X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania31 gratulacje, lubię takie wieści od Was dziewczyny!

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze..ponawiam pytanie - czy Wy dziewczyny wspolzyjecie przed usg w 11dc? Czy nie z obawy ze moze byc wiecej dojrzalych pecherzykow etc?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dobrze..ponawiam pytanie - czy Wy dziewczyny wspolzyjecie przed usg w 11dc? Czy nie z obawy ze moze byc wiecej dojrzalych pecherzykow etc?

Przy pierwszym cyklu tez miałam takie obawy jak Ty :) ale teraz nie czekam tylko działam :) skoro plemniki są w stanie przeżyć nawet kilka dni to w moim odczuciu zwiększamy tym samym szanse :) Nawet teraz nie rezygnuje kiedy lekarz twierdził że chyba nie będzie owulacji w tym cyklu

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wklejam wam :) byłam dzisiaj u dr
    Podobno po obrazie jaknikow wychodzi ze mialam owulacje....jutro mam isc na progesteron i zadzwonic rozpisze mi wtedy leki i dawkowanie i sobie odbiore powoedzial zr mam ten jeden jajnik bardzo powiekszony i jesli byla owulka to zastosuje alternatywny lek do clo ale tako, ktory mi nie podniesie tsh a jak nie bylo to zastosujemy silniejsze.

troche dupa z tym bo nei wspołzyliśmy chyba przez 10 dni wiec jak byla owulka to niestety nic nie wyszlo no ale chora byłam i nie mialam sily poza tym byłam pewna ze owulki nie było
    jutro zrobie progesteron i się dowiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 20:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    No tak, to też prawda:) Dawno Cię nie było, co u Ciebie?
    jestem codziennie ;) czytam Was ale czasami nie mam weny jakoś pisać:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    witajcie dziewczyny!
    ja już po 2 wizytach w klinice! w 13dc na lewym jajniku i naturalnym cyklu wychodowalam 1pg 17na18mm więc już jest sukces! w 14dc małż robił za pielęgniarkę i poraz pierwszy sam dał mi zastrzyk z pregnylu! dziś 16dc! przez cały czas ostro wzięliśmy się do "roboty" teraz czekamy...
    w 3 dniu następnego cyklu mam ogrom badań krwi do zrobienia...i sklaniamy się do inseminacji!
    także trzymać mi tu kciukasy,bo w głębi serca cały czas liczę na to źe w koncu po prawie 2 latach rozstanę się z wątkiem -"starania"! pozdrawiam te "nowe" i te " stare" na wątku! buziak w czoło dla Madziary której też już tu nie powinno być,a która jest ze mną na forum od początku-
    mnóżcie się i spadajce na fora dla zaciążonych!
    Kciukam kochana mocno:)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    Dziewczynki beta 553 a więc cuda sie zdarzają ale jeszcze poczejam do wizyty u gina zanim zacznę się cieszyc:-)
    gratulacje!!

to już dzisiaj druga wiadomośc o ciązy na naszym wąteczku jupiii:D

• paola87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Podobno po obrazie jaknikow wychodzi ze mialam owulacje....jutro mam isc na progesteron i zadzwonic rozpisze mi wtedy leki i dawkowanie i sobie odbiore powoedzial zr mam ten jeden jajnik bardzo powiekszony i jesli byla owulka to zastosuje alternatywny lek do clo ale tako, ktory mi nie podniesie tsh a jak nie bylo to zastosujemy silniejsze.

troche dupa z tym bo nei wspołzyliśmy chyba przez 10 dni wiec jak byla owulka to niestety nic nie wyszlo no ale chora byłam i nie mialam sily poza tym byłam pewna ze owulki nie było
    A jak mocno clo podnosi Ci tsh?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

No to jednym słowem, trochę męża przetrzymałaś ;) Bidulek, musisz mu teraz wynagrodzić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e to nie tak że przetrzymałam bo i ja byłam chora na antybiotyku i potem on "zdychal" i na antybiotyku a w międzyczasie jeszcze dziecko chore i nie bylo czasu, chęci ani sposobności w sumie ;)
    już nadrobiliśmy :P przez weekend z 4 razy hehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze bo slyszałam ze dupek nie podnosi wyniku progesteronu ale teraz sie waham czy aby na pewno :P ma ktos pewne źrodło??

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po ilu dniach po clo badałaś tsh? Bo ja po 2 tygodniach i nie wiem czy ten wynik jest wiarygodny. I jakbyś mogła powiedzieć jak już się dowiesz, jaki inny lek jest mozliwy zamiast clo dla tego tsh, to byłabym bardzo wdzięczna;)

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka ja badałam po 3 tygodnaich i po 5 od ost tabletki ( jesli się nie mylę) :)
    jasne dam znać :)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    kurcze bo slyszałam ze dupek nie podnosi wyniku progesteronu ale teraz sie waham czy aby na pewno :P ma ktos pewne źrodło??
    Czytałam i słyszałam :) tu też jest napisane w pkt. 2 :) http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/nieplodnosc-kobieca-interpretacja-wynikow-badan-hormonalnych-czesc-4-estradiol-i-progesteron/1910/3.html

Dziewczyny jak bardzo clo podwyższyło Wam tsh?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Heeej!!! Ja powiem tak: My współżyliśmy zawsze dzień przed monitem w 10 dc, najczęsciej 11 dc miałam monit i w tyłasek podawany pregnyl...po pregnylu gin zalecał przerwę i po upływie 24 godzin seks...no ale nie zawsze umieliśmy się powstrzymać :P
    Ja w tym cyklu odpuściłam clo....po laparo dałam sobie czas na luz od leków i monitów...nie mierzę też temperatury...to nie dla mnie...wstaję o różnych porach...brak mi systematyczności..
    Uważam, że mając w cyklu monit i dostając pregnyl, mierzenie temperatury jest zbyteczne...jedno i drugie dają największą gwarancję potwierdzenia owu (chociąz po pregnylu u różnych dziewczyn też różnie bywa) ale sama temperatura jest mooooocno zawodna jak już nie raz dziewczyny pisały...myśle że trzeba się dobrze znać,swój organizm, żeby w tempkach łapać o co chodzi...dla mnie to abstrakcja (chociaż nieoceniona Amus tłumaczyła mi wiele)tak samo jak macanie szyjki.. :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31 wrote:
    Dziewczynki beta 553 a więc cuda sie zdarzają ale jeszcze poczejam do wizyty u gina zanim zacznę się cieszyc:-)
    GRATULACJE!!! Rośnij duuuuża okrąglutka :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Heeej!!! Ja powiem tak: My współżyliśmy zawsze dzień przed monitem w 10 dc, najczęsciej 11 dc miałam monit i w tyłasek podawany pregnyl...po pregnylu gin zalecał przerwę i po upływie 24 godzin seks...no ale nie zawsze umieliśmy się powstrzymać :P

Ok, dziekuje za wskazowki. I ja tym razem tez nie bede czekac do 11dc. Tylko 10dc poserduszkujemy i pozniej jak sami z mezulkiem stwierdzimy. Moze od 11dc codziennie do 15dc? Mi raczej lekarka nie poda pregnylu (babka jakas anty :/), tylko okresli moment przypuszczanej owulacji (tak bylo ostatnim razem, ale chyba za pozno bo dzialalismy wylacznie w dniu owulacji) wiec wszystko jest kwestia wlasnej decyzji.
    tulipanna wrote:
    Uważam, że mając w cyklu monit i dostając pregnyl, mierzenie temperatury jest zbyteczne...jedno i drugie dają największą gwarancję potwierdzenia owu (chociąz po pregnylu u różnych dziewczyn też różnie bywa) ale sama temperatura jest mooooocno zawodna jak już nie raz dziewczyny pisały...myśle że trzeba się dobrze znać,swój organizm, żeby w tempkach łapać o co chodzi...dla mnie to abstrakcja (chociaż nieoceniona Amus tłumaczyła mi wiele)tak samo jak macanie szyjki.. :P
    I ja temp nie bede mierzyc. W koncu monit i te troche zawodne testy owu powinny pomoc. Pozatym jak bedziemy sie kochac codziennie od 10-15dc to w sumie nic nie moze zle pojsc, co nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 09:33

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A jak mocno clo podnosi Ci tsh?
    myślałam ze odpisałam :)
    ja mialam na 100 euthyroxu zawsze kolo 1 i tak juz mialam lata
    a CLo mi podniosło do 5 ;/ i zbijałam to z miesiac albo więcej ;/

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    myślałam ze odpisałam :)
    ja mialam na 100 euthyroxu zawsze kolo 1 i tak juz mialam lata
    a CLo mi podniosło do 5 ;/ i zbijałam to z miesiac albo więcej ;/
    Ehh, to nie za fajnie... Przecież to błędne koło, bierze się clo na stymulację, a podnosi się tsh, które utrudnia zajście w ciążę... Ja robię teraz badanie tsh w piątek, ciekawe ile ruszyło po 24 dniach zwiększonej dawki. To w ogóle możliwe żeby spadło na tyle żeby zacząć przyjmować clo? No ale skoro przy hashimoto takie wahania są, to może samo z siebie spadło już :) ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale nie na każdego tak CLO działa gin powiedział ze trzeba mieć dużego pecha :p

kciukam za dobre wyniki! :) pewnie że moglo samo się obniżyć :)

ja dzisiaj robiłam progesteron i TSH obadamy co tam wyszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:38

‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ