CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus87 wrote:Asiaasia oczywiście że miałam monit: w 11, 13 i 19 dc było pusto
a w 29 dc było po owulacji
no odebrałam wynik progesteronu 2 dni temu był 8 ng/ml a dzisiaj 10 ng/ml ja tu czegoś nie rozumiem ;/
Kochana - progesteron rośnie do 7/8 dnia po owulacji. Jeżeli nie doszło do zapłodnienia to będzie powoli spadać. Jeżeli miałaś 8ng/ml a później 10 oznacza, że albo jesteś w ciąży i progesteron powolutku rośnie albo robiłaś w trakcie jego wzrostu bo nie byłaś jeszcze tydzień po owulacji -
paola87 wrote:Badałam dziś tsh i ft4. Tsh spadło z 9, 19 na 3, 26
ale pewnie nadal jest za wysokie i nie dostanę zielonego światła na clo
Ft4 wzrosło z 1, 43 na 1, 54, wiecie co to może oznaczać?
M&M -
nick nieaktualnyPaolaaa wrote:Kochana - progesteron rośnie do 7/8 dnia po owulacji. Jeżeli nie doszło do zapłodnienia to będzie powoli spadać. Jeżeli miałaś 8ng/ml a później 10 oznacza, że albo jesteś w ciąży i progesteron powolutku rośnie albo robiłaś w trakcie jego wzrostu bo nie byłaś jeszcze tydzień po owulacji
na początku na małej dawce leku nie dosc ze pęcherzyki ladnie rosły to owulka byla kolo 14 dc a teraz?!
wiem ze z początku organizm miał łatwiej bo mialam łądnie hormony wyregulowane bo rok antyki brałam
no ale teraz ani okresu ani ciaży
paola87 wrote:Badałam dziś tsh i ft4. Tsh spadło z 9, 19 na 3, 26ale pewnie nadal jest za wysokie i nie dostanę zielonego światła na clo
Ft4 wzrosło z 1, 43 na 1, 54, wiecie co to może oznaczać?
u mnie w ciązy byl problem bo TSH ładnie spadało po zmianie leku a FT4 nie chciało rosnąć;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 08:41
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a ja z tym FT3 i FT4 to głupieję. Bi raz czytam, że obydwa powinny być przy wartości 50%, a raz że obydwa przy górnych granicach.
Moje TSH od kiedy pamiętam było bliskie 2. Rok temu byłam zdziwiona gdy wynik wyniósł 0.79. A w tym mcu znów 2.09. Ale ft3 przy górnej granicy (96%) a FT4 pośrodku normy (46%). Czy Ft3 powinno być niższe? -
Dziewczyny tak myślę o tym clo żeby ponegocjować z gin
No bo jeśli w piątek po 23 dniach zwiększonej dawki zmniejszyło się tsh z 9, 19 na 3, 26 (czyli chyba dawka jest ok i ładnie spada) to zakładam że jakbym zaczęła gdzieś w przyszłym tygodniu brać clo, to ewentualna owulacja byłaby po około 2 czy 2, 5 tygodnia od tego badania tsh i można domniemywać że tsh spadnie do tego czasu do odpowiedniego poziomu...? Jak myślicie? Za bardzo kombinuję?
-
nick nieaktualny
-
We wtorek dzwonię do swojej endo i będę musiała już z nią ustalić co z tym clo. A tsh właśnie będę badać conajmniej raz w miesiącu żeby zobaczyć jak się tarczyca moja zachowuje, dopóki tego ścierwowatego hashi nie ogarnę swoim rozumem
Muszę zobaczyć czy będzie ładnie spadać i się trzymać czy dalej skakać. Ale dobrze jest widzieć wreszcie jakieś efekty, to nastraja pozytywnie
-
Dziewczyny jaka szansa na owulacje jeśli w 15 dc pęcherzyk miał 22mm a skok był w 18dc połączony z bólem jajnika na którym był pęcherzyk. Wydaje mi się,że był za duży bo w 17dc miałby około 25mm a to już chyba torbiel. Usg mam dopiero w poniedziałek:-(
-
julita25 wrote:Dziewczyny jaka szansa na owulacje jeśli w 15 dc pęcherzyk miał 22mm a skok był w 18dc połączony z bólem jajnika na którym był pęcherzyk. Wydaje mi się,że był za duży bo w 17dc miałby około 25mm a to już chyba torbiel. Usg mam dopiero w poniedziałek:-(
-
Ja ostatnio czytałam post dziewczyny, której pęcherzyk pękł gdy miał 26 mm.
A temp może wzrastać do 3 dni po owu. Ból wcale nie musi świadczyć, że owu w tym dniu występuje. Zobacz ile dni temp będzie na wyższym poziomie. Jeżeli utrzyma się conajmniej 5 dni tzn, że owu byłaGdyby pęcherzyk nie pękł tylko zrobiłby się torbiel to temp by nie skoczyła.
-
Teraz popatrzyłam na Twój wykres ... owu raczej była. Masz ładny wzrost temp, który utrzymuje się odpowiednio długo
Ból zaznaczyłaś na 17dc. Dzień wcześniej wyszedł pozytywny test owu. Ja bym obstawiała owu w 17dc. -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:mój pęcherzyk jak pęknął mial ok 30 mm
także 25 mm to nie torbiel
witam dalej bez @
dzisiaj 35 dc
9 dni od odstawienia dupka
test negatywny z rana
jeśli owulka była to albo 21.02 albo 22.02
O kurcze, 30 mm to sporo
Kochana możesz udostępnić swój wykres? Na jakiej podstawie piszesz, że jeśli owu była to 21/22 dc? Dupka brałaś przed domniemaną owu? Bo tak się nie powinno go przyjmować.
A okres powinien przyjść do 14 dni od odstawienia dupka.
-
nick nieaktualny