ok608apy.png[/link]
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Czy mialyscie rowniez monitoring po przypuszczanej owulacji? czy tylko po 8dniach na badanie progesteronu?
    ja miałam w pierwszym cyklu po podaniu pregnylu monit zeby sprawdzic czy na mnie pregnyl działa, działał, wiec potem juz miałam tylko 11-12 dc monit i podawany pregnyl (oczywiscie 3 cykle brałam clo)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Też myślę, że Walentynki nie obejdą się bez przytulania :)
    Moje cykle trwały różnie, ale to dlatego, że były bezowulacyjne. Dopiero w poprzednim była owulacja i trwał 32 dni. W 15 dc miałam owuację.
    17 mm pecherzyk w 10 dc to ładny pecherzyk....polecam sprawdzic go na monicie u innego gina mimo ze nie ma Twojego gina...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    widze ze moja gin jest jakas anty lekowa ;\ Ja bralam clo od 5-9 dnia, usg 11 dnia pecherzyk dominujacy na 14mm, kazala przyjsc 14dc i powiedziala ze owu wystapi dzis lub byla rano. Ile pecherzyk mial za drugim pomiarem niestety nie wiem. No i po tych probach cisza…. Zadnych dodatkowych lekow. Mam tylko przyjsc w 22dc na pobranie krwi na progesteron. Na co wy bierzecie ten dupaston?
    Duphaston bierzemy jak mamy słabe wyniki progesteronu...ja zawsze klulałam tu wiec biore...Tobie teraz własnie po badaniach sprawdza i stwierdzi gin czy powinnas brac. Wynik prawidłowy do utrzymania ewentualnej ciazy to około 17,18 w góre.wtedy na bank nie trzeba zadnego duphastonu do podtrzymania

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    czyli nie mam sie obawiac ze biore tylko clo? a duphaston podaje sie tylko w przypadku zagrozonych ciaz? a co z luteina? Dziekuje z gory za odpowiedz :)
    Luteina to to samo co duphaston - progesteron i wskazania sa te same. duphaston podaje sie tez przed ciaza jak wyniki progesteronu wskazuja ze ciaza nie miała by siły sie utrzymac..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Wiem, chce wierzyc ze i moja gin wie co robi. Czytajac forum jednak budza sie w mnie watpliwosci. Mianowicie w 11dc po Clo byl jeden pecherzyk dominujacy na 14mm, w 14dc przyszlam (to byl Pon) i babka powiedziala ze to ten dzien, albo ze owu mogla byc rano juz. Na poczatku przypuszczala pani dok. ze owu bedzie we wtorek, wtedy byloby wszystko ok, bo mozna bybylo ze spokojem w Pon dzialac a tak to nie wiem czy nie bylo za pozno i czy nie czy nie przechytrzyla sytuacji (i nie wiem dlaczego nie dala nam zielonego swiatla na weekend, nastepnym razem jade na czerwonym;) We mnie rodzi sie tez pytanie czy nie zapytac o zwiekszenie dawki do np 1.5 tabletki. Tu dziewcyzyny maja czesto po 2 ladne pecherzyki. Ja mialam 1 na 14mm a tego drugiego pomiaru nie znam. Co radzicie?
    ja raz miałam dwa pecherzyki...pytanie czy jestes gotowa na ciaze blizniacza ewentualnie :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak się wczoraj zastanawiałam gdzie się Tulipanna podziała:) To teraz nam napisz co u Ciebie:)

• myssss Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie... Wiem ze clo stosować można 6 mcy. Tak zresztą powiedział mi lekarze ale nie mialarm odwagi spytać go co dalej po tych 6 cyklach (żeby się bardziej nie zdolowac). No i właśnie pytanie do was. Co dalej? Zostaje tylko klinika leczenia niepłodności czy zwykły ginekolog może jeszcze coś zrobić??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 19:10

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 6 miesiącach lekarz robi przerwę. W klinice niepłodności tez by zrobili przerwę. A potem znow przepiszą clo jeśli bedzie taka potrzeba.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Dziewczyny mam pytanie... Wiem ze clo stosować można 6 mcy. Tak zresztą powiedział mi lekarze ale nie mialarm odwagi spytać go co dalej po tych 6 cyklach (żeby się bardziej nie zdolowac). No i właśnie pytanie do was. Co dalej? Zostaje tylko klinika leczenia niepłodności czy zwykły ginekolog może jeszcze coś zrobić??
    U mnie clo to pierwszy krok właśnie w klinice. Mój gin wiedział co robi i od razu posłał mnie tam. Babka w klinice powiedziała, że spróbujemy 2, 3 cykle z clo, jeśli to nie pomoże, następnym krokiem będzie badanie drożności, potem inseminacja ze stymulacją, no a dalej póki co nie wybiegałyśmy:) i myślę że nie ma co o tym myśleć, bo to wybieganie naprzód potem tak nas blokuje psychicznie, nie myślimy o tym co teraz tylko martwimy się od razu tym co będzie i żyjemy cały czas w stresie. Ale ja wiem że to co piszę to jedno, a to co sama robię to drugie:) też się martwię, planuję, nastawiam, kombinuję a potem płacz, ehh życie:)

• myssss Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi ;) a ile trwa taka przerwa?

gyxwqps6hogdm1kg.png
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ