X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania31, Gratuluję i życzę zdrówka Wam :D

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Czy mozecie mi powiedziec ile dni po owu (z Clo) dostalyscie @? Z gory dziekuje za odpowiedz :)

adrenalina lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • agania31 Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane:-)

Narazie czekam do wizyty żeby potwierdzic czy maluszek ulokowal sie tam gdzie powinien jestem po cp także mam już stracha i do konca już będę miec bo poprzednia ciąża się szybko zakończyła:-(ach my staraczki wiecznie w stresie.....

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hejka! Czy mozecie mi powiedziec ile dni po owu (z Clo) dostalyscie @? Z gory dziekuje za odpowiedz :)
    Równo 14 dni po. Ale nie wiem czy to przez clo luteinę czy moze dupka.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedz. Ja bralam tylko Clo a dzis mija 15 dzien po domniemanej owu wiec sie zastanawiam...

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia a jakiej długości normalnie masz cykle? nie mierzysz temp więc bez danych nic powiedzieć nie umiem, fl 15 dni to już ładny wynik ;)

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym to wlasnie wiedziala :/ Nie mierze bo mam monitoring. Problem w tym, ze mi Clo zostalo podane po ca 75dc bez @ (po wczesniejszym odstawieniu tabletek anykoncepcyjnych i badaniach hormonalym) I to wlasciwie pierwszy oficjalny cykl staran, bo po odstawieniu tabletek nie dzialo sie tyle czasu nic ://

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wzięłam ostatnią dawkę clo i niech się dzieje wola nieba :P
    W czwartek idę na monit, choć w ogóle nie mam na to ochoty. Gdyby nie to, że brałam większą dawkę to chyba bym zlekceważyła ten cykl.

Czytam Was i widzę, że piszecie o TSH, aż z ciekawość zerkam na swoje badania, ale na szczęście mam tsh oki 0,70 ufffffffffffff
    Gorzej, że u mnie coś z progesteronem jest nie ta ;/

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 1 dzień w 2 cyklu z clo. Biorę to by tylko jakoś nie zrobić źle mojemu organizmowi. my teraz czekamy do konca marca, poczatku kwietnia i lecimy do androloga, bo wiemy, ze się bez tej wizyty nie uda nam na pewno:)

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i co? i progesteron 8
    czyli owulka była, ale kiedy jak w 19 dc nic nie bylo wcześniej też nie ( dzisiaj 30 dc)

a TSH 0,89 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 20:21

scarllet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    no i co? i progesteron 8
    czyli owulka była, ale kiedy jak w 19 dc nic nie bylo wcześniej też nie ( dzisiaj 30 dc)

Gdzieś tam się wyrobila, nie wnikaj:-) ja wybieramy się w piątek na badanie progesteronu. Trzymaj kciuki, żebym miała podobny wynik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Zawsze 12-14. Robilas test?

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeszcze nie....boje sie rozczarowania. Ale chyba sie zbiore i jutro zrobie rano, bo jak co to pewnie bede szla na wywolywanie :// aby szybciutko zaczac 2 cykl.Zawsze po clo 12-14 dni? Czy zawsze u Ciebie Scarllet?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    no i co? i progesteron 8

A jaki progesteron świadczy o odbytej owulce (chodzi mi o widełki)? Myślałam że musi być większy.
    Ładne tsh, chciałabym takie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Nie jeszcze nie....boje sie rozczarowania. Ale chyba sie zbiore i jutro zrobie rano, bo jak co to pewnie bede szla na wywolywanie :// aby szybciutko zaczac 2 cykl.Zawsze po clo 12-14 dni? Czy zawsze u Ciebie Scarllet?

Zawsze u mnie :-) i to zarówno w cyklach, w których doszło do owulacji i w tych, w których pęcherzyk nie pekl

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ciekawosci (albo z pospiechu do 2 cyklu) zrobie chyba jutro rano... boje sie jakos jednak...

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niski ten progesteron ost 7 dni po owulacji mialam wynik 18 ALE wiem kiedy mialam owulke a teraz nie wiem... moze pare dni temu?? sexik byl w pt wiec licze na CUD:P hehehe

Paola chyba powyżej 3 jak dobrze pamietam ale najlepiej jak wynik jest kolo 20 tu

scarlet kciukam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    z ciekawosci (albo z pospiechu do 2 cyklu) zrobie chyba jutro rano... boje sie jakos jednak...

Nie swiruj :-) rob test. Albo będzie dobra wiadomość, albo tak jak mówisz, szybsza droga do kolejnego cyklu. Po co marnowac czas? Ja to zazwyczaj ledwie do 12 dpo wytrzymuje :-P

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za otuche! Zrobie jutro...a jak bedzie @ to zadzwonie do gin ze cos nie hallo po tym clo :/

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane.
    Możecie napisać po jakim czasie od ostatniej tabletki CLO miałyście owu?
    Ja biorę od dzisiaj 3dni x 1 tabletka. Jestem w 62 dc :( Jajeczka jakbym byłam na początky cyklu. Tylko endo urosło w ciągu miesiąca z 3 mm na 5 mm (byłam u gin w 33 dc). Jestem ciekawa dlaczego gin nie zlecił brania 5 dni tego CLO? Brała któraś z Was krócej?

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ