X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    martoszka taaa ale jaka cena kurcze
    ja nie jestem w stanie dać za zastrzyki 400 zł ;/

Bo skończ już kombinować i 10.03 do kliniki- do SPECJALISTY! :-* po Symletrol. 90zł na 6 miesięcy jakoś wychodziło jak kupowałam latem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 20:41

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Bo skończ już kombinować i 10.03 do kliniki- do SPECJALISTY! :-* po Symletrol. 90zł na 6 miesięcy jakoś wychodziło jak kupowałam latem.
    jeśli będe miala plan działania rozpisany tutaj to chyba wizyte przesune
    zagadam jeszcze o ten letrozol ale gin powiedział ze skoro CLO nie działało to letrozol jest za słaby i dlatego chce podac gonadotropiny
    a on w klinice leczenia niepłodności tez pracował

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    Ślicznie dziękuję za odpowiedź.
    A możesz mi napisać ile dni po ostatniej tabletce byłaś na monitoringu i miałaś dominujący pęcherzyk?
    Bo ja biorę do piątku. Wizyta we wtorek. Gin powiedział że powie kiedy się starać, ale widzę, że niektóre dziewczyny to dzień lub dwa po odstawieniu CLO mają już owu. A niktóre to chyba po tygodniu. Albo coś źle czytam- stąd moje pytanie w poście wyżej :-)
    Paolaaa, ja po 4 dniach od odstawienia clo miałam już pregnylowy 23 mm pęcherzyk, i tak było zawsze jak clo brałam. Co więcej, po odstawieniu clo po 3 miesiącach nadal tak wcześnie były ładne pregnylowe pęcherzyki. Także clo działa i po odstawieniu. A ja brałam malutkie dawki. Zatem jak ma działać to działa.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    jeśli będe miala plan działania rozpisany tutaj to chyba wizyte przesune
    zagadam jeszcze o ten letrozol ale gin powiedział ze skoro CLO nie działało to letrozol jest za słaby i dlatego chce podac gonadotropiny
    a on w klinice leczenia niepłodności tez pracował

Uważam, że tracisz czas. A gdybanie, że Clo nie działało to letrozol też nie podziała jest bez sensu bez sprawdzenia tego. Na mnie CLO nie działało (na jeden jajnik) a Symletrol ruszył go z miejsca - w pierwszym cyklu. Poczytaj wątek tamten to się przekonasz ile dziewczyn miało podobnie. Twój czas i Twoja decyzja :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Paolaaa, ja po 4 dniach od odstawienia clo miałam już pregnylowy 23 mm pęcherzyk, i tak było zawsze jak clo brałam. Co więcej, po odstawieniu clo po 3 miesiącach nadal tak wcześnie były ładne pregnylowe pęcherzyki. Także clo działa i po odstawieniu. A ja brałam malutkie dawki. Zatem jak ma działać to działa.

Kochana ja nie mam PCO. Nie walczę z brakiem miesiączek od długiego czasu. U mnie całe życie wszystko było OK dlatego myślę, że biorę 3 tabletki bo nie potrzebuje jakiejś dużej stymulacji. OBY.
    Fajnie gdyby owu przyszła na week bo nasz tryb pracy baaardzooo mocno ogranicza nas w tygodniu.... ale z drugiej strony będę się cieszyć jeżeli do owu w ogóle dojdzie :) Czekam więc spokojnie :)
    Trochę czytam o tym CLO i widzę, że faktycznie owu potrafi przyjść u niektórych nawet 3 dnia od odstawienia tabletek, a najdłużej jest to 8 dni

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Uważam, że tracisz czas. A gdybanie, że Clo nie działało to letrozol też nie podziała jest bez sensu bez sprawdzenia tego. Na mnie CLO nie działało (na jeden jajnik) a Symletrol ruszył go z miejsca - w pierwszym cyklu. Poczytaj wątek tamten to się przekonasz ile dziewczyn miało podobnie. Twój czas i Twoja decyzja :)
    to prawda, tym bardziej ze u niektorych to letrozol działa jednak,ale to trzeba wyprobowac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko loko bede gadać dzisiaj z dr bo kolo 14 mam mieć ponowny wynik progesteronu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale gonadotropiny typu gonal mają lepsze wyniki niz letrozol podobno w przypadku gonadotropin jest największa szansa powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ale gonadotropiny typu gonal mają lepsze wyniki niz letrozol podobno w przypadku gonadotropin jest największa szansa powodzenia
    zalezy podobno tylko u tych u ktorych sie nie sprawdza clo i letrozol.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane :) Czy ktorej z Was zdarzylo sie cos takiego ze nie dostalyscie @ po clo, a ciaza byla wykluczona? Mh…jutro mija moj 32dpo i nic. Ide do lekarki sie mocno boje, ze cos jest na rzeczy :// torbiel czy cos tam….Dodam ze poza clo nie biore nic dodatkowo, bo za malo mi czegos?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hejka kochane :) Czy ktorej z Was zdarzylo sie cos takiego ze nie dostalyscie @ po clo, a ciaza byla wykluczona? Mh…jutro mija moj 32dpo i nic. Ide do lekarki sie mocno boje, ze cos jest na rzeczy :// torbiel czy cos tam….Dodam ze poza clo nie biore nic dodatkowo, bo za malo mi czegos?
    A miałaś potwierdzoną owulację? (Może pisałaś ale przeoczyłam)
    A może ta ciąża to wcale jeszcze nie taka wykluczona :) ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    moze jeszcze przyjdzie??
    ja mialam jeden cykl na CLo 40 dniowy

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87 dobre pytanie z ta owulacja. Ginka powiedzila niby w 14dc, ze ona nastapi w ten dzien i mamy dzialac. Tak sie stalo. Teraz jeszcze czekam na wynik progesteronu, ktory powinien ewentualnie to potwiedzic. Z ciaza pewnie marne szanse, bo tescior byl na nie :/
    Amus87…ja sie niecierpliwie bardzo, bo meza mam tylko jeszcze w domu przez miesiac, a pozniej z uwagi na nowa prace czeka go przeprowadzka i zostanie widywanie weekendowe. Monitoring i weekendy? Prawie sie wyklucza, wiec bedzie to okupione naprawde duzym wysilkiem zwiazanym z przyjazdami w ciagu tygodnia. Amus87 a w tym cyklu co 40dniowy byl mialas potwierdzona owu? Bo gdyby u mnie faktycznie byla w tym 14dc to faza lutealna trwalaby juz 17dni u mnie, a to tez nie jest dobrze:/
    Dziekuje za Wasze odpowiedzi :)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaasia normalne ze się niecierpliwisz;) oby brak @ zwiastował ciąże!:)

a jeśli chodzi o mnie to drugi cykl na CLO mialam owulacyjny- owulacja w 15 dc a cykl trwał 30 dni
    w tym 40 dniowym owulki RACZEJ nie było
    z kolei dzisiaj mam 32 dz i owulka kiedyś gdzies tam była ehhhhhhhhhhhh

jesli chodzi o faze lutealną to lepiej dłuższa niż krótsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 14:23

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Moze i maja, ale w jedyn z poprzednich postow napisalas, ze nie mozesz sobie pozwolic na zastrzyk za 400zl... Letrozol jest wyjsciem pomiedzy.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Moze i maja, ale w jedyn z poprzednich postow napisalas, ze nie mozesz sobie pozwolic na zastrzyk za 400zl... Letrozol jest wyjsciem pomiedzy.
    zależy co mi przepisze bo są i za 200 zł
    no nic obadamy o 14 miały być wyniki progesteronu ale nadal ich nie ma :(

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Asiaasia normalne ze się niecierpliwisz;) oby brak @ zwiastował ciąże!:)
    Mam male nadzieje :/ Tescior byl na nie :/

Amus87 wrote:
    z kolei dzisiaj mam 32 dz i owulka kiedyś gdzies tam była ehhhhhhhhhhhh
    nie mialas monitoringu?
    Amus87 wrote:
    jesli chodzi o faze lutealną to lepiej dłuższa niż krótsza

wiem :) niemniej 17 dni to juz za duzo. Normala jest od 10-16.

I badz tu madra….

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaasia oczywiście że miałam monit: w 11, 13 i 19 dc było pusto ;) a w 29 dc było po owulacji :/

no odebrałam wynik progesteronu 2 dni temu był 8 ng/ml a dzisiaj 10 ng/ml ja tu czegoś nie rozumiem ;/

• Miu95 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaaa wrote:
    faktycznie owu potrafi przyjść u niektórych nawet 3 dnia od odstawienia tabletek, a najdłużej jest to 8 dni
    U mnie dwa razy owu była 17 dni po ostatniej tabletce CLO.

BYNZp1.png 7Hgfp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 13:32

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ