CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus87 wrote:martoszka taaa ale jaka cena kurcze
ja nie jestem w stanie dać za zastrzyki 400 zł ;/
Bo skończ już kombinować i 10.03 do kliniki- do SPECJALISTY! :-* po Symletrol. 90zł na 6 miesięcy jakoś wychodziło jak kupowałam latem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 20:41
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Bo skończ już kombinować i 10.03 do kliniki- do SPECJALISTY! :-* po Symletrol. 90zł na 6 miesięcy jakoś wychodziło jak kupowałam latem.
zagadam jeszcze o ten letrozol ale gin powiedział ze skoro CLO nie działało to letrozol jest za słaby i dlatego chce podac gonadotropiny
a on w klinice leczenia niepłodności tez pracował -
Paolaaa wrote:Ślicznie dziękuję za odpowiedź.
A możesz mi napisać ile dni po ostatniej tabletce byłaś na monitoringu i miałaś dominujący pęcherzyk?
Bo ja biorę do piątku. Wizyta we wtorek. Gin powiedział że powie kiedy się starać, ale widzę, że niektóre dziewczyny to dzień lub dwa po odstawieniu CLO mają już owu. A niktóre to chyba po tygodniu. Albo coś źle czytam- stąd moje pytanie w poście wyżej -
Amus87 wrote:jeśli będe miala plan działania rozpisany tutaj to chyba wizyte przesune
zagadam jeszcze o ten letrozol ale gin powiedział ze skoro CLO nie działało to letrozol jest za słaby i dlatego chce podac gonadotropiny
a on w klinice leczenia niepłodności tez pracował
Uważam, że tracisz czas. A gdybanie, że Clo nie działało to letrozol też nie podziała jest bez sensu bez sprawdzenia tego. Na mnie CLO nie działało (na jeden jajnik) a Symletrol ruszył go z miejsca - w pierwszym cyklu. Poczytaj wątek tamten to się przekonasz ile dziewczyn miało podobnie. Twój czas i Twoja decyzja -
tulipanna wrote:Paolaaa, ja po 4 dniach od odstawienia clo miałam już pregnylowy 23 mm pęcherzyk, i tak było zawsze jak clo brałam. Co więcej, po odstawieniu clo po 3 miesiącach nadal tak wcześnie były ładne pregnylowe pęcherzyki. Także clo działa i po odstawieniu. A ja brałam malutkie dawki. Zatem jak ma działać to działa.
Kochana ja nie mam PCO. Nie walczę z brakiem miesiączek od długiego czasu. U mnie całe życie wszystko było OK dlatego myślę, że biorę 3 tabletki bo nie potrzebuje jakiejś dużej stymulacji. OBY.
Fajnie gdyby owu przyszła na week bo nasz tryb pracy baaardzooo mocno ogranicza nas w tygodniu.... ale z drugiej strony będę się cieszyć jeżeli do owu w ogóle dojdzieCzekam więc spokojnie
Trochę czytam o tym CLO i widzę, że faktycznie owu potrafi przyjść u niektórych nawet 3 dnia od odstawienia tabletek, a najdłużej jest to 8 dni -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Uważam, że tracisz czas. A gdybanie, że Clo nie działało to letrozol też nie podziała jest bez sensu bez sprawdzenia tego. Na mnie CLO nie działało (na jeden jajnik) a Symletrol ruszył go z miejsca - w pierwszym cyklu. Poczytaj wątek tamten to się przekonasz ile dziewczyn miało podobnie. Twój czas i Twoja decyzja
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejka kochane
Czy ktorej z Was zdarzylo sie cos takiego ze nie dostalyscie @ po clo, a ciaza byla wykluczona? Mh…jutro mija moj 32dpo i nic. Ide do lekarki sie mocno boje, ze cos jest na rzeczy
/ torbiel czy cos tam….Dodam ze poza clo nie biore nic dodatkowo, bo za malo mi czegos?
Asiasia
-
Asiasia wrote:Hejka kochane
Czy ktorej z Was zdarzylo sie cos takiego ze nie dostalyscie @ po clo, a ciaza byla wykluczona? Mh…jutro mija moj 32dpo i nic. Ide do lekarki sie mocno boje, ze cos jest na rzeczy
/ torbiel czy cos tam….Dodam ze poza clo nie biore nic dodatkowo, bo za malo mi czegos?
A może ta ciąża to wcale jeszcze nie taka wykluczona?
-
nick nieaktualnyAsiasia wrote:Hejka kochane
ja mialam jeden cykl na CLo 40 dniowy
-
Paola87 dobre pytanie z ta owulacja. Ginka powiedzila niby w 14dc, ze ona nastapi w ten dzien i mamy dzialac. Tak sie stalo. Teraz jeszcze czekam na wynik progesteronu, ktory powinien ewentualnie to potwiedzic. Z ciaza pewnie marne szanse, bo tescior byl na nie
Amus87…ja sie niecierpliwie bardzo, bo meza mam tylko jeszcze w domu przez miesiac, a pozniej z uwagi na nowa prace czeka go przeprowadzka i zostanie widywanie weekendowe. Monitoring i weekendy? Prawie sie wyklucza, wiec bedzie to okupione naprawde duzym wysilkiem zwiazanym z przyjazdami w ciagu tygodnia. Amus87 a w tym cyklu co 40dniowy byl mialas potwierdzona owu? Bo gdyby u mnie faktycznie byla w tym 14dc to faza lutealna trwalaby juz 17dni u mnie, a to tez nie jest dobrze:/
Dziekuje za Wasze odpowiedziAsiasia
-
nick nieaktualnyAsiaasia normalne ze się niecierpliwisz;) oby brak @ zwiastował ciąże!
a jeśli chodzi o mnie to drugi cykl na CLO mialam owulacyjny- owulacja w 15 dc a cykl trwał 30 dni
w tym 40 dniowym owulki RACZEJ nie było
z kolei dzisiaj mam 32 dz i owulka kiedyś gdzies tam była ehhhhhhhhhhhh
jesli chodzi o faze lutealną to lepiej dłuższa niż krótszaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 14:23
-
Amus87 wrote:ale gonadotropiny typu gonal mają lepsze wyniki niz letrozol podobno w przypadku gonadotropin jest największa szansa powodzenia
Moze i maja, ale w jedyn z poprzednich postow napisalas, ze nie mozesz sobie pozwolic na zastrzyk za 400zl... Letrozol jest wyjsciem pomiedzy. -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Moze i maja, ale w jedyn z poprzednich postow napisalas, ze nie mozesz sobie pozwolic na zastrzyk za 400zl... Letrozol jest wyjsciem pomiedzy.
no nic obadamy o 14 miały być wyniki progesteronu ale nadal ich nie ma -
Amus87 wrote:Asiaasia normalne ze się niecierpliwisz;) oby brak @ zwiastował ciąże!
Tescior byl na nie
Amus87 wrote:z kolei dzisiaj mam 32 dz i owulka kiedyś gdzies tam była ehhhhhhhhhhhh
Amus87 wrote:jesli chodzi o faze lutealną to lepiej dłuższa niż krótsza
wiemniemniej 17 dni to juz za duzo. Normala jest od 10-16.
I badz tu madra….Asiasia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny