X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 3 tabletki tylko w tym cyklu w 5 7 i 9 dc. Każdy lekarz dobiera indywidualnie do pacjentki, nie sugeruj sie tym jak my bierzemy. Lepiej zacząć od małych dawek.
    Pierwszy moj lekarz zawsze mi dawał clo od 3 do 7 dc po dwie tabletki a pęcherzyki mi nie rosły. A teraz jeżdzę do kliniki i tu dostałam tylko 3 tabletki i urósł jeden.

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie dziękuję za odpowiedź.
    A możesz mi napisać ile dni po ostatniej tabletce byłaś na monitoringu i miałaś dominujący pęcherzyk?
    Bo ja biorę do piątku. Wizyta we wtorek. Gin powiedział że powie kiedy się starać, ale widzę, że niektóre dziewczyny to dzień lub dwa po odstawieniu CLO mają już owu. A niktóre to chyba po tygodniu. Albo coś źle czytam- stąd moje pytanie w poście wyżej :-)

adrenalina lubi tę wiadomość

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dziekuje za otuche! Zrobie jutro...a jak bedzie @ to zadzwonie do gin ze cos nie hallo po tym clo :/
    I co, robiłaś test :) ?

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Paola87 i dziewczyny! Test zrobiony - negatywny po 16dniach :/ Tylko ze to test z allegro, taki paskowy i nie wiem czy wlasciwie miarodajny….a @ nadal nie ma. Ide w Pt do ginki. Martwie sie…ja to jestem jakis dziwolog, owu niby bylo (czekam tez na wynik progesteronu) a @ po 16 dniach nie ma. Co robic?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Cześć kochane.
    Możecie napisać po jakim czasie od ostatniej tabletki CLO miałyście owu?
    Ja biorę od dzisiaj 3dni x 1 tabletka. Jestem w 62 dc :( Jajeczka jakbym byłam na początky cyklu. Tylko endo urosło w ciągu miesiąca z 3 mm na 5 mm (byłam u gin w 33 dc). Jestem ciekawa dlaczego gin nie zlecił brania 5 dni tego CLO? Brała któraś z Was krócej?

Mialam b. podobna sytuacje. Podane CLO w okolo 70 dc z endo poczatkowym 2 mm :/ Do monitoringu w 11dc bylo juz 7mm, wiec lepiej. A bralam w pierwszym cyklu 5 tabsow od 5do 9 dnia.

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hejka Paola87 i dziewczyny! Test zrobiony - negatywny po 16dniach :/ Tylko ze to test z allegro, taki paskowy i nie wiem czy wlasciwie miarodajny….a @ nadal nie ma. Ide w Pt do ginki. Martwie sie…ja to jestem jakis dziwolog, owu niby bylo (czekam tez na wynik progesteronu) a @ po 16 dniach nie ma. Co robic?
    ja tez sobie dzisiaj zrobiłam
    tez z allegro
    tak dla pewności
    no ale niestety jedna krecha

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 a byly juz jakies 2? chociaz blada ta druga? bo wtedy to znaczy ze nie do konca mozna na nich polegac

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia u mnie nieee:) ale owulacyjne dobrze wychodziły z allegro to czemu ciązowe miałaby "nie działac" ;) :P

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhm…. szkoda ://

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja tez jestem na clomidzie 1 cykl. jestem już po monitoringu i zastrzyku z prgnylem na owulke teraz czekam na @ lub i nie :P

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nie :P

4c3t9n73nr884ilb.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robiłam progesteron w poniedziałek, bo mi ta moja gin dała do myślenia z tą domniemaną owulacją. No i wynik 12, 47! To naprawdę znaczy że owulacja się odbyła? Jestem trochę w szoku, to by mogło znaczyć że może tsh spadło i organizm zaczyna lepiej pracować :) ?

Paolaaa lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    A możesz mi napisać ile dni po ostatniej tabletce byłaś na monitoringu i miałaś dominujący pęcherzyk?
    Bo ja biorę do piątku. Wizyta we wtorek. Gin powiedział że powie kiedy się starać, ale widzę, że niektóre dziewczyny to dzień lub dwa po odstawieniu CLO mają już owu. A niktóre to chyba po tygodniu. Albo coś źle czytam- stąd moje pytanie w poście wyżej :-)
    Ja miałam 4 dni po ostatniej tabletce clo (12dc) a owulacja prawdopodobnie była 14dc czyli 6 dzień po ostatniej tabletce clo.

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87 Twój poziom progesteronu wskazuje że ów była :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 17:25

4c3t9n73nr884ilb.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Ja miałam 4 dni po ostatniej tabletce clo (12dc) a owulacja prawdopodobnie była 14dc czyli 6 dzień po ostatniej tabletce clo.

Ja też będę NA monitoringu 4 dni po CLO. Boże... żeby coś się ruszyło !!!

4c3t9n73nr884ilb.png
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:

ja bralam clo 4-8dc i owu bylo 15/16dc mialam

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Zobaczymy co się będzie działo. Mam nadzieję, że CLO coś pomoże bo nie wiem co się ze mną dzieje. Po odstawieniu anty cykle normalne. Przed anty nigdy nie miałam problemów. A tu nagle cyk ... brak owulacji, brak okresu .... coś się nagle pochrzaniło. Dlatego liczę, że moje stymulacja nie będzie skomplikowana ani ciężka :-)

Swoją drogą. Dziś dość mocno bolała mnie głowa. Ciekawe czy to zbieg okoliczności czy po tym CLO właśnie.

4c3t9n73nr884ilb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyy
    gin zadzownil ze dostane prawdopodobnie gonadotropny w zastrzykach ale jeszcze jutro ide na progesteron zeby obadac co tam sie dalej dzieje

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    bryyy
    gin zadzownil ze dostane prawdopodobnie gonadotropny w zastrzykach ale jeszcze jutro ide na progesteron zeby obadac co tam sie dalej dzieje
    Ja dzisiaj dzwoniłam do swojej endo. Powiedziała, że mam brać clo przynajmniej do naszej wizyty(kwiecień-maj i wtedy zrobić kolejne Tsh itd.
    No więc tak też zrobię i zobaczymy :) Gonadotropiny podobno lepiej działają niż clo i po nich każda reaguje, a nie tak jak po clo.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martoszka taaa ale jaka cena kurcze
    ja nie jestem w stanie dać za zastrzyki 400 zł ;/

‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ